Sandra - Colins mamma

31 December

Kategori: Familjeliv

Bara för att jag berättade att Colin sov bra på nätterna så gjorde han inte det inatt. Jag och älsk spelade wii till 02. Då vaknade Colin och höll låda till 06. 11.30 masade sig familjen upp och gjorde oss klar för kalas. Mycket trevligt folk och gott fika. Grabben somnade framstupa i vagnen på vägen hem. Han har matstrejkat och varit ledsen. Antar att det kanske är en tand på G. Dreggel och fingrar i munnen brukar ju vara ett tecken. Tre små rätter och massor med mys tillsammans med älsk har gjort min kväll. Natten spenderar jag på jobbet. Tycker det är obehagligt med alla smällare, måste dom låta då?

Gott nytt år önskar Sandra, Colin & Christian!

Mitt 2010

Kategori: Familjeliv

För ett år sen gick vi runt och hade en evig längtan tills Colin skulle komma ut. Men det var bäst att knipa till 2010 tyckte vi. Han föddes den 19 januari och tänk att vi snart har upplevt ett helt år tillsammans med honom. Har haft många underbara stunder tillsammans med familj och släkt. Colin har fått en jämngammal kusin också. Har träffat underbara vänner i förädragruppen och på öppna förskolan. Nu lider året mot sitt slut och nu väntar 2011. Det kan bara bli bättre.
Jag älskar min familj och Christian, du är den finaste människan jag någonsin mött. Du gör mig mer och mer lycklig för varje dag. Kommer alltid att älska dig & vår son <3

Vår dag

Kategori: Familjeliv

När Colin sovit middag gick vi över till hans farmor. Har lekt och fikat tillsammans med hans kusiner. Efter det tog familjen en runda på stan. Handlade present till min Johanna som fyller år imorgon. Nu har vi ätit mat och sitter i soffan. Om man är snäll får man en irish coffie till efterrätt.



Julafton

Torsdag

Kategori: Familjeliv

Idag sov vi till halv tio igen. Colin har skaffat sig underbara sovrutiner. 20-8.30. Vi har i stortsett bara ätit frulle och plockat lite hemma på morgonen. Nu sitter vi och slappar. Ska kolla bonde söker innan vi tar itu med dagen. Det blir pulkaåkning och träffa kusinerna. Imorgon blir det jobb igen så jag tänker passa på att göra massor med skoj innan verkligheten tar över.

Colin är så duktig nu. Han klättrar upp i soffan och sen när han ska ner går han med rumpan först. Lika när han ska ner från vår säng. Han pekar på vad han vill och kan massor med nya ord. Nu när han har varit med sina kusiner mycket så säger han det med, KIIN! Han kan lätt berätta vad han vill genom kroppsspråk och peka. Mycket titta där! Lampa, blomma, mamma, pappa, wowo. Han är grymt duktig på att dansa. Han dansar i takt och när musiken byter tonart så byter han danssteg. Åh vad jag älskar min son!

Onsdag

Kategori: Familjeliv

Nu är vi hemma igen. Jag och Colin. C droppade av hos en vän lite tidigare. Nu sover snart grabben och jag ska sova jag med. Imorgon ska vi träffa Colins kusiner och ha massor med skoj. Har fått lite mer motivation till att skriva nu känner jag. Min kropp mår bättre och är inte i standby längre. C pysslar om mig och är helt underbar. Åh vad jag älskar min man! Förresten, idag är det exakt 3 veckor kvar till Colins 1års dag.

Hos pappa

Kategori: Familjeliv

Just nu sitter jag hemma hos pappa. Vi ska äta tacotårta tillsammans med familjen. Mysigt att träffa allihopa såhär. Annars har vi bara tagit det lugnt hemma eller ja. Colin bestämde sig för att sova middag i tre timmar så vi kom inte iväg någonstans. Har fått en ny design med. Inte lika avancerad som den andra men jag är mer än nöjd. Tack Jonas!

Onsdag

Kategori: Familjeliv

Imorse vaknade Colin klockan halv tio. Vi fick hem ett nytt tvspel igår med kaniner och det var superkul så jag och C fastnade framför wii. Så vi fick sova ut endå fast vi la oss lite sent. Nu sover grabben igen och jag ska ta en dusch innan jag tar tag i dagen. Annars är det inte så mycket planer kanske kusinerna kommer förbi annars blir det bara familjemys.

-

Kategori: Familjeliv

Jag är slut. Jag mår inte dåligt, jag gråter inte och är inte depprimerad. Min kropp strejkar. Jag mår illa är inte på smällen seg i hela kroppen och jag är klen. Ingen speciell sjukdom men jag tar det lugnt. Sover mycket och rör mig i det minsta. Sån tur att jag har haft massor med trevligt folk här alla dagar så hoppas att det försvinner snart. Mina grabbar får verkligen mig att leva <3 Nu ska jag försöka äta igen. Min matlust är borta. 1 julmacka på tre dagar har jag lyckats knapra. Nu börjar jag på en ny.

Tack för alla gulliga kommentarer jag ska svara på dom. Bara inte nu för nu ska jag mysa med min C <3

<3

Kategori: Familjeliv


Min kärlek för dig växer mer och mer varje dag. Åh du är världens finaste man Christian <3

Motivation

Kategori: Familjeliv

Jag sitter och sitter. Har inte någon motivation idag. Jag är inte sugen på mat och allt bara går av farten. Vet inte riktigt vad jag ska göra vi får besök snart. Men det konstiga är att jag är hungrig men mackan går inte in i munnen? Jag har försökt hela dagen men jag får inte in den? Colin leker med sina nya leksaker och jag kollar runt lite på datan. Har ingen motivation till att skriva blogg heller. Jag gillar inte min design men jag har beställt en ny som förhoppningsvis kommer snart. Då blir det nytt och fint och man kan starta sitt skrivande på ett nytt kapitel.

-

Kategori: Familjeliv

Bloggtorka

Juldagen

Kategori: Familjeliv

Juldagen rullade på snabbt. När vi kom hem kvart över två ville Colin leka så vi somnade 03! Vaknade halv tolv hela familjen och gjorde oss klara för en heldag hos svärmor! Colins fastrar och kusiner var där med. God julmat och så fina presenter. När vi kom hem kom Emil förbi. Vi 3 har spelat wii och de har drukit ett par öl. Nu är dom på en runda och jag hoppas verkligen att Christian slipper åka ambulans hem den här gången. Colin nannar kudden sen ett par timmar tillbaka och jag lyssnar på musik. Imorgon ska jag försöka börja blogga som vanligt igen. Vi har inte kameran hemma så att jag kan inte ta bilder. Och vet ni?? Jag fick massor med pengar i julklapp så jag kan köpa mig en systemkamera <3

Julafton

Kategori: Familjeliv

Ja då börjar julafton lida mot sitt slut och jag är med än nöjd med allt som haft med dagen att göra. Vi är kvar hos pappa. Drar mig för att gå hem i snöovädret och dra vagnen. Imorgon väntar det mer julfirande. Hoppas ni alla haft det bra idag.

Det berör

Kategori: Familjeliv

Igår när vi skulle gå in på köpis så såg vi blåljus mot Sandviken. Hörde på radion på vägen hem att helikopter var påväg och att det var 4 personer inblandade. Nu kan man läsa på tidningarnas hemsidor att det var en familj från Sandviken som krockat med en lastbil som fått sladd. Föräldrarna avled medans deras 1 årige barn vårdas i uppsala. Det skär i mig. Det var dagen innan julafton, kanske barnets första jul så händer det ofattbara. Så nära vi endå var olyckan och att barnet faktiskt är jämngammalt med min egen som ger mig en klump i halsen och tankarna snurrar. Stackars familj och anhöriga. Framför allt barnet som förlorade båda föräldrarna. En tanke också till den stackars lastbilschaffören som kommer leva med det här resten av livet. Läs mer här.

 

Svenskar, snåla på julklappar?

Kategori: Familjeliv

När vi åkte hem från valbo idag hörde vi på radion att Svenskar lägger minst pengar på julklappar i norden. Norrmän lägger dubbelt. En vanlig svensk lägger strax under 3000 kr och norrmän 6000 kr. Massor av tusenlappar försvann för mig idag. POFF sa det bara. Är det jul så är det. Jag ger inte bort saker bara för att.. Det ska vara en tanke bakom allt. Jag är inte norrman i blodet men i julekonomin kanske?

Har iallafall handlat en hel bil full med saker till mina när och kära. När jag kom hem var min man igång med att laga grekisk pytt i panna. Hann klä granen och mysa lite tillsammans. Resten av natten består av WORK.

Colin igår med sin moster Emmy. Bilden är tagen av min syrra.

23 December

Kategori: Familjeliv

Kan inte förstå att det redan är 23 december. Idag blir det en shoppingrunda med Johanna i valbo och sen fix hemma. Colins farfar skulle också komma. Sen är det sista dagen jag jobbar sen får jag sova två nätter innan jag går på igen. Vad jag ska njuta när jag bäddar ner mig i sängen på julaftonskvällen. Colins första jul och den kommer att bli toppen. Hoppas ni alla får en trevlig dag.

Lilla julafton

Kategori: Familjeliv

Idag sov jag länge. Till kvart över två. Sprang ner till stan en snabbis och handlade ett par klappar till kvällen. Var borta 1 timme. Hem och klädde på barnet och packade in oss i bilen. Åkte ut till mormor på eskön och firade jul. Colin gillade tomten. Med lite hjälp fick Colin upp alla paket. Ett berg fick han med massor av fina saker. En hel sån blå ikeakasse proppad med saker fick vi med oss hem. Då har vi "bara" 3 julafton kvar då. Världens finaste pojk blir överöst med klappar. Man får det man förtjänar, Colin får allt. Vet inte riktigt hur vi ska få plats med allt bara. Han fyller ju år om mindre än 1 månad också och då får han ju mer presenter. Tog ett par bilder från min syrras blogg. Älskade finaste underbaraste Colin <3

Babbel

Kategori: Familjeliv

Tisdagen bestod av hemmafix, tvättstuga och lite mys på slutet. Jag trodde jag skulle dö när jag såg termometern ute. 20 - grader. Överlevde vägen hit och nu håller jag på att fixa lite. Bra med 3G ibland så man kan skriva av sig lite när det inte händer allt för mycket på jobbet. Det är kallt här och ögonen blir torra av luftsystemet som blåser kall luft. Längtar hem till min säng och mina killar ska sova ut imorgon sen mysa med familjen lite extra. Jag sitter och laddar inför att spöa Christian i wii imorgon idag.

Helt tyst

Kategori: Familjeliv

Jag vaknade strax före tolv av tystnaden. Grabbarna är ute på bus och jag funderar på att boka tvättid. Ska städa lite hemma också och ta det lugnt idag. Vill inte gå ut för det är så kallt. Trodde átt jag skulle frysa fast i backen imorse när jag gick hem. Fattar inte att jag sprang runt fram och tillbaka såhär för ett år sen med jättemage.
En natt av fyra avklarade så nu är det bara att köra på, tänk pengar :)



Colin både äter själv och duschar själv hehe. Stor kille nu, snart 1 år <3

Julklänning

Kategori: Familjeliv

Har länge letat efter en klänning till julafton men har hittat två st som jag gillar nu. Jag gillar när det är enkelt så man kan ha massor med fina acessoarer till. De här två klänningarna ska jag prova imorgon och förhoppningsvis får jag med mig någon hem också.


 

20 December

Kategori: Familjeliv

På förmiddagen fick jag ett sms av Josephine som frågade om vi skulle hitta på något. När Colin vaknade plogade vi hela cykelbanan upp till henne eftersom Gävlekommun bara plogar en gång per dygn och det är klockan två på natten. Colin levde rövare och Vira satt bara och såg söt ut. Efter en stund tog vi en promenad ner till stan för lite kik och J köpte julklappar. Väl hemma stod min man och vek tvätt. Hade fått hem sin nya handkontroll till wii. En svart så nu har vi boxats och spelat supermario ikväll. Jätte roligt att göra något tillsammans sådär. Tar vara på all tid tillsammans.

Jag hoppas verkligen att vädret blir bättre så att vi kan ta vår promenad med gruppen imorgon. Är det såhär så överväger jag nog att stanna hemma. Inge mer sjukhusinläggning för mig tack. Hoppas jag får sova läänge imorgon för trött är det minsta man kan säga om mitt tillstånd. Eller ja, inte i ögonen utan kroppen. Nu längtar jag enormt till julafton för det är inte förns då jag får sova på en natt. Kliver av på självaste julaftonsmorgonen.

Vår morgon

Kategori: Familjeliv

Idag har Colin dragit ur korgarna i hallen, vänt dom upp och ner och dragit in dom i köket. Sen har han rivit ur alla lådor i sin hylla och burit in de tomma lådorna i vardagsrummet. Vissa är alltså större än honom. Sen kom jag in till vardagsrummet. Då hade han krypit ner i en. Han slår på vitrinskåpsdörrarna och drar ut sakerna. Kryper in och lägger sig på hyllorna. Klättrar upp i soffan och drar ner kuddarna man sitter på och de som är vid ryggen. Han har också klättrat upp i ett fönster. GG kom hit och kollade elementen så nu ska vi få hit en tekniker om det inte blir varmare :) Annars har han haft beslutsångest om han ska spela wii eller playstation 3. Pip sa det så startade han konsollerna från handkontrollerna. Det vet inte ens jag hur man gör?

Idag vet jag inte vad vi ska göra men vad tusan är det för väder? Det är ju bara att vänta på att det går en mammut förbi här. Ny istid är vad det kommer bli. Bilder från morgonen:





Colin har börjat jaga oss här hemma. Förr var det vi som skulle jaga honom men nu är det tvärtom också. Han springer ikapp mig nu. Min lilla plutt.

11 Månader

Kategori: Familjeliv

För 11 månader sedan vid den härt tiden låg vi på BB och studerade vårat underverk som kom ut tyst som en mus och med öppna ögon för att studera världen. Nu springer han runt som en virvelvind och är en mycket aktiv liten pojk. Såhär söt var han imorse:


Resultatet

Kategori: Familjeliv

Jag kom hit med hår och nu känner jag min flintis. Hehe, näe då det behövdes. Jag har inte sminkat mig idag så håret får tala för sig själv:

Före:

Efter:

Drar iväg på lyx

Kategori: Familjeliv

Nu åker jag iväg i snöstormen på lite lyx. Ska få nya slingor och frisyr. Skriver mer där eller när jag kommer hem. Ha en toppendag alla och stanna hemma ni som kan. Fy vilket väder!

Kväll

Kategori: Familjeliv

Ja då var det kväll igen. Jag är inge trött men jag fryser. Drar mig för att lägga mig nu eftersom jag vet att jag vaknar med huvudvärk, illamåeende och yrsel. Var eviga dag! Iallafall ska jag iväg till frissan och fixa frillan imorgon klockan 10.00. Det kommer bli toppen. Ska fortsätta köra på blont ett tag till tror jag. Sen har jag hittat den bästa julklappen till min sambo också. Han kommer bli så glad. Nu kollar C och M på film. Älskar att ha folk hemma. Alla får komma och hälsa på så mycket dom vill.

Napptjuv?

Kategori: Familjeliv

Ja det springer runt en liten tomte här och tar alla Colins nappar. Han tappar 1 varje gång vi är ute och nu var resultatet att han bara hade den minsta nappen, som är hans första napp kvar. Har köpt nya men det tråkiga är att hans dyra ktm nappar och Colin nappar också är puts veck. Aja det är bara att beställa nya. Har varit på stan en stund och träffat mamma & pappa. Annars händer det typ nada här så jag får väl rulla tummarna och hoppas att min man kommer hem snart med lite pussar och kramar.

Sovmorgon

Kategori: Familjeliv

Idag sov jag till tio. Crille flög upp ur sängen imorse och tog Colin. Nu sover Colin som vanligt vid den här tiden. Vi kollar nyhetsmorgon och har noll planer att gå ut idag. Det är snöstorm och vist är det bra att vi får en vit jul. De senaste åren har det ju aldrig varit självklart till en vit jul. Jag kan bara inte sluta tänka på alla olyckor som händer nu och alla som kommer att få en viss sorg i jul. Tänk om snön orsakar olycka för någon av mina nära? Då kommer det inte vara värt en vit jul. Det blir liksom aldrig lagom?

Julafton närmar sig med stormsteg. Det kommer bli en toppenjul och Colin kommer ha det så bra, världens mest bortskämda barn. Det är han värld för han är världens finaste barn. Sen kommer nyår och sen.. Den eviga vintern. Måste tiden gå så snabbt fram till jul? Kan vi inte ha jul i februari? Då skulle längtan efter jul få vintern att bli kortare. Efter jul står tiden stilla. Jag avskyr kyla för att jag får ont överallt och är dundersjuk hela vintrarna.

Jobb, jobb

Kategori: Familjeliv

Kändes skönt att vara tillbaka i verkligheten igen, på jobbet. På vägen hem så snackade jag med johanna i telefonen, och det slutade med att hon hämtade mig med bilen och vi åkte till hemköp. Efter det har vi suttit i drygt en timme i bilen utanför min dörr och pratat. Vi skulle kunna prata i evighet. Nu kollar vi trollkarlens nåt och myser. Ska krypa ner snart tänkte jag för trött är jag!

Tack för alla kommentarer, de värmer men nu är jag så trött att jag inte orkar svara. Gör det imorgon.

Fredag

Kategori: Familjeliv

Vaknade klockan åtta idag. Colin sov 13 timmar i streck. Skönt, men jag har så svårt att sova på kvällarna. All min energi kommer då Colin somnat. Sen har jag och C så roligt tillsammans när han sover, spelar spel och kollar film. Vi får ju inte ens peta på varandra utan att det blir krig från Colins sida då han är vaken. NU sover han äntligen för han har klättrat hela morgonen, överallt. Han flyttar pallar,klättrar upp på byråer, river blomkrukor och trycker på knappar. Drar ur och stoppar i kontakter och lägger saker i toaletten. Nallen är en trogen medbrottsling. Idag fick jag mata nallen också för att få i Colin några tuggor. Han har börjat häva sig upp på baksodan av soffan, ryggen liksom och orkar sig nästan över kanten. Han är riktigt stark.

Nu ska jag pussa på mannen och äta lunch innan jobbet börjar. Uppdaterar väl er lite ikväll, om blogg.se vill funka då.

Blogg.se fel

Kategori: Familjeliv

Jag kan inte logga in på bloggen i datorn. Jätte konstigt det finns ingenstans att logga in och hemsidan ser inte alls ut som den brukar. Trött man blir. Ida har vi bakat och fixat. Nu latar vi oss på soffan jag ska sova snart. Imorgon kommer verkligheten ikapp och jobbet börjar igen.

Snöstorm

Kategori: Familjeliv

Idag klev familjen upp sju. Alla tre satt och halvsov vid frukosten Colin låg med huvudet på bordet och åt sin macka. Nu sover han och jag har inget att göra. Väntar på att C kommer hem så vi kan äta lunch och baka lite pepparkakor. Blir en lugn dag. Imorgon ska jag börja jobba igen. Men fysjutton vad tråkigt det är med snöstorm. Julafton närmar sig med stormsteg och då kan de få komma lite ny vit snö.

Svar till Anonym

Kategori: Familjeliv

Fick en fråga från någon som var Anonym om hur lång jag är. Jag är iallafall 154 cm lång "kort"

-18 kilo

Kategori: Familjeliv

Ställde mig på vågen idag. Har ju "fuskat" massor nu. Den stod på 47,2. Alltså -18 kilo sen innan Colin flyttade in i min mage för 1,5 år sen. Nu är bara att svarva på lite muskler. Jag är lite wannabee Anna Anka. Till sommaren ska jag se ut som henne. Jag ska aldrig bli fet igen. Aldrig i livet för Colins skull, han ska vara stolt när han är med mig, min älskade son <3

Jag på studenten med maxvikten 65 kilo :O! Kan inte fatta att jag har vägt två och en halv Colin mer än vad jag gör idag. Men livet är bra mycket bättre nu med. Två år sen man tog studenten också. Gammal jag känner mig..

Vår dag

Kategori: Familjeliv

Vi gick ut och åt tre små rätter till lunch. Efter det drog vi en runda på stan och fick med oss lite smått och gott hem. Väl hemma hämtade jag Ville som var här några timmar innan min farmor kom och hämtade honom igen. Nu sover pojken och vi dricker glögg. Hoppas alla haft en trevlig dag.

Onsdag

Kategori: Familjeliv

Ja då var det onsdag och verkligenheten kommer ikapp. Två dagar kvar på sjukskrivningen innan jobbet börjar igen. Colin åt två tallrikar med gröt idag. Stort steg och jag är jätte stolt. Just nu sover han och C är och hjälper till att flytta. Ska skicka in min telefon på lagning idag och kanske tar en shoppingrunda. Hoppas alla får en toppendag.


Min syster Emmy och Colin 3 dagar gammal <3

Tisdag

Kategori: Familjeliv

Vid halv ett fick jag skaka liv i grabben för att springa iväg till stan. Var först så jag trodde ingen skulle komma. Efter en stund kom Albin sen alla andra. Idag var det Albin, Colin, Arve, Casper, Alma och Henry med mammor och pappor. Vi bänkade oss inne på nian och åt/fikade. Jättekul att träffa alla igen. Kändes så jobbigt att vi missade avslutningarna på öppna förskolorna bara för att jag låg på sjukhus då. Vi ska ses nästa tisdag på promenad också. Väl hemma la jag mig i soffan och spelade lite wii. Är helt sämst medans grabbarna var ut på stan en runda. Colin kom hem sovandes. Vi åt middag och sen har vi varit hos min farmor och farfar hela kvällen och lekt. C kollar film med Julle och har skoj medans jag gör nada. Kanske man ska dyka i säng.

Tidigt

Kategori: Familjeliv

Klockan är inte ens tio och vi har varit vaken hela familjen i tre timmar! Har hunnit städa, lekt, ätit frukost, diskat och allt annat så nu rullar jag tummarna och C leker med Colin och lyssnar på bamse i hans rum. Idag blir det som sagt lunch med mammor och pappor sen vet jag inte vad vi hittar på. Inte vara ute så mycket så Colins kråkor försvinner. Det bara rinner ur näsan på honom, men annars är han hur pigg som hälst.

Kväll

Kategori: Familjeliv

Vi har inte gjort supermycket idag. Mest städat och lekt sådär. Ikväll somnade Colin 19.30, skönt. Vi har kollat våra vänners liv nu. Det är ju så bra det programmet. Jag hoppas den serien aldrig tar slut. Imorgon ska vi på lunch med gruppen. Jätteroligt. Kommer alla blir det 11 vuxna och 9 barn :D Det är så roligt att träffa dom. Så snälla och roliga att umgås med.

Hjältar

Kategori: Familjeliv

Sitter och tittar på svenska hjältar. Det finns så många och alla borde hyllas. Det är så fint att folk gör så mycket för männiksor de inte känner. Man blir rörd och inspirerad. Det gäller bara att våga när det väl händer. Jag har faktiskt en hjälte i min familj, det är sant!

I oktober 2008 var det väpnat rån på nordea i Gävle strax innan de öppnade. Min pappa har sin buktik mitt emot och såg två killar på moped slå sönder rutan, kliva in och ut. När de skulle fly på sitt fordon sprang han fram och sparkade ikull mopeden och tröck upp den ena killen mot väggen. Han blev nominerad till civilkuragepriset i efterlyst. Också uppmärksammad i Sveriges största tidningar på omslag och i tv. Ett tag senare fick han också ett herderspris av polisen. Det var också en annan kille som blev nominerad men han stod bara bredvid när allt var skett och sa: Det kommer ordna sig?! Han den andra på bilden, pappa till höger. Men min pappa är en hjälte <3



Mammas pepparkaka

Kategori: Familjeliv




Måndag

Kategori: Familjeliv

Imorse var det lucia på både dagis och skola. Vi kom inte iväg till något av dem eftersom båda började 06.45. Har kollat lucia på tv och Colin blev helt till sig. Han är pepparkaka idag och är mer lik pappa än någonsin. haha. Så nu har jag två st peppisar. Idag blir det en promenad men annars lugnt. Jag vill gärna att kråkorna försvinner och hostan så familjen kan vara med på lunchen imorgon med gruppen.

Otur

Kategori: Familjeliv

Den här veckan är en otursvecka för oss. I måndags fick jag åka in akut med lunginflammation och småproppar i lungorna. Inatt blev min älskling utsatt för grov misshandel och idag är Colin dundersjuk. Jag vet vem som önskar oss otur men vi kämpar i den här motgången tillsammans. Snart blir allt bra. Colin sover och vi ska äta god mat och bara mysa ikväll.

Söndag

Kategori: Familjeliv

Colin vaknade åtta. Efter det har vi lekt och legat på fällen och myst. Colin är väldigt pappig. Hoppas jag får med honom ut sen. Vi ska kolla lite lucia med Jopsephine och Vira. Annars så gillar jag inte sånna här dagar. Sol och snö är ingen bra kombo. Jag får migrän direkt. Tråkigt men sant. Annars händer det inte mycket här hemma. Lite vilodag sådär. Hoppas jag får byta ut plåstret mannen har mitt i pannan. Han ser ju helkokko ut.

ARG

Kategori: Familjeliv

Ja nu måste jag skriva av mig.. Hade precis laggt mig så ringde telefonen. Skit också tänkte jag för att jag hade borstat tänderna. Vore nog gott med lite mat endå. C brukar ringa då han ska handla hem mat efter krogen. Han började: Du.. Jag kommer inte hem än på ett tag jag. PANIK! Då var han i ambulansen stackars älskling. Någon har kastat något glas eller så i skallen på honom. En tjej såklart. Stackarn. Glad att han kunde ringa själv men ledsen att jag inte kan vara på sjukan med honom. Han var ju där och stöttade mig tidigare i veckan.

Älskar dig Christian, det vet du <3

Partajj

Kategori: Familjeliv

Har inte orkat sitta vid datorn idag. Var hemma på dagen sen ut på restaurang med Johanna och Colin. Efter det gick vi till henne och kollade sunes jul och bara mös. Vid 23 vägrade Colin att sova så vi gick hem. Möttes av ett gäng karlar som var riktigt törstiga har aldrig sett så många tomma flaskor förr. Iallafall så har Colin vinkat och dansat till halv ett. Då gick dom så då fick han sova. Han har verkligen kutat fram och tillbaka och hållt igång. Hoppas han sover länge imorn. Nu är pappsen ute och jag tänkte plocka lite för jag är inte så trött. Sen blir det sova för imorgon är det en ny dag. Här är Colin imorse. Han säger: Men MAMMA!

Du fina!

Kategori: Familjeliv

Du fina barn! Tänk att jag och mannen i mitt liv har tillverkat den finaste man någonsin kan skåda.

Mamma & Pappa älskar dig Colin

Stolt mamma!

Kategori: Familjeliv

Colin lär sig nya saker varje dag. När jag var på sjukhuset lärde han sig att sätta sig på sin roribil helt själv. Idag när jag kom in till hans rum hade han stoppat i alla klossar i raketen själv. I hål med olika former och färger sådär. Nu springer han nästan snabbare än mig här hemma mellan rum och allt. Snubblar han så är det bara upp igen. Aldrig nå gråt eller så när han slår sig. Så skönt.

Colin fick ett par brallor av sin gammelmormor idag. Det enda jag hittade på stan idag. Efter en stund fick jag så svårt att andas och allt snurra så jag hämtade julkortet och satte mig med dom. Det är ett pyssel men nu är de som ska skickas skickade och alla andra klara med text på kuveren. Colin leker i sitt rum nu och jag är dösatrött. Tror han får sova i resesängen i vårat rum inatt annars kommer jag aldrig bli frisk. Även om C springer varje gång och gör alllt så kan inte jag sova. Man hör ju lika bra för det liksom. Har varit på ansiktsbehandling idag med. HÄÄRLIGT att bli ompysslad. Nu ska jag vila.

Eh sömn?

Kategori: Familjeliv

Inatt "sov" Colin i sitt rum. Vi tänkte köra femminutersmetoden och det funkade toppen till 23.30. Gallskrik fram till 03 sen somnade han äntligen. Vaknade igen 05. Då hämtade jag honom i hopp om att få sova. Men 07 var det morgon. Fyra osammanhängande timmar har vi sovit inatt. Jag kan säga att jag är riktigt trött. Hoppas verkligen det blir bättre inatt. Men jag tror att det är för att det är kallt. Iskallt i vår lägenhet. Fortsätter det såhär får vi köpa ett el element till Colins rum. Det går inte att lägga ett täcke på honom för då vaknar han inom fem minuter hur djupt han än sov.

Nu blir det iallafall en kopp kaffe och sen ska jag dra iväg på lite lyx. Efter lunch blir det en lugn shoppingrunda på stan också :)

Snurr

Kategori: Familjeliv

Nu har jag hjärtklappning och allt snurrar. Måste lägga mig. Är liksom slapp i hela kroppen och darrar lite. Helt varm och det pirrar lite. Måste vara medicinerna som gör nåt konstigt med mig. Aja. Imorgon blir det en långsam promenad med mormor i stan för att handla och sen VILA. På tisdag ska jag vara jätte pigg och som ny för att träffa underbara föräldrarna på en lunch. Godnatt.

Tryffelrutor med nougat

Kategori: Recept

Du behöver:
Tryffel:
100g mörk choklad
1dl vispgrädde
1msk smör

Garnering:
75g mörk choklad
25g vit choklad

Fyllning:
50g nougat

Gör:
1. Bryt chokladen i mindre bitar. koka upp grädde och smör i en kastrull. Låt chokladen smälta i den varma grädden. Ställ tryffeln kallt så att den stelnar.
2. Smält 50g av garneringschokladen i en skål, i vattenbad eller i micron. Bred chokladen i en rektangel ca 10*20 cm på ett bakplåtspapper. Låt stelna. Bred hälften av tryffeln på chokladplattan.
3. Hyvla över nougaten och fördela resten av tryffeln över.
4. Smält resten av den mörka chokladen och den vita på samma sätt som ovan. Bred den mörka chokladen över tryffeln och ringla över den vita. Låt stå kallt i ca 1 timme. Skär i bitar och förvara svalt.


Torsdag

Kategori: Familjeliv

När Colin vaknade åt vi lite mat och diskade. Fick sms av min kusin som ville komma förbi. Hon gjorde tryffel till mig och diskade också, supergulligt! Efter det åt vi och Colin har badat med pappa sin. Nu latar vi oss i soffan och jag ska sova tidigt idag. Vet ju aldrig hur natten slutar nu när Colin sover i sitt rum men förhoppningsvis sover han hela natten nu när det inte är något som låter runtomkring.

Göra ingenting

Kategori: Familjeliv

Nu har jag startat datorn. Blir så rastlös av att göra ingenting. Bara sitta inne och uggla liksom. Finns ju inget smått man kan plocka med som alla pratar om. Kan inte rensa något skåp eller städa för allt är på sin plats. I alla garderober och skåp ligger allt i exakta högar sorterade på sin plats och dammsuga golven 5 gånger om dagen känns lite överdrivet. Är typ överlycklig över att jag ska skära korvar i skivor och steka på till lunch. Imorgon ska jag gå ut en stund på stan och handla massa fint till min son. Han måste ju ha tre julkläder till tre jlaftonsfiranden sen nyårskläder. Ska bli skoj. Senare idag har iallafall min älskade man unnat mig att gå ut och göra ansiktsbehandling och sola. Slappa helt enkelt och massa lyx, älskar honom så!

Colin har flyttat in i sitt rum nu. Sovrummet blir lite tomt fram till nyår när nya möblerna kommer. Det får man leva med helt enkelt. Han trivs i sitt rum och somnade toppenbra själv nu när han sover middag. Hoppas det går lika bra till natten. Nä nu ska jag vila mina lungor, hur man nu gör det, man måste ju andas hela tiden? Äh dom får helt enkelt vila i graven.


Vila

Kategori: Familjeliv

Jag har mest vilat sen jag kom hem. När jag ska resa mig eller göra något så sträcker jag mig automatiskt efter hjärtmaskinen. Den har jag ju lämnat på sjukhuset men man tänker att den är kvar. Colin somnade vid halv nio sen har vi bara myst framför tvn. Jag är inge trött alls men måste väl försöka sova för att orka kliva upp imorgon. Jag känner ju inte någon smärta längre utan är bara seg i kroppen och borta i huvudet av alla mediciner. Jag är tacksam att jag inte behövde ta proppsprutorna hemma för då hade jag dött, ush.

Hoppas alla haft en bra dag. Kramar

Hemma från en evighet

Kategori: Familjeliv

På måndagen hade jag så ont i bröstet som jag skrev i tidigare inlägg. Åkte till akuten på kvällen och fick ligga flera timmar med ekg och syrgas. De trodde jag hade proppar i lungorna och lunginflammation. Fick ligga på AVA och göra röntgen igår. Det visade sig stämma så har fått proppsprutor i magen och haft en hjärtmaskin dygnet runt som jag släpat på. Pencilin i dropp och smärtstillande fick mig till en duracellkanin imorse. Jag bönade och bad om att få åka hem. Fast de ville ha kvar mig några dagar till för pencilin i tablett är vist inte lika effektiv som i dropp. Fick komma hem för ett tag sen och jag försökt duscha av mig allt klister från elektroderna. Mår okej. Tryck i bröstet och mörbultad. Har haft avlastning av både C och svärmor tills nu. Han gör ju allt endå så jag slappar på. Är riktigt olycklig över att vi missade sista öppna 3 dagar liksom.

Har fått massor av fina kommentarer både här och på facebook. Det tackar jag för. Blir lite offline nu här för jag ska mysa med familjen så jag kan ut och roa mig snart igen. Jag hatar att erkänna att jag är dålig. Visa mig svag är inte min grejj men det här var väl ett tecken kanske på att man måste ta det lite lugnt och inte ligga i till 110% dyget runt. Massor av folk har hälsat på också. Min kära vän Sofia kom igår och sen C och Colin som hade med sig kaffe och bullar, godis och frukt. Sen kom pappa, jessica och fia med massor av fint. Jag fick en rörande teckning också ni ska få se sen. Älskar er alla <3


Det enda som får mig att ligga frivilligt på sjukhus är det här. Tänk att det snart är ett år sen.

Aotch

Kategori: Familjeliv

klockan är 10.40 och jag sover inte. Hade massor att göra på jobbet inatt. Hann inte ens sitta ner och dricka en kopp kaffe på mer än 1 timme. Så är det när man är ensam med 24 dementa. En kvart innan jag slutade fick jag pölttsligt ett slag i bröstet. Kunde knappt andas och röra mig för det spred sig ut i ena armen, upp i halsen och runt hela bröstet och kroppen där. Kunde knappt ta mig hem. Väl hemma trodde jag att jag skulle dö. Kunde inte lägga mig i sängen så jag försökte bulla upp med kuddar för att sova sittandes. Somnade i 30 minuter sen kunde jag varken andas eller sova så jag fick kravla mig ur sängen och peta i mig lite gröt. Har fortfarande ont men det har gått över lite. Känns så konstigt när man kämpar för att röra på sig så går det inte. Hoppas verkligen att det blir okej tills ikväll. Har ju två jobbpass kvar innan jag får vila. Nu är jag jätte trött men biter ihop. Vi ska ju på glöggis hos Colins kompis Henry om några timmar.

Min superman!

Kategori: Familjeliv

Jag sitter och tänker på min fina Christian. Tänk att han är min! Vi träffades genom mina syskons morbror och av en slump blev vi störtkär fast jag planerat en framtid tillsammans med någon annan. Han bodde i sin minilägenhet och jag kom för att stanna. Underbara dagar tillsammans och en hundvalp i julklapp. Vår lille Ville som han troget skämde bort med godis, lek och långpromenader. Vi planerade att flytta större och barn så fort vi båda hade jobb. PANG Colin blev till helt oplanerat. En jobbig tid för oss båda fram till November då vi fick reda på att den fina trean i stan var vår. Vi flyttade in och dagarna till jul och efter var en evighet.

Den 19 Januari kom han till världen. Vårat mästerverk. 3076g och 48cm lång. Livet lekte trotts att vi båda var utan fast jobb. Jag har jobbat extra sen Colin var 5 veckor. Jobbade 1v in på övertiden så 6 veckor var jag mammaledig totalt. Arbetslösheten har gett C en stor möjlighet att skapa en nära relation med sin son. Dom är så lika, i sättet, personligheten och utseendet utom färgerna. C är aktiv arbetssökande och kämpar på. Han styrketränar varje dag, städar, tvättar, diskar flera gånger om dagen, leker med Colin och pussar på mig. Inte ens en snöstorm hindrar honom från att Cykla fram och tillbaka till stans alla stormarknader för att handla mat mm. Helt underbar och jag älskar honom 10 varv runt jorden och tillbaka. Han ställer upp mycket och det är oftast han som lagar mat. Vi blir lyckligare och lyckligare för var dag som går flyger på rosa moln.

Jag är inte lat. Det kan jag inte påstå men ibland känner jag mig lite så när han ruchar på och gör allt. Jag hinner inte riktigt med och det händer allt för ofta att jag inte behöver göra någonting hemma. Mindre än när jag bodde hemma hos pappa. Han är en riktig superman Skitsnygg också.

Men det finns tyvärr vissa som missunnar oss vår lycka. Som apar mig totalt när det gäller bloggen. Konstigt att personen i frågas "ja vad det nu är" städar så fort jag skriver att C gör det och leker med "barnen" när C lekt med Colin. Bästen har ju inte rört ett finger förr. Hatar folk som är avundsjuka. skaffa dig ett liv!

<3

Trött dag

Kategori: Familjeliv

Idag har det varit en vilodag. Jag kom hem halv åtta och somnade på stört. Fick endå inte någon djupsömn så jag har varit en sombie hela dagen. Gjorde stekt potatis med bacon och ägg till lunch. Colin sov en stund sen har vi bara lekt till middagen då Colin pulade i sig chorizokorv. Han är inte bangen den killen. När han låg i magen fick man inte äta något starkt alls för då skickade han tillbaka det i protest. Nu är det stark pepparsås och kryddor som gäller. Kanske är i hans singaporeblod.

Har skuttat iväg till jobbet nu. Saknar min man men han underhåller mig med söta sms på nätterna nu så det känns som jag har honom här. Imorgon är det glöggis hos Colins kompis Henry så måste masa mig upp i tid. Orkar nog inte med öppna förskolan för jag har endå två nätter kvar efter denna. Då blir det nog lite tröttsamt om man bara sover 1 timme imorgon. Men om mina vardagliga myror i brallan håller igång så kommer vi kanske iväg. Ha en toppenkväll alla.


Sköningen har börjat springa på riktigt. Nu är det inte stappel längre. Trösklar är inget hinder heller. Rakt över allt! Älsakade gobit <3

Snowboard

Kategori: Familjeliv

Eftersom mina snowboardkläder försvann i branden måste jag skaffa nya. Det är ju iskallt att vara ute i snön och busa med Colin utan. Har hittat lite som jag är sugen på:

 

Vinterbild

Kategori: Familjeliv

Idag tog vi vinterbilder som sagt. Colin var så söt och dom kommer bli årets julkort, verkligen. När vi skickat ut alla drygt 40 julkort så kommer jag att visa dom här. Annars så har vi bara myst hemma. Christian lagade västerbottenbiffar, potatis & rödvinssås. Efter det tog Colin ett bad och det strömmade in karlar i mitt hem! De hade lite klirr i kassarna och C har Colin i knäet, hehe. Hoppas Colin somnar så han får roa sig med sina kompisar. Colin var så lycklig när killarna kom att han ställde sig och dansade vildare och vildare. Det slutade med att han headbangade i tvbänken och fick ett 1 cm jack i läppen. 3 tårar och massor av blod hann det komma innan jag tog upp honom. Jag sa: Colin det gick bra. Så slutar han gråta direkt. Han är en hårding min son. Han stannade hos mig 2 minuter för lite sug på isbit sen var han och sprang med killarna igen.

Just nu sitter jag och nattugglar. Saknar mina killar men dom har det roligare utan mig. Den här bilden tog vi idag iallafall:

Halli hallå

Kategori: Familjeliv

Idag har vi hafft fullt upp. Klev upp och åt frukost. Försökte få i Colin risgröt men han ville inte ens ta i gröten med händerna fast han fick, så det blev macka. Min syrra kom hit och jag diskade undan medans hon roade Colin. Vi gick ut och tog superfina bilder vid ån här nere. Ni får se när jag fått dom och börjat skicka ut julkort annars blir det ingen överraskning när alla får hem det i lådan. Sen har vi varit på stan till typ nu.. Ska bara mysa en stund. Det kommer mer uppdatering senare.

Vår dag

Kategori: Familjeliv

Idag vaknade jag och var på strålande humör. Försökte få någon att komma hit och hälsa på men det gick som det gick. Jag tog min ryggsäck med barnet och gick över till min farmor. Fick lite fika och Colin somnade på golvet tillsammans med Ville. Vi gick hem och åt lite och diskade såklart. Tog en promenad med dom runt Villastan. Colin åkte pulka och han var superglad. Lämnade pojken med pappan och åkte iväg till hemlingby köpcentrum tillsammans med min farmor i hennes lilla röda sportbil. Fick fina rosa rosor och handlade lite mat och julklapp till lillebror. Väl hemma sov Colin så vi drog ihop en pizza och har ätit lite på den. Nu är det bara massor med kramar pussar och fredagsmys som står på scehmat. Blir nog en match i mario senare också. Nä nu ska jag krypa tätt intill världens snyggaste man, min man!

Villebus

Kategori: Familjeliv

Såhär söt var min lilla Villevoff när han sov bredvid Colin idag



Ryggsäck

Kategori: Familjeliv

Colin fick en ryggsäck av sin mormor i måndags. Vi provade den idag när vi skulle hälsa på Ville. Den fuknade superbra även som barnstol när vi skulle fika.

Morgon

Kategori: Familjeliv

Här gjorde vi morgon klockan åtta. Två sorters gröt och välling med sked funkade lika bra som de gjort de senaste halvåret vi tjatat med det här. Alltså inte alls! Slutade med att han fick en macka. Vetevikare är toppen för dom käkar han. Man vill ju gärna att han lär sig äta något stadigare, men men. En vacker dag kanske det släpper. Efter det har vi bara busat.


Dagens frulle (tagna med mobilkamera)

Kvällsbus

Kategori: Familjeliv

Vid halv sju hämtade min underbara vän Emma mig. Vi åt i stan och handlade donken hem till C på vägen. Vi skulle kunna prata i år. Jätte roligt. Nu hemma så är Colin som en duracellkanin. Tur att han är glad. Han dansar till sin nya hund som sjunger och leker. Jag är lite trött men det dröjer nog innan det blir tyst i den här lägenheten. Här kommer lite bilder som vi tog nyss. Colin har fått dille på att bita sin pappa i tån.

Pappas tå

bord

Lycklig

Kategori: Familjeliv

Jag är superlycklig med min familj. Jag har typ allt utom miljoner. Min sambo, Christian är helt underbar. Vist ibland går vi varandra på nerverna men vi bråkar inte om det. Kör en tyst timme istället. Vi fick en toppenfin son som inte var planerad alls. Lägenheten vi bodde i var på 20 kvm och vi hade jätte svårt att få en ny lägenhet. Fick en superfin trea på hamiltongatan. Vår älskade son föddes den 19 januari och vårat liv förändrades likaså vårat förhållande. Vi båda har aldrig varit så lyckliga som vi är nu när Colin är hos oss. Vi har roligare tillsammans och ger varandra tid mycket mer. C är arbetssökande och jag har timvick. Jag jobbade 1 vecka efter BF och började jobba igen när Colin var 5 veckor. Att C har varit hemma hela Colins första tid är toppen. Hur många pappor har den möjligheten? Vi har bara fina saker hemma, allt nytt och fint. Fast vi har inte bestämt vad vi ska ha på väggarna så det kommer upp när vi vet. Vi kan ge Colin allt han vill ha. Han har redan hela rummet med leksaker. Han har fina kläder och vi sparar hela barnbidraget varje månad tills han fyller 18. Vi gör allt för Colin och han är jätte lycklig.

Uppfostran är något som har varit viktigt under hela min uppväxt. Därför sätter jag och Christian gränser när det gäller vissa saker. Får han inte så får han inte. Ett barn mår bra av att ha regler och det kommer han att vinna på i framtiden. Han kommer inte få beté sig hur han vill någon gång. Vi svär inte. Han får inte äta vad han vill. Han får inte slå, sparka och förstöra. Det är en självklarhet att han ska säga tack när han får någonting mm. Är det inte så det ska vara? I sånt fall har vi olika åsikter och så är det här hemma iallafall och så kommer det alltid att vara. Vissa låter sina barn göra vad som hälst och det skulle jag aldrig acceptera. Konstigt nog så är det bara dom som är likadana mot sina barn som en viss person som klagar. Ingen annan och att folk tar åt sig är ju sorgligt eftersom dom säkert har det precis lika.

Att jag har ett perfekt liv behöver inte folk hålla på att missunna mig om. Christian söker jobb men kan inte ta ett tillfälligt för att akassan sänks så mycket om han ska börja med det igen. Han städar, diskar, tränar, lagar mat varje dag. Han går på stan och handlar kläder till Colin och vet precis vad som är snyggt och vad han har för storlek. Han tar alltid hand om Colin och det är aldrig något tjaffs. Så fort någon av oss får jobb kommer vi säkert att flytta och skaffa bil. Men när vi bor mitt i stan så behöver man inte det. Vi får ju låna pappas bil hur mycket vi vill för den står i stan varje dag. Allt är verkligen perfekt och jag vill inte byta med någon.

Självklart hade vi bestämt oss att skaffa barn när vi båda hade jobb. Men hade vi gjort det då. Hade inte Colin fått lika mycket tid tillsammans med sin pappa. Det är bara pappa som gäller. Får vi fler barn så kommer definitivt C få vara hemma mest den första tiden även om jag kan helamma för då ska jag pumpa massor.

Alla mina vännter är så underbara. De finns för mig och ser inte mig som ett handikapp bara för att jag har Colin. De har honom lite som deras bonusbarn lite grann. Sen har jag träffat massor med mammor och pappor både i gruppen och på öppna förskolorna. De är supergulliga och jag är så glad att jag får umgås lite med folk som är mognare. Har ju gjort ett stort misstag att laggt tid på två som bara tar energi. Jag ger och ger sen får man inget tillbaka. Känns riktigt trist men det finns verkligen måga som vill ses och leka mm. Efter Colin föddes så har jag hängt på allt jag blivit erbjuden när det gäller träffar med barn. På det sättet har jag vunnit massor med vänner och Colin dubbelt så många. Ännu en gång,
mitt liv leker!


Mina bara mina killar <3

Bättre

Kategori: Familjeliv

Jag sov från 17 igår kväll till 9.15 imorse. Var upp och kollade febern 20 bara hade 39 grader med ibumetin tagen två timmar innan. Hade sån yrsel så jag såg typ inget. Mår lite konstigt idag men sen är allt okej. Konstigt att det blev sådär. Idag blir det att vara hemma och vila lite. Äta lite och leka i Colins rum. Får se om vi tar en promenad. Mår fortfarande lite konstigt. Just nu springer min solstråle runt och ger oss saker. Tack tack säger han och ger oss en pryl. Artigt barn har man iallafall. Jag har gett mig tusan på att han ska bli väluppfostrade. Umgicks med någon som hade en unge tidigare som var så sjukt oförshämd och skrek och bråkade. Hon fick göra som hon ville och sånt tål inte jag ush. Kan inte se dom mer. Bara förstöra som gäller och mamman sa inget.



Mycket

Kategori: Familjeliv

Idag vaknade jag 8.38 och kollade klockan på telefonen. Hade fått sms av Josephie. Frågade Colin om han ville gå till öppna. AH! Sa han så vi sprang dit. Lite barn men roligt. Efter det gick vi till mormor och tog sen bussen till valbo. Lunch på ikea och massor med fina saker fick Colin. Ni får se sen. Nu ligger jag däckad i sängen har massor av feber och mår illa, yrsel. Nu ska jag sova lite skriver mer sen..