Sandra - Colins mamma

Parkhäng

Kategori: Familjeliv

Här kommer det lite bilder från när familjen var ute i parken här om dagen.





Sol

Kategori: Familjeliv

Idag vaknade vi till strålande sol. Våren kanske är här på ett vänster endå. Åt mysfrulle och kollade lite moraträsk innan vi tog oss ner till stan för att möta min farmor och framkalla. Då gick det ju tydligen inte från min hårdisk så jag fick köpa ett usb och lägga över bilderna hemma hos dem. Fick lite fika och Colin busade runt. Gick tillbaka till stan igen för att framkalla. När jag står där så dyker min man upp och överraskar. Han hade gissat att jag skulle dit. Handlade med oss donken hem. Mötte två av mina systrar med.

Nu sover Colin och vi kollar V. Ska snart till jobbet. Hade gärna stannat hemma med mina grabbar. Blir ju lite ovisst vad som händer om tvn kommer och jag inte är hemma. Kanske C måste hjälpa och bära och Colin lever rövare. Går nog bra om det väl händer. 
                              
                              
                                              Myskläder och lite KO-KAAR sådär på kvällen.

Godnatt

Kategori: Familjeliv

Sitter i soffan och är halvdöd. Förstår inte varför jag är så grymt trött hela tiden. Tänkte ju ta en tur till stan men blev en lekstund i parken istället. Vi har ju turen att bo mitt i stan men endå ha två stora parker på baksidan. Vi avslutade kvällen med våfflor till middag. Colin åt som en häst och somnade klockan åtta. Nu ska jag vara vaken en liten stund till innan det är dags för sängen. Bilder från parken får ni se imorgon.
                                
                                 Såhär ser jag ut idag, massor med påskris på skallen. Måste verkligen
                                    göra något åt det snart, eller hur FIA?

Framkalla

Kategori: Familjeliv

Nu, äntligen har jag valt ut 36 bilder till Colin tavlor. Det var verkligen supersvårt men man kan ju byta lite då och då. Alla bilder ska ju framkallas och fixas till i album men det tar jag lite varje dag. har iallafall sorterat bort ett par tusen bilder som var riktigt dåliga iallafall. Så nu ska jag nog ta mig ner till stan för att framkalla dem och köpa lim. Kul det är med förändring. Annars så har Colin varit en riktig tröttis idag. Sov från 19-10 utan att vakna sen 12-15. Nu ska han få lunch sen blir det en tur till lekparken. 
                               

Onsdag

Kategori: Familjeliv

Igår tog vi en runda på stan. Handlade dyra gardiner för 800kr?! Colin fick också en fin skjorta till påsk. Träffade mormor över en fika. På vägen hem svängde vi in till pappa och där bjöds det på dubbelfika med massor av trevlig släkt och folk. Fick springa hem med Colin och vidare till jobbet. Igår lärde han sig ett nytt ord, jacka. Han svarar när man frågar om han kan säga ord. Jättesöta skatt!

Idag vaknade jag åtta. Låg och snurrade till nio. Då vaknade C också. Vi hann gå upp och äta frukost innan Colin vaknade tio. Hann aldrig iväg till öppna förskolan. Idag ska jag stryka och sätta upp nya gardinerna. Kolla runt lite på nätet också efter en matta till vardagsrummet. Äntligen vet vi hur vi vill ha det så vi kan handla hem allt. Det kommer att bli så fint här hemma. 
                                

ARE YOU LOOKING AT ME?

Kategori: Familjeliv






Nytagna bilder på prinsen! How cute? En riktig cooling och vårsnygg också!  // Moster

Poker

Kategori: Familjeliv

Jag har haft kompisar och bekanta som spelat poker över nätet. Det verkar svårt men får man in en bra teknik och vågar lite kanske man kan vinna sig en slant. Christian spelade en sväng för ett par år sen men jag testade aldrig. Det närmaste jag har kommit just poker är klädpoker på en klassresa i sexan. Nu kommer jag inte ens ihåg reglerna. Någon gång i livet när jag har tid att lära mig kanske jag testar. Faran är ju att man spelar bort allt man vinner om man vinner och ännu mer. Någon som testat att spela poker på nätet?

En liten tripp

Kategori: Familjeliv

Colins farmor kom över hit och var med Colin. Christian och jag tog bussen till valbo. Kändes jättekonstigt att kliva på bussen, betala och sätta sig. Det blev liksom lite långtråkigt men endå skönt. Kollade tvapareter på mediamarkt och elgiganten. Kollade också efter en Ipad, det blir nog en när de vita kommer ut. Bra att ha om man bara vill kolla något snabbt på nätet eller ska åka någonstans. Nu sover grabben och jag ska göra våfflor. ÄNTLIGEN!!

                                             

Måndag

Kategori: Familjeliv

Ja då var det en ny vecka igen. Var helt slut när jag vaknade. Vid nio gick vi till öppna förskolan. Både Vira och Mille var där. Colin hade inte sin bästa dag. Tror han var trött när vi kom dit. Riktigt bångstyrig på slutet och trottsig. När vi kom hem sken han upp som en sol och somnade på fem röda. Nu ska vi kolla efter en tv. Eftersom jag inte kan någonting alls och ser ingen större skillad på dem så får C kolla runt och läsa på. Men innan veckan är slut tror jag att vi har en till tv iallafall äntligen.

Har haft lite ofrivillg bloggpaus nu eftersom jag inte orkade skriva i lördags och igår jobbade jag 14 timmars.

I lördags hade jag iallafall en toppenkväll tillsammans med bästa Johanna. Vi möttes vid sju satte oss på interpool över ett glas vin som följdes av gratis shots och drinkar. Elva stycken killar försökte nämligen fånga vårat intresse genom att supa ner oss?! De erbjöd oss vin med men vi drog oss till maxim istället. Vi var yngst. Vakterna skrattade och sa att vi kunde supa oss gammla. Det var en toppenspelning hade varit perfekt om det inte vore för alla svettiga tanter som dansade längst fram. Kom hem strax före tolv och var nykter. Perfekt, då skulle jag bara ställa om klockan. Näe det gick inte, orkade inte krångla så jag ställde klockan på fem så att jag skulle komma upp den nya tiden som då skulle vara sex. La mig och somnade som en stock.

På söndagmorgon kände jag mig halvt avliden då jag skulle upp på morgonen. Drog mig fem minuter extra så fick lite brottom iväg. Kom till jobbet, ingen i omklädningsrummet. Skit då hade jag kommit senare än de andra så de hade gått upp utan mig. Åkte dygnsvettig upp i hissen och där var ingen personal. Kollade deras klocka och det stod 06 då kom Sofi och berättade att hon ställt om klockan. Alltså hade jag kommit EN TIMME tidigare fast det var sommartid. Alltså två timmar tidigare än gammal tid. Ja det var bara att köra på fram till nio på kvällen. La mig ganska snabbt, var helt slut.

LG optimus 2X

Kategori: Familjeliv

I somras köpte jag min sony ericsson x10mini pro. Den pajjade direkt och nu har jag fått tillbaka den efter flera månaders lagning. Jag är inte direkt nöjd och skulle mer än gärna byta ut den om jag fick. Fick ett mail från smartson om att de sökte testpiloter till LG optimus 2X. Varför inte? Eftersom jag inte kan någonting om mobiltelefoner och har heller inte testat någon LG telefon så hoppas jag förståss på att få möjligheten att testa en.

Lördag

Kategori: Familjeliv

Imorse vaknade jag åtta. Grabbarna hade klivit upp innan mig. Inte hade jag hört något heller så blev lite förvånad. Åt frulle och tog ner lite saker i förrådet. Tog oss en promenad till stan. Handlade lite smått och gott, en mascara och åt lunch. Älsk köpte en tavla som jag velat ha hur länge som hälst till vardagsrummet. Har kikat ut gardiner och nya kuddar med. Sen är det bara matta och lite mer detaljer så är vardagsrummet klart iallafall.

Mamma och Emmy kom förbi när vi kom hem. Dom åkte precis så jag ska hoppa in i duschen. Ska nämligen dejta Johanna & Orup ikväll. Ska bli toppenkul men som sagt, man ställer ju om klockan idag och då börjar jag alltså 6 imorgon bitti och jobbar 14 timmars 30 min rast två gånger. Jobbig tanke men inte ett dugg svårt när man väl är där. Jag älskar mitt jobb som mitt andra hem.

Fredag

Kategori: Familjeliv

Hade en toppenkväll på jobbet. Kom hem halv tio. Fastnar lätt kvar för att prata när man slutat. Imorgon är jag ledig. Då ska vi gå till stan. Har äntligen hittat en tavla vi vill ha i vardagsrummet. Sen blir det städ och mamma kanske kommer förbi med min syster Emmy. På kvällen ska jag ut på rajtan tajtan med Johanna. Ska bli kul. Dock inte lika kul att jobba 14 timmars och börja 1 timme tidigare på söndagen.

Nu ska jag smörja in mina onda otränade axlar och krypa ner bredvid min muskulösa supersnygga man. Åh jag blir mer och mer kär för varje dag i denna karl. Och vet ni vad det bästa är? Att han bara är min. Vi har så fantastiskt roligt tillsammans och familjelivet är det bästa som hänt mig <3

Fredag

Kategori: Familjeliv

Igår jobbade jag 7-16. Mådde jätte illa och hade ont i magen. Det gick bra endå men somnade klockan åtta på soffan. Idag är det bara lite rörigt i magen som tur är. Jag ska nämligen iväg och jobba klockan 16 igen. Skönt att hova in lite pengar. Ännu skönare att veta vad dom ska gå till.

Har varit en runda på stan idag. Hittade ingenting, så är det väl oftast då man kan slösa en lapp eller två. Sparar dom istället. Nu ska vi dricka lite kaffe innan det bär iväg till brynäs.
                               
                                 Idag är det våffeldagen, någon mer än jag som ska smaska i sig?

Ett nytt försök

Kategori: Familjeliv


Nu hoppas jag att det funkar.

Colin i tv4

Kategori: Familjeliv

Ja eftersom jag har världens finaste son och är dunderstolt så måste jag ju lägga ut ett klipp från när han var med i tv4 i tisdags:
 

                           

jobb

Kategori: Familjeliv

Sitter på jobbet och har rast. Har fått en hel del turer nu. Jätte skönt att veta i förväg att Jag inte behöver oroa mig fram till september nu om jobb. Här i gävle växlar det mellan snöstorm Och sol. Svintråkigt. Tur att. Veckan är planerad. Hoppas förståss att det blir lite mer jobb så vi kommer väg. Sitter och längtar mest hela tiden.

Bloggmotivation?

Kategori: Familjeliv

Har inte haft speciell lust att blogga de senaste dagarna. Har inte riktigt haft tid. Men nu så är lusten tillbaka. Har varit på öppna förskolan idag. Colin skötte sig bra idag. Vi sjöng, fikade och lekte. Nu är vi hemma. Tråkigt att vädret har vänt. Nu är det småkallt och isvindar. Det skulle vist bli ännu kallare igen. Snövallarna är fortfanrade flera meter höga och fortsätter det såhär kommer vi ha snö till midsommar. Tur att vi kanske får lite förlängd sommar med en resa då.

Idag har vi inga planer. Hade missat att jobbet ringt så hoppas dom ringer igen. Har bestämt lite planer med Johanna i helgen iallafall. Ska bli skoj. Annars känns det såhär: Är det bara onsdag..
                           
                                                         Ge mig igår, då var det vår!

Tv stjärna

Kategori: Familjeliv

Imorse sov jag lite längre än killarna. Vaknade inte ens när dom klev upp. Åt frulle och tog en dusch innan det bra iväg på en stadsrunda. När vi gick över torget kom det en tjej fram till oss och sa: Snälla kan inte jag få ställa frågor till er. Nej sa vi fört men hon bönade och bad att få ha med Colin. Sagt och gjort. Mycket filmning blev det. Colin är ju så söt. Så nu har han varit med på tv4 på nyheterna halv sju. Nu blir det väl igen halv 11 skulle jag tro. Tänkte lägga upp klippet här imorgon så kolla då.

Efter rundan gick vi hem och åt lunch med pappan. Tog en långpromenad till öb, handlade lite nödvändigt och ett våffeljärn till fredagen. Till kvällsmat lagade darlig färsk oxfilé med pommes, pepparsås och fetaostsallad. Till efterrätt blev det varm äppelpaj med vaniljsås. Har kollat lite resor till singapore och drömt oss iväg. Snart så!
                               

Våren är här

Kategori: Familjeliv





Bilder från alldeles nyss när det visades på tvn
Njöt av vårsolen på stan med min goa son och syter idag. Så sjukt skönt väder! På torget kom tv4 fram och ville fråga hur vi välkomnar våren så Colin och syrran blev med. De var helt kär i Colin med hans gröna kläder och solbrillor så de ville så gärna ha med honom så fick tvinga syrran att vara med så det blev ju bra! Har ni njutit av solen idag? 

Colin

Kategori: Familjeliv

Nu ligger jag i soffan och kollar tv. Colin sover och C är hos en vän. Idag har vi varit inne förutom en promenad vi tog på eftermiddagen för att handla mat och hämta min telefon på posten. Hoppas verkligen Colin blir lite bättre i magen snart så vi kan vara ute och leka när det är sånt fint vårväder. Hela 12 plus idag. Nu ska jag göra mig en omelett och krypa ner är dundertrött.
                                                  

Måndag

Kategori: Familjeliv

Sovmorgon till kvart i tio idag. Colin är fortfarande inte bra i magen. Känns endå inte som att han är magsjuk eftersom han är pigg. Får se vad som händer men hoppas verkligen att han slutar bajsa till imorgon. Man blir så isolerad när man måste vara hemma. Just nu har C en kompis hemma, dom spelar mariocart. Annars händer det inte mycket. Kanske blir grekiskt pytt i panna till middag iallafall.

Sortera bilder

Kategori: Familjeliv

Ja det tar verkligen år och dar för mig att sortera bilder. Har suttit sen sju imorse. 11000 bilder har blivit 3500. Har kopierat alla till en mapp iallafall så jag kan låna en större dator. Jag ser ju så illa på min lilla. Colin sover och mannen kom nyss hem. Ska kolla solsidan sen sova. Imorgon blir det inget öppna då. TRÅKIGT!

                                 

Bajs

Kategori: Familjeliv

Här hemma är det bajsfest. Colin har gjort ifrån sig hela 11 st idag. Stackarn får ont i rumpan. Just nu ligger han på golvet på en filt och kollar playhouse. Tror inte riktigt att det är kräksjuka han har. Han är ju pigg lisom och har inte ont i magen.

Annars har jag spenderat min dag på jobbet. 7-16, var ju superskönt ute när jag gick hem. Äntligen lite vårkänslor igen. Är jätte trött också, mina grannar lekte körslaget inatt och lät så in i! Inte nog med det var det nå idioter som sjöng ute på gatan med. Inte bara en låt utan i en halvtimme. Hade jag haft kläder på mig hade jag gått ner och kollat nummret till störningsjouren. Kul när man slutar tio och ska jobba igen dagen efter sju.

Jobb

Kategori: Familjeliv

I eftermiddags var det dags för jobb igen. Det är så roligt. Jag dansar och sjunger mig igenom dagarna. Trotts att de boeende är dementa så kommer många ihåg mig. Jag får så mycket possitiva kommentarer som: Åh du vackra är du här idag! Åh det är ju du med de tokiga strumporna! Min livsglädje smittar och jag trivs som fisken i vattnet.

Nu är jag hemma i soffan och är superpigg. Jag blir så spidad när jag kommer hem efter ett arbetspass. Vill sätta igång med massor av saker men det finns inte så mycket att göra. Allt hushållsarbete är gjort och jag har inga måsten. Eller jo ett, att mysa ner mig med min man i soffan och bara njuta.
 
                                 

Svar till "S"

Kategori: Familjeliv

Postat av S: Vem bryr sig om att du e deligerad? Det kan alla bil bara man säger till så Inge häftig med det, helt ointressant för den delen också!

Svar: Jag skrev inte att jag är deligerad för att skryta. Jag vet att är det deligationskrav så är det en vikarie jag ska jobba med. På det boeendet jag jobbar på känner jag alla som är deligerade personligen eftersom jag jobbat där tre år. Jag tvivlar inte en sekund att andra kan bli deligerade. I min blogg skriver jag om vad jag tänker. Vad är det att haka upp sig på liksom?

En lördag

Kategori: Familjeliv

Colin sov till kvart över nio idag. Måste varit för att han varit igång mest hela dagen igår. Har ätit frukost och lekt. Tagit en dusch och gjort mig klar för jobbet. Hoppas att jag får jobba med någon van idag. Jag vet ju i förväg att det är en vikarie som inte är deligerad som ska jobba eftersom det var delgiationskrav på min beställning. Då är allt ansvar mitt både ikväll och imorgon på dagen. Sovit bra inatt men är endå trött. Förstår inte varför man aldrig kan vara pigg. Näe nu ska jag äta lite grann och göra något åt min badring.
                                
                                
                                
                             

Bilder från dagen

Kategori: Familjeliv

Tog lite bilder när vi var ute idag. Colin min älskade sötnos var så duktig hela tiden. Vist blir han rastlös och vill helst springa runt och upptäcka själv. Det ser inte jag som något negativt men ibland önskar man att han bara kunde sitta still i vagnen och berätta vad han ville ordagrant. 

                                
                                
                                

VILL NI SE EN SÖTNOS - SE PÅ MIG

Kategori: Familjeliv







Syster Sofia här, Suttit och lekt med lite bilder som jag knäppt på Colin för någon vecka sedan innan jag klippte hans hår! Var ju bara tvungen att visa de för han är ju en riktig gobit! Mosters ögonsten! 
Visst är han väl för söt?

Kom och köp!

Kategori: Familjeliv

Nu ska jag lägga ut Colins combivagn med mjuklift på blocket. Bara ett år sen vi bytte vagn typ.

Bloggtorka

Kategori: Familjeliv

Nu blev det bloggtorka här. Har inte haft tid att skriva förns nu. Igår jobbade jag 7-14 när jag kom hem tog vi en runda på stan. Lagade mat och hamnade i soffan med grabbarna. Somnade tidigt.

Imorse vaknade vi sju. Fick ett sms av Sofia om promenad. Stannade till vid vattnet och såg ett djur. Typ mink, iller eller vad dom nu heter. Ett mörkt djur som skuttade fram lite lustigt. Efter det såg vi svartvita fåglar som lät jätteroligt, dom simmade och såg allmänt knasiga ut. Colin tyckte det var lite spännande. Det är ju snöstorm i Gävle. Därför var det iskallt och Colin gillade det inte. Gick till stan och fick skjuts till ikea av pappa.

På ikea åt vi lite lunch, handlade en lampa. Tog en runda på coop med. Stannade till på ica maxi på vägen hem. Handlade apelsiner och kyckling. Känner nu att jag fuskat lite med mellis så måste nog ta mig en apelsin snart.

När det gäller mitt hälsosammare liv så går det åt rätt håll. Jag har ätit en halv potatis istället för två. Lite fullkornspasta och bytt ut allt sånt mot sallad. Slutat fika men dricker endå kaffe på våra vanliga fikatider. Helt fantastiskt vad pigg jag är. Endå är det jobbigt att den lilla hungern efter sött gnager mer och mer.
I måndags vägde jag 51,3kg imorse vägde jag 49,2kg.

Bilder från lekparken

Kategori: Familjeliv

Lite bilder på min cooling från lekparken igår:




Behöver jag säga att mammahjärtat smälter?

Vår tisdag

Kategori: Familjeliv

Dagen började strax efter sju. Familjen åt frulle och sen gick jag & Colin till öppna förskolan. Mötte Josephine och Vira på vägen. Lekte och sjöng massvis. Han körde lite slut på sig så han vilade emellanåt på en dyna som dom har där. När vi kom hem ringde Colins faster. Kusinerna var i stan över dagen så vi tog en lekdejt i parken. Vi, vovvarna, Colins farmor, fastrar och kusiner lekte i snön och gungade lite på en bil. Han somnade på stört när vi kom hem.

När Colin vaknade åt vi lite lax och klädde på oss ytterkläderna igen. Tog med en påse bröd, hink och spade. Familjen gick till boulongern. Dock var det kallt så Colin ville inte gunga. Vi åkte några gånger i rutchkanan sen matade vi änderna. Han kan inte riktigt kasta Colin så jag fick hjälpa till lite. På vägen hem stannade vi hos min farmor och drack en kopp kaffe. Colin brukar ställa sig vid hallspegeln och leka. Undantag idag när han försvann. Det blev tyst och då hittade vi honom i duschen, han drack ur Villes vattenskål och var genomblöt. Så han fick ha bara överdragsbyxor när vi gick hem.

Väl hemma stod min man och gjorde mat. Colin mummsade, jag med. Efter maten fick han duscha för han var helt full i köttfärssås. Gosade en stund med pappa i soffan innan han bad om välling och la sig. Nu är det hockey, och fika för mannen, jag rullar tummarna

                               
                                                        Men mamma jag vill ju inte gunga!
                               
                               
                               
                                                            Lite mer lek i lilla lekparken.
                               
                               
                                             Mmm, storebrors vattenskål och en bit digistivekex.

Utvecklingen

Kategori: Familjeliv

I förrgår sa Colin sin första 4 ords mening: Inte den tack tack! Jag blir så stolt för varje gång han säger någonting. Nu säger han oftast två ord samtidigt tex: Sitt ner, nej pappa, titta mora mm. Orden är så många att det inte riktigt går att räkna dem längre. Det är riktigt skoj att han kan berätta vad han vill med ord och kroppspråk tydigt.

Snart börjar han på dagis. Då kommer han att prata mer och säkert lära sig massor med satyg. Något jag inte ser fram emot är när han börjar svära. Det gör inte vi här hemma. Jag är rädd att allt fint som denne artige lilleman lärt sig försvinner där borta. Han säger tex alltid tack när han ber om något, när han får något eller ätit färdigt. Vi behöver inte säga åt honom att göra det han säger det på egen hand. Han tar för sig och tar kontakt med nya människor och barn. Det är ordning och reda på vår grabb. När han äter russin och paketet är slut. Då går han och kastar det i papperskorgen. Hittar han skräp på golvet så gör han likadant. Han städar och lägger saker i rätt lådor när han lekt färdigt. När vi sa gå ut plockar han fram skor och kläder. Ibland säger han till när han behöver gå på pottan (tta).

Vi tränar mycket motorik, sjunger och leker lekar. Genom att göra olika klapplekar, vilket Colin älskar så lär han kordinationen bra. Han gillar att läsa på sin abc tavla med pappa. Om man ber honom om bokstäverna i hans namn kan han peka ut dem på hans rumsdörr. Christian läser ofta böcker med Colin, det har han gjort sen han föddes så det gillar han. Idag ritade han sin första teckning här hemma. Den blev så fin.

Jag är världens stoltaste mamma. Det kan jag erkänna. Nu är jag bara skraj att allt han kan ska försvinna eller bytas ut när han börjar på dagis. Det återstår att se. Kan inte förstå att han blir hela 14 månader nästa vecka <3



Jag lever

Kategori: Familjeliv

Till middag åt vi lax i ugn med chilisås och rivna morötter. Kändes ungefär som om jag var till himmlen. Längtar till frukostgröten och mättnatskänslan jag kommer få imorgon. Sötsuget gör sitt. Jag är så otroligt sugen på allt gott vi har hemma så jag kryper snart ur skinnet.

Tidigare idag tog hela familjen en promenad. Det var inte så vårigt ute idag. Kallt som tusan men skönt att få luft och jag älskar att gå ute. mycket folk som stannar och säger att Colin är söt, vagnen är fin och att han är Cool. Faktiskt flera st varje gång och jag blir så stolt. Gå bredvid världens finaste man som är min och världens finaste lilla pojk som vi gjort. Väl hemma tog jag och Colin ett bad sen middag. Nu sover lillen och mannen är på vift. Jag slöar men ska nog sova. Ska ju sova mig smal också.

                               

Lutar åt GI

Kategori: Familjeliv

Jag tror jag har bestämt mig för GI. Jag tänker bara köra vanligt vettigt och bli mätt. Mår fortfarande inge bra från "lunchen" så ikväll blir det middag utan kolhydrater. Träna mycket istället. Jag vill ju helst gå ner massor med kilon och se resultat på 10 minuter. Med lite eftertanke så mår kroppen bättre av att få i sig energi och bygga muskler istället för att svälta sig smal.

                                                         Någon som har testat GI?

Kluven

Kategori: Mat & Motion

Nu har jag blivit kluven, jag mår riktigt dåligt av den här metoden, rikshospitalets slankdiet. Kräks som en gris, vist blir man smal av det men man har noll energi. Snabbt resultat är det enda jag är ute efter och kanske jag valt lite fel. C föreslåt massor med smarta saker och nu hittade jag en hemsida med alla möjliga bra metoder. Tänker inte ge mig innan jag är nöjd och jag kommer inte avsluta innan jag börjat på något nytt. Känner bara att det är svårt att ta hand om Colin och ens kliva upp ur soffan med migrän & kräkningar.

Ont i huvudet

Kategori: Familjeliv

Mitt huvud vill inte samarbeta alls idag. Det är väl mitt fel så får skylla mig själv.Kan dock tro att den är sugen på socker och godsaker som jag levt på hela tiden innan. Det första jag tänkte när jag vaknade var att jag skulle prova något annat. Så fort jag ställde mig på vågen var det värt det. 51,3 till 50,1. Då kan man kämpa lite till för att försöka behålla det här sen. Snart ska jag dricka mitt morgonkaffe och njuta av den enda koppen. Jag som dricker 4:a annars.

Världens vildaste barn har däremot hållt igång sedan sju. Moraträsk, rivit sönder lampan ännu mer, han har försökt tejpa ihop den med. Nu slåt han på sin dator och river ut sidor ur en almenacka. En promenad ut i solen står på schemat idag. Önskar man kunde få lite jobb också men det verkar inte se så ljust ut eftersom mina lasdagar snart är uppnådda och då får man inge mer jobb. Tur att jag har sommaren kvar. Vad ska man göra sen då, pensionera sig?

Ny vecka

Kategori: Familjeliv

Klockan ett kom Josephine och Vira över till oss. Barnen lekte så fint tillsammans. Colin är lite vildare och Vira fick både bli hammrad på och aggera stol. Efter ett tag blev Colin rätt trött så vi startade moraträsk och laddade upp med majskrokar som underhållning.

När dom gick hem satte sig Colin och åt middag, klockan fem?! Han var jättehungrig och skottade i sig mat. Strax efter sex bad han om välling och la sig. När han druckit upp ville han inte sova längre och kom upp. Nu sover han igen. En jätte trött liten kille vi haft här hemma idag. Nu har jag ätit tråkig mat och avklarat dag 1. Nu är det bara 12 kvar och det ska gå snabbt. Kan ju inte riktigt träna så mycket som jag vill nu. Då svimmar man väl när måltiderna är minimala.

                               
                                     Colin och Vira förra gången de lekte hemma hos oss.

Dag 1

Kategori: Mat & Motion

Diet dag nr 1 har gått mot sitt slut. Jag har ändrat lite saker men jag tror inte att det skadar. Jag är inte ute efter att gå ner 20 kilo. Det skulle bli omänskligt att väga 30 kilo. Jag har världens badring sen övervikten & bebismagen. Jag behöver inte gå ner ett enda kilo bara bli lite mer hälsosam och smidig. Kör på en rivstart för att komma igång. Kände att det vore skönt att ha något som berättade exakt vad man skulle äta. En metod tex lchf och gi har jag också funderat på men då är det inte en meny. Jag ska fundera ut ett bra sätt nu under de här dagarna hur man ska bli lite mer hälsosam. Förhoppningsvis krymper magsäcken lite så man inte får plats med så mycket.

Det man skulle äta var:
1 kopp svart kaffe, 1 sockerbit
2 hårdkokta ägg,kokt spenat, 1 tomat
1 stor biff, sallad med olja och citron (250 gram biff)

Det jag åt var:
1 kopp kaffe med 1 sockerbit
2 hårdkokta ägg och 4 coktailtomater
Lite kycklingfilé stekt i olja tillsammans med blandad sallad, lite gurka och pressad citron på.

Jag tror säkert att man får mer effekt om man följer allt pungt och pricka. Men det skippar jag. Kan inte äta kött bara sådär och sen hittade jag inge spenat i någon affär här i stan. Är för övrigt helt snurrig i huvudet, godissugen och kaffesuget är enormt. Ny dag imorgon. Jag tänker inte ge mig ska klara det här! Christian sa tidigare att jag kunde ju äta annat som är nyttigt. Jag har ju tänkt det med. Men känner att jag behöver lite hjälp med att komma igång bara. Tror faktiskt att han tycker lite synd om mig. Han passar upp lite extra. Min söta man <3

Måndag

Kategori: Familjeliv

Nu bojkottar vi pampers! Colins blöja blev full likaså pyjamasen imorse. Bajs in under armarna trotts att det var nattblöjor. Vi struntade i öppna förskolan idag eftersom ingen annan skulle gå. Tog en promenad och köpte frukost sen gick vi en runda på stan. Colin har mummsat mat med pappan medans jag tittat på. Ush vad hungrig jag är men det är det värt. Nu ska magen bort!

På eftermiddagen får vi kanske lite besök. Roligt för Colin att träffa kompisar. Vira och Josephine tittar nog över. Nu sover Colin och jag ska ta och koka ett par ägg. Ska bli spännande att se om det här verkligen fungerar.
                              
                               Colin fikade igår, eller tittade på kakorna. Han gillar vist inte sötsaker.

Smällfet

Kategori: Familjeliv

Ja det är det minsta man kan säga om mig just nu. Herregud vad jag har svullat idag. Har fikat massvis på kalaset sen har vi ätit pizza till middag och ätit lite gotta efteråt. Nu är det proppstopp och imorgon är det nya regler som gäller ang mat. Ska få min mage att komma i takt. Får jätteont när jag äter kan vara glutenallergin sen har jag gått upp 4 kilo?! På ett par veckor. Det är alltså inte ok. Jag börjar varje vecka nyttigt sen slutar den i kaos. Har hittat en 13 dagars metod mer om det senare.

Sista året på gymnasiet var jag nära att äta ihjäl mig. Jag kunde lätt äta två kycklingfiléer och en halv potatisgratäng utan att bli mätt. Gick upp 25?! kilo på mindre än ett halvår. Nu när jag ätit så mycket så känner jag att mättnadskänslan försvinner och det skrämmer mig. Måste verkligen ta tag i det nu innan det blir för mycket. Hoppas att jag får ta blodprover snart med. Då kan jag börja äta alla tillskott jag behöver igen och så ska jag gå till optikern. Då kan inget gå fel. Då ska jag vakna pigg och orka mer. Har laddat på det här nu ett par veckor. 14:e mars, då händer det grejjer! Tänker följa en färdig meny men!? Det står att man inte får ändra på något. Man ska äta kött, det kan inte jag äta bara rakt av så jag byter till kyckling. Går jag upp 10 kilo av det så får jag testa en annan metod. Kommer upp lite mer om det imorgon.

Det om detta, nu blev det ett långt inlägg. Jag som brukar gilla att skriva korta och innehållsrika. Nu ska jag borsta tänderna och lägga mig. Nu är det minst 8 timmars obruten sömn som gäller. De som sover mindre har i snitt 10 cm mer i midjemått än de som sover. Jag kör på stort BEACH 2011!
                                  
                                                    
Colin med sin moster Emmy på kalaset idag <3

Skoj

Kategori: Familjeliv

Vi har roligt genom dagarna och livet leker! Ja det finns det ingen tvekan om. Igår kom Colins farmor förbi på fika. Efter det kom mamma och emmy. Mysmiddag med familjen, Colin åt som en häst. Dukade fram massvis med gotta till melodifestivalen. Då hade vi finbesök av Johanna. Vi avslutade kvällen med wii.

Idag fick vi sovmorgon till tio i åtta. Hela familjen åt frukost. Colin är dålig på att äta frulle. Vi gav inte honom nå välling imorse i hopp om att han kanske skulle äta gröt. Kanske det går om man provar ett par dagar. Tvättat och städat har vi gjort idag. Nu har vi nyss ätit köttbullar, gräddsås och potatis. Lilleman sover, om ett par timmar ska vi på kalas hos mamma. Ikväll ska vi köpa hem mat från ett nytt ställe här i närheten och mysa till solsidan. Åh vad jag älskar familjelivet, jag är aldrig ensam och har roligt hela tiden <3
                                                                                
                             

Lördag

Kategori: Familjeliv

Igår gick jag och Colin hem till min vän Sofia. Lekte med hennes sköldpaddor. Colin tyckte det var superspännande att peta på dom. Fick också supergod kladdkaka. Tog en promenad med Ville efter det. Mamma och min syster kom hit en stund. De tog med sig Ville hem. Det är ju hennes hund med. C lagade god mat sen somnade Colin. Då kollade vi lite tv men jag somade innan tio. Colin vaknade vid fyra med C var upp och ploppa napp då så jag låg kvar. Morgon blev det tio i åtta. Jag tror att det är jobbigare att få upp en tuggtand än de tänder dom har i fram. De är ju lite knöliga så spricker lite olika då de i fram är raka. Därför så vaknar han fortfarande på nätterna. Lite bättre nu än tidigare iallafall.

Idag ska vi ta det lugnt. Jag har ont i öronen och halsen. Typiskt denna förkylning som aldrig går över.

Min syster, jag och vår hund Ville

Rastlös

Kategori: Familjeliv

Mannen är ute på vift och Colin & Ville sover. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Känner mig riktigt rastlös. När Colin vaknat ska vi ut i det fina vädret. Tänkte gräva lite i snön med nya hinksettet han fick av moster för någon dag sen. Annars blir det nog en kolugn dag.

Mera mora!

Kategori: Familjeliv

Idag vaknade Colin halv sju. Sovmorgon för mig alltså. Det första han gör efter vällingen är att fråga om Mora träsk: Mera moova (mora). Min sötnos, han älskar att dansa med dom. Han gör lika och sjunger med vissa ord. Han kan hela huvud axlar knä sen kör han hala alla andra 100 låtar som är med. Riktigt bra sätt att lära sig motorik. Ska visa film sen om jag lyckas smygfilma. Han vill ju inte vara med på bild. Tar jag fram kameran får jag en utskällning. Idag ska vi bara vila. Leka lite ute tänkte jag. Ville kommer ju hem så en riktigt lång promenad står på schemat.

Morgonstund på pottan.

Mera jobb

Kategori: Familjeliv

Imorse var det riktigt slitigt att ta mig till jobbet. Väl där blev ju allt bra. Älskar mitt jobb! Efter jobbet fixade vi present och åkte hem till pappa. Mina syskons mamma fyller hela 34 år idag, GRATTIS! Var där ett bra tag. När vi kom hem lagade C korvstroganoff. Colin åt som en häst och somnade som en stock. Ska sova direkt efter lyxfällan idag. Imorgon kommer Ville hem och är med oss. Det tycker Colin är superkul. Han älskar sin storebror.

Lilla toker.

Onsdag

Kategori: Familjeliv

Började min dag på jobbet, allt var som vanligt. När jag kom hem tog familjen en runda på stan. Handlade gummistövlar till lilleman. Nu vi redo att inta vattenpölarna. Ska ta bilder sen på allt fint vi köpt de senaste dagarna. Åkte och storhandlade också. Nu har vi 5 blöjpaket och 7st vällingpaket på lager. Hela kylen och frysen full med mat. Älskar att storhandla. Ätit middag och badat Colin. Han är ju bara för söt när han badar. Serverar oss mat på fat och dricka i muggar. Nu sover han och jag sitter still. Min axel är inge bra alls inte mina öron och hals heller. Eftersom mina lungor inte är toppen ännu och mitt hb är så lite så kan jag inte träna. Då kanske jag rammlar ihop eller nåt. Får se hur det blir till helgen, vill gärna komma igång igen.




Åh min bebis <3

Drink all around cup

Kategori: Familjeliv

Måste tipsa om Bambinos drink all around cup. Läste om den och köpte en redan dagen efter. Det är en mugg med lock. Det är en gummikant runt hela som gör att barnen inte spiller ut allt vatten när dom dricker. Superbra och Colin älskar att dricka ur mugg så som vi stora gör utan att bli blöt.


Casino

Kategori: Familjeliv

Här om kvällen tittade vi på filmen baksmällan. Där är dom på casino och drar in stålar! Jisses så enkelt det ser ut, men är det verkligen det? Någon som testat på att spela riktigt casino eller kanske över nätet? Jag har faktiskt inte tänkt tanken men det finns faktiskt hemsidor för casinospel så som exempelvis poker.  Att spela i måttlig mängd är något jag strävar efter men jag har inte riktigt vågat mig på att spela på nätet med tanke på vad som händer med pengarna och kontouppgifter. Jag har varit in och kollat lite på svenskkasinoguide.se oc så kan man klicka in sig där. Jag tänker gå in och läsa lite grann när jag har tid. Vem vill inte ha chansen h kollat lite. Där kan man läsa mer om spel av olika slag. Om man vill lära sig mer om spel som tillexempel roulette att vinna lite pengar. Har dock inte så mycket tid att jag hinner sitta och läsa men när tiden kommer så åker spelfingrarna fram. Har ni någongång spelat på nätet eller provat spela roulette?

BB

Kategori: Familjeliv

Just nu sitter jag och strötitar på bigbrother. Helt sjukt att man fastnar i något som är så olikt en själv. Min syster kom hit en sväng. Sen gick vi till min farmor och hälsade på. Colin tröttnade för att Ville inte var hemma så vi tog en runda på stan. Fick med en superfin grön vct jacka, solbrillor och två par vantar. Handlade också semlor med mig. Inte vilka som helst utan mindre än vanliga. Superfina med hjärtan och massor med vaniljgrädde. C fick med sig ett par hem till sin vän J också. När vi var hemma gick vi över en gång till till farmor för att hälsa på Ville. När vi kom hem hade C gjort currykycklingwok med ris. Ikväll har jag pratat med Johanna i flera timmar och diskat. Nu ska jag sova för imorgon bitti är det jobb igen. Hejja hejja! Ska ringa till pfv också dom har skrivit att jag jobbat tre timmar en dag. Alltså fram till 11.30 men jag jobbade över till 17.30 så nu ska jag höja rösten lite.

Har föresten köpt en ny mugg till Colin. Ni ska få se sen, jätte smart idé!

Trött

Kategori: Familjeliv

Jag är verkligen supertrött. Haft medicin/kök idag på en avdelning som jag inte kört just den turen på över ett år. Det gick förståss bra men det blir så mycket att tänka på och speciellt då man är så van att kunna göra det i sömnen på andra avd. När jag kom hem sov Colin och C var precis klar med kasslergryta och potatis. Typ hur gott som hälst. Nu slappar jag en stund i soffan. Ska gå ut en sväng snart och få lite luft. Kanske kommer lite bilder senare om Colin vill vara med. Han är ju så fin i håret nu också.

Måndag

Kategori: Familjeliv

Jag vaknade tre inatt och kunde inte sova sen. Har jobbat 7-16 efter det åkte vi till valbo. Colin fick superfina puma skor! Vi kom hem tio i åtta. Colin spatserade i sina nya fina skor och sen somnade han. Nu har vi kollat en unge i minuten. Jag känner inte igen mig. Sådär var det inte när Colin föddes. Jag skrek inte, jag hade inte ont och jag kom inte dit med värkar. Nu ska vi kolla solsidan innan jag lägger mig. Är jättetrött och ska upp till jobbet klockan 06 imorgon med.

Måndag

Kategori: Familjeliv

Jag vaknade tre inatt och kunde inte sova sen. Har jobbat 7-16 efter det åkte vi till valbo. Colin fick superfina puma skor! Vi kom hem tio i åtta. Colin spatserade i sina nya fina skor och sen somnade han. Nu har vi kollat en unge i minuten. Jag känner inte igen mig. Sådär var det inte när Colin föddes. Jag skrek inte, jag hade inte ont och jag kom inte dit med värkar. Nu ska vi kolla solsidan innan jag lägger mig. Är jättetrött och ska upp till jobbet klockan 06 imorgon med.

Söndag

Kategori: Familjeliv

Vi stannade länge på kalaset. På vägen hem handlade vi lite. Colins farfar var hit med mat igår som blev vår middag. Stekt bröd med curryköttfärs, det är min nya favoritmat. Nu sover gobiten och C är ute på vift. Ska väl försöka sortera lite bilder så jag kan framkalla till album/tavlor, 11000st var det ja.. Annars ska jag nog lägga mig tidigt. Arbete imorgon 7-16, jobbigt att vara från mina hjärtan men så jag längtar till mina fina vänner där.

Ge mig sommar nu!

Rastlös!

Kategori: Familjeliv

Imorse klev hela familjen upp 06. Åt frukost, kollade mora och gjorde oss klara. Dammsög, diskade och fixade hemma. Efter det tittade jag på klockan 07.50?! Så nu har vi bara lekt och tiden har gått riktigt långsamt. Affärerna öppnar ju inte förns tolv och vi hade förståss  gått ut och lekt om Colin inte hade sån fruktansvärd hosta. Rädd att han blir sämre om det blåser. Nu sover Colin och C tvättar. Klockan två ska vi på kalas så vi får se vad vi hittar på för att fördriva tiden.

En liten knubbig sak.

Lördag

Kategori: Familjeliv

Strax efter förra inlägget tog vi oss ner till stan. Fikade med min pappa, hans kompis och min faster. Tog senare bussen hem till pappa (det är storm idag och Colin är småfebrig annars går jag överallt). Min syrra klippte Colin. Om hon lägger ut bilder så kan ni få se senare. Annars tar jag bilder imorgon. Han blev så fin. Efter det somnade han i hennes säng så jag passade på att slappa en timme. Åkte buss till stan igen och handlade på apoteket. På vägen hem kom jag på att jag skulle lämna saker jag lånat hos min farmor och farfar så plingade på. Bestämde oss för att gå in en liten stund för att hälsa på vår hund Ville som bor hos dom. Colin smällde i sig ett päron och blev blöt så vi stannade ett par timmar för att torka kläder.

Vid femtiden fick han lite mat där. Han ställde sig vid dörren och sa: PAPPA TACK! Så vi gick hem. Han satt som ett plåster på C. Moraträsk och radiostyrd helikopter roade killarna sig med under tiden jag duschade. Nu har vi ätit och grabben ligger i sängen.



Såhär söt var trollet imorse. På de sista 2 bilderna sitter han i sitt bushörn. Dit går han när han hittar på bus. Så fick jag en slängpuss också <3

Trollunge

Kategori: Familjeliv

Colin vaknade 06 idag. Lite tidigt kan jag tycka. Dagen blir så lång. Lär väl vänja mig, ska ju jobba dag 4 dagar i veckan. Det är nya som ringer ut och dom kan vist inte läsa att jag helst bara jobbar nätter. Hoppas verkligen dom förstår det till sommarschemat. Annars blir det en lugn dag idag. Colin har feber och har till och med myskläder på sig. Jag känner kanppt igen honom. Ska äta lite macka nu sen ut en sväng. Lite sol lär vi få på oss och frisk luft framför allt. Lär klippa Colin också, han ser ut som ett troll. Håret står rakt ut.

Mini Colin

Bojkottar tv4

Kategori: Familjeliv

Idag bojkottade vi fyran och kollar trean istället. Massor med roliga program och vi har faktiskt skrattat och tittat på tv den här kvällen. Annars har man bara lets dance i bakgrunden "bara för att man alltid gör så" och sitter med en varsin dator. Nu har jag klämt en semla och ska göra mig klar för sängen. är dötrött. Hoppas alla haft en trevlig fredagskväll!

Pall

Kategori: Familjeliv

My kidoo

Kategori: Familjeliv

Namnsmycke

Kategori: Familjeliv

Stan

Kategori: Familjeliv

Satt hemma och rullade tummarna när min kusin frågade om vi ville med till stan. Självklart! Så vi packade ner bebisen och gick dit. Handlade en tröja till Colin. Mötte resten av hennes familj som bjöd på lunch. Efter det gick vi ett till varv innan vi gick hem till oss. Senare tog vi bussen till maxi och handlade mat. Det syns inte att vi handlat trotts att vagnen var proppad. Nu ska vi laga tacos och mysa ner oss i soffan tillsammans. Colin är inte så kry han har massvis med hosta och lite slö.



Colin går mest själv. Han vill inte åka vagn alls.

Sovmorgon

Kategori: Familjeliv

Idag klev killarna upp tidigare än mig. Myror i brallan som man har så kunde jag bara ligga en timme extra. Har jag vaknat, så är jag vaken. Nu klättrar Colin i soffan och vi ska snart ut på en promenad. Är jätteförkyld så får se om det blir något träningspass ikväll. Annars får jag väl köra lite lugnare hemma. Nu verkar våren vara på väg iallafall 5+ ute.

Trött

Kategori: Familjeliv

Min kropp är så trött nu. Ska endå sitta uppe en stund till annars vaknar jag innan Colin imorgon. Väntar på min älskade som är ute på vift. Colin somnade sent, halv nio. Skönt för mig som fick sällskap in i det sista. Kollar lite BB och lyssnar på musik. Nä nu ska jag ta mig en isglass.

Idag ringde en tjej från pfv och bad om ursäkt för att dom inte ringt in mig mer än vad de gör på jobb. Chefen på boeendet hade vist ringt och skällt på dom. Tack F!

Tillbaka

Kategori: Familjeliv

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden igen. Igår kom vi hem strax efter fyra från valbo. Vände och åkte tillbaka vid fem igen. Hade tjejkväll med Johanna. Handlade kina och latade mig i hennes soffa med iPaden. Stannade till tolv innan jag gick hem. Imorse vaknade vi av ett sms från Sofia. Klädde oss och tog en långpromenad med henne. Stannade i stan och mötte syster, hade ett uppdrag men det blev inte som vi tänkt oss. Mer om det senare. Tog en lunch och köpte födelsedagspresent till farbror Jonas. Mötte vår granne och lilla A på vägen hem så snackade med dom massor och gjorde sällskap. Nu sover grabben och vi ska fika lite kaffe.
Hur har er dag varit?

Valbo

Kategori: Familjeliv

Var helpeppad imorse på att ta ett träningspass men vi åkte till valbo och kollade tv istället. Gick över till köpstaden och tillbaka sen till giganten och runt hela köpis. Trött i fötterna kom vi hem klockan fyra. Nu ska jag vila till fem sen ska jag dit en gång till. Nu med bil, skönt. Får se när vi kommer hem men lite mer uppd blir det nog senare. Hoppas alla haft en bra dag. Det har vi fast lite ont i huvudet just nu.

Trött

Kategori: Familjeliv

Nu är jag trött i fötterna. När vi åt lunch ringde mormor och ville ses. Traskade hem till henne och fick semla. Tog en promad till stan sen till dollar. Handlade lite tråkiga hemmasaker och gick tillbaka till stan. Handlade fina födelsedagspresenter till mamma och kusin. Hämtade paket och handlade mat på söder innan vi kom hem. Alltså halv sju?! Vart tog all tid vägen liksom klockan var tolv när vi gick ut. Inte konstigt att Colin inte ville sitta i vagnen. Lagade falukorv i ugn och sen kom mannen hem. Nu ska vi gosa lite innan sängen väntar.

Colin

Kategori: Familjeliv

Colin var lite styrig inatt. Tror att han sov för lite på dagen och därför sov han dåligt inatt. Första dagen jag har riktig träningsvärk och det känns verkligen i kroppen att man gjort något. Märker också att jag orkar prestera mer när jag tränar. Nu ska banne mig degmagen bort. Körde fem pass förra veckan så ska inte vara sämre denna. Det blir mitt minimum. Idag ska vi framkalla kort till tavlorna som jag ska bygga ihop när Colin somnat. Annars ska vi nog ut på långpromenad. Får se om det blir nå träning ikväll.

Colin gillar sina hörselkåpor.