Sandra - Colins mamma

Fem generationer

Kategori: Familjeliv

När Colin föddes blev vi fem generationer.

Sista April

Kategori: Familjeliv

Ja då har April månad kommit till sitt slut. Det kommer firas med god mat och familjemys innan det blir ett arbetspass. Annars blir det nog bara en cykeltur idag. Lite städning. Tråkigt att det alltid är vinterkallt ute när det är valborg. Det gör mig inte så mycket längre, känns inge viktigt att "fira". Det var ju påsk nyss och kasen brinner ju inte förns två timmar efter Colins sovtid.

Just nu sitter vi och myser i soffan. Mitt lilla hjärta äter lite välling och rullar runt i soffan. Det vankas till innebandymatch ser det ut som. Undra om jag har turen med mig, annars brukar Colin oftast vinna.
                              
                              
                                                              Bilder jag tog alldeles nyss.

På G!

Kategori: Familjeliv

Idag är jag på G! Vaknade vid kvart i nio av att C gick upp. Vad tusan ska du upp nu och göra tänkte jag. Jo det var ju för att klockan var så mycket. Trodde det var supertidigt eftersom Colin sov fortfarande. Drog på mig träningsoutfiten och sprang ner till gymmet, 15 min cross och 15 min löpning sen mådde jag illa. Mötte pappa på torget så han skjutsade hem mig. Jätte långt jag vet , det tar 3 min att gå hem om man går normal takt. Åt frulle och har diskat. Nu ska jag snart ha tvättstugan. Efter det ska jag städa och förhoppningsvis ta tummen ur och tvätta vagnen så vi kan lägga ut annons. Posta lite brev och göra lite mer viktiga saker. Åh att all motivation kommer med lönen. Man kan beta av lite saker man önskar och snart är allt perfekt.

Just nu ligger Colin i sin säng och ska sova middag. Han läser på sin bokstavstavla. E I J K Y Ö och så om igen. han är så söt. I vårat hus ligger det en innebandyaffär. Igår när vi gick hem såg han skylten och blev helt till sig. Pekade och sa: I Y, I Y!! 
                              
                            Colin blir lik sin moster. Hon jämförs med flera år äldre barn i sin kunskap.

Converse

Kategori: Familjeliv

Jag har aldrig tyckt om converse men nu har jag hittat en modell jag gillar med lite tunnare sula. Snart kanske de står i min hall. Har lite svårt att välja färg bara:

Godmorgon

Kategori: Familjeliv

Godmorgon torsdag, vilket härligt väder vi har idag. Halv åtta vaknade min prins idag. Jag somnade inte förns efter ett. Fastnade vid tvn sen har jag ju vänt på dygnet. Är dötrött hela dagen fram till nio på kvällen, då blir jag pigg. Idag ska vi gå ut och göra något, cykla lite och ringa dagistanten. Hoppas verkligen att vi får plats snart. Har önskat dagis sen februari men de verkar glömt oss. Fick ju plats först på ett dagis i sätra, där har jag varit färre gånger än vad jag har fingrar. De har klämt in 150 dagisbarn där. Känns inte säkert alls då en tvååring lyckades rymma redan första månaden de hade öppet. Att kliva upp fem med en ettåring och stressa iväg med vagn på buss för att lämna på dagis och åka buss tillbaka  för att skynda sig till jobbet då man vissa dagar börjar kvart i sju. När jag slutar klockan fyra ska jag åka buss dit bort igen och hämta honom. Har han tur då får han gå på dagis mellan 6-17. Finns inte i min värld att jag går med på det, då får han vara hemma.
                               

Sol!

Kategori: Familjeliv

Vaknade kvart över tio idag. Hade inte ens märkt att killarna klivit upp. Packade ner en påse hembakade bullar och nå marsipanrullar och gick till stan. Lämnade fikat hos pappa sen mötte vi upp mormor. Kollade runt lite och hittade världens finaste jacka på polarn och pyret. Vill ha men 400 på rea känns lite.. Det är ju bara en vindjacka liksom. Tog en fika och gick hem. Nu har jag betalat räkningar och ska äta lunch snart. Senare ska vi tillbaka till stan. Handlar bh till mig. Tuttarna har ju krymt 2 storlekar. Tror det bara är dom som har försvunnit med vikten. Efter det blir det en cykeltur. Colin blev jätteledsen när vi parkerade vagnen och inte skulle åka cykel.
                               
             

Tisdag

Kategori: Familjeliv

Nu har jag vakat. Är helt seg i huvudet. Men tanken av att jag ska få gosa med min man och sova inatt gör mig piggare. Colin sover middag, C är på stan och handlar kläder till Colin och jag ligger i sängen. Idag blir det en lugn dag. Det är kallt ute så jag har inte så brottomt ut.

Annars så skickar jag en tanke till min arbetskamrat. Hennes 19 årige son är försvunnen sedan förra söndagen och de har ännu inga spår efter honom. Att leva mellan hopp och förtvivlan. Jag vill inte ens tänka tanken hur jag skulle känna om Colin försvann. När jag är ute så kollar man lite extra runtomkring sig i skogsområden och sådär. Jag hoppas verkligen att han kommer hem oskadd och att de hittar honom snart. HÄR kan ni läsa dagens skrivelser om händelsen. 
                                

25 April

Kategori: Familjeliv

Ja snart är April slut och sommaren närmar sig med stormsteg. Vilket underbart väder vi har! Har dock sovit bort hela dagen och inte varit ut mer än på ballkongen. Ska nog ta mig en runda senare. Är så sjukt trött just nu, på onsdag är jag vid liv igen. Igår var vi hem till mamma på trerätters. Fick massor av påskägg hela familjen. Fin fina saker.

Jag tog lite bilder på trollet när vi var hem till pappa i lördags. Dom är inte superbra men förhoppningsvis har vi en lite snabbare kamera snart. Har tjatat om det länge men jag har ju inte tid att läsa mig till vilken jag ska köpa. 
                                  
                                  
                                  
                                  
                                   
                                  
                                                                   Mitt lilla ögongodis!

Söndag

Kategori: Familjeliv

Känner att jag inte alls har lust att blogga när det är soligt och fint. Är hellre ute. Idag lyckades jag sova till halv ett iallafall. Mötte killarna och några till för en promenad när jag vaknat. Dom hade haft picknick i parken. Nu sover Colin och vi inväntar sjuts ut till mamma och bengt. Längtar efter min lillasyster Pemsen så mycket, ska bli skoj att träffa henne.

Ikväll går jag på natt nummer 3 av 4. Vet vet det kanske blir fler. Så länge jag får jobba nätter kan jag alltid. Det passar min kropp och mitt liv perfekt. Hoppas verkligen att jag får en nattjänst någonstans snart. Lite tråkigt det där att jag kanske inte får nå jobb alls mer efter sommaren för då blir jag utlasad. Samtidigt kan jag inte söka några jobb nu eftersom jag redan har sommarjobb. Näe nu ska jag kolla ut en onepice och invänta att dom kommer in i lager. Vi ska nämligen beställa till hela familjen.

Glad påsk

Kategori: Familjeliv

Kom hem vid halv åtta imorse. Däckade ganska snabbt, dundertrött som jag var. Lyckades endå bara sova till halv tolv. Alltid så första natten imorgon hoppas jag på att kunna sova lite längre. Colin sover C spelar tvspel. Ska värma en matlåda sen vill jag ut när lilleman vaknat. Påskmiddag ikväll innan jobbet annars får vad dagen har att ge oss.

Långfredag

Kategori: Familjeliv

Idag fick vi sovmorgon till halv tio av min lilla plutt. Helt underbart, har städat, diskat och duschat innan vi gick ner till statioen för att möta Colins kusiner. Handlade lite på vägen hem. Colin somnade i vagnen och sover fortfarande. Jag och älsk har haft vår mystimme med fika och V. Det är vår siesta. Ska väl ta oss ut efter att Colin har ätit. Annars vet jag inte riktigt vad som händer innan jag ska till jobbet halv nio.

Igår cyklade hela familjen till ica maxi. Handlade lite mat och jag köpte blommor på blomsterlandet, under tiden handlade killarna en fotboll på barnens hus. När vi kom hem gick grabbarna ut och spelade fotboll, lämnade en påskbukett till Colins farmor medans jag lagade faijtaspizza. Direkt efter maten åkte C till en vän och vi till Johanna. Fick smaka lite påskmat och göra tipsrunda. Åkte hem och la Colin. Min syster var barnvakt en timme så jag åte tillbaka en stund. Hade somnat på stört om det inte hade varit för grannarna som hade röjparty hemma och sen snyftkalas utanför mitt fönster.
                                

Godmorgon

Kategori: Familjeliv

Ja då var det torsdag, skärtorsdag. Tänkte klä ut Colin idag men har ingen bra sjal. Sen är det kallt idag så då måste han ju ha mössa under, tråkigt. Just nu har vi klätt oss och lyssnar på moraträsk. Ska snart äta frukost. Funderar på om vi ska cykla mot maxi en sväng idag. Skulle vilja handla lite till påskäggen. Men jag ger aldrig godis utan det blir nå roliga saker istället. Colin ska få en radiostyrd bil iallafall. Han går runt med en som är trasig varje dag, så sorgligt att se. Endå förlorar man själv på att köpa allt han vill ha hela tiden. Men vi kör efter den teorin, är han duktig, hjälper till hemma och sköter det han ska då får han det han vill ha också. Vi kan ge honom allt han vill ha, annars skulle jag inte skaffat barn.
                               

Full fart

Kategori: Familjeliv

Vi cyklade i racerfart till leklandet. Inte för att vi hade brottom utan för att min cykel rullar så bra. Lekte massor. Colin charmade med att göra lite kullerbyttor helt på egen hand. Annars var han rätt reserverad när det gällde att testa nya saker. Hade pappan varit med så hade allt gått bra. Jag vet inte varför han inte känner sig lika trygg med mig. Vid halv ett åkte vi hem igen. Colin somnade på stört och jag tog mig en cykeltur, eller två stycken faktiskt. Fiskade upp sonen och sambon. Provade cykelkärran, Colin var inte på humör men den kommer bli toppen i sommar när man ska cykla iväg och bada då man ska massor med bra prylar med sig.

Till middag lagade min fina sambo fajitas! Typ hur gott som hälst. Nu sover grabben och vi ska kolla arga snickaren. Vet ni vad Colin gjorde idag? Han tog två bandyklubbor och gav mig en. Vi spelade bandy. Efteråt ställde han tillbaka klubborna och bollen. Han börjar bli så duktig. Han gör allt som vi gör. Det gör mig så stolt!
                                

Leklandet nästa

Kategori: Familjeliv

Idag vaknade jag en halvtimme innan Colin. Superskönt att bara ligga och dra sig en stund. Nu är det full rulle här hemma och vi väntar spänt på att få ta cykeln upp till djungelland, leklandet. Ska träffa mammor och barn där. Har redan varit där kanske 15 gånger med mina syskon men det blir premiär för Colin utanför magen. Senare på eftermiddagen ska vi testa cykelkärran får se om han gillar den.
                                
                                
                                 Colin & Jag med vårat nya vrålåk. Synd bara att han måste ha mössa
                                 under hjälmen. Bra hjälm annars, man kunde både ha den som cykel-
                                 hjälm och lekhjälm på dagis. Två flugor i en. Psykokid hette den haha.

Blivande flickvän?

Kategori: Familjeliv

Inne på cubus träffade vi Josephine & Vira. Colin dök direkt ner i Viras vagn. De pussades massor. Han ville verkligen inte skilja sig från henne. Tur att vi ska träffa dem och massor med andra fina barn på leklandet imorgon.
                               
                               

Ny cykel

Kategori: Familjeliv

Strax efter elva hämtade pappa upp mig. Vi åkte till stöveln, till barnens hus och team sportia. Fick med mig en adapter till kärran, en cykelhjälm och förståss en cykel. Världens finaste och jag är förälskad. Hämtade upp syrran och åt lunch på lamm´s. Efter det tog vi oss till pappas hus. Fick gå in och kolla hur det blir. Så fint, verkligen. Inte alls som när jag bodde där. Pappa monterade både cykelkärra och barnsadel. Sen åkte vi hem. Colin fick sitt livs första cykeltur. Han satt och diskuterade hela vägen. Efter det har jag hunnit varit hem till farmor och farfar på fika, cyklat hem, lagat middag, laggt sonen, cyklat till fia och fixat bilder, cyklat till kvantum och hem.

Tisdag morgon

Kategori: Familjeliv

Ja då var det morgon igen. Otroligt vad snabbt en natt kan gå. Halv sju var det morgon här hemma. Colin har kissat på pottan två gånger så han går utan blöja. Han börjar bli så duktig. Nu pysslar han i sitt rum och då duger inte jag. Han vill helst ha sällskap av pappa när han leker. Nu längtar jag tills dagen startar på riktigt. Förhoppningsvis har jag en ny cykel innan dagen är slut. Då ska vi cykla hela dagarna sen. 
                               

Svårt val

Kategori: Familjeliv

Jaha då har jag två cyklar att välja på. Vilken det blir får vi se imorgon:



Budget eller en sån jag hade..

Otur

Kategori: Familjeliv

Har haft ännu en till toppendag! Efter dusch och hemmafix åkte vi hem till mina kusiner. Blev bjudna både på lunch och fika. Satt ute i solen och degade medans Colin hade många som passade upp på honom. Stannade där till 16.20 Då var grabben less och tog saken i egna händer. Vinkade och drog iväg sin vagn från gården. Väl hemma har vi inte gjort någonting. Colin sitter nu i badet och jag lagar chiliconcarne till middag. Är riktigt trött idag. Mina ögon snurrar runt. Blir tidig kväll ikväll.

Min otur, är värre än någonsin! Jag hade världens finaste moppe, den blev stulen för drygt ett år sen. Röda faran, hade haft henne sen jag var 15 och det sved verkligen när hon en dag lämnade mig. Har sett en gubbe öra runt på henne i stan. Aldrig hunnit ringa polisen. Vet att det är min eftersom mitt klistermäre sitter kvar i bak och skador från olyckan är fortfarande kvar. Hoppas vi får tag i honom snart. Iallafall så blev min cykel också stulen. Hade ju en sån fin gräddvit crecent med brun korg. Fick den i studentpresent och en cykelkärra till. Adaptern till cykelkärran är på cykeln. Då kan vi inte bara köra kärran. Hoppas att man kan köpa sånna lösa för kärran kostade 2500 kr ny. Ingen ide att köpa en ny för en skruv liksom. Sen har jag kollat på cyklar. Vill ju verkligen ha samma. Frågan är om det är värt att lägga ut 7000 på en ny. Colins hjälm kostar ju 400 så det blir mycket. Team sportia hade dock "rea" så dom kostade 5000 där. Har varit på biltema och kollat billiga som man bygger sjäv idag. runt 1300 kostar dem. Men fula som * och inte alls lika min, fina vita. Kommer inte att trivas på den så kanske lika bra att köpa en crecent direkt. Velar fram och tillbaka men imorgon ska jag iallafall skaffa mig en cykel. Pojken lär ju få skjuts ibland, inte bara cykla själv.

Humorgalan

Kategori: Familjeliv

Var tidigare med och tävlade om att få lotta ut biljetter till humorgalan. Tyvärr vann jag ej MEN nu när jag klickade in på en av mina absoluta favoritbloggar så såg jag att Happydays lottar ut biljetter. Vore fantastiskt roligt att vinna och vist ska jag se galan även om jag inte kommer enda dit. Ett fantastiskt bra påhitt tycker jag, massor med skoj samtidigt som det är väldigt unicef. Alla kan göra något.

Härlig dag

Kategori: Familjeliv

Idag vaknade Colin klockan tio! Var upp och fixade lite sen gjorde C goda mackor till brunch. Tog på mig springkläderna och gick hem till pappas hus. På vägen stannade vi och tittade på grävmaskiner och barr. Tallbarr och tallar, granbarr och granar. Granens barr är korta, sitter ett och ett. Tallens barr är långa, sitter två och två. Duktig min lilla kille Tack vare moraträsk. Har lekt massor med Jessica och David. I min lekstuga har han varit en hel del också. Plockat med hinkar och prylar. Fantastiskt skönt med gräsmatta. Önskar vi hade vårat eget lilla med en tomt, helst igår. Ska banne mig ha mig ett fast när sommaren är slut så vi kan vara en liten bit på vägen iallafall. Nu har vi promenerat hem. Colin somnade med min pippidocka i vagnen. Ska snart väcka honom när middagen är klar.

Ikväll ska C bort en sväng så vi blir solo. Ska nog ta en till promenad innan Colin ska sova. Så underbart väder ute. Vår termometer står på 23 grader och då har inte solen kommit till den sidan av huset ännu. Livet leker och jag får sån grym motivation till att springa bort badringen nu så jag kan bygga massor av muskler.
                                                   
                              Min lilla racerbebis. Idag är han klädd i KTM t-shirt. Roligt att intressen kan 
                              ligga i generna. Sport, bilar och framför allt motorsport har han ärv av 
                              pappa och av mig... De blå ögonen.
     

Grillkväll

Kategori: Familjeliv

Vid femtiden tog vi oss iväg hem till pappa. Var ute och lekte med mina syskon och de barn som bor på gatan. Önskar verkligen att vi hade det sådär, att alla barn kan vara ute och leka med varandra. Nästa sommar kanske det är verklighet, vem vet! Grillade och åt massor med god mat och dricka. Christians kompis Fredrik var också där. Han är ju morbror till mina småsyskon så vi fick sällskap hem. Killarna lämnade bara cykeln och drog vidare på lite tvkik hemma hos en vän. Colin däckade 21.40?! Undra hur längde han sover imorgon. Han brukar ju sova minst tretton timmar i streck på nätterna.

Imorgon ska vi ta en promenad upp till pappas "brända" hus. Han skulle vara där och fixa. Ska kolla lite i gammla kartonger och hämta lite saker jag hade då jag var liten. Ska bli spännande att se hur det ser ut där. Sist jag var dit var allt svart av sot och luktade bränt. Snart flyttar dom tillbaka, men det kommer aldrig att bli samma hus som jag växte upp i. Lite läskig tanke faktiskt.

Lördag

Kategori: Familjeliv

Idag har vi varit ute hela familjen. Först tog vi en runda på stan. När vi kom hem tog C fram sin trehjuling. Skruvade till sadeln lite och vips så kunde grabben Cykla. Grymt duktig men efter ett tag gick det snabbare att springa än att cykla. Colin sprang fram till farmors trapphusdörr och ville inte gå därifrån. Efter en stund gick han hem iallafall. Nu sover han och min man har gjort mys. Han ska bort ikväll efter grillningen. Därför fixade han kvällsmyset nu. Hamburgare, dricka, chips och en film <3 Vid fem ska vi hem till pappa och grilla med syskonen trevlans!
                      
                       
                      
                      
                       
                    

Fredag

Kategori: Familjeliv

Dagen började med frukost och en dusch. Tog oss ut på en promenad. Gick till rusta, willys och team sportia. Hittade äntligen en cykelhjälm utan töntiga mönster till Colin. Var hem på lunch sen tillbaka till stan. C kom lite senare och vi gick till boulongern och köpte mjukglass. Colin matade änderna med sin. Väl hemma har vi bara myst till det med hamburgare och lite chips. Nu ska jag bädda ner mig för är dödstrött och har fått utslag på hela kroppen?! Hoppas verkligen att dom är borta imorgon.
                                

14 April

Kategori: Familjeliv

Nu har snart halva månaden gått, tänk vad skönt. Snart är det Maj månad! Då är det vår på riktigt. Solen skiner, fåglarna kvittrar och värmen finns i luften. Helt underbart om ni frågar mig. Har varit ut en liten runda för att handla men när Colin har vaknat ska vi ut igen. En sväng i boulongerskogen och äta en glass i solen vore inte fel. Hoppas mina grabbar nappar på det också.

Imorse fick vi sovmorgon till halv nio iallafall. Det behövdes, var riktigt trött igår kväll. Colin är så lycklig, han ler så alla tänder syns mest hela tiden. Babblar på också. Pekar och förklarar. Idag ville han upp i vår säng. Jag lät honom trampa i min hand för att ta sats att komma upp. När han väl var uppe så pekade han på mig sen på honom och sa där foten och visade hur han hoppade upp genom kroppspråk. Vid frukosten hade han ätit macka så sa han: Nej inte macka välling. Pekar på vällingen. Pekar på sig själv sen äpplet och säger äpple. 
                              

Lite lyx

Kategori: Familjeliv

Kände för lite lyx så jag gick iväg för att färga ögonbryn och fransar. Känns som att jag fått ett ansikte igen. Efter det lagade jag chililax med pressad potatis. Colin somnade vid sju som vanligt. Nu sitter vi i sängen och kollar lite på tv. Ska skriva en lista på allt jag ska göra imorgon. Har så mycket planer att jag glömmer hälften varje dag. Åh jag älskar mitt liv så mycket, allt är perfekt!

Onsdag

Kategori: Familjeliv

Idag har vi fixat lite. Kastat kartonger, sopat ballkongen och handlat god mat. Nu sover Colin och vi har mystimme tillsammans. Kollar V, dricker kaffe och äter en och annan Chokladbit. Älskar den här stunden vi har tillsammans mitt på dagen. Senare ska det bytas gardiner och fixas lite mer. Gå och handla någon ny blomma till köket kanske. Kastade ju julgruppen igår. Skönt att få massor gjort. Hoppas att dom ringer från jobbet också så man får lite fler turer. Dock inte imorgon för då ska jag träffa Johanna. 

Bingo

Kategori: Familjeliv

Bingo för mig är bingolotto. Spelar max två gånger om året. Uppesittarkväll innan julafton och någon gång det är något extra. Vinner gör jag sällan. Har vunnit någon hundralapp när jag var mindre. Då var det stort. Annars tänker jag lite på bingohallen i stan där det sitter folk och spela bingo om dagarna. Har aldrig varit in i en sådan men har sett i någon film hur det går till. Nu för tiden finns det bingospel även på nätet. Det går tvreklamer ibland och vist lockar pengarna! Har varit in och kollat ett par gånger men att spela har aldrig blvit av. Tänk om man skulle vinna lite extrapengar till semestern sådär? Om jag mot förmodan har pengar över någon gång kanske jag går in och testar. Just bingospel är nog det som lockar mest då poker mm är väldigt komplicerat enligt mig. Kanske man ska offra sig en slant för att testa, eller är det för lätt att bli fast?
                                          
                                               Bild lånad från google.

Burr

Kategori: Familjeliv

Idag har jag varit iväg och solat en sväng. Bara 12 minuter så blev lite rosig på kinderna. Tog en långdusch och fixade håret. Efter lunchen tog jag och Colin en runda på stan. Ush vad kallt det var! Nu är det näst intill nollgradigt ute. Kommer det mer snö gräver jag ner mig. Annars mår jag på topp. Är superlycklig och min familj får mig att flyga på moln.
                               
                               
                         Imorse spelade vi både innebandy och fotbollsmatch. Fick en skojjig kommentar på
                     facebook om den sista bilden: Ser lovande ut, han ser redan ut att vara på hugget. HAHA

Godmorgon

Kategori: Familjeliv

Här hemma är det full fart såhär på morgonkvisten. Har varit vaken en halvtimme. Colin kör morgongymnastik  och dansar. Det märks tydligt att han lär sig mer och mer för varje dag. Tidigare har han tex bara kunnat 1 sak i taget tex spola inne på toa. Nu kan han alla moment. Öppna dörren, dra ner byxorna, sätter sig på pottan, gör det han ska, sen hämtar papper, torka, kasta i toan och spola. Idag fick även nallen testa att trycka på spolknappen. Efteråt apploderade Colin stolt över sin lilla livsamrat.

Idag mår jag bättre men det blir lugnt iallafall. Det värsta jag vet är att ta det lugnt. Dagarna blir ju tre mil långa. Igår satt vi ute på ballkongen en stund iallafall. Då hittade jag ett litet vårtecken på min arm.
                               
 

Kräksjuka

Kategori: Familjeliv

När jag kom till jobbet igår fick jag superont i magen och mådde illa. Satt ett bra tag framför tvn innan jag var tvungen att springa iväg och kräkas. Kramp i magen, yrsel och frossa. Det var inte bara jag som kräktes utan flera av våra boeende. Alla vet hur man mår när man är magsjuk, ta det, vara vaken en hel natt och torka spyor från andra samtidigt. Inte roligt men nu är det gjort. Mår mycket bättre idag och imorgon är jag säkert frisk.

Just nu vilar grabben och jag ligger i sägen en stund. Nästan 17 grader ute men jag tänker inte ta mig ut idag. Vilar inne istället. Hoppas det blir kväll snart så man får mysa ner sig under täcktet, sova och njuta av en ny dag.
                              

Sista natten

Kategori: Familjeliv

Idag lyckades jag sova några fler timmar än igår iallafall. Åt lunch när jag vaknade sen har vi bara legat i sängen. Min mage ser ut som en ballong idag och är stenhård. Mådde lite illa tidigare också men det blir bättre. Som tur är, vill verkligen köra klart den sista natten nu. Ska börja med lite middag nu sen slappa sista timmarna innan det bär iväg till arbetet.

Brunch

Kategori: Familjeliv

Imorse kom jag hem kvart i åtta från jobbet, däckade direkt. Vaknade strax efter elva och kunde inte somna om. Mös med grabben lite innan vi gjorde oss klara för att gå ut. Tog oss till Mocca, älsk bjöd oss på brunch. Den bestod av: Äggröra, bacon, prinskorv, västerbottenpaj, rostat bröd med sylt och någon mer gegga, fruktsallad, smothie, juice och sist men inte minst amerikanska pannkakor. Tog en runda på stan efteråt för att göra av med lite av det vi stoppat i oss. Colin somnade på vägen hem så nu ligger vi och halvsover i sängen.

Om en stund ska jag iväg och få lite färg i skallen. Känns så bra. Vill inte ens se mig i spegeln nu för jag tycker utväxten är så ful. Kommer bli toppen. Skönt att håret har vuxit ut en del iallafall. Saknar det långa och ska spara ut det igen. Ska dock hålla efter lite mer nu så det inte blir så slitet. Ikväll blir det thaimat och sen blir det en till natts jobb. Kommer att bli bra det, hoppas att jag "vi" får sitta ner mer än sammanlagt 5 min på 10 timmar inatt iallafall.

Fredag

Kategori: Familjeliv

Imorse hade jag sovmorgon medans killarna var upp och kollade F1. Colin sötnosen satt på sin bil och åt majskrokar. Så fort jag klev upp så gick solen i moln och det började snöa?! Tog en dusch och sen har jag varit en sväng till affären bara. Myste ner oss i sängen och kollade lyxfällan innan grabben vaknade. Idag är han på strålande humör och är supergullig. Åt bra lunch med. Första gången på evigheter.
                                  

Torsdag

Kategori: Familjeliv

Imorse busade vi massor i Colins rum. Efter frukosten tog vi en promenad till stan. Träffade min syster och tog en runda på bikbok som hade halva priset på allt i butiken idag. Jag hittade en jacka men C tyckte inte den var fin så jag struntade i att handla. Nu är vi hemma och Colin sover. Jag ska snart sno ihop lite våffelsmet.

Läste på en av tidningarna här om dagen om att B-vitamin räddar hjärnan. Inte konstigt att mitt huvud inte funkar då. Det är ju det som är felet i mitt blod att det inte kan ta upp B vitamin. Ska ringa om det men jag orkar sällan sitta och vänta samtal. Har så mycket annat att göra. Imorgon kanske. Märks att kroppen reagerar. Psykiskt så svävar jag på moln, allt är perfekt. Men yrsel, ont i magen och grym trötthet är jag riktigt trött på nu. Igår kräktes jag och idag har jag röda märken på magen.

Turbo

Kategori: Familjeliv

Japp här hemma har vi lagt i en turboväxel. När Colin vaknade åt han lunch. Klädde oss och gick ut. Svängde förbi Colins farmor med. Åt lite äpple och lekte med leksakerna. När vi skulle gå sa jag: Ska du sätta på dig skorna Colin. Då plockade han i alla leksaker i korgen innan, duktig kille! Var ute en bra stund och lekte i lekparken med. Väl inne åt vi middag. Hann inte plocka undan innan Johanna kom förbi på äppelpaj. Nu har hon åkt hem och jag kollar BB. Ska sova snart. Imorgon är det en bra dag, hoppas jag!

Föresten! Någon som vet när de släpper ut kossorna på grönbete i hedesunda? Skulle gärna åkt och kollat det. Typ på öppen gård eller nåt? Har läst något år på mjölkpaketen om det men inte i år.

En onsdag

Kategori: Familjeliv

Idag klev alla tre upp halv sju. Superskönt att sova lite längre än igår. Hade mysfrukost tillsammans innan vi gick till öppna förskolan. Vira & Josephine var också där. Colin röjde, klättrade på stolar och ville helst leka med de större barnen. Colin somnade sittandes i vagnen och sover fortfarande. Då passar vi vuxna på att dricka kaffe och kolla kniven mot strupen i sängen. Senare kanske det blir en vårpromenad i solen.
                               

Otur?

Kategori: Familjeliv

Ja idag har jag inte riktigt haft turen med mig. Först vaknar Colin tre timmar tidigare än vanligt. Försöker hålla humöret uppe medans han röjer runt som en tornado. Tar en promenad till bageriet vid åtta för då var jag riktigt hungrig. Colin skällde ut alla vi mötte på noter. C vaknar 11 och då somnar Colin ett par timmar. Passar på att kasta sopor, möter en äkelgubbe som är där inne och rotar runt mer än ofta. Flyttar ner tvkartongen till vårat välfylda förråd. Vi har inte mycket saker där utan massor av kartonger till diverse teknikprylar. Duschar och får stressa som en tok till valbobussen. Får vänta länge, det blåser iskallt. Halva Gävles befolkning ska åka på samma buss som oss så vi kommer aldrig fram.

När vi får kliva på bussen ramlar mitt chip ur bankomatkortet. Tur att man drar kortet på bussen. Springer in på coop i valbo och köper superlim i hopp om att det ska funka. Går till ikea och äter lunch där Colin inte alls är på mathumör vill mest leka. Testar limmet. Får inte upp det. Får panik, Colin är rastlös och vill gå. Till slut frågade vi personalen och dom kunde klippa upp limmet åt oss. Limmade, hämtade det jag skulle ha och gick till kassan. Kortet osläsligt, försöker dra det. Funkar inte. Får reservera kvitto, gå till en annan kassa och betala. Tanten vet inte hur man gör, måste ringa efter någon annan som hjälper till. Mormor går iväg med Colin som har spring i benen. Måste visa leg, som ligger i vagnen. Får springa efter dom och tillbaka. Springer in på toa för jag var superkissnödig.

Skulle handla saker till C på konsum. Springer in och tar allt jag ska ha för att hinna med bussen som gick några min senare. Har 80kr, kommer till kassan och får betala. 79 kr!! Snacka om tur. Springer till bussen och får vänta ännu en evighet. Jo, det finns en tidtabell på gävles lokalbussar, men de som kör har tydligen inte samma som hänger uppe? Colin kladdar ner halva bussen med morotssticks. Ärligt talat så njöt jag de minutrarna. In till pappa för att tvätta pojken. Sen bär det av hemmåt. Skulle spika upp tavlorna, då fanns det bara en krok. Så less, jag skulle ju ha två liksom. Sätter mig vid matbordet och ska äta. Colin har fortfarnade ingen matlust. Han tuggade sin mat och la den sen på min tallrik samtidigt som han står upp och dansar i stolen.

Tar in Colin i badrummet för att fixa honom för natten. Drar av up&go blöjan. Jaha då var den full med bajs så jag har kladdat ner badrummet. Stället honom åt sidan. Då kissar han rakt på högen med kläder. In i tvättmaskinen och sonen som är sur får ställa sig i duschen. Jag börjar tvätta, han grinar. OJ! Förlåt Colin, vattnet var iskallt. Stackars barn. Vi la honom i sägen och pussa godnatt.

Tog en uppfriskande promenad till affären, trotts regnet. Kollar hyllorna ekar på just tranbärsjuice som jag skulle ha. Fanns inte! Går hem igen. Tänder lite ljus och diskar. Fixade en äppelpaj med vanilj tills Christians vän kom förbi. Nu har det lugnat ner sig iallafall men har lyckats tappa hela rullen med folie också. Nu tänker jag inte lämna sängen om jag inte måste. Kollar lite tv i sovrummet medans killarna kollar på nåt annat.

                                    Hoppas verkligen morgondagen blir bättre!

Tidig morgon

Kategori: Familjeliv

Idag vaknade min skatt halv sex med feber och snor. Inte superskoj alls! Avskyr sjukdomar sen hade jag gärna sovit ett par timmar till. C sover som en klubbad säl och Colin dansar. Känns lite konstigt med så stor tv men den är superfin! Grått väder har vi också. Kan det inte bli en till riktig vårdag snart? Det är ju tråkigt att gå runt och frysa hela tiden. 
                                

Ny vecka

Kategori: Familjeliv

Nu är jag äntligen hemma efter en heldags arbete. Klev upp vid sju och sprang iväg. Hade mycket att göra men endå superskoj. Var hem en sväng och packade upp tvn sen cyklade jag tillbaka. Nu är jag supertrött, sitter och kollar på en unge i minuten i sängen?! Japp, nu kan vi göra det med och vår nya tv är superfin. Nu ska jag mysa lite innan jag somnar. Morgondagen är helt oplanerad, undra vad man ska hitta på då då?

Cykla

Kategori: Familjeliv

Nu när det går mot varmare tider blir jag grymt Cykelsugen. Har ju en sån cykelkärra som vi ska testa med Colin. Sen ska vi väl köpa stol till cykeln med. Kan ju vara skönt att slippa köra kärran jämt men ska man iväg på nåt så är den toppen att packa i. Har kollat lite hjälmar och blivit kär i två st:


Sån här kärra har vi:

Tupperwere party

Kategori: Familjeliv

På eftermiddagen gick jag på tupperwere party med mormor. Fick supergott fika och lite saker blev även beställda. Killarna var på kalas hos Colins faster under tiden. Har dragit ett varv med dammsugaren och åt ostgrillare med bröd till middag. Colin klämde en hel korv själv. Efter det däckade han. Nu ska jag pussa på mannen innan sängen väntar. Imorgon blir det jobb, delad tur. 
                                          
                                          
                                           
                                         Om ett par veckor så kommer det här hem till oss.

Söndag

Kategori: Familjeliv

Ja då var det söndag igen och jag är ledig. Colin vaknade åtta som vanligt. Vi startade en cd med barnmusik och lekte lite med bilar och dockan i hans rum. Efter en stund övergick det till abc istället. Han står och pekar på bokstäverna på hans tavla och säger vad de heter. Säger han C och pekar på sig själv. Sen Ö och pekar på örat. Han har bokstäver på sin dörr med där det står Colin. Dom kan han helt om man frågar var är i så pekar han tex. Jag tror han inte är nöjd förns han kan liksom. Han är van vid att kunna saker lätt och ger sig inte förns allt är perfekt. Likaså om man säger åt honom att hoppa så kommer han mest bara upp på tå liksom. Colin blir så arg för att han inte klarar av det och ställer sig  i ett hörn och tränar. Vi tvingar inte honom till något men tycker han det är intressant med siffror och bokstäver tänker inte vi hindra honom att lära sig det.

Igår var vi hem till Fia och Jonas i deras nya lägenhet. Jättefint, där kommer dom att trivas. Blir bättre när saker är på plats så Colin kan springa lite mer fritt. Sen går lägenheten runt så där kan alla syskon och syskonbarn leka jaga sen. Jessica och David var där med. Så kul att träffa dom och Colin blev jätteglad han med att se sin morbror och moster. Tråkigt dom får det nu när båda största systrarna flyttat. 
                              
Nu blir det frukost, sen ska vi spika upp tavlorna i Colins rum. På eftermiddagen ska jag med mormor på sånt här tupp(!?) nåt party. Efter det ska jag tvätta och fixa lite. Imorgon jobbar jag delad tur så då hinner jag inte göra någonting.

Godmorgon lördag

Kategori: Familjeliv

Colin vaknade åtta idag. Kändes tidigt eftersom han vaknat tio de senaste dagarna. Ska börja dagen med en morgonpromenad. Kanske handla något gott till älsklingen. Efter det blir det lite hemma mys och på eftermiddagen tänkte jag bjuda hem mig själv till min syrra. Hon flyttar ju nu i helgen och jag vill gärna se hur dom bor, Colin med. Annars vet jag inte vad som händer idag. Det är väldigt tråkigt väder, grått och ett par plus. Hade gärna varit utei i ett solväder och ätit glass med dom bästa men det får väl vänta ett tag till. Annars är jag lite småsur över att posten kommer till oss så sent på em. Hann ju inte få vår avi på tvn innan dom stängt för helgen. Så nu får vi snällt vänta tills på måndag. Det är inte hela världen men dom kunde ha ringt som det sto på beställningen istället för att vänta en heldag med att skicka ut en avi på posten. Resten av posten var dock supertrevlig! Nyaste MAMA tidningen och en paket fullt med ansitktsprodukter.
                                 

Pyssel

Kategori: Familjeliv

Nu har jag pysslat med en av Colins två tavlor. Är rätt nöjd, på håll syns det inte att korten sitter lite snett och sen blir man ju förtrollad av alla fantastiskt fina bilder på mitt underverk. Det ska bli en till lika tavla fast med andra bilder. Bara massor av närbilder, riktigt ego. Kommer bli superfint med lite mer färger i grabbens rum.
                              

Fredag

Kategori: Familjeliv

Idag är det en regnig dag. Blev helt pissblöt när jag gick till jobbet imorse. Var lite irri tills jag kom upp och möttes av mina underbara boeende och arbetskamrater. Dagen flöt på i vanlig ordning med mycket skratt och trevligheter. Det är så roligt att jag aldrig kommer därifrån den tiden jag slutar. När jag kom hem sov grabben. Efter en dusch hade min söta sambo dukat fram kärlekssemlor med hjärtan och fixat kaffe. Nu kollar vi V och väntar på att lilleman ska vakna.