Sandra - Colins mamma

Pulka

Kategori: Familjeliv

När Colin vaknade packade jag ner honom i pulkan och gick hem till min farmor och farfar. Där var min mormor också. Vi fikade, lekte och snackade skit tills mormor gick hem. Då kom mamma dit och sen kom Ville hem med min farfar. Gick hem och lämnade Colin. Mamma och jag åkte en sväng till kvantum sen maxi. Handlade lite mat. Fick också en ryggsäck som man kan ha Colin i, superfin! Blir toppen om man bara ska springa till affären eller åka iväg en snabbis mm. Den kommer att slitas och han gillade den verkligen.

Nu sover grabben och vi har ätit korv och stuvade makaroner. Imorgon ska jag till ikea med mormor annars så händer det väl inte supermycket skulle jag tro. Nu blir det iallafall massor med mys med min älskling.

Öppna förskolan

Kategori: Familjeliv

Nu är vi hemma från en toppenskoj förmiddag på öppnis. Colin har lekt och busat med alla och varit hyfsat lugn. Tog lite bilder men han vill ju inte vara med på kort längre. Här kommer ett bildregn på Colin och Casper lägger inte ut bilder på de andra barnen pga att jag inte frågat deras föräldrar..







 Colin och Casper gillar dockhörnan mest. De här bilderna ska jag spara och visa när de börjar bli rädda för tjejbaciller, haha. Efter lekstunden fick vi sällskap av Emma och Casper fram till dörren. Supertrevligt. Nu sitter jag och väntar på att Colin ska vakna för då ska vi över till min farmor på fika och jag bjöd med min mormor också för hon ville ses hon med.

Måndag

Kategori: Familjeliv

Nu är vi hemma.  Vi var först ute och åkte pulka runt söder. Colin älskade det och gjorde så mycket brumljud så jag fick torka munnen flera gånger. När jag frös gick vi hem och bytte till vagn. Handlade lite och åkte hem till pappa. Åt mat och min syrra bakade saffransmums som var supergoa! Vid niotiden åkte vi bil hem. Fysjutton vad med snö det var överallt! Nu sover grabben och jag ska snart sova jag med. Måste ju upp i tid imorgon för att komma iväg till öpnna förskolan. Ska bli skoj att träffa alla igen och Colin kommer bli dunderlycklig.

Slut

Kategori: Familjeliv

Idag mår jag okej inge ont i magen. Trött bara. Min kropp gör ont. Måste gå ut idag och få lite luft så kanske det blir bättre. Mitt huvud gör lika ont som vanligt och jag är trött. Fattar inte har sovit från 22 till 8. När jag vaknade hade Colin klättrat upp i vår säng och laggt sig på mig och kramat mig. Ingen aning nur länge vi sovit sådär, sötnosen. Full rulle här hemma och nu sover han. Ska göra mig iordning och ta mig ner till stan. Tanken var att jag skulle laga mat hemma hos pappa idag. Får se om min kropp överlever tills dess annars går jag dit en annan dag. Aja nu har jag inte så mycket mer att berätta.

stor mage

Kategori: Familjeliv

Ligger i sängen och har jätte ont i magen. Kan knappt röra mig. Mår lite illa Men inte som magsjuka. Såg att jag fått massor med blå prickar på kroppen nu. Väntar ju på att få ta nya blodprover och se varför jag är så dålig. Var ju Jättesjuk förra året vid den här tiden också. Massor med sjukhus och diagnoser. Inget jag vill uppleva igen. Magen är typ lika stor som med colin i närmare v 30 kanske Stor och hård. Fattar inte. Aja hoppas det är bättre imorgon. Tånk att man ska Gå och vara jättedålig bara för att dom är sena med blodproverna 3 månader.. Sur

stor mage

Kategori: Familjeliv

Ligger i sängen och har jätte ont i magen. Kan knappt röra mig. Mår lite illa Men inte som magsjuka. Såg att jag fått massor med blå prickar på kroppen nu. Väntar ju på att få ta nya blodprover och se varför jag är så dålig. Var ju Jättesjuk förra året vid den här tiden också. Massor med sjukhus och diagnoser. Inget jag vill uppleva igen. Magen är typ lika stor som med colin i närmare v 30 kanske Stor och hård. Fattar inte. Aja hoppas det är bättre imorgon. Tånk att man ska Gå och vara jättedålig bara för att dom är sena med blodproverna 3 månader.. Sur

Bocken

Kategori: Familjeliv

Nu har vi varit ute på en tripp i stan. Kollat runt lite och C har köpt vantar till Colin. Vi väntade i åratal på fyrverkerierna i stan. Alltid ska allt vara sent i Gävle ingen vill ju höra på allt babbel som dom snackar. Aja vi fick se tillslut och Colin var överlycklig. Nu är vi hemma och har druckit glögg och ätit pepparkakor. Colin har satt sig i pulkan och vill inte kliva ur. Kanske betyder att vi måste ut och åka lite imorgon. Nu blir det en lugn kväll med ensam mamma söker och massor med mys med mina killar!

Örhängen

Kategori: Familjeliv

Jag passade på att slå in två julklappar till mina småsystrar. Dom ska få massor av smycken och ett smyckeskrin. Jag köpte klisterörhängen, sånna man hade när man själv var liten. Delade alla i par och då blev det ett över. Då fick Colin prova. Han är så söt. Det man inte vet lider man inte av.


Morgon

Kategori: Familjeliv

Har haft en lugn natt Colin har sovit från halv tio till halv nio. Helt okej tycker jag. Just nu ligger han i sackosäcken och läser en bok så då passar jag på att skriva lite här. Han älskar verkligen att bläddra i böcker och kolla på bilder och prata med dom. Tur att vi har 15 st pekböcker då.

Idasg blir det en runda på julskyltningen tillsammans med darling och Colin. Ska hämta min halsduk och sen ska vi kanske handla mat på donken. En glass iallafall eftersom en viss del av deras försäljning går till ett nytt ronald mcdonald hus i uppsala. Uppsala var vi mycket i när min syster opererade sin tumör och även astridlindgrens i stockholm. När min lillebror opererade sitt hjärta i göteborg och bodde på Ronald mcdonald då. Så vist kan jag unna dom en slant genom att äta där när man vet hur bra de husen verkligen är!

Häromdagen var min syster hit med ett usb proppat med kort på Colin. Haha han ser helgalen ut på vissa bilder.

Svar till Maria

Kategori: Familjeliv

Fick en fråga av Maria om vart ljusstaken kommer från. Jag har köpt den på citygross för ynka 39kr sen ljusen kostade samma fast st. Sen har jag fyllt den med strösocker och laggt på lite polkagrisar.

Mys!

Kategori: Familjeliv

Vi gjorde tacos ikväll, inte ensamma om det ser jag. Efter det har Colin varit som en duracellkanin. Han är glad men bestämd. Trottsåldern verkar det som. Han vet vad han inte får göra men gör det endå. Tar man bort honom ylar han och spänner sig så man ska tappa honom liksom. Han har också lärt sig att klättra ur sin säng så nu är jag livrädd hela tiden. Efter han somnade halv tio så har vi kollat en svinrolig film och jag har tappat rösten. Ska dricka lite glögg och sen sova. Imorgon blir det en runda på stan med min fina familj.

Julfix

Kategori: Familjeliv

Här hemma fixas det för fullt och jag har inte hunnit starta datorn förns nu. Julefix är kul snart är vi klara. Ska laga tacos, lite juligt sådär haha. Näe då här får ni en bild på vår adventsljustake, helt ok.

Fredag

Kategori: Familjeliv

Nu är jag hemma igen. Har varit till citygross och till konsum och handlat. Vissa åker buss och handlar. Men jag känner mig endå lat. Christian cyklar ju runt stan och handlar. Det lönar sig iallafall. Vi äter för 1500 kr i månaden alla tre och då äter Colin en kartong med ersättning i veckan också. Blöjor och barnmat mm är också i det priset. Vi åt smörebröd till middag. Lämnade grabbarna och gick över till min farmor och kusin en stund. Nu är jag hemma igen och ska fixa lite med mina systrars julklappar.

Coola bilder

Kategori: Familjeliv

Igår var min syrra här och tog Coola bilder till ett skolarbete. Hon knäppte kort medans Jonas hällde vatten i våra glas. Kolla här:



Bilderna är tagna av Sofia

Morgon?

Kategori: Familjeliv

Idag vaknade Colin halv 11. Jag klev upp och blev förvånad av att det var så ljust ute. Sprang ner på stan för att träffa min syrra och ha lunch med pappsen. Nu har vi handalt en toppenjulklapp till pappa och klart till mina systrar. Dom ska få smyckesskrin med en ballerina i och lite tillbehör. Nu väntar vi på Yenny och sen ville min syrra gå mer på stan. Får se om Christian hör sin telefon någon gång så Colin kanske får gå hem. Han är riktigt uttråkad i sitt lilla tält. Nu får det väl sluta snöa tycker jag.

Natt

Kategori: Familjeliv

Nu har jag haft besök hela kvällen och Colin har vaknat igen så jag kryper ner med honom. Just nu går han och hämtar leksaker och ger dom till mig. Sötnosen. Skriver mer imorgon och lägger in lite bilder på det vi handlade :D

ooopps!

Kategori: Familjeliv

Fick hem ett brev idag med en värdecheck från hm på 100kr. Åh vad bra tänkte jag då har jag lite kul att handla något fint till jul kanske. Ja sen läste jag vad jag hade handlat för under 1 år. 7490kr, på bara hm! Då handlar jag nästan aldrig där och brukar glömma kortet. Ojj ojj, då får jag lite ångest när jag inte vet vad jag har handlat och att jag hade kunnat spara dom pengarna till något kul, kanske en resa till Singapore.

Makaronpojken

Kategori: Familjeliv

Imorse försökte vi med havregrynsgröt, funka inte. Fruktgröt, funka inte. Päronpure, funka inte. Ersättning åt han några klunkar innan han somnade. På lunch provade vi flygande jacob sen lassagne. sluade med att han fick korvstroganoff med makaroner. Det gick i. Hoppas verkligen maten börjar gå i snart.

Torsdag

Kategori: Familjeliv

Veckan har gått så långsamt bara för att jag väntar på att det ska bli lördag så man kan pynta. Imorse vaknade vi klockan åtta och Colin har matvägrat. Två tallrikar gröt har jag slängt och en halv macka. Lite ersättning gick i men inte mycket. Det är nackdelen med Colin. Har har ingen energi att ta av som många andra barn som har lite hull. Han får sånna blodsockerfall så han blir ett moster. Men han vill ju inte äta något, så vad ska man mata honom med. Godis?! Igår ställde jag mig på vågen och har gått upp tre kilo! Ligger på 50,1 nu gäller det att ligga i. Ska duscha nu och göra mig klar för en runda på stan. Sen kommer ju lönespecen, undra vad man får.

Onsdag

Kategori: Familjeliv

Nu är det kväll och Colin sover. Tog lite bilder idag på min lilla pepparkaka. Så funkade det att ladda in bilder. Vad roligt då ska jag knäppa massor imorgon när vi är lite i acction. Här är min pepparkaka ikväll.


Storm

Kategori: Familjeliv

Gick till jobbet sju. Första gången på ett år jag har en hel halvtimme på mig att gå. Kommer dit och fick veta att jag var en timme tidig. Haha men mer tid till dom äldre. När jag kom hem vilade jag tio minuter innan Colin vaknade. Vi har städat och ätit hela eftermiddagen. Nu sover han lite igen och jag pustar ut. Funderar på att boka tvättstugan så man har det klart men vet inte om jag orkar gå ut mer idag. Det blåser ju som sjutton. Nej nu ska jag pussa på karln. Det går förresten inte att lägga in bilder i datorn så det kommer inga nya på ett tag:(

-

Kategori: Familjeliv

Nu börjar det bli sent och jag ska sova, om jag kan. Igår gick det sådär eftersom min fot gör så fruktansvärt ont! Blir knäpp snart. Kvällen har varit lugn. Colin somnade vid åtta och vi har kollat på V och myst bara. Imorgon blir det jobb på förmiddagen sen ska jag nog iväg på lite äventyr. Godnatt allthop!

Proppmätt

Kategori: Familjeliv

Fick god mat hos farmor och farfar. Efter det fikade vi så nu spricker jag snart. Endå är det dags för middag snart. Har man barn så lär man ju laga mat endå. Ska sova tidigt idag för imorgon är det jobb. Hela tiden. Pfv ringde idag också och sa att dom blivit i stort sett beordrade att ge mig jobb från personalen och planerarna på jobbet. Så nu fick jag nio nätter vid jul och nyår. Blir perfekt för då kommer vi köpa en ny tv, 60 tum så vår 42 tum som vi har nu ska in i sovrummet. Colin sitter och läser böcker med pappsen i hans rum. Jag slappar lite.

Imorgon kanske jag ska till valbo med min farmor, farfar och deras bebis. Efter jobbet då. Ville ska nämligen klippa sig och dom ville ha sällskap under tiden. Efter det ska jag tigga lite skjuts till min mormor för att hämta en resesäng för Colin ska flytta in i sitt rum. Bra att ha en extra säng i början hos oss om det skulle vara något. Det är mer än på tiden att han flyttar in i sitt rum. Ju längre man väntar destå svårare blir det.

Tisdag

Kategori: Familjeliv

Jag vaknade klockan tjugo över åtta. Gjorde mig klar och väckte Colin. Han ville inte kliva upp. Gjorde oss klar och sparkade på pappan som inte gick att väcka. Han hade vist varit upp inatt med Colin. Men det hade ju inte jag någon aning om? Iallafall mötte vi Emma och Casper. Väl där var de flesta i föräldragruppen där och massor med barn. Superkul att träffa allihop. Tisdagar är ju bättre än helg tycker jag. Nu sover Colin och jag vilar min fot. Det knakar lika mycket i den som om jag skulle gå på glassplitter. Igår kunde jag inte stå på foten på kvällen. Aja den är inte av iallafall för gå kan jag om jag har vinterskorna och knyter åt hårt då håller den allt på plats.

Jag tänkte städa lite idag och plocka. Har ingen lust att gå ut mer idag men måste kanske till affären. Vore skönt med en springtur men foten tillåter nog inte det. Kanske går över till min farmor och farfar för dom är hemma såg jag. Det om detta nu har jag inte mer att berätta just nu förutom:

Colin går hellre än kryper nu. Han rammlar reser sig och går igen. Nu är det inte längre runt 25 steg utan helt självmant och utan att tänka på det. Min gullunge. 10 månader och 4 dagar idag <3

Godkänd

Kategori: Familjeliv


Imorse vaknade vi halv åtta. Jag duschade och sprang iväg vid 20 i nio. Mötte Josephine och Vira sen gick vi till öppna. Lekte där. Massor med barn. Fick gå tidigare för att vi skulle till bvc. Colin var mer än godkänd. Hon sa bara: Jag vet att Colin redan kan allt så jag behöver inte ställa frågorna utan bara fylla i. Colin sprang runt och var glad. Han var ju som en normal 1åring när han var 7 månader så han är lite tidig. Han väger ju 8340g och är 74cm lång. En stor kille. Följer den perfekta kurvan. Mötte Karin och Alvin där med så vi pratade med dom.

Vi lunchade på stan och råkade hamna bredvid Benjamin och Adam från öppna med deras mammor. Christian handlade ett par vinterskor till Colin. Men vad tusan 700kr för ett par skor till en bebis, lite väl dyrt kan man tycka. Var iväg till jobbet och träffade Sabina. Kul att prata lite. Sen har jag haft en vikarie på jobbet och pratat massor med Sofi efter jobbet. Så rolig dag!

Nu är det biggest looser som jag kollar på och bara slappar. Imorgon blir det upp tidigt för hela familjen för då ska vi på öppna igen. Så roligt liv jag har. Jag totalt älskar det!

Söndag

Kategori: Familjeliv

Nu är jag hemma. Har jobbat 14 timmarspass utan rast idag. Haft kul med personalen. Så roligt att bli uppskattad. De boeende och personalen älskar mig. Träffade Sofi på vägen hem och Ingegäärd och massa andra så det tar ju tid innan man kommer hem. Väl hemma blev det en snackis med Johanna. Nu har sambon dukat fram glass med chokladsås, lussekatter, chokladfingrar och kaffe. Ensam mamma söker sen sova som gäller. Colin sov när jag gick till jobbet och när jag kom hem. Imorgon ska jag gå upp tidigt. Vi ska duscha, sen till Johanna med äppelmos sen möta Josephine och Vira, gå till öppna, leka där med Casper också, sen bvc, lunch hemma sen jobb.

Mamma saknar dig <3

Mums

Kategori: Familjeliv

Gick och handlade på affären sen till pappa. Fia och Sara bakade lussekatter och Colin lekte lite och somnade. Jag la mig på soffan och låg där tills katterna var klara. Klämde en och så klädde på sonen och gick hem. Min syster Emmy kom också dit så vi hade syskonmys alla fem! Tänk att när jag var 15 hade jag bara 1 syster nu har jag 3 systrar och en lillebror. En son också för den delen. 4 barn på 6 år har jag och mina föräldrar lyckats klämma fram. haha. Nu sover Colin igen och C är ute på skojjigheter. Han kommer nog hem tidigt för imorgon jobbar jag 7-21. Kommer sakna mina grabbar men pengar kan man inte få överskott av. Kommer bli toppen det här.
Har ätit ett par lussisar nu och ska krypa ner. Måste sluta äta sånt annars kommer det bli som förr. På måndag då ska det bli ändring banne mig!

Colin med sin moster Jessica.

Iväg

Kategori: Familjeliv

Imorse funderade jag på att gräva min egen grav för att få sova. Varje gång vi har en strulig natt tänker man att det är den värsta och undrar hur man orkade förra gången. Nu ska vi snart iväg till pappas hus. Jag och mina syskon ska baka och mysa lite. Funderade först på att stanna men kom på att Colin lär sova hemma vid åtta annars kanske vi inte får sova inatt heller. Colin ska flytta in i sitt rum så fort kråkorna är borta. Ska ta in tältsängen i vårat rum så vaknar han och inte kan somna om i sitt rum får han komma till oss. Det var smart tycker jag att ha två sängar. Kanske blir lite update där borta. Fia har ju tagit massor med fina bilder så kanske ni får er en titt. Jag vill också ha en systemkamera tomten!

HAHA Colins favoritleksak

Fredagsmys

Kategori: Familjeliv

Godis och Idol. Nu blir det mys tills jag stupar i säng.

Shopping

Kategori: Familjeliv

Efter lunch gick vi till stan för att möta min syrra. Hon ringde när jag var framme och sa att vi fick skjuts dit vi skulle av pappa. Sprang hem igen med vagnen och packade in Colin i bilen. Hämtade upp min älskade lillebror på vägen också. Var in på banenshus och handlade en fin bebispulka, blev en orange. Jag är lite anti pojk och flickfärger liksom. Köpte två par gardiner och en kökshandduk på hemtex och efter det mat på maxi.
Nu är vi bara hemma och myser hela familjen. Jag suktar efter godisskålen vi ska ta fram när Colin somnat.

Fredag

Kategori: Familjeliv

Ja då var det fredag igen. Tiden går så fort att man inte hinner med. Tänk det är bara 1 vecka och två dagar kvar till advent. Såg igår att de började mäta och kolla inför bocken. Om en vecka får man börja julpynta då. Jag hatar massor med krimskrams men två små tomtar, en röd filt, gardiner i kök och vardagsrum och julstjärnor i alla fönster får det bli. Jag blir så nervös på prylar.

Idag blir det en sväng till maxi. Ska handla en pulka till Colin så ska vi ut och busa i snön. Sen kommer mamma och Emmy till Gävle idag men dom hinner väl inte träffa mig förstår jag. Annars vet jag inte vad som händer mer än att jag ska pussa på min älskade sambo och kanske äta något extra gott ikväll. Ha en toppendag!

Tjejkväll

Kategori: Familjeliv

Hamnade hemma hos Johanna på tjejkväll. Fia hade bakat lussekatter så vi fikade, snackade och kollade sunes jul. Man borde ses såhär minst en gång i veckan. Nu är jag hemma och ska sova snart. Imorgon ska vi handla pulka till sonen så ska vi ut och åka. Jag har hittat en perfekt backe här i närheten. Måste bara få min fot att bli mindre så att jag kommer i vinterskon. Idag handlade jag pepparkaksdräkt och lite glöggsaker, muggar, kanna och skedar. En tusenlapp fattigare men man lever bara en gång. Kolla så söt sonen var då:

Colin är peppis. Lite mer lik pappa, iallafall på färgen hehe <3

Saknar

Kategori: Familjeliv

För ett år sen så gick man bara och väntade på julen. Spänningen om bebisen skulle komma 09 eller 10. Åh jag saknar att känna Colin i magen och att altid ha sällskap. Skulle lätt kunna föda om Colin men jag vill inte ha fler barn på många år. Men magen skulle jag gärna ha, eller iallafall innehållet.


Magen i vecka 42

Snabbis

Kategori: Familjeliv

Idag vaknade vi klockan nio. Har lekt och busat massor. Colin blev arg på mig. Jag fattade inte vad han ville men tillslut visade det sig att han var sugen på att läsa böcker. Han gick in i sitt rum och hämtade en bok som vi läste tills han somnade. Nu ska jag springa ner på stan och möta min syrra sen ska vi ta kort ute i snön. Blir fina julkort hoppas jag. Det blir ju många att skicka det var 45 st tackkort till alla som köpte presenter till Colin när han föddes och då var det bara ett per familj. Nu är det ännu fler att skicka julkort till :)

Natti

Kategori: Familjeliv

Hemma från jobbet, myser med min sambo. Godnatt vi hörs imorgon!


Jobb

Kategori: Familjeliv

Nu har vi varit på öppna förskolan. Vi försov oss till 20 över åtta men vi hann iallafall. Efter det gick vi till stan och hem. Colin sitter och leker i sin säng. Jag vill att han sover middag så att han inte behöver sova något senare. Hans nya tolvtimmarsnätter vill jag inte gå miste om. Ska gå till jobbet om lite mindre än två timmar. Det funkar men varför alltid onsdagar. Måste ju vara någon som gillar tvkvällarna som jag som sjukskriver sig.

En tisdag

Kategori: Familjeliv

Colin vaknade strax innan vi skulle ge oss iväg. Fick massor med fika och trevligt sällskap. Blev bjussade på restaurang av lillsyrran, gott! Nu har Colin precis somnat och vi bara tomglor på tv. Jag är jätte trött ska nog sova snart. Imorgon blir det öppna igen. Så roligt att komma ut dagarna går liksom snabbare. Sen blir det jobb på kvällen. Jag har ingen motivation men vad tusan det är ju lite pengar iallafall. Annars så avskyr jag att jobba vaken tid. Nätter passar verkligen mig bäst. Colin åt kyckling, ris och currysås helt själv innan vi gick.

GRATTIS

Kategori: Familjeliv

Ett stort grattis till min lillasyster Jessica som fyller 6år idag!


Vi kom sent till öppnis som vanligt. Grannarna hade glömt att vi skulle gå idag. Hehe men det gör inget. Många där som man kände igen, skoj. Nästa gång ska pappan med också. Nu börjar ju alla pappor gå hem på ledighet så jag blir väl ensam mamma snart där. Kanske det blir öppnis imorgon med. Nu sover Colin och vi spelar wii. Ska diska lite sen blir det ju kalas. Jag är så tårtsugen efter söndagen då jag inte gav Christian någon tårta.

Morgon

Kategori: Familjeliv

Jag vaknade för 30 minuter sedan och väntar på att Colin ska vakna. Vi ska till hemlingbys öppna förskola. Blir jätte kul att leka lite. Blir så förvånad när Colin har sovit 13 timmar i streck. Inte mig emot men om en halvtimme får jag väcka honom annars hinner vi inte till sången. Grannen och Alvin ska ju med också.

Natti natti

Kategori: Familjeliv


Nu ska jag gå och lägga mig. Tänkte tvätta håret för jag hatar att ha affro som jag har när jag inte torkar håret direkt efter tvätt och plattar det men efter ett samtal med min syster så har jag övervägt att ha lockigt imorgon med. Lägger mig och sover istället. Hoppas att Colin sover hela natten igen. Vore otroligt skönt! Sitter här på golvet Crille och Mike sitter och kollar film och skrattar så mycket så det smittar av sig :) Goonatt!

Tips

Kategori: Familjeliv

Jag som har världens problemhy har provat lite olika saker utan resultat. Men nu har jag hittat min grej!

Jag gör ansiktsmask varje gång jag duschar och sen tvättar jag morgon och kväll. Sen är det ansiktsvatten och en hudkräm i samma serie. Jag som annars är röd här och blå där typ har fått bebishud i ansiktet igen. Vist, någon finne poppar upp ibland men vadå. Hela huden är liksom lagad. Kostar nu bara 20kr st på ica maxi.

Biltur

Kategori: Familjeliv

Colin sov när vi kom hem från öppna. Christian och jag lagade korv och makaroner till lunch. Det äter vi aldrig. Eller ja inte mer än 4 gånger om året. Sen åkte jag med min farmor och farfar till karla. Hämtade kusin och åkte till det brända huset. Så det ser ut. När man öppnar ytterdörren är det bara en smal planka man kan gå på. Undet är det djupt med sten och jord. Det finns ett par pinnar som håller upp taket men inga väggar. Inte ens till uterummet. Känner inte igen mig alls. Skulle hämta en matstol men den var bränd så det blev ingen. Åkte vidare till maxi och barnens hus. Köpte presenter. Åkte vidare till mina kusiner. Var där ett tag innan vi handlade på citygross och åkte hem.

Hemma har jag pratat med Johanna i två timmar medans killarna lekt. Ätit lövbiff, pommes & bea. Nu ligger jag i soffan och kollar lite tv. Colin sover och Mike kommer hit snart så jag ska nog duscha och fixa lite hemma. Sova tidigt. Imorgon blir det öppna förskolan igen. Ska bli toppenkul! Efter det blir det kalas.

Underbara barn, 3 dagar gammal. Älskar dig mer och mer för varje dag Colin/ Mamma

Öppna förskolan

Kategori: Familjeliv

Vi gick till öppnis vid kvart i nio. Var sen men hann dit till nio. Fick sms av Josephine att hon och Vira inte skulle komma. När vi satt och lekte så kom dom endå :) Casper och Emma var också med oss och en massa andra barn. Roligt tyckte Colin men han vill mest pillra på de minsta bebisarna eller springa med dom stora. Vi gick hem i snöstormen. Fy vad det snöar och allt blir slask. Mitt huvud värker och jag mår illa. Vintern förstör mitt liv, jag mår dåligt hela tiden. Annars händer det inte mycket. Vi ska handla present till Colins moster Jessica som fyller 6 år imorgon annars vet jag inte. Lugn inne dag.


Colin & Casper hemma hos Albin.

Valbo

Kategori: Familjeliv

Bilder från dagen




Nu väntar sängen. Imorgon blir det öppnis med alla fina barn och trevliga föräldrar. Emma och Casper ska med imorgon också :)

på jobbet

Kategori: Familjeliv

Nu är jag på jobbet. Har varit i valbo med johanna. Handlade lite och sen har vi firat fars Dag hemma. Nu längtar jag till ikväll. Vi ska mysa med islatte och ensam mamma söker. Det kommer bilder från dagen senare. Inne på valbo idag stod colin och dansade utanför Carlings och underhöll ett helt cafe. Min gullplutt.

Bad

Kategori: Familjeliv

Colin badade nästan en timme nu på kvällen. Han leker, häller, skvätter och duschar.



Nu sover gobiten. Jag och Christian har myskväll. Blir tidigt för mig idag för att orka jobba imorgon.

Lördag

Kategori: Familjeliv

Klev motvilligt upp kvart över 6 och gick till jobbet halv sju. Haft en okej dag på jobbet men längtat hem massor. Det var den tråkigaste avdelningen idag, likaså imorgon. När jag kom hem fick jag fika, disken var diskad, köttet till kvällen ligger förberett och städat och fint. Colin och pappan har suttit och läst en bok vid Colins bord. Ljudbok och bläddra i boken till. Colin älskar böcker. Nu blir det en myskväll med killarna i mitt liv <3



Videoklipp

Kategori: Familjeliv


Dagen

Kategori: Familjeliv

Vi tog oss  till stan när Colin vaknat. Handlade farsdagspresenter. Jag var och lämnade pappas present. Han blev glad. Jag jobbar på söndag så jag kommer inte hinna till honom då. Efter det har vi varit hemma och mamma kom på äppelkaka. Lekt och skojjat tills Colin somnade där vid sju. Ätit middag och nu jäser jag i soffan. Ush måste få ordning på foten så jag kan röra på mig. Nä nu ska jag mysa med min sambo <3

Det kommer en film när Colin dansar och går senare. Håll utkik!

Fredag

Kategori: Familjeliv

Idag klev vi upp åtta och åt frukost. Då kom Ville hem. Colin har suttit och matat honom med sin frukost. Efter massor med lek och bus somnade Colin och vi har duschat. Christian är ute på vift och jag ska göra mig klar innan Colin vaknar. Blir en lugn dag. Har ont i huvudet och mår illa (som vanligt). Ska gå till stan och kopiera recept och så kommer mamma förbi på fika och kanske tar med sig Ville hem. Jag jobbar ju hela helgen så han kan inte vara hemma:(

En frukost

Kategori: Familjeliv

Först äter man massor med macka




Sen blir det lite imse vimse (Colin kan alla moment nu, även fingrarna!)


Vad duktig jag är! Klappar händerna.

Kategori: Familjeliv

Kan stolt berätta att Colin gick helt själv från vardagsrummet in till vårt sovrummsfönster igår utan stöd. Han stannade bara ett par gånger <3 Nu ska jag sova innan vilddjuret vaknar imorgon.

Colin

Kategori: Familjeliv

Gick till jobbet halv två. Har varit där och haft det toppen. Jätte roligt att träffa Sofi, världens bästa Sofi. Hon gör mig på toppenhumör! Haltade hem från jobbet. Hela foten är helt paj. Måste iväg och kolla den men har liksom inte tid. När jag kom hem var det städat och fint, Colin sover och mannen har lagat hemmagjorda köttfärsbiffar, sås och potatis. Han är så underbar min älskling som gör allt <3

Negativ

Kategori: Familjeliv

Hittade en inställning på kameran som hette negativ. Haha så tokiga bilder det blev:


Torsdag

Kategori: Familjeliv

Ja då var det torsdag igen. Veckorna går så fort, speciellt när man jobbar. Jag fick jobb idag med. 14-21 på mäster. Skoj, länge sedan jag var där. Annars har vi bara lekt jag och Colin. Han klämde i sig en hel baguett på morgonen. En sån som är typ 20 cm. Lämnade bara en liten klick smör på haklappen. Nu sover han middag och det blir lite pyssla hemma innan jobbet.

Det har inte varit den bästa natten i våra liv. klockan 23 gick jag och la mig igår. klockan 01 började dom ploga. Två traktorer. Colin vaknade och lekte i sin säng lääänge. Sen plogade dom igen klockan fem?! Det har inte snöat igenting. Colin har ca 1m till fönstret från sin säng. och det var ungefär 1m till till traktorn utanför vårat fönster eftersom vi bor efter en bred trottoar. Jag blir så arg. Marken var ju redan bar. Vi klev upp vid sju och nu är jag jätte trött. Sova får man göra i graven.



Colin imorse..

Myskväll

Kategori: Familjeliv

Christian har gjort middag och varit till affären. Han kom hem med både chips och godis så nu har vi myst framför tvn hela kvällen. Colin sover och hoppas att han inte vaknar inatt. Vi vill verkligen sova eftersom både jag och C är trötta efter att Colin vaknat 2 gånger inatt.

G O D  N A T T

Colin

Kategori: Familjeliv

Efter duschen åt Colin lite mat och sen kom Ville hem. Han har ju ont i tassen efter operationen så det är svårt att hålla Colin därifrån. Har haft kul iallafall och fikat. Var till affären och handlade lite mjölk. Nu badar grabbarna och jag såsar framför tvn. Ska försöka hålla Colin vaknen nu någon timme till så kanske han sover bättre inatt. Imorgon och fredag är jag ledig sen ska jag jobba massor i helgen. Vi kollar runt efter tv. Ska köpa en 60 tum till vardagsrummet. Äntligen ska jag få flytta in vår 42 tums i sovrummet :)

Jobb

Kategori: Familjeliv

Haft en toppendag på jobbet, meen är jätte trött. Har ont i huvudet och mår illa också. Måste gå till optikern det är säkert ögonen. Annars så är det slask ute. Riktigt fult med allt grått. Ska det vara vinter ska det vara tunn fin vit snö. Tycker inte alls om det här. Ska hoppa in i duschen och pussa lite på min älskling innan jag och Colin ska gå över till min farmor och farfar. Annars händer det nada hemma hos oss. Allt är som vanligt.

Öppna förskolan

Kategori: Familjeliv

Imorse klev vi upp sju. Gjorde frukost och lekte massor. Vid 20 i tio gick vi till öppnis. Lagomt många barn idag tror jag fick det till 14 barnvagnar och sen var det några som åkte bil. Av vårat gäng var det Albin, Casper, Alma, Henry & Colin. Roligt att träffa föräldrarna. Emma och jag gjorde sällskap hem. Nu sitter jag i soffan med en kopp kaffe och stirrar ut i luften. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag blir nog en runda på stan med the family.

Colin i vagnen påväg till öppnis.

Me and my son

Kategori: Familjeliv

Mamma älskar dig Colin

Kväll

Kategori: Familjeliv

Nu har Colin somnat. Vet inte om det är för natten men han har pyjamas iallafall. Jag är supertrött och döhungrig. Vet inte varför jag är så trött hela tiden. Trött, har ont i skallen och mår illa varje dag. Vi har lekt hela tiden sen Colin vaknade och såg en halv film. Vi kollar nog klart den ikväll. Superrolig! Ska skriva om den sen. Annars händer det inte mycket här och imorgon är det öppna förskolan 10-12 i hemlingby :)

Måndag

Kategori: Familjeliv

Nu är vi hemma från öppnis. Fick sällskap dit av tre andra mammor. Vi har lekt och Colin har typ rivit runt. Lite roliga sånger och lekar den här gången! Gott fika och trevligt sällskap. Nu sover min skatt och jag sitter i soffan och tinar. Fy sjutton vad kallt det är ute, jag hatar vinter! Annars händer det inte så mycket idag blir nog en till promenad i det fina vädret.

Sovdags

Kategori: Familjeliv

Har nyss avklarat ensam mamma söker och ska hoppa i säng. Imorgon ska vi till öppnis. Ska bli jättekul att träffa massor med söta barn. Får sällskap på vägen dit också. Jag blir helt sprallig av att veta att vi ska dit. Alla är så snälla och trevliga hela tiden. Att jag inte kommit på det här tidigare. Att träffa nya människor är så kul!


Colin ville inte gå själv när änderna var så nära igår.

Trött?

Kategori: Familjeliv

Colin var vist lite trött

Sockerberooende

Kategori: Familjeliv

Jag är sockerberoeende. Äter godis och dricker Cola. Eller gjorde iallafall. Det är väl en vecka sedan jag drack cola men suget sitter kvar. Har ont i huvudet och mår illa. Känner mig sjuk i hela kroppen bara för att jag inte dricker cola. Åt godis gjorde jag lite igår men det är inte samma sak. Men suug. Jag hatar att ha det hoppas verkligen att det går över snart och att man klarar det utan problem senare. Jag kommer aldrig mer dricka Cola bara för att det blir såhär. Känner mig som värsta knarkaren men det är framtiden som står på spel. Ska jag klara fystesterna måste jag äta nyttigt och träna massor nu. Sen blir det ju inte bättre av att jag inte får äta järn och de andra medicinerna som hjälper till att ta upp järnet. Ska nämligen ta massor med prover för att kolla om det bara är glutenallergi jag har eller om det är annan blodsjukdom. Hoppas att jag inte blir tillbaka skickad till hematologen igen. Över ett år sen allt började och vill ha ett svar.

Fix!

Kategori: Familjeliv

Nu har vi lekt hela dagen här hemma. Gick och solade när Colin sov sen har vi ätit lunch och städat. Men mest har hela familjen bara skrattat och lekt till nu. Colin sover en till snabbis och jag ska handla till middagen. Det blir färsk svensk oxfilé med rostad potatis och pepparsås. Till det en god fetaost sallad. Inte helt fel sådär på en söndag. Min man han kan han!

Söndag

Kategori: Familjeliv

Idag är det alltså söndag, igen. Veckorna går snabbt och det närmar sig jul. Förra året var den här tiden åratal när man väntade på jul för att sedan klämma ut min lilla korv. Idag blir det att sola sen göra mig klar och gå ut på långpromenad. Hoppas Crille är fiskare idag, han såg verkligen skitlebbig ut i halsen igår stora vita blåsor :( Colin sover middag och jag ska plocka lite här hemma. Innan jag tar tag i dagen.




Du & Jag

Kategori: Familjeliv


Du & Jag , älskade barn!

Hur söt får man bli?

Kategori: Familjeliv

Nu har vi varit ute och gått i några timmar. Började frysa så vi gick hem och hade picknick på köksgolvet med varm oboy och kakor. Nu har vi ätit sushi. Lite speciellt men gott och kollar F1.



Colin på promenad med mosters mössa.

Grattis

Kategori: Familjeliv

Colins present till pappa:




Matchar in i tvbänken. Det är viktigt i vårat hem. Allt ska passa ihop i färgerna och inget stök.

Helg

Kategori: Familjeliv

Ja då var det helg igen. Christian och Colin sover medans jag slappar i soffan. Har sovit dåligt inatt. måste varit för att jag inte orkade plocka undan vattenkokaren och diska grötskålen innan jag la mig. Att det är 1 vattendroppe på diskbänken eller att Colins klossar ligger snett i lådan kan förstöra hela min nattsömn. Idag blir det lugnt iallafall eftersom Christian antagligen är lika dålig idag.




Morgonbus med mitt hjärta!

Bacillerna härjar

Kategori: Familjeliv

Ja som sagt så härjar bacillerna här hemma ännu en gång. C fick frossa och jätte ont i halsen igår kväll. Imorse var han helt förstörd och det har bara blivit värre. Hög feber har han med. Kan inte äta för halsen och sådär. Har handlat milkshake åt honom iallafall. Man vill ju göra det bästa av dagen endå. Sen gick han och handlade sushi men det blev aldrig att vi åt det. Colin var vaken sent och han är inte sugen C. Jag åt gröt och nu har jag med ont i halsen. Jag vill inte bli sjuk!


Kalas

Kategori: Familjeliv

Vi gick till stan och åt lunch och handlade kort till C. Min lillasyster och lillebror var också med. Alltså halva syskonskaran. Skrev ut en bild på ett sånt wii vi har och köpte lite trisslotter så fick C det i kortet. Han fick wii av Colin och triss av mig. Vi har haft lite kalas här hemma. Har haft supertrevligt men Christan är så sjuk massor med feber och ont i halsen. Ska uppdatera med lite nya bilder senare.

Bilder

Kategori: Familjeliv

Lite bilder från igår. Colin blev en ny person när pappa kom hem.




Kan inte låta bli att vara avundsjuk ibland när Colin är med Christian. Han tittar inte på mig
när jag pratar med honom och att jag skulle få ta i honom? Inte en chans!
Ä L S K A R  E R ! !

5 november

Kategori: Familjeliv

Nu är det morgon igen. C har sovmorgon. Det är ju hans födelsedag. Det bryr inte colin sig om Han baknar på sovrummsdörren och ropar pappa. Jag vet inte vad jag gör som är så tråkigt. Iallafall Så funkar inte vårt internet så det blir mobilbloggning. Lite tråkigt men jag hoppas det lagas under dagen.

Gäsp..

Kategori: Familjeliv

Nu sitter jag här och är jätte trött. Colin somnade för en stund sedan och vi fick precis tillbaka internetet. Kollar runt lite och ska svara på kommentarer innan jag ska blanda ihop en glass cheesecake tills imorgon. Christian vill ha det istället för tårta. Sen ska jag sova. Hoppas att jag får lite sovmorgon imorgon för sen ska vi sjunga och fixa frulle i sängen såklart.


Godnatt

bakning

Kategori: Familjeliv

Sitter i soffan och vilar lite efter allt som vi gjort idag. Min syrra kom hit vid halv tolv. Vi bakade två sattser bullar och choklad muffins. Har hunnit dammsugit och dammat hela Lägenheten. Sen kom johanna vid två och fikade med oss. Vi har lekt och spelat tvspel.. Ska laga hemmagjord pizza snart och sen ska jag lata mig. Blir mobilbloggning efterssim mitt internet Inte funkar och mannen inte är hemma.

Baka

Kategori: Familjeliv

Idag ringde veckarklockan sju. Grabbarna gick upp och jag låg kvar som en klubbad säl. Inte trött i ögonen men kroppen. Vi åt frukost och sen har Colin vägrat släppt Christian han fick knappt duscha. Mamma duger inte. Christian åkte halv nio Colin stod och vinkade i 10 minuter i fönstret. Det känns i armarna att stå där med en 7,5 kilos klump som ropar pappa. Sen dess har han gått runt här hemma och ropat på pappa. Han vill inte leka med mig, bara pappa. Han somnade för 2 minuter sen så jag hoppas att han vill vara lite mer med mig efter det.

Annars tänkte jag baka idag. Har tänkt det ett par dagar men inte kommit för det. Får se hur det går. Sen vill jag städa och fixa lite. Beror på vad Colin vill göra vill han inte baka så blir det väl inte av. Ska iallafall försöka börja nu när han sover så man kanske har gjort något innan C kommer hem från spelmässan i sthlm.

Bänkad

Kategori: Familjeliv

Nu sitter vi förståss bänkad franför tv:n som så många andra svenskar denna onsdagkväll. Det är ju massor med bra på 4:an och efter det kollar vi alltid arga snickaren. Vi har kollat på en barnfilm när vi kom hem. Har också sprungit fram och tillbaka till affären. Handlade saft och pärlsocker till bullarna. Kommer baka imorgon eftersom det inte riktigt fanns tid idag. Kommer bli toppen!


 

Valbo - stan

Kategori: Familjeliv

Sitter nere på stan och värmer mina blöta fötter. Vi har varit i valbo och ätit sen har vi handlat lite på köpis. Hatar folk som inte har någon hänsyn alls. Jag har barnvagn men ingen i kön flyttade på sig för att jag skulle gå förbi till dörren i bak trotts att jag bad dom 2 gånger! Det slutade med att jag körde på en tjej. Folk går vilt och brett överallt och man kommer inte förbi eller fram någonstans. De som känner mig vet att jag vill ha lite fart när jag går. Jag kan kolla runt i en affär fast jag går fort. Vem har tid att gå på ikea i 4 timmar då?

Nu ska jag iallafall till en mataffär och handla lite hem. Vet inte vad vi ska äta till middag men jag är sugen på att baka något. Får se vad det blir. Annars så fattar jag mig inte på emmaljungas regnskydd till vagnen. Det funkar bra om man inte vill att vagnen ska bli blöt men barnet då? Colin blir lika blöt fast jag har regnskyddet på.. Gnälla får man göra ibland!

100m promenad

Kategori: Familjeliv

Gick fram till slottet men kom inte längre. Min fot gjorde alldeles för ont plus att det spöregnade. Vi ska gå till stan om 40 minuter igen. Det blir en tur till valbo tillsammans med mormor idag. Det blir lugnt iallafall eftersom jag inte vill att foten blir sämre. När jag sitter så gör det ju ont sen när jag börjar gå vill jag bara skrika. Det är inte alls som annars när man stöter i den liksom. Jag får gå och sätta mig på en motionscykel istället.


Man får inte nog av den här vackra skapelsen!

Intensivt

Kategori: Familjeliv

Full rulle här hemma. Vi klev upp åtta. Sen dess har jag inte suttit en minut mer än när vi åt frukost. Ska diska mig igenom vårat diskberg på en smörkniv en tallrik och två kaffekoppar innan vi går ut på långpromenad. Hoppas verkligen han vill sitta still för nu är jag trött på att sitta på spänn inomhus.




Köra brum är livet!

Aj!

Kategori: Familjeliv

I lördags gick jag in i en pall. två tår gick isär och det gjorde apont! Nu har det blivit värre och det knakar i hela foten när jag går och gör ont i fotleden. Hoppas det blir bättre imorgon för jag vill verkligen ut och gå! Annars har det varit lugnt här hemma allt är klart. Disk, städ och sånt. Alla prylar står på sin plats utom kaffekopparna här på bordet som står lite snett. Ska sova tidigt idag tänkte jag. Imorgon är det nya tag och en ny fot kanske?


Älskade barn!

Eftermiddag

Kategori: Familjeliv

Vi åt rester till lunch idag. Colin åt köttbullar, sås och potatis. Hemmagjort och han älskar det. När han inte vill bli matad längre äter han själv med skeden ett par tuggor. Sen får man hälla ut all mat på hans bord och så äter han med händerna. Allt gick i och han får göra så, sålänge han inte kladdar ner golvet och äter upp. Han får alltså inte leka med maten utan äta själv bara. Det blir helt rent utom lite sås och det kan man torka. BARA HAN ÄTER! Imorgon blir det platt tallrik. Sen har vi lekt massor och jag har fixat håret. Colin sitter just nu i sin säng och slår huvudet i kanten för att komma till ro och somna. Vi sitter som två dönickar i soffan och glor på varsin dator. Aja det får man göra 10 minuter två gånger om dagen.




För ca 15 minuter sedan <3

Tisdag

Kategori: Familjeliv

Imorse vakna vi sju. Christian gjorde amerikanska pannkakor och bacon till frukost. Colin åt som en häst. Efter det gick jag och solade sen duschade. Medans har killarna lekt och lyssnat på sagor. Nu sover Colin och jag tar det lugnt innan vi ska äta lunch. Senare ska jag nog baka lite men vet inte riktigt vad, får se.


Lika glad som mamma & lika spinkig som pappa!

Morgonbus

Kategori: Familjeliv

Vi busade i sängen imorse, världens sötaste killar. Dom är mina





Oh vad jag älskar er <3

Ny tand

Kategori: Familjeliv

När jag böt blöja på Colin så såg jag att en ny tand har tittat fram nere. Antagligen därför Colin varit extremt snorig ett par dagar. Nu har han alltså 7 st tänder. Har gått hem till mina kusiner idag och vi fikade tillsammans med mamma. Colin åt middag med dom. Lassagne och han åt massvis! Hoppas verkligen att det fortsätter att gå i mat i honom nu så att vi slipper ersättningen. Sen tog vi bussen hem för det var så mörkt. Vi har ätit massor med god mat. Ska lägga upp bild och recept senare. Nu sover grabben och jag ska duscha så jag kommer ut i tid imorgon. Ska ta en långpromenad mot andersberg.



Hatar människor som ska gå och glo in i andras fönster. Skvallerkärringar som letar efter något att snacka om. Jag blir så trött på omogna människor, det sorgliga är att det blir allt fler som drar sig åt samma håll. Men jag tror knappast några fler av mina vänner kommer dras till dom. Finns ingen som tycker att jag har fel i mina värderingar och tankar.

Promenad

Kategori: Familjeliv

Jag packar ner min grabb och tar en promenad till mina kusiner. Mamma skulle också med. Skönt att komma ut i det fina vädret! Ska ta lite fina bilder på mitt vackra barn när vi är ute också tänkte jag. Vi har fått lite klockrena bilder på Colin idag när vi busade i sängen hela familjen.







Nallemys imorse

Leek

Kategori: Familjeliv

Idag har vi lekt hela morgonen. Colin har släpat med sig sin nalle överallt. Han tar nallen och lägger den i gåvagnen så går han dit han vill. Vi har sorterat garderoben och tagit bort storlek 68. Känns lite vemodigt att ta bort alla fina kläder. Kommer inte få plats med alla kläder i källaren tillslut. Colins kusin som är 1 månad får de kläder han vill ha sen åker resten ner. Tog en bild men kom på efteråt att jag glömt att vika ihop en hel maskin med tvätt till men ungefär såhär såg det ut imorse.



Lilleman lekte i garderoben under tiden




 SNOR, SNOR OCH ÅTER SNOR