Sandra - Colins mamma

Badat

Kategori: Familjeliv

Idag har vi varit på fjärran. Colin sov ju till 10 så vi kom inte dit förens vid tolv. Fullt med folk. Iår har vi fått bytt sida också. Nu ligger vi vid bebispoolen. Alla andra år har vi varit vid radion och wolleyboll planerna. Första doppet var inge höjdare men när vi väl skulle hem vägrade lilleman att kliva upp. Vi kommer väl bli där mest hela sommaren skulle jag tro så någon som vill hänga på är det bara att höra av sig. Tiden tickar på snabbt när man har som roligast. Bara några timmar kvar tills det är dags att dra sig emot jobbet.

Manduca

Kategori: Familjeliv


Älskar vår manducasele, skulle kunna gå hur långt som hälst med den. Här är vi ute och kollar på båtarna vid Gävle strand.

Kräksjuka

Kategori: Familjeliv

Här hemma härjar kräksjukan vilt. Colin har varit dålig sedan lördag morgon, kräks fortfarande. Jag och C blev dåliga igår. Mår bättre idag men igår kändes hela livet värdelös. Tre kilo har jag kräkts ur mig. Colin väger luft innan sjukan vägde han 9,1 så nu får man väl Pula i honom mat innan nästa BVC besök.. Därav vårar uppehåll här i bloggen.

Midsommardagen

Kategori: Familjeliv

Igår var vi hem till en av Christians kompisar med familj. Åt och drack gott, Colin fick 100% uppmärksamhet och vi fick barnvakt. Helt klart den bästa midsommar på länge och det var lagom med allt. Colin slocknade vid nio i vagnen men halvsov i selen på vägen hem. Halv två var vi hemma. Vi klev upp tolv men lilleman valde att sova till halv ett?! Riktig sömntuta! Idag blir det bara lugnt Colin är lite snorig men hoppas att jag får träffa min lillasyster Emmy en sväng. Hoppas alla fick en lika trevlig midsommar som jag hade.

Godmorgon!

Kategori: Familjeliv



En glad start på dagen. Colin vaknade halv nio, åt smothie innan det bar av till dagis. De tyckte att han hade varit lite låg igår så de blev förvånade när han rusade in imorse. Han har brottom vettni, glädjetjut när han ser zebraskylten. Själv ska jag väl försöka peta i mig lite äppelmos med gröt innan dagen börjar. Skulle vilja köpa en klänning till midsommar sen lite färg. Imorgon blir det en heldag med hårfix. Kommer nog känna mig rätt fin på midsommar trotts badringen.

 Hehe vad vit han blev av kamerablixten. Han blir brunare och brunare nu min lillpojk. Varje morgon när jag lyfter upp honom ur sängen tänker jag: Herregud vad perfekt han är, så fin

Frasiga piroger

Kategori: Recept

Du behöver:
500g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 burk tacosalsa
20 smördegsplattor (Jag brukar köpa på willys 10pack i frysdisken finns vid tårtorna)
1 ägg
1 påse riven ost

Gör såhär:
Stek köttfärsen och tillsätt kryddan. Blanda i hela burken med salsa och dra av köttfärsen från spisen så den inte blir så varm. Låt smördegsplattorna vara framme under hela tiden så de inte är hårda. Lägg den mjöliga sidan neråt. Häll i lagom mängd köttfärs och ost på plattorna. Vik ihop till trekanter och gaffla runt öppningen med en gaffel. Lägg på en plåt med smörpapper och pensla med vispat ägg. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills det blir lite färg på toppen. Servera med en god sallad.

Katta

Kategori: Familjeliv

Idag tog jag och Colin oss till Willys. Ni vet de där korgarna man drar med handtag. De sitter han i och tar emot alla saker vi ska handla. Åkte till Johanna och lagade piroger. Colin hjälpte till att lägga i saker och sådär. Mest intressant var ju katten såklart. Han blev superlycklig när jag sa att vi skulle åka dit. Katter är en stor favorit och det svider lite i mig att vi inte kan ha en. Katta! säger Colin såfort han ser en katt. Nu har vi precis kommit hem och jag ska bara liggga raklång och hoppas på att tröttheten kommer tillbaka.

Morgonhälsning till moster FIA!

Kategori: Familjeliv


Jag har dille på att skicka mms. Imorse pratade Colin om sin moster vid frukostbordet. Han ville ringa men eftersom hon antagligen sov fick han spela in ett mms istället. Min lyckliga fina pojk ♥

Måndag

Kategori: Familjeliv

Ny vecka nya tag! Som vanligt tänker man att det ska bli stor förändring bara föra att det är måndag. Vaknade klockan två idag. Strax efter kom Colin hem som ligger och vilarr just nu. Ska bara ta det lugnt idag. Inget bankomatkort har kommit hem heller så handla kan jag inte göra. Ikväll blir det en tidig kväll för att orka med resten av sommarens intensivjobb. Varenda öre kommer att behövas för jag ska bannemig ha körkortet snart!

Söndag

Kategori: Familjeliv

Kom precis hem från kalas hos min lillasyster. Massor med barn och släkt. Väldigt så trevlans. Ska nog dit imorgon med och få håret fixat. Ska troligtvis sätta om håret i veckan. Älskade ju mitt långa hår. Nu ska vi bara leka och ta det lugnt. Värma matlåda till middag och sedan åka till jobbet. Ska försöka fånga prinsen på bild också. Dåligt med nya bilder här tycker jag. Han är för övrigt frisk nu så det blir nog dagis för hans del imorgon.
 

Hej och hå

Kategori: Familjeliv

Ligger i sängen nu, har precis vaknat. Natten var okej men vad trött mm blir! Väldigt tacksam att jag kan sova tre timmar längre än vad jag brukar. Kalas hos Fia om 50 minuter så bäst att sätta lite fart. Hoppas alla får en trevlig söndag.

Saknar

Kategori: Familjeliv


Saknar min bebismage. V. 42 på bilden.

Långtråkigt

Kategori: Familjeliv


Det är så grymt långtråkigt idag. Colin är sjuk, 40 graders feber. Han vill inte göra någonting, inte ens gå själv. Sitter i ett hörn i soffan och sover emellanåt. Ska passa på att vila lite för inatt blir det jobb.

Iphone 4

Kategori: Familjeliv


Nu har hela familjen en varsin Iphone 4

Våra morgonscones

Kategori: Recept

Du behöver:
7.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl socker
125g kallt smör
2 ägg
2 dl mjölk
Lite riven ost
Flingsalt
Oregano

Gör såhär:
Blanda de torra ingredjenserna i en skål. Tillsätt tärnat smör. Vispa 1 ägg med mjölken och häll ner i degen. Blanda ihop till en smidig deg. Platta ut till 3 cm tjock kaka. skär skåror som tårtbitar och pensla med ägg. Strö över lite riven ost, flingsalt och oregano. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter eller tills den fått färg. Skär i tårtbitar och servera!

Daimrulltårta

Kategori: Recept

Du behöver:
Till tårtan:
3 ägg
1,5 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:
75 g smör
1 liten påse daimkulor (75g)
1,5 dl florsocker
1 äggula

Gör såhär:
Vispa ägg och socker. Tillsätt de torra ingredjenserna till tårtan. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda ca 6 minuter i 225 grader. Sockra ett bakplåtspapper och vänd kakan över det. Dra bort det gammla pappret och låt kakan svalna. Blanda ihop fyllningen och bre ut på kakan. Rulla ihop den och låt den vila en stund innan du skär upp den i skivor. Superenkel & dundergod.
        

Mysfrukost

Kategori: Familjeliv

Mjölken var slut imorse, fick lite smått panik då vi äter gröt på morgonen. Vad är gröt utan mjölk liksom? Stackars lilla Colin vaknade klockan fem med 39graders feber. Därför var man ju dödshungrig klockan sju. Inga affärer öppna så jag slängde ihop scones med lite ost, oregano och flingsalt. Medans den var i ugnen gjorde jag en fruktsallad med vattenmelon och jordgubbar blandade med lite citron och honung. Passade på att diska bort allt och duka fint medans brödet svalnade lite. Det blev lite mysfrukost endå.

Annars blir det bara en hemmamysdag för hela familjen förkyld.

Härlig dag

Kategori: Familjeliv

Har inte suttit ner något alls idag skulle jag tro. Fullspäckad förmiddag med bakning, städ och fix. Nu på kvällen har jag haft me&i träff. Tråkigt att de flesta jag bjudit inte kunde komma. Det var iallafall rea så massvis med shopping blev det, till och med till mig själv?! Var halva priset på det mesta minst 30% billigare än hm det gillar vi. Nu ska jag knoppa eftersom det är min sista sovnatt. Börjar jobba imorgon igen.

Regn

Kategori: Familjeliv

Deppigt med tredagars kyla och regn. Posten har inte heller kommit idag. Konstigt att de som bor mitt i stan får posten sist. Har iallafall varit iväg till valbo idag. Kollat lite bara jag och älsk. Gick förvånande fort att ta sig i och ur bilen och kolla i affärerna. Nu är Colin hos sin farmor och jag antar att han vill vara kvar och leka lite till. Har nyss beställt ett nytt bankomatkort också. Mitt chip slutade funka trotts att jag bara haft kortet ett par månader. Då fick jag ett nytt för att chippet rammlade ur kortet.

Trött

Kategori: Familjeliv

Colin la sig sent idag så nu sitter jag och är dundertrött. Det känns i hela kroppen att man rört på sig massor. Liksom utmattning blandat med träningsvärk. Tänker inte låta mig hindras av det, imorgon bitti klockan 9 är jag ute på milen igen. På eftermiddagen har vi inte gjort mycket, killarna har handlat mat. Medans dammsög jag och vattnade blommorna. Tvättat och hängt tvätt sen har svärmor varit förbi på lek och fika.

Evigt besviken

Kategori: Familjeliv

Den som väntar på något gott?! Men hur länge ska man vänta. Båda mina paket skulle skickas i fredags men inget kom fram idag heller. Får man vänta till halv fyra imorgon em för att kolla igen. Däremot strömmar det in massvis med engångsräkningar denna månad. Riktigt surt och typiskt inför sommaren då man vill ha lite över.
                              
                  
                                                Var är min manduca & Iphone?                                        

Vinter?

Kategori: Familjeliv

10 grader, grått, kallt och blötregn jahapp är sommaren över nu då eller? Känns lite deppigt att ta på Colin mössa mitt i juni. Tog mig i kragen och cyklade till hemlingby. Sprang som en dåre ett tag i regnet. Nu är jag iallafall hemma och det känns bra. Det svåra är att komma igång, bara att kämpa. Senare idag blir vi nog bara inne. Hämta efterlängtade paket på posten om man har tur.
 

13 juni

Kategori: Familjeliv

Då är dagen till ända, har varit en toppendag! Förutom att jag inte fick nå paket på posten förståss, de kommer nog imorgon. Gick till stan efter dagis. Det har spöregnat konstant och 12 grader, svensk sommar? Kunde inte handla för mitt chip var trasigt, typiskt. Jag bytte ju kort för bara någon månad sen då chipet rammlade ur kortet. Inte har jag fått nå skattepengar heller, känns som om alla fick för länge sedan. Har fått jobb i helgen iallafall, det var bra. Syrran bjussade närmaste släkten på restaurang ur pappas plånbok idag, inte helt fel tack pappa ♥ Efter det hade mormor fixat tårta så vi fikade hos Fia. Kom hem klockan nio, fem över sov Colin. Nu vilar vi lite innan sängen väntar. Imorgon får det inte regna..

Måndagsmotivation

Kategori: Familjeliv

Vaknade sju, tänk vad mycket man hinner när klockan ringer en timme tidigare. Har hunnit fixa sonen, ätit frukost, diskat, städat, lämnat på dagis, sprungit 1 mil i intervaller på 50 minuter då har jag endå lämnat Colin under den tiden och stannat två gånger och kollat på båtar i hamnen. Solade på vägen hem. Nu har jag ätit lite melon och ska sätta mig med böckerna någon timme. Det kallar jag måndagsmotivation.

Inte blir dagen värre heller av att vi ska äta ute ikväll med hela släkten, min lillasyster fyller 18 år idag. Sen kommer min iphone idag eller imorgon och manducan kommer imorgon.

                                         Grattis till min "stora" lillasyster Fia 18 år idag.

Lite nytta

Kategori: Familjeliv

Nu har jag läst 60 sidor körkortsteori. Ska lägga mig och sova. Upp tidigt imorgon, fixa frulle och lämna på dagis. Efter det tar jag mig 1 mil intervall sen mellis, dusch, plugg, lunch sen hämta grabben. Kvällen bjuder på kalas. Åh får jag in den förmiddagsrutinen när jag är ledig kommer jag ta ett stort steg frammåt.

Wannabe polis

Kategori: Familjeliv


Nä nu är det skärpning, 4kg har jag gått upp på bara några veckor. Annars står jag aldrig där med en äkta pistol.

Premiär

Kategori: Familjeliv



Idag provkörde prinsen sitt nya färdmedel hem till farmor.

Motorcykel

Kategori: Familjeliv

När vi var hos min pappa igår åkte Colin på Davids elmotorcykel. En till flicka och pojke kom också ut med sina. Han som är helt såld på fordon speciellt motorcyklar & traktorer såg så stolt ut när han körde runt. Både jag och Christian var överens om att vi skulle åka och köpa en egen till honom idag. Så nu har vi varit iväg ock köpt en elmotorcykel till grabben. Medans han sover skruvar pappa ihop den. Senare blir det ut och åka. Gissar att ni får se bilder senare.
                                            

På hästryggen

Kategori: Familjeliv



Colin gillar allt som står i stall. Hästar som formel1 bilar ♥

Fredag

Kategori: Familjeliv

En såndan solig och fin dag vi vaknade till imorse. Ylande studenter i hela stan och vist saknar jag min egen student för tre år sedan. Då blev jag lyckligt förälskad i mannen i mitt liv också. På självaste fredagen den 13:e. Idag ska jag gå en runda i stan. Kolla lite. Handla något fint och sen hämta Colin. Hans farmor ville följa till dagis också. I kväll är vi bjudna på grillat hos pappa. Ska bli jättegott och trevligt.

Iphone 4

Kategori: Familjeliv


Jaha såhär ett och ett halvt år efter att jag sålde min förra iphone har jag blivit kär i Johannas telefon. Hittade ett abonemang 300 kr i månaden då fick man ringa för 200 av dem. Skulle ju fungera susen. Min nuvarande x10mini pro köpte jag kontant men telia skickar endå räkning på 600 kr varje månad. Blir tokig jag ringer inte mer än till Christian ibland. Skulle tro att jag tjänar på det i slutendan.

Hamburgare

Kategori: Familjeliv


Igår fick Colin äta sin första hamburgare som kvällsfika i parken.

9 Juni

Kategori: Familjeliv

Då är det redan 9 juni och precis en månad kvar tills jag fyller år. Eller jag har slutat fylla år. Det gjorde jag när jag fyllde 20 och fick barn. Nu blir jag hela 22, gammal som gatan. Jaja jag är iallafall 21 en månad till. Idag ska jag märka Colins kläder då vi äntligen fått hem lappar med rätt namn. Senare ska jag på brandutbildning. Inte lika varmt ute idag men det gör ingenting.

Alla i Gävletrakten! Den 16 juni ska jag ha me&i klädvisning hemma hos mig. Det är vist rea så om ni vill komma och titta, handla eller bara fika så får ni gärna det. Osa senast den 12 juni.

En onsdag

Kategori: Familjeliv

Klockan tio över tio blev det morgon här hemma. Har varit till svärmor och fikat sen vinkat av Colins söta kusiner. Efter det har jag varit och handlat ett kollegieblock som jag ska skriva recept i och limma in lite urklipp. Lite skoj att pyssla sådär. På kvällskvisten har vi ätit middag i parken. Kom hem halv nio och nu sover mitt lilla hjärta. Mannen är på bio och jag ska krypa ner snart. Måste passa på när man väl får sova en natt.

Sola & Bada

Kategori: Familjeliv

24 grader varmt klockan åtta på morgonen, hej sommar! Lämnade Colin på dagis iallafall. Ska ta på mig bikini och lägga mig ute en stund tänkte jag. Det har jag inte gjort sedan Colin föddes. Förra sommaren kröp han runt och den här sommaren springer han som en tok. När jag hämtat Colin tänkte vi åka och bada på hemlingbybadet och plaska lite. Nu hoppas vi att sommaren är här för att stanna.




Äppelpaj

Kategori: Recept

Du behöver:
150g smör
2dl havregryn
2dl strösocker
2dl mjöl
1/2tsk balpulver
1/2dl grädde
1/2dl sirap
4-5st äpplen
lite kanel

Gör:
Smörj en pajform. Skala och skiva äpplena i tunna skivor ner i formen. Strö på lite kanel. Smält smöret i en kastrull. Dra ifrån kastrullen från plattan och häll ner resten av ingredjenserna. Värm upp lite snabbt och rör om på plattat igen. Häll smeten jämt över äpplena.

Grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca 20 minuter. 

Superspidad

Kategori: Familjeliv

Jag är inte trött bara slut i kroppen. Fick väcka Colin vid fyra. Cyklade och kollade fotboll i solen. Stannade hos pappa och kollade bygget på vägen hem. Planerade middag med mannen & hämtade rabarber. Köpte thaimat på vägen hem. Nu är allt klart så nu är jag värd att sitta en stund. Kommer väl somna snart. Imorgon är det jobb igen. Dagis också, efter långledighet har man nästan glömt att han går på förskola.

Nationaldagsfirande

Kategori: Familjeliv

Sov från halv åtta till halv elva idag. Trött som tusan flög jag upp ur sängen. Packade ihop oss och sprang ner till torget utan vagn. Missade minitåget till boulongern så vi gick dit. Missade cirkusen men möttes av alla Gävles studenter som var typ dygnraka klockan 11 på dagen. Otrevligt att dom skulle ha brännboll och suparfest just idag då Gävle för en gångs skull fixat något för barnfamiljer. Red iallafall ponnyridning, den största skulle det vara. Han fick mycket beröm och hade varit den minsta dom haft på hästryggen, stolt mamma. Åkte häst och vagn senare med hästen Bärta som är kändis i Gävle. Åkte sen tåg tillbaka till stan. Så Colin har gått i princip från elva till halv tre idag utan att sitta och vila. Inte fick man bära honom heller, blir bättre när selen kommer.

Är nu hemma och mellanlandar, Colin sover och jag slappar. Klockan fyra ska vi till ip på fotbollsmatch. Min kusin ska spela. Får se om vi hinner träffa Colins kusiner nå mer idag. Ska nog förbi hos min lillasyster med. Alltid är det något. Full fart hela tiden minsann.

Oops! Beställde nyss en manduca petrol, kunde inte låta bli. Budade in i det sista på en begagnad. Om dom kostar 850kr och en ny 1090kr så kan jag lika gärna köpa en helt ny känner jag. Nu Hoppas jag bara att den kommer hem till oss snart och att Colin fortfarande vill sitta i den.

Manduca

Kategori: Familjeliv

Har ju gått och kärat ner mig i en manduca bärsele. Sitter och budar på en men priset blir så högt att man får en ny för samma. Jag ska bara ha en. Superpraktiskt att slippa ha med sig vagn när Colin endå bara vill gå. Blir han trött sätter man honom i selen bara. Den håller ju för 20 kg och 3-4 års ålder. Släng er i väggen babybjörn!
                                                          
Till veckan har jag en sån hemma till 99% säkerhet.. För övrigt ligger jag och sover nu efter en arbetsnatt.

Sovmorgon

Kategori: Familjeliv

Idag tog Colin sig en rejäl sovmorgon igen. Halv elva vaknade han! Efter det har vi plockat lite, lagat lunch och badat. Det har ju varit så kallt, 11 grader och regn. Supertråkigt att det aldrig får bli riktig sommar. Nu sover Colin litegrann och min lillasyster Emmy är här. Vi ska måla nagnarna och mysa lite innan Colin vaknar och hans kusiner kommer förbi. Mycket lek och stoj på eftermiddagen skulle jag tro. Tänkte dela med mig av världens godaste pajrecept med. Det bästa av allt är ju att det går snabbare än smulpaj.


Massor

Kategori: Familjeliv

Här hemma är det full fart dagarna långa. Imorse vaknade trollet klockan nio. Gjorde oss klar och skulle lämna paj hos pappa på jobbet. Colin blev ledsen och röd i ögat, okej han har petat sig. Trodde jag, så fel! Båda ögonen svällde upp, tillslut hade han så ont att han valde att blunda. Mötte M på stan som hjälpte oss med ögonskölj. Fick låna deras manduca bärselse och Colin älskade att mysa. Märkte inte ens att jag bar honom. Totalt förälskad måste bara ha en sån. Håller till 20 kilo tänk vad skönt att bara slänga upp honom på ryggen om man vill slippa vagnen. Kändes nästan som att han låg i magen igen. Duschade lite hemma och gick över på poolparty hos kusinerna och Colins farmor. Fick motvilligt med honom i bilen hem till min mamma. Handlade blommor på vägen. Fikade och åkte hem. Lagade middag gånger två och blev hämtad av pappa. En tur till bönan för att hämta glömd nalle. En liten plutt stod och väntade på ballkongen när jag kom hem.

Han somnade snabbt och vi har myst med film. Nu har jag fastnat och letar som en galning efter selen. Någon som vet nån som ska sälja en manduca hör av er. Jag vill ha en hälst igår! Colins kusse som är tre sitter fortfarande i den ibland och funkar toppen. Att man inte tänkt på det förr. Kanske för att han gallskrek första gången vi lånade den.
 
Fick hem den här solmossen för ett tag sedan, toppen tänkte jag. Var superenkel att applicera och inte lika seg som de vanliga brukar vara. Colin måste ha fått lite i ögonen när han kliade sig och jag trodde helt ärligt att han skulle bli blind. Så ni med barn: TESTA INTE! Det är inte värt det.

Fullt schema

Kategori: Familjeliv

Jobbade från 7-14 idag. Cyklade hem och mötte upp Colins faster och kusiner. Barnen sov middag och åt mellis innan vi begav oss till stan. Lekte i fontänen och kollade affärer. Avslutade med att handla på konsum söder. Lämnade maten hos svärmor och gick hem för att lämna vagn och slänga ihop en paj. Kom tillbaka till Colins farmor och fick hemmagjorda hamburgare och fika på det. Colin älskar verkligen att vara där. Nu vilar vi hemma och jag ska snart krypa ner. Är så trött, ont i fötterna med.

Måste ju vila för att imorgon är det full fart igen. Blir bad för barnen här ute på gräset, favorit i repris. Efter det blir det kalas och så massor med mera. Känns toppen att få så mycket roligt gjort. Längtar verkligen tills Colins kusiner flyttar till stan. Då kan vi vara ute på äventyr hela tiden. Iallafall oftare.

Bingo

Kategori: Familjeliv

Bingolotto är nog det enda bingospel jag någonsin testat. Har aldrig vunnit någon storvinst och inte heller träffat någon som vunnit, vist är det konstigt då de lottar ut så mycket vinster varje vecka. Eller så kanske det bara är ett tecken på hur stort just bingospel är och hur många som spelar det flitigt. Det finns ju flera sätt att spela bingo på exempel i spelhall. Har sett det många gånger på film och tv, det skulle jag vilja testa. När någon sitter där framme och rullar bollar. Lotto varje vecka, tänk att vinna alla miljoner eller varför inte bilbingo? Just bilbingo hör jag många åker iväg och spelar ibland. Verkar festligt sådär. Alla sorters spel ökar allt mer på internet, finns typ hur många sidor att spela bingospel och liknande på nätet. Jag litar dock inte på internet spel ännu, har liksom inte råd att börja spela. Kommer väl att bli beroeende. Bingolotter i all ära när det är något speciellt och en triss ibland. Kanske man ska kolla in någon bingosida och provspela lite bingospel när man ändå talar om det. Någon annan som spelat bingospel eller liknande på en bingosajt? Eller kanske vunnit en bil på bingolotto?

Harley Davidsson

Kategori: Familjeliv

Min motorcykelälskande son fick provsitta sin morfars Harley igår, så stolt!

Torsdag

Kategori: Familjeliv

Efter Colin sovit middag tog vi med min nybakade äppelpaj och åkte hem till pappas tillfälliga hem. Bjöd in hela grannskapet, supertrevligt. Längtar verkligen tills vi flyttar till ett mysigt bostadsområde. Colin blev uppassad till tusen av alla söta barn runtomkring. Testade även morfars motorcykel, lyckan var stor. När vi kom hem fick vi åka en sväng hem till min lillasyster med hemgjord plommonmarmelad och äppelmos. Colin fick äta middag med dem. Nu sover trollungen och jag vilar i sängen. Ska ju upp supertidigt imorgon. Ska jobba 7-14, inte så smart min kropp är liksom ur funktion den tiden. Arbetsskada skulle jag tro, lite annorlunda dygnsrytm. Kul att träffa alla söta boeende vaken tid och jobbarkompisarna iallafall.
       
                                                                                           ♥

Potträning

Kategori: Familjeliv

Colin har ju varit rätt duktig på att gå på potta. Men den senaste veckan har han tagit av sig blöjan på natten. På dagarna springer han runt och kissar i hörnen liksom. Eftersom min lilla spink inte kan ha några kalsonger, inte ens med blöja för de är så stora. Så blir det överallt. Imorse sprang han och kissade två gånger på golvet.
Jag sa: Men Colin du får gå på pottan när du ska kissa, vi kissar ju inte på golvet.
Colin: Nej tack!


Nu har han iallafall gått och lagt sig igen så jag ska passa på att slummra lite. Imorgon ska jag ju jobba dagtid, dummaste beslutet jag gjort på länge faktiskt. Min kropp funkar inte då. Aja, en gång ibland går väl bra. Får väl passa på innan jag blir arbetslös..

Baksmälla nummer två

Kategori: Familjeliv

Efter dagisavslutningen rullade vi hem. Åt lite innan min kusin kom förbi. Hon var nämligen barnvakt så att jag och mannen kunde gå på bio. Baksmällan två och en låda biochips, toppbetyg! Jätterolig och sevärd. Handlade lite glass på vägen hem och har fikat till nu. Skulle kunna prata i evigheter. Nu väntar dock sängen och imorgon får vi förhoppningsvis sovmorgon alla tre.
  

Självklar väckarklocka?

Kategori: Familjeliv

Colin börjar klockan nio på dagis varje morgon. Endå får man väcka honom åtta av tio mornar. Colin har aldrig varit ett sånt barn som vaknar tidigt. Ibland när han får tänder eller så kan han vakna tidigt. På gott och ont man blir ju lat själv också. Imorse ställde jag klockan på åtta. Somnade om och vaknade fem i nio! Fick väcka honom lite snabbt och cykla iväg. Tio över var vi där och han blev så lycklig när han möttes av sina dagiskompisar. Alla är så söta tillsammans. Nu ska jag försöka få i mig lite frulle och se hur dagen ska spenderas. Det är ju lite kallt och regnrusk idag.