Sandra - Colins mamma

Dagens trollin

Kategori: Familjeliv



Full fart

Kategori: Familjeliv

Dagarna går i en rasande fart. Jag hinner knappt med alls. Efter jobbet gick jag och Colin till stan för att handla hårsnoddar. Sen har vi bara slappat lite, som vanligt. Ska nog ta och göra lite träningsövningar nu. Känner att jag har stannat vill ju så gärna ha snabba resultat. Det är vår i luften och jag vill gå ut och känna mig fin. När jag fått min drömkropp ska jag belöna mig själv med att fixa håret.

Trött.nu

Kategori: Familjeliv

Sitter och halvsover i  sängen. Det har gått jättebra på jobbet idag. Haft mycket att göra, det gillar vi. Gjort lite ost och skinksås till middag sen bara suttit i sängen. Är riktigt trött, undra om jag orkar vara vaken till BB idag. Har varit riktigt vårväder ute idag. Hela sju grader varmt klockan sju på kvällen. Det går mot varmare och ljusare tider. Endå blir jag deppig, det är på våren/sommaren vi har mysgrillkvällar hemma hos pappa hela familjen. Då man cyklar dit för att stuttsa lite stuttsmatta och hälsa på barnen. Åh det kommer bli en jobbig sommar för känslorna. Saknaden är enorm, så fruktansvärt tomt utan dig ♥

Pippidotter

Kategori: Familjeliv


Colin har pippidotter (pippilotter) i håret idag. Han är superstolt och man ser hur fin han känner sig när han går förbi en spegel. Mammas lilla gobit.

Drömviktsträning

Kategori: Mat & Motion

Här kommer mitt morgonpass:
21
Knäböj
21 Situps
15 Knäböj
15 Situps
Knäböj
Situps

Vila 30 sekunder

21 Armhävningar
21 Utfallshopp
15 Armhävningar
15 Utfallshopp
Armhävningar
9  Utfallshopp

Vila 30 sekunder

21 Korset (som situps fast sneda och man tar i tårna på motsatt fot))
21 Upphopp
15 Korset
15 Upphopp
Korset
9  Upphopp

Frukost och massor med vatten!

Jag tyckte först till en början att det verkade som ett rätt mesigt träningsprogram, hur sjutton ska man nå sin målvikt genom att göra de här få övningarna. Där hade jag fel. Jag får mjölksyra och blir lagomt trött av det. Dessutom träningsvärk, jag brukar köra plankan ett par gånger om dagen också. 1 minut sen skakar magmusklerna av utmattning. Mina knän knakade i början och jag mår illa så fort jag gör situps men trottsar det endå. Går bättre och bättre för varje dag. -4 cm i midjan på en vecka är inte illa. Nu har jag press på mig att göra en till lika bra vecka.

H E J J A , H E J J A !

Jobb

Kategori: Familjeliv

Har jobbat hela långa dagen. Haft lite lektion i kontorsarbete. Älskar det verkligen, längtar tills skolan börjar i höst. När jag kom hem stod maten på bordet som vanligt. Pesto & fetaost lax med pressad potatis, behöver jag säga att det var supergott? Nu sover Colin och C är ute på äventyr, ganska skönt att vara själv faktiskt. Kanske man ska ta och göra ett extra träningspass bara för att. Nu ska jag verkligen ligga i för att förbättra dagens resultat. Jag har nämligen förlorat 4 cm i midjan och 4 hg på en vecka, helt fantastiskt. Dagen började bra iallafall. Nu gäller det att hitta ett bra knep att  hålla sig kvar här också. Hejdå fetto, hej snygging!

M Å N D A G

Kategori: Familjeliv

Vaknade av mig själv kvart i sju imorse. Colin vaknade strax därefter. Älskar att vakna till en ljus morgon med sol. Jag blir glad trotts att det är hela -10 grader. Har hunnit med att måtta mig själv. Tänkte strunta i det eftersom jag i princip bara fikat och ätit godis den här veckan. Blev endå possitivt överraskad av resultaten! Gjorde mitt träningspass, ska lägga ut det senare om jag hinner. Nu blir det frulle och spänna fast Colin på ryggen för att ta en promenad till förskolan.

Premiärcykling

Kategori: Familjeliv

Här hemma har det storstädats. Tog några timmar men nu är alla Colins leksaker både dammade och våttorkade likaså hela rummet. Underbart att få sånt gjort. Efter det belönades Colin med att få baka sockerkaka. Han fick friheten att knäcka ägg, det första fick vi göra om men de andra klarade han galant. Han valde att riva ner lite vit choklad i också men halva chokladkakan slank ner innan. Han gjorde allt själv och man ser verkligen hur han växer som person.

Efter en liten sovstund gick hela familjen ut på en cykeltur. Colin cyklade supersnabbt och både jag och C var riktigt stola över vår lilla gobit. Hamnade inne hos svärmor en stund också innan vi gick hem för middag. Nu sover trollis och vi kollar lite tv. Ska väl lägga mig i sängen och kolla BB om en timme.


L Ö R D A G

Kategori: Familjeliv

Ja då var det lördag igen. Jobbat till klockan tre, därefter handlat present och åkt på kalas med familjen. Min systers pojkvän fyller år och det var massor med folk. Colin pussades och kramades med alla, även de han aldrig träffat förr. Han är inte ett dugg blyg och kör med alla. På vägen hem åkte vi förbi maxi och handlade och sen köpte vi thai. Har sedan dess damsugit garderober. Glammigt värre, jag vet. När vi flyttade in fanns det silverfiskar i badrummet. Anticimex sa att det lätt blev ohyra i sådana här gammla lägenheter. Därför vill jag damma och torka ur skåpen ofta. Just nu sorterar jag papper och kollar lite prylar som ska ut till försäljning. Får ju inte plats med allt här hemma. Lätt att man samlar på sig massor med bebissaker tex men det kommer dröja många år innan det blir bebis här. Då vill jag köpa nytt, nytt, nytt!

Trollin

Kategori: Familjeliv


Colin har gått och blivit en trollin. Så söt med allt ruffshår och korkskruvar!

Shoppat

Kategori: Familjeliv

Efter jobbet drog jag en välbehövlig shoppingtur i stan. Nu har jag lite nytt och vårfint i garderoben. När jag kom hem hade älsk lagat västerbottenbiffar med potatis och pepparsås. Nu ligger jag och kollar bigbrother och slappar. Är riktigt trött i fötterna. Imorgon har vi annons på byxor så det är bara att passa på, kom och köp! Är så grymt trött i öronen efter att ha jobbat tre arbetspass med betongborrning, känns som om att jag har en bubbla runt huvudet. Hoppas allt är bra med er!

                   Åh mammas bebis för hela två år sen! Jag älskar dig av hela mitt hjärta Colin du är världens finaste.

SYNDAT

Kategori: Familjeliv

Ush, jag har mulat i mig tre, TRE semlor under ett dygn. Känns riktigt osmakligt nu i efterhand. Gratis är gott eller vad säger man? Igår kväll hamnade jag i soffan hos grannen efter att ha varit ute med Colin. Jag älskar våran sele vi har, så enkelt att bara slänga upp honom på ryggen och gå. Har jobbat hela dagen idag också. Det gick bra som vanligt. Nu kollar jag big brother som så många andra. Ska sova direkt efter för att kanske vakna lite piggare imorgon. Då får det nog bli tre träningspass för att komma igen efter semeldramat.

Åh mammas lilla bebis, vad liten du var Colin ♥

Bråk om semlor - Dödshot

Kategori: Familjeliv

Igår var jag som alla andra ute i sista minuten efter semlor. Jag tog Colin på ryggen och gick till matbutikerna på söder där de såklart var slut. Colin var pigg och glad så vi gick till Willys som ligger en bra bit från stan. Hittade äntligen semlor. På vägen in till stan igen så möttes vi av polisbilar som körde in i områden och parkerade. Utanför vår stammisbutik stod en polisbil så vi pratade lite med den och kikade in i fönstren. Imorse stod det i tidningen att en man dödshotat personalen för att semlorna var slut. Det finn verkligen folk till allt!

Godmorgon tisdag

Kategori: Familjeliv

Här har vi sovit gott hela natten. Colin somnade strax efter åtta och sover fortfarande. Helt underbart att slippa gå upp och ge honom miminer och dodon mediciner och alvedon. Jag vaknade utvilad klockan halv sju, kan inte i min värld komma ihåg att jag någonsin varit pigg vid den tiden. Körde samma styrkepass som igår och det går bra. Jag blir helt slut och får träningsvärk. Ett gott tecken på att det funkar. Nu ska jag äta en macka och dra mig mot förskolan och jobbet.

Fick en fråga för ett tag sen var pyjamasen var köpt, den är från åhlens han fick den i födelsedagspresent.

3 månader av saknad och tomhet

Kategori: Familjeliv


Det är tre månader sen du lämnade oss pappa.
Det är så fruktansvärt, oftattbart. Så många gånger som jag är ett knapptryck från att ringa till dig och fråga något. Dagarna går men det är fortfarande något som fattas. Jag jobbar på ditt jobb, så fort jag hör snabba steg så tänker jag genast att du kommer. Du finns med mig hela tiden. Älskar dig ♥

T R Ö T T

Kategori: Familjeliv

Är helt slut i kroppen. Dåligt med sömn sen har jag träningsvärk efter morgonens träningspass. Det känns iallafall att man har rört på sig, jag står ju hela dagarna också på jobbet. Ville och min farmor kom med lunch idag. På kvällen var vi över till dem och lekte lite. Colin älskar Ville, men han vill inte komma hem igen. Nu myser jag i soffan med min största älskling, får se om man orkar vara vaken och kolla BB.

Colin & Ville, mammas älsklingar ♥

Måndag morgon

Kategori: Familjeliv

Colin har vaknat tre gånger inatt av sin hosta. Vi gjorde morgon klockan sju, startade med lite måttning och ett träningspass. Det gjorde susen, märks att jag inte har en enda muskel i kroppen. Knäna knakar, det snurrar i huvudet och jag kommer knappt upp i situps. Inte är jag ledsen för det då kan det  ju bara bli bättre. Tänkte köra på samma tills det inte ger mer, minst en gång om dagen och springa på kvällarna. Skulle mer än gärna ha ett springband här hemma vore så skönt att bara ställa sig när tiden finns. La upp mina mått här under. Då är jag bara 153 cm lång också så ligger på idealvikt i bmi. Det är endast för att de räknar att man ska ha muskler.  Muskler väger mer än fett så då får man plats med mycket fett där.


Nu ska vi inta lite frukost sen måste jag bege mig till jobbet.

Mina mått dag 1

Kategori: Mat & Motion

Måndagsmotivation?

Kategori: Familjeliv

Nu börjar Februari gå mot sitt slut. Det betyder att det blir extra brottom om man ska hinna få sig en tvättbräda till sommaren. Jag hoppas på lite måndagsmotivation imorgon. Jag började ju med LCHF, gick upp i vikt och blev deppig. Sen varenda jäkla människa ska säga: Sandra du är fin som du är! Ja klart, jag kan gå runt och vara lagom, men jag vill vara mer. Att få bort allt löst runt magen och få lite välsvarvade armar skulle inte göra mig något illa alls. Att för en gångsskull vara nöjd med sig själv? Det är nog anledningen till att jag misslyckas med allt hela tiden. Jag lyssnar för mycket på andra istället för att gå min egna väg. Nu ska jag klara det, försöka få in ett träningspass med min PT i veckan sen så, vänta bara.

Just nu har jag mer motivation än någonsin. Kanske för att jag är så fruktansvärt besviken och förbannad. Men inget ska få dra ner mig i depp, det är bara upp med hakorna och köra om jag så ska behöva ligga på golvet och göra situps mellan kunderna. Jag ska lyckas. Imorgon bitti blir det måttning och sen hårdkörning! Jag börjar på vanlig kost i måttlig mängd och träning i mån jag kan.

Söndag

Kategori: Familjeliv

Imorse fick jag en välbehövlig sovmorgon av mina killar. Klev upp klockan tio och gjorde mig klar så snabbt som jag kunde. Colin sa: Mamma lova baka bullar Colin. Så vi drog oss hem till min lillasyster där två av mina småsyskon sovit inatt för att baka bullar och muffins. Kom nyss hem och Colin däckade direkt. Såg i hans mun att de sista fyra tänderna längst in nästan kommit upp helt. Kanske därför han varit sjuk extra länge nu då.

Älskar tulpaner

Kategori: Familjeliv





De här vackra tulpanerna fick jag av min farmor idag. Jag älskar tulpaner!

Sjukling

Kategori: Familjeliv


Mammas sjukling, stackars liten som är så dålig. Hoppas du mår bättre imorgon Colin

Fredag

Kategori: Familjeliv

När jag kom hem från jobbet var bordet dukat och maten klar. Det blev fläskfilé med potatisräfflor och rödvinsky, riktigt gott. Han kan min man. Nu har vi myst i soffan med lite biz (chips), Colin älskar sånna myskvällar. Nu ligger han och sjunger i sängen, somnar väl snart. Imorgon är det lördag, då jobbar jag halvdag och ska verkligen njuta av helgen och ledigheten.

Jobb

Kategori: Familjeliv

Är på jobbet och räknar ner för att få komma hem till mina killar. God mat och massa mys står på kvällens schema. Vad gör ni ikväll?

Baka baka liten kaka

Kategori: Familjeliv




Nu på morgonen har vi bakat med modell lera. Jätteroligt och ett tips till er alla med barn. Fyra burkar kostar runt 20 kr på clas ohlsson sen underlägget är köpt på ikea för 70 kr. Lätt värt att ha för det sitter liksom fast på bordet både när jag bakar och Colin degar. Nu ska jag dra iväg till jobbet. Colin är fortfarande hemma med feber och hosta.

Pannkaka

Kategori: Familjeliv

Idag blev det pannkaka till middag hos oss. Colin åt två tuggor sen fick han kväljningar. Näe mamma, pannkaka inte gott. Sa han, duktigt att han faktiskt äter så mycket han kan fast han inte gillar. Då fick han lite kuddar och mjölk. Nu sover han och vi kollar tv. Ska sova tidigt imorgon så jag orkar med jobb två dagar till.

Sjuk

Kategori: Familjeliv

Idag vaknade Colin sjuk. För första gången i hans tvååriga liv har han haft feber en hel dag, stackarn. Nu sover han och jag har dunderont i halsen. Hoppas verkligen inte att jag blir sjuk nu. Passar inte alls.

Pippi

Kategori: Familjeliv


Colin i pippiperuken han fick av moster fia i present idag.

Alla <3 dag

Kategori: Familjeliv

Började dagen med att lämna Colin på förskolan. Handlade på vägen hem och väl hemma fixades det lite innan vi åkte till valbo. Åt maxmat på vägen hem. Tog vagnen och hämtade Colin. Min lillasyster Fia hängde på. Gick en shoppingrunda på stan. INTE ROLIGT sa Colin när vi skulle in på hm. Hem och snygga till sig innan vi var bjudna på middag av pappas sambo tillsammans med mina syskon med respektive. Nu har Colin däckat, C är plöttsligt dödsjuk igen. Colin har haft det bra fått fina presenter även idag.

När jag hämtade Colin idag berättade hans förskolelärare att Colin gått på pottan helt själv på dagen. Jag uppmanades att ta med kallsonger för att han ska kunna vara blöjfri även på förskolan. Det dumma är ju att det bara är en sort av kappahls kallsonger som sitter uppe på Colin. De från lindex får de plats två honom i utan att ens nudda resåret. Någon som vet var man kan köpa kallsonger som är bra i midjan? Vägrar dock sätta på honom sånna som ser ut som trosor för det tycker jag är töntigt.

Måndag

Kategori: Familjeliv

Idag var det girlpower i butiken. Fick hem massor med fina kortärmsskjortor. Blir grymt sugen på att handla allt. C smsade att han hade 40graders så jag viste inte om jag skulle hinna hem innan han dött. Tur som jag har hade hans feber gått ner och var som en duracellkanin när jag kom innanför dörren. Colin har namnsdag idag, han heter nämligen Ove i mellannamn. Han fick två paket med pippifigurer. Gissa om han blev överlycklig. Vi återanvände en kartong och gjorde den till säng. Nu sover alla så sött i Colins rum.


Sista bilden är tagen igår när Colin gick och la sig själv på eftermiddagsvilan. Hur söt?

Nyttigt?

Kategori: Familjeliv

Min våg har pendlat mellan 50-52kg sen Colin föddes. Har länge velat gå ner ett par kilo så magen inte hänger utanför jeansen och dubbelhakan skulle försvinna. I tisdags började jag köra supernyttigt. En halv muffins åt jag en dag. Har jag gått ner då? NÄE UPP 2 KILO..

<3

Kategori: Familjeliv

Hann med en mysmorgon med mina grabbar innan jobbet idag. Efter var jag hem till svärmor en sväng som lånat Colin som han själv såfint kallar det. Kommer hon hem till oss sträcker han ut händerna och säger: LÅNA MIG! Resten av dagen har vi åkt pulka, pyntat buskarna på gården med fågelmat och ätit china. Min sambo har kråkor i näsan, betyder döden för vissa så det blev inte glamorösare än så. Chokladasken C fick av mig pulade Colin i sig och trisslotten vann han inget på tyvärr. Nu tänkte jag krypa ner snart och ladda för en toppendag imorgon. Söndagar betyder ledigt! Såhär söt var min lilla gobit imorse, älskar dig Colin.


Firar

Kategori: Familjeliv


Idag firar vi tre och ett halvt år tillsammans. Jag älskar dig Christian ♥

Fredag

Kategori: Familjeliv


En vanlig dag med jobb och hemmamys. Hade inte alls någon lust att gå ut när jag kom hem. Så gråkallt, nu vill jag verkligen ha vår och värme nu. Imorgon är det lördag, det betyder kortare arbetsdag och förhoppningsvis får jag träffa mina tre guldklimpar Jessica, David och Emmy på kvällen.

Nya trenden

Kategori: Familjeliv

Vackra barn

Kategori: Familjeliv

Trollis

Kategori: Familjeliv


Idag slutade jag tidigare. Har hunnit med en fika med Madde, en pulkatur och snökrig med Colin och myskväll med sambon. Har även försökt vara lite nyttig. Får se hur det går den här gången.

Redo

Kategori: Familjeliv


Colin innan han åkte pulka till förskolan imorse, mammas gobit♥

Godmorgon

Kategori: Familjeliv


Godmorgon världen! Idag är vi lite extra trötta här hemma. Colin sover fortfarande, han fick av någon konstig anledning för sig att ligga och sjunga inatt. Jag är också riktigt trött men vaknade av ett sms från min lilla lillasyster, JA stod det bara. Då har jag skickat ett sms och skrivit. Hur mår du? Sankar dig. Kram. Att bli dissad av en sjuåring känns sådär. Om en timme börjar jobbet sen rullar hela dagen på i vanlig ordning.

Vrålåk

Kategori: Familjeliv

Efter en heldag på jobbet så hämtade Johanna mig med sin nya bil. Jag har aldrig åkt fabriksny bil förr, riktigt härligt att poppa musik och glida runt. Landade hemma hos henne en stund och kollade Filip och Fredrik. O vet ni? Mitt jobb var faktiskt med i dagens program, lite roligt sådär. Nu är jag hemma, C har formaterat om min dator så jag har inga bilder kvar. Därför får ni nöja er med en gammal bild idag.

Hur söt?

Kategori: Familjeliv

På förmiddagen var vi över till min farmor och farfar på fika. Efter det åt vi lunch och gjorde oss klar för att åka iväg på moraträsk. Totalt kaos med parkeringarna men lagom showtid ca 50 minuter. En tröja och autogrfer rikare åkte vi hem. Sambon bakade kakor tills min syster med sambo och mamma kom över på fika. Moster fia hade med sig hårspray och toffsar, gissa om Colin blev lycklig när han fick ha håret som pippi. Nu på kvällen har vi varit bortbjudna på middag. En perfekt och händelserik söndag helt enkelt.

Colin visar att han är stark som pippi långstrump (pipp lom plump)

Swich

Kategori: Familjeliv

plöttsligt så var det lördag kväll. Igår var jag ut och åt direkt efter jobbet och kom hem vid ett inatt. Har jobbat och varit hos svärmor under dagen. På kvällen har vi myst framför tvn alla tre. Colin sover med fjärilar i magen. Han ska nämligen få gå på mora träsk imorgon eftermiddag. Han kommer älska det!

2 Februari

Kategori: Familjeliv

Efter en heldag på jobbet kom jag äntligen hem till mina fina killar. Nu kollar vi lite tv och ska väl duscha och sova snart. Imorgon bär det av till jobbet igen och dagen avslutas med lite galej med mina vänner.

Jobb

Kategori: Familjeliv


Idag blir det en heldag i butiken. Plocka upp vårens leveranser. Jag skulle kunna köpa allt! Ikväll blir det nog lungt tillsammans med familjen. Passa på för sen är det fullt schema hela helgen.

Rockstjärna

Kategori: Familjeliv

<3

Kategori: Familjeliv


Ledig

Kategori: Familjeliv

Idag är jag ledig eftersom jag ska på möte klockan två. Har gjort igenting en stund nu så ska väl passa på att äta lunch och plugga lite innan jag lär gå. På eftermiddagen ska C åka och hämta Colins nya säng. Han är superladdad på att få sova i stor säng. Under tiden tänkte jag ta med honom ut på innergården och sätta upp lite fågelmatsbollar i buskarna. Det är förbjudet att mata fåglar på balkongen men på innergården där ingen har balkong tycker jag att man kan få hänga några.