Sandra - Colins mamma

Jobb

Kategori: Familjeliv

Fick tre nätters jobb, alltid något. Känns alltid skönt att få några turer i början av månaden för att kunna slappna av. Dock har jag bara kunnat sova 2,5 timme idag. Har varit som en duracellkanin, kan inte ligga still  och drömmer konstiga drömmar. Tex att C säljer alla våra möbler till grannarna medans jag sover. Nu ska jag plocka lite och ta det lugnt innan trollet kommer hem från dagis.

Tisdag

Kategori: Familjeliv

Trollet är lämnat på förskolan, iskallt ute idag. Ska passa på att tvätta och fixa lite hemma. Supertråkigt men gratis. Köpte ju bilbarnstol igår så nu får vi snåla lite fram till nästa lön igen. Imorgon ska jag ta mig iväg till ams och fråga om jag kanske kan få gå på någon söka jobb kurs och få lite tips om vad det finns på nattjobbsfronten.

Lyckopiller

Kategori: Familjeliv

Ny bilstol

Kategori: Familjeliv

Idag ska vi handla bilstol till trollet. Det blir en britax multi tech. Hoppas att han kommer att trivas i den, någon som har en sådan? Blir nog att åka runt och fixa lite nödvändigheter också, beror ju på hur mycket jag lyckas övertala min sjukling. Colin är på dagis, han är ju frisk medans vi andra snorar här hemma.
                                      

Vill ha

Kategori: Familjeliv

Mycket vill ha mer och just nu skulle jag kunna shoppa ihjäl mig!


Till vardagsrummet

Shopping

Kategori: Familjeliv

Idag ringde pappa på morgonen och ville ha med mig till valbo. Handlade en spegel, nya handdukar och en byrå till hallen. Ser faktiskt ljuset nu. Snart har vi ett fint och välfyllt hem. Efter det bjöds det på fika och våfflor hos honom. Efter det har vi lekt i granndörren och ätit middag. Nu funderar jag på att börja skruva lite på hyllan sen ska vi se film.

          Bild tagen då jag var med min lillasyster på modelljobb för levi´s jeans i stockholm tidigare i veckan.

Fullt upp

Kategori: Familjeliv

Det händer mycket här hemma hela dagarna, hinner inte riktigt uppdatera varje dag. Idag har vi varit ut en stund på morgonen, skönt med lite värme. Nu sover trollis och jag passar på att slappa lite. Senare idag ska jag träffa min syster Emmy och ta en runda i valbo. Shoppade massor med fint igår och mer lär det bli. Ska visa er senare. Hoppas allt är bra med alla där ute!

Blåljus

Kategori: Familjeliv

Vid 23 tiden igår kväll vaknade jag. Hade en speciell känsla i kroppen och när jag väl fått på mig tröjan ut och in förstod jag varför. Bilbrand utanför fönstret, brandkår och polis. Var ner och pratade med dom också. Gissa om jag inte kunde somna efteråt. Åh vad jag längtar tills jag själv står där i tjänst.

AJ!

Kategori: Familjeliv

Ja idag har jag ont. Hela kroppen gör ont, migrän, mår illa, nervryck i ena ögat och dundertrött. När jag vaknade gjorde min underbara man äggröra, bacon och kaffe med skummad mjölk. Hämtade Colin klockan två och var iväg i stenebergsparken efter det  med Fia. Väl hemma klämde Colin 3 st polarkakor innan vi gick ner på stan för att handla till middagen. Medans Colin tog ett bad började jag med maten. Lassagne blev det. Nu har han lagt sig så nu är det min tur att somna. Ska bli såå sköönt! Bilder och bättre update blir det imorgon hoppas jag mår bätte då.

Ny overall

Kategori: Familjeliv

Colin testade sin vinteroverall, den var stor men kommer nog bli ok i vinter.


Arbetslös

Kategori: Familjeliv

Jaha då är man arbetslös igen. Verklighetern kommer ikapp och det känns rätt tugnt. Måste söka mig ett nytt jobb skulle jag tro. Att leva som timvikarie är inget som passar i en barnfamilj, man vill ju endå kunna ha en fast inkomst. Även om jag älskar mitt jobb och mina arbetskamrater nåt så grymt så kommer jag få vara timvikarie i flera år till innan jag har chans till ett fast jobb. I mitt huvud är jag påväg till högskolan redan i höst.

Vaknade helt förvirrad klockan 15.35!? Snacka om att behöva sova ut. Hela dagen har varit superkort men bra. Colin och jag har pallat äpplen, mötte hans kusin ute och målade lite med gatukritor och busplingat hos Ville. Mamma kom förbi och lånade datorn. Ikväll har jag handlat blöjor och välling. Nu ska jag krypa ner och sova. Imorgon blir det fullt schema igen. Ska ringa och höra om de har något jobb åt mig också.
                     

Bad

Kategori: Familjeliv

Idag är jag jättetrött, har inte sovit mer än någon timme i streck sedan jobbet. När jag vaknade lagade C lunch och sen kom en tjej och köpte vagnen. På eftermiddagen har Colins faster och minsta kusin varit här och lekt. Nu sitter han i ett bad och kokar kaffe till mig, sötnosen. 
           
          
          
                                Bilder tagna nyss på min badunge! Han älskar att hälla vatten över huvudet och dyka.

Fredag

Kategori: Familjeliv

Idag har jag varit på en tripp till valbo köpcentrum med Johanna. Var där länge men handlade bara lite godisfiskar och en grind till pappas trapp. Såg underbart söta sköldisar också. Nu är jag på G. När jag kom hem åkte vi och hämtade Colin. Kollade på bilbarnstol och lite vinterkläder i stan. Nu vilar grabben medans vi tar en kopp kaffe. Ska åka hem till pappa på tacomys innan jag ska iväg till jobbet.

Badhuset

Kategori: Familjeliv

Efter dagis åkte vi direkt till badhuset. Mötte upp Emma&Casper sedan badade vi i drygt tre timmar. Killarna är så duktiga på vattenvana. Efter det har vi bara tvättat och lekt lite innan lilleman somnade efter middagen.

Morgondusch

Kategori: Familjeliv

Colin fick duscha imorse, när han vaknar tidigt är det bästa sättet att hålla hans humör uppe. Jättesöt, fick fina bilder på honom. Nu är han iväg på dagis. Jag har lagt ut gammla vagnen på facebook och ska sälja telefonen med. Blir så nervös, tycker inte om att ha hem folk jag inte känner. Det blir bra så fort prylarna är borta.
       
       
   

Onsdag

Kategori: Familjeliv

Efter förskolan åkte vi hem till Colins farmor. Kusinerna var där och bjussa på fika. Efter det följde största kusinen med på en tur i cykelkärran. Gissa om den uppskattades av båda? Har ju haft den där i tre år nu men knappt använt den. Borde kanske göra det lite oftare.

Morgonmys

Kategori: Familjeliv

                                       Busmorgon i mamma och pappas säng, såhär tokig kan man se ut då:
        
        
Nu är trollet på dagis och vi slappar lite. Idag ska jag nog inte göra någonting alls medans han är borta. Duscha och fixa håret, bli människa. När Colin kommer hem blir det nog en tur i cykelkärran. Har ju lovat det hela sommaren.

En lugn dag

Kategori: Familjeliv

Åt lunch med pappa och lillasyster på Lam´s. Var iväg till djuraffären för att höra om de hade sköldpaddor. En mycket trevlig kille gjorde mig tusen gånger klockare och mycket mer intresserad. Nu ska vi nog ha två nordamerikanska vattensköldpaddor. Efter det tog vi en tur hem till Fia men Colin ville gosa pappa. Väl hemma tog Colin en cykeltur på trehjulingen och lekte en bra stund i lekparken. Nu har min man dukat upp till mys så tjao!

Dagis

Kategori: Familjeliv

       
      
Idag vaknade jag av ett vrål!
Colin hörde en gräsklippare utanför fönstret och skulle promt titta. Naken sprang han och tog på sig tofflor och stod och tittade i fönstret. Efter det åt han youghurt. Det är så roligt att han pratar och berättar vad han vill. Colin: Jota tack! Sen äter han och ropar på mig. - Tukka mamma jota! Då har han torkat bordet när han spillt, ordning och reda minsann. Går till toaletten och tvättar sig, vidare till dörren: -Dadi! Eia Eiik! Dagis Eva Erik! Säger han. Man märker tydligt hur språket utvecklas och börjar med vokaler. Igår ville han ha permesanost på matten. Ställer sig vid kylen och pekar: -HMM HMM HMM "PER ME SAN". Nu är trollet på dagis. Han skuttade in idag. Vinkade och dansade i fönstret när jag åkte. Nu ska jag vila och försöka få mina ögonvitor vita igen. Gud jag ser ut som ett nervrak, 10 nätter hittils den här månaden.

Söndag

Kategori: Familjeliv


Har nyss vaknat. Colin sover och jag slöar. Vet inte ens om jag orkar gå ut idag är så grymt trött. Sista natten, sen ska jag stänga av telefonen till fredag och sova ruset ur mig på nätterna. Ska uppdatera med fina nya bilder då med. Jag hinner inte ta fram kameran på dagarna. Hoppas allt är bra med er alla iallafall.

Tröttast

Kategori: Familjeliv

Nu är min kropp riktigt slut. Känner att man är i något slags dvala. Två nätter till sen ska jag sova mig snygg. Har varit till Colins kusiner idag igen. Sen har vi varit en sväng på "yran" som inte var något att se alls. Tomt på folk också. Nu ligger han och pratar. Ska ta en kaffeslurk innan jobbet startar. Hoppas alla får en trevlig helg.
                                
                                           Saknar bebismagen massor. v.42 på bilden, som störst.

Fullt upp

Kategori: Familjeliv

Vi hämtade Colin med bilen vid två. Tog en runda på maxi innan vi drog på husvisning i stigslund. Stannade hos Colins kusiner på fika och lek till bebisnatten. C köpte hem pizza, som nu fått mig att må sjukt dåligt. Hoppas inte hela natten blir såhär. Då blir det ett jobbigt arbetspass.

Avslutar med att dela med mig av min konstnärliga sida, kan inte fatta att vi gjort denna vackra varelse ♥

Fredag

Kategori: Familjeliv

Vaknade nyss, är helt slut i huvudet efter allt jobbande. På måndag får jag iallafall ett par efterlängtade lediga dagar. Annars händer det inte mycket. Ska laga lite mat och hämta trollet. Senare blir det nog en promenad. Det är ju sol fast iskallt. Tråkigt att hösten redan är här.

3 år av kärlek

Kategori: Familjeliv


Idag har vi varit ett par i 3 år. Har firat med god mat på helt enkelt. Älskar dig så mycket Christian ♥

En dag i lekparken

Kategori: Familjeliv

Här kommer lite bilder från vår lekstund i parken tillsammans med Emma&Casper.





Torsdag

Kategori: Familjeliv

Fick sovmorgon imorse. Superskönt att vakna i ett lugnt hem efter 11 timmars sömn. Drömmer så konstigt nuförtiden. Har ätitl lite lunch och förberett lite inför en eftermiddag i lekparken. Tänkte ta med lite picknick. Ska träffa Emma&Casper där. Senare blir det jobb för hela helgen frammåt.

Hej hopp

Kategori: Familjeliv

På förmiddagen ringde mormor och frågade om jag ville med till valbo. Var där en timme innan bussen gick tillbaka. Hann med ikea och att kolla lite akvarium iallafall. Det är nämligen ett hett ämne hos oss. Lillgrabben ska nog få sig ett i slutet av månaden. Clownfiskar mm är så fint eller så blir ett sköldpaddor. Johanna var med och hämtade Colin på dagis. Tog en runda på stan, fikade hemma med svärmor och J sen gick vi till affären en sväng. Nu blire snart sova för min del. Imorgon börjar jobbet igen. Åh vad jag vill ha måndag nu!

Åh min lilla minibebis, idag sa han att han ville ha en lillebror till farmor.

Onsdag

Kategori: Familjeliv

Colin är på dagis & jag ska snart äta frukost. 5:e dagen med nutrilett och det går toppen. Lite sug men utan fusk hoppas jag att bli av med sötsuget. Känns nästan som att man inte vill börja äta mat igen. Imorgon ska vi nog äta ute iallafall, fira litegrann. Blir till att vila lite innan dammsugaren åker fram. Efter en dusch drar jag mig till dagis och hämtar upp både Johanna och Colin. Får se vad vi hittar på förnåt sen.

Vår dag

Kategori: Familjeliv

Har varit en lång stund i stan idag. Efter det åt Colin middag och badade med sina kusiner hos farmor. Nu har han precis somnat och jag önskar att jag kunde bli trött och sova. Annars händer det inte speciellt mycket här hemma. Imorgon blir det full rulle igen. Älskar när det händer mycket.

Tisdag

Kategori: Familjeliv

Vaknade nyss och är typ hur trött som hälst. Kunde inte alls sova, var superspidad från när jag kom hem. Ska snart hämta trollet på dagis, skönt att komma ut och få lite frisk luft. Annars blir det lugnt idag. Måste vila upp mig känner jag. Kämpar på med pulverdieten och det går fint. Mår lite illa men det är det värt 3 kilo på fyra dagar och då har jag inte fuskat någonting. Tror bara att jag klarar en vecka får ta en till lite senare. 
      

Nyklippt

Kategori: Familjeliv

Colin var så nöjd på dagis idag. Hade lekt och ätit bra. Alla barn och fröknar fick kramar och pussar när han åkte hem. Efter lite mellis gick vi till djuraffären sedan klippte lillkillen. Nu har han nyss gjort natt efter att ha busat runt i sina älskade solglasögon. Mammas Coooling!

Sommarlovet är slut

Kategori: Familjeliv

Nu är sommarlovet slut för Colin, dags att gå till dagis. Det kommer nog inte bli några problem eftersom han älskar att vara där. Han vet vad man menar när man säger dagis och zebran. Till frukost blir det jota (youghurt) som vanligt. Hoppas alla får en trevlig dag. Nu ska jag sova efter en natts jobb.

Tandgnäll

Kategori: Familjeliv

Colins sista 4 tänder är på G. Snart har alla 20 st ploppat upp men vägen dit känns jobbig. Mycket gnäll blir det. De senaste dagarna har han varit som en sur citron här hemma. Precis såhär:
        

Colins rum

Kategori: Familjeliv

Fick en önskan om att visa Colins rum. Lite adhd stil eftersom han har så mycket prylar. Svårt att ta bilder så att man ser bra men jag blandade lite. Många kallar hans rum öppna förskolan. Såhär ser det ut just nu då:
         
        
         
        
        
        
        

Trött

Kategori: Familjeliv

Halv två vaknade jag i ett regnigt Gävle. Känns tråkigt att det är grått, då blir man extra trött. Börjar bli rätt slutkörd nu. 8 arbetspass kvar tills jag tänkte ta en veckas semester. Bara vara, behövs verkligen. Tröttheten kommer väl delvis från den grymma vitaminbristen jag har. Har hört mycket skrämmande fakta om kraftig järn, B12 och folasinbrist på sista tiden, förargas över att läkarna inte tar det på allvar. Ställde mig på vågen idag och såg ett grymt bra resultat. 2 kilo ner, och nu ska jag ha platt mage inom snar framtid.

Lördag

Kategori: Familjeliv

Vaknade strax efter ett idag. Har slappat en stund medans Colin sover. Passar på att tugga i mig en torr nutrilettbar, ja ni läste rätt. Jag har tänkt göra någon slags avgiftning från sötsuget. Kör nutrilett så länge jag orkar. Jordgubbar & kaffe står jag inte över. Kanske man får bort lite på badringen också. Lider verkligen när jobbkläderna sitter tajtare nu än när jag var i vecka 42. Annars tänkte vi bada idag men badhuset stänger fem så vi hinner väl inte. Trött, hungrig & fet..
      
      
      
                                               
Livar upp med lite bilder från igår på mina två

En dag på stranden

Kategori: Familjeliv

Vi packade lunch och fika sen tog bilen till harnäsbadet. Superhärligt med sol och bad. När vi kom till stan var hela himmlen mörk. Tur vi hade som åkte iväg,  min älskade familj så roligt att göra saker tillsammans. Nu bär det iväg på jobb.

Det blir en dag..

Kategori: Familjeliv

i poolen, igen! Supervarmt och solen skiner. Snabbar på för att hinna med en massa dopp i det blå. Dock kliver Colin inte upp utan simmar i timmar. Han har börjat dyka från kanten ner under vattnet, hoppa baklänges med. Simmar bättre och bättre för varje gång med bara puffar. Senare ikväll kliver jag på ett fyranätterspass.

4 år!

Kategori: Familjeliv

Idag fyllde min älskade lillebror hela fyra år! Blev bjudna på gofika och barnen fick en varsin åktur i bästa födelsedagspresenten. En audi TT, snacka om att jag skulle bli glad om jag fick en sån. Colin testkörde vrålåket han med. David var glad för alla presenter minsann, min lilla, stora lillebror ♥
      
      
      
      
      
      

Godkänd

Kategori: Familjeliv


Halv åtta imorse steg vi upp. Cyklade till bvc. Läkaren sa kort och gott: Jag säger det här väldigt tydligt så att ni förstår: NI HAR EN PERFEKT SON! 10280g tung 84cm lång. Nu blir det full fart hela dagen.

SYSKONKÄRLEK

Kategori: Familjeliv

Ja all min kärlek till mina småsyskon. Emmy träffar jag alldeles för sällan, hon bor ju i en annan stad tyvärr. När jag gick i skolan bodde jag där minst en natt i veckan för att träffa henne men nu blir det mindre eftersom jag själv har familj. Vi träffades ju hos mormor i måndags iallafall. Colin sov över hos sin söta moster. Snart Emmy är du tillräckligt stor för att ta tåget till oss själv. Såhär söt är hon iallafall:
       
       
       
              Underbara, underbara lillasyster/moster ♥ gånger tre förståss. Jag har nu nämligen fler systrar,
              små  sådana. Fia blåste såpbubblor, blev rätt bra bilder endå. Kolla in den suddiga bilden, 
                                                           det är liksom ett hjärta i bubblan:
       
       
Nu blev det en riktig bildbomb. Imorgon fyller iallafall min lillebror hela fyra år. Idag får man ägna en tanke till honom också. Det är nämligen en speciell dag även idag. Dagen innan hans 1årsdag gjorde han en stor hjärtoperation i Göteborg. Den gick bra men man viste ju inte innan. Min stora, lilla efterlängtade lillebror. Då får man också inte glömma familjens lilla snilleblixt Jessica. Åh jag är så stolt över allihopa, Fia med. Blir frisör snart trotts att hon haft tumör i magen och fortfarande inte är återställd. Bästa fyran det är ni det. 
      
      
       Vi är vist lika bra på att göra barn både min mamma, pappa & jag. Åh rörande fina småsyskon jag har ♥

       

Onsdag

Kategori: Familjeliv

Dagarna går så fort att man inte riktigt hinner med. Vaknade för en stund sedan och passar på att slappa lite innan Colin vaknar. Senare blir det en tur till fjärran för att bada av oss. Lär ju ta vara på varje dag nu innan hösten kommer. Nästa sommar hoppas jag att vi har en bättre bil så att det blir standhäng varje dag!




En sommarstuga med strandtomt, ja det önskar Colin sig minsann. Han totalt älskade att sitta på bryggan och vinka till båtar som körde förbi i måndags, min lilla skruttis.

En dag i Augusti

Kategori: Familjeliv

Det händer så mycket här hemma att man helt enkelt inte hinner blogga. Igår var vi som sagt till mormor och badade hela dagen. Efter det var vi hem en snabbis. Sa till Colin att han skulle få bada och tvätta bort sanden i håret. Lättare sagt än gjort. Han tog promt på sig skorna och pekade på dörren. Talia sa han, alltså hans farmors hund nathalia. Tänkte, okej då går vi dit. Väl där tog han tag i farmor och gick till badkaret. Alltså skulle han bada hemma hos farmor. Rörande sött att han vet vad han vill. Skynda oss hem och åt innan det blev ett medelpass i boulongern. Hem i racerfart och duschade innan jobbet. Nu är jag nyvaken och ska precis dra mig mot lilla saigon för att handla lunch till oss. Senare blir det nog en tur mot hemlingby köpcentrum för att handla present till min lillebror som blir hela 4 år på torsdag.
 

1 Augusti

Kategori: Familjeliv

Sov till elva idag. Helt utvilad så nu drar jag hem till mormor som bor vid havet och badar. Colin kommer dit senare. Blir en toppendag med bad och mys. Ska försöka hoppa och stuttsa lite innan jobbet väntar. Nu börjar en helvetesvecka på jobbet 8 nätter av 10. Sen får man tänka pengar. Hoppas alla får en bra dag så ska jag försöka svara på kommentarerna senare.