Sandra - Colins mamma

Tisdag

Kategori: Familjeliv

Jobbat till klockan fyra. Efter det var jag på amsmöte och drog en runda på stan. Hm hade fått in tvåpack med bh en svart och en vit för 149kr. Superbilligt och välbehövligt. Fick potatis, köttbullar och sås till middag innan Madde skjutsade mig till maxi för att handla blöjor. Ska plugga lite innan sängen väntar. Funderar faktiskt på att boka lite på körskolan imorgon. Ska nog gå dit och höra lite iallafall. Så grymt sugen på att köra bil.

Trött

Kategori: Familjeliv

Jag är så trött, så trött. Jobbade halvdag idag och storhandlade med min sambo på kvällen. Under tiden var Colin hos moster Fia och Jonas. På kvällen har vi bara kollat på tv. Min kropp strejkar lite. Värk i kroppen, förkyld och tugna ögonlock. Nu ska jag sova och hoppas på en bra dag imorgon. Då ska jag jobba och plugga.

Full fart

Kategori: Familjeliv

Igår jobbade jag till klockan tre. Efter det gick jag hem och min syster med sambo kom över på middag. Senare tog jag och Madde en fika på stan som slutade i samtal i hennes soffa fram till klockan tre innan hon skjutsade hem mig. Mycket trevligt men riktigt trött var jag när Colin vaknade klockan åtta imorse. Vi tog en långpromenad med grannarna på dagen. Härligt att vara ute i solen. Efter det har vi tvättat och fixat här hemma.

Överaskning

Kategori: Familjeliv


När jag kom hem idag hade min älskade sambo köpt present till mig. Teoriprogram till datorn. Nu är jag superlycklig och spelar gärnet. Ska banne mig ha körkortet innan sommaren iallafall.

Onsdag

Kategori: Familjeliv

Här var det bloggtorka minsann! I förrgår var jag hos Gabbi hela kvällen och halva natten. Igår var jag hos Johanna. Annars jobbar jag hela dagarna. Idag åkte jag och min sambo till ikea och köpte allt till Colins nya säng. Nu måste vi bara få hem sängen så ska han få sova i stor säng. Colin var överlycklig att han fick sova med en stor kudde. Nu ska jag skriva lite viktiga papper och fixa innan jag ska sova.

Dusch

Kategori: Familjeliv


Colin duschade ikväll, det roligaste var att spruta ner mig med blomsprutan.

Trött

Kategori: Familjeliv

Idag har det varit full fart, kalas för nästan hela släkten. En nöjd tvååring som fått massor av keet paket & fika. Min mormor levererade en toystorytårta som blev mycket populär. Nu sitter jag på golvet och sorterar papper. Det gör jag allt för ofta men jag gillar ordning och reda. Ska posta en hel del papper imorgon. Näe, nu måste jag sova och ber till högre makter att ge mig måndagsmotivation imorgon! Jag vill så mycket men får så lite gjort..

Boka bord online?

Kategori: Familjeliv

Tekniken går framåt mina vänner. Nu kan man boka sitt restaurangbesök via internet. Väldigt praktiskt då man kan se vad det finns för mat och priser på webben också. Hade det funnits i min stad, Gävle så hade jag testat funktionen direkt. Men bor man lite längre ner i sverige kan man boka bord på restauranger i Malmö och förhoppningsvis bli nöjd med sitt restaurangbesök.  Välarbetad och mycket enkel att förstå sig på enligt mig. Jag som är riktigt dålig på allt vad datorer heter kan till och med boka ett bord om jag vill. Har ni testat?

Tatuering

Kategori: Familjeliv

21 Januari

Kategori: Familjeliv

Imorse klev jag upp tidigt för att duscha. Tog en promenad till affären för att handla lite till frukosten. Jobbade till klockan tre. Handlat till kalaset, åkt hem till pappas hus och hämtat massor med bakade saker och städat åkte till min farmor och farfar med sakerna och sen till affären igen innan jag äntligen kom hem! Har ätit middag och däckat i soffan orkar knappt hålla ögonen öppna. Ska sova tidigt idag så man hinner med alla förberedelser imorgon inför kalaset.

Igår var det två månader sedan min älskade pappa lämnade oss. Det är helt ofattbart, det gör så grymt ont. Speciellt när jag åkte buss ensam hem till honom idag. Var helt ensam i huset. Tände alla lampor och städade barnens rum. Min lillebror David hade fyra kort på pappa i sitt fönster. Men han ligger i en skattkista nu, som David säger.

Fredag

Kategori: Familjeliv

Idag har jag jobbat till klockan halv fyra. Jag var iväg till bageriet och fixat med tårtan till söndagen och efter det kom mamma, mormor och Emmy på fika. Colin fick massor med fina presenter, jag med! Efter det har vi lagat god middag och myst i soffan med popcorn, hela familjen. Riktigt fredagsmys, älskar´t!

                                    I brist på andra bilder får ni se min orkidé jag har i mitt fönster.

Colins 2årsdag

Kategori: Familjeliv




Vid sju vaknade Colin och fick titta på film medans vi fixade frukosten i smyg. När vi kom in med ballonger, räkmacka med ljus, mjölk och paket blev han helt till sig. Blåste ut ljusen och öppnade paketen, ja ni ser ju hur glad han blev. På morgonen fick han två filmer och en cdskiva. Efter det åkte han till förskolan.





När jag kom hem från jobbet fick han ett till paket, en bilbana. Colin utklassade sin pappa direkt. Under tiden vi byggde ihop den kom min farmor och farfar över med pizza och paket. Vi avslutade med paketöppning och fika tryffeltårta. Colin fick en pyjamas och pengar eller mucke mengar som han sa själv. Trollet kom isäng vid nio efter ett samtal med sin mormor som var påväg hem från thailand. Jag tror han är mycket nöjd med sin födelsedag. På söndag blir det storkalas för resten av släkten.

GRATTIS

Kategori: Familjeliv


Grattis min älskade son på 2 årsdagen♥

Onsdag

Kategori: Familjeliv

Idag är jag ledig. Städar lite på förmiddagen och sen ska vi iväg och beställa tårtor till kalaset på söndag. På eftermiddagen ska jag och min kusin baka alla kakor mm. Ska bli roligt att ha hjälp eftersom jag inte är någon stjärna i köket direkt. Ikväll ska jag slå in lite paket och fixa en räkmacka till Colin. Han gillar inte sötsaker men älskar räkor så det får bli det imorgon bitti. Idag är det sista dagen som 1åring.

Tårtan Colin bjöd på igår.

Cykel

Kategori: Familjeliv

Igår kväll hade vi Colins första 2års kalas. Mina vänner Johanna, Madde och Fia kom över på middag och fika. Colin bjöd på lassagne och till efterrätt tryffeltårta. Mycket uppskattat av oss alla. Han fick lego duplo med blixten i bilarfilmen och bäst av allt. En alldeles egen springcykel, gissa om han är överlycklig mitt lilla frö. Han hoppade, dansade, ropade tack och kramades. Fick världens glädjerus så underbart att se! Tack alla! Imorse när han vaknade sprang han ut i vardagsrummet innan han öppat ögonen för att cykla.


Kylskåpspoesi

Kategori: Familjeliv

Utbildning

Kategori: Familjeliv

Sitter och söker olika utbildningar, ge mig höst NU!

Jag är så grymt sugen på att plugga, dock startar alla de utbildningar jag vill gå till hösten. Jag får ha tålamod och vänta helt enkelt. Hoppas på en nystart i höst, kommer jag in ska jag ge gärnet!

Nallisen

Kategori: Familjeliv


Nallisen, nallen som följer Colin troget var han än går. Vad skulle vi göra utan den här lurviga speldosan?

Frukt

Kategori: Familjeliv


Colin har aldrig varit förtjust i frukt men nu den senaste tiden äter han det mer och mer. Minmiiner (mandariner) är favoriten, då skalar han själv och äter. Han blir så stoor!

Pussgurka

Kategori: Familjeliv


Är han inte världens sötaste lilla pussgurka min son? Mitt hjärta smälter, älskade Colin. När han kom hem från sin farmor idag somnade han direkt. Efter det tog vi en promenad till affären i snöovädret och efter det stannade han ute med pappa och spelade fotboll på gården innan maten. Nu sover han gott och vi smaskar salta patroner. Imorgon lär jag sluta med sånt, magen hänger ju ner till knäskålarna och jag kan inte se mina fötter för att dubbelhakan tar i bröstkorgen.

Patroner

Kategori: Familjeliv


Vår nya svaghet här hemma, så grymt goda. Speciellt när man spelar cod enligt sambon, alltid enligt mig!

Hyrbil

Kategori: Familjeliv

När jag gick tredje året på gymnasiet fick vi som uppdrag att åka till en jobbmässa för att hämta material och information om arbetslivet efter studenten. Då hyrde jag och två kompisar en bil tillsammans. Det var en ny liten smart bil som var lättkörd. Det skulle jag tycka vara viktigt om jag hyrde bil en gång till. Att det finns olika storlekar och modeller för olika antal personer och vad man ska använda bilen till. I julas funderade jag och mina närmsta vänner att åka på tjejresa till ullared. Dock ville ingen ta sin egen bil därför tänkte vi hyra en bil. Men då skulle vi haft en riktigt stor en om man ska få plats med massor av shopping. Dock blev det aldrig av men till våren drar vi nog ett par dagar. Jag och min svägerska har pratat mycket om hyrbilar tex i stockholm. Det är en typiskt stad där man kan behöva låna en bil. De bodde där tidigare och hade de bott kvar och barnen blivit större skulle det vara toppen att åka tåg dit och sedan hyra en bil för att åka runt till olika ställen och samtidigt slippa ta med sin egen bil och leta parkering för natten då de bodde mitt i stan. Hyrbil är alltså ett toppenbra alternativ var man än kommer. Förutsatt att det finns bilar för olika behov.

Barnlediga

Kategori: Familjeliv

När jag kom hem från jobbet igår var killarna på barnkalas. Colin kom hem i tio minuter och packade innan han gick över till sin farmor där han skulle sova. Han var totalt överlycklig när han skuttade iväg med sin gitarr. Klockan 18 hade min faster fixat överraskningsmiddag till min farmor som fyllde år. Efter fyrarättersmiddag rullade jag hem på isen. Så grymt gott, riktigt lyxigt att få äta vid ett stort runt bord, och dricka vin som är valt efter maträtten. Vi somnade nog klockan tolv. Här är min varmrätt, hur gott som hälst men jag orkade knappt hälften.
                

Imorse vaknade vi klockan nio. Har ätit mysfrukost och bara slappat. Antar att min sambo snart kommer rusa över för att hämta sin guldklimp. Han är lite sån. Senare idag ska vi nog planera kalaset som vi ska ha om en vecka. Vad vi ska baka och vad det blir för tårta. Antar att den lilla ettåringen vill bestämma själv vad han vill ha för tårta i år. Hoppas att föreninglokalen är ledig också. 40 personer i vår lilla lägenhet är lite mycket. Åh den viktigaste personen av alla kommer inte heller. Det gör så ont i hjärtat att fira utan dig Pappa ♥
                               
                                  
Förra årets tårta..
 

Lång dag

Kategori: Familjeliv

Efter att ha jobbat en hel dag kom jag hem och åt jättegod middag. Därefter gick jag och Colin över till min farmor och farfar där vi varit hela kvällen ätit chips och kollat tv. Nu har han precis somnat och jag fixar och donar lite med mina nya gardiner. Det kommer bli så fint när det äntligen är klart med all inredning. Om jag ska börja plugga till hösten kan man inte räkna med att flytta de närmsta åren därför kan man sätta upp saker på väggarna mm. Har aldrig trivts här och har alltid varit påväg härifrån. Jag vill som sagt inte att Colin ska växa upp i en lägenhet mitt i stan. Det är barnplågeri vill ha ett hus med gräsmatta så han kan gå ut och in utan att bli överkörd av en bil. Men huvudsaken är att vi hinner flytta innan han börjar skolan och det hinner vi.

Ledig dag

Kategori: Familjeliv

Idag är jag ledig, har varit på leklandet. Colin och Casper klarade sig själva galant genom alla hinder. Vid ett tiden blev killarna trött så vi gick hem. Nu sover Colin och jag ska snart åka till valbo med tjejerna. Ska kolla ikea och lite sånt. Hehe känns som att jag skrivit det här förr. Iallafall ska jag baka piroger till kvällen jag pussa på min sambo.

                                                              Bild från förra besöket på lekladet.

Jobb

Kategori: Familjeliv

Idag har jag jobbat hela dagen. På lunchen var jag ut och handlade nya gardiner. Det tar sig här hemma och snart kanske man kan känna sig som hemma och slippa skämas om det kommer folk förbi. Önskar mig ett större köksbord så jag kan ha middagsbjudningar.

Imorgon är jag ledig. Jag, Colin, Emma & Casper ska åka till leklandet. På eftermiddagen ska jag iväg till ikea och kolla möbler till Colins rum. Han har nämligen fått massor av presentkort och fyller år nästa vecka. Antar att han får mer då. Kommer bli superfint. Det värsta jag vet är leksaker som står framme. Det är så fult. Var sak har sin plats, ordning och reda.

BVC

Kategori: Familjeliv

Två årskontrollen gick utmärkt! Colin väger numer 11,3 kilo med kläderna på och är 88 cm lång. Ligger normalt i längden men en och en halv kurva under i vikten. I hans fall är det inte så konstigt eftersom han gick när de andra barnen lärt sig sitta sa bvc tjejen. Något jag nästan glömt att han gjorde när han var 6 månader. Han är duktig i både tal och motoriskt. Det finns inga tecken på att han har ADHD utan tidigt utvecklade barn tar lång tid på sig att bli lugna. Mycket tänder och välborstade, så nu är det bara att invänta nästa torsdag så får han fylla två år.

Måndag

Kategori: Familjeliv

Idag har jag jobbar tio till sex. När jag kom hem hade killarna varit i tvättstugan. Jag har sagt det förr och säger det igen: Det är  underbart att komma hem till ett städat hem som luktar mat. Det är alltid nyhandlat och nytvättat. Helt fantastiskt, jag älskar att jobba. Imorgon ska jag luncha med mamma och till bvc på em. Ska bli väldigt spännande att se hur lång och tjock han blivit trollis.

Sluta med napp?

Kategori: Familjeliv


Colin blir två och en och en halv vecka, det betyder att nappen borde läggas på hyllan snart. Lättare sagt än gjort, har ni några tips?

Godnatt

Kategori: Familjeliv

Idag har vi haft en trevlig dag tillsammans med släkten. De som är kvar i Sverige vill säga de flesta är ju i thailand. Därefter åkte Christian och köpte pizza. Ska snart sova men har lagt in lite bilder som jag fotat idag. Imorgon är det jobb som står på schemat igen.

                                       Det finns inget som luktar bättre än min son och sambo.

Godmorgon

Kategori: Familjeliv

Colin vaknade strax efter nio imorse. Har sett lite film och lekt. Om en stund ska vi åka hem till min mormor på lunch. I eftermiddag vet jag inte alls vad vi ska hitta på. Ta bort granen hoppas jag på men min sambo älskar den även utan barr, har jag otur står den kvar till nästa jul. Jag vill ju få upp vår nya väggfasta öppna spis och elda lite.

Drink

Kategori: Familjeliv


Avnjuter en god drink tillsammans med mannen i  mitt liv. Ett fint avslut på den här lördagen.

Lördag

Kategori: Familjeliv

Idag har jag jobbat en stund. Mamma kom förbi och hade köpt en jättefin jacka till Colin. Efter det har vi bara tagit det lugnt. Colin ska sova en halvtimme till. Känns som en evighet sen han somnade fast det bara är en timme. Ikväll vill jag bara ta det lugnt. Imorgon är vi bortbjudna på lunch hos min mormor.

GOHJÄRTA

Kategori: Familjeliv

Idag har vi bara varit hemma och städat ut julen. Tog en runda på stan för att köpa plastlådor att lägga sakerna i. Tänkte byta ut alla eftersom så har vi bara likadana plastlådor i hela förrådet sen tänkte jag. Colin har varit på bra humör men ibland kommer trottset fram. Det är en del av utvevkligen men riktigt onödigt? Jag avskyr att bråka och diskutera självklara saker. Nu sover Colin och jag ska ta en dusch innan sängen väntar.

                        Gohjärtat mitt, du är den vackraste på jorden Colin, jag kommer alltid att älska dig!

Badtajm

Kategori: Familjeliv



Såhär söt är mitt lilla troll just nu när han sitter i badet ♥

Trevligt

Kategori: Familjeliv

Jag och brorsan tog en runda på stan. Letade lite solbrillor och t-shirtar men det fanns ingenting i hans storlek. Vi kom hem tomhänta, åt middag och glass innan han skulle åka hem. Strax därefter kom min syster Fia och Jonas en sväng. Nu kommer jag inte träffa mina fina små på flera veckor. Känns lite jobbigt för de ska till thailand imorgon, halva släkten. Är jätte avundsjuk men vår tid  kommer den med. Nu ska jag slappa lite och skriva innan jag kryper ner. Får se vad vi hittar på för skoj imorgon.

Leklandet Delfinen

Kategori: Familjeliv

I fyra timmar har jag, Colin, Christian och David varit på leklandet idag. Mycket större och finare än de andra två vi haft här i stan. Båda barnen lekte av sig massor. David såg man knappt skymten av, därför blev det mest bilder på Colin. Här får ni se lite bilder från dagen:
      
       
      
      

Besök

Kategori: Familjeliv

Imorse gjorde vi oss klara för en dag på leklandet. När vi kom dit fick vi inte komma in eftersom det var alldeles för mycket folk där inne. Gick istället in på rusta och handlade en matta. Sen åkte vi till kvantum mm för att handla lite mer. Efter lunchen kom min farmor hit och strök sängkappan. Mormor kom förbi en sväng och sen hämtade min lillasyster mig för att åka till två av mina andra småsyskon. Efter att ha pussat på dem åkte jag hem igen. Maten stod på bordet som vanligt och efter det fick vi en gäst. Emma kom över med massor av gott fika. Har suttit och pratat i några timmar och jag känner ett inre lugn. Är så tacksam över att jag har så fina vänner som ställer upp.

Matdagboken skippar vi idag för jag tappade räkningen efter 3 winerbröd typ..

Tisdag

Kategori: Familjeliv

Idag har jag mest suttit och skrivit kort. På kvällen bjöd vi hem oss själva till min farmor och farfar på pizzamiddag. Hade supertrevligt och Colin fick en film. Nu har vi precis kommit hem och Colin sover. Ska snart lägga mig också, är så grymt trött. Känns i kroppen att man har panik hela tiden, hjärtat klappar så det gör ont. Tänk att pengar kan få en att må så sjukt dåligt. Det är tur att jag har mina fina pojkar.

Matdagbok

Kategori: Mat & Motion

Frukost:
En tallrik havregrynsgröt

Lunch:
1 näve nudlar
1 näve kyckling
Lite morötter och chili

Mellis:
En kopp kaffe
Fyra pepparkakor

Middag
En halv kebabpizza
Ett glas vin
Sju stycken ischoklad

Jag har alltså syndat lite idag, men med samvete eftersom det inte alls är i så stora mängder det brukar vara.

Godmorgon

Kategori: Familjeliv

Sitter och skriver det sista i en av mina jobbansökningar jag ska skicka in idag. Det är inte enkelt att vara med i arbetsförmedlingen. Jag får hem brev med jobb jag måste söka, skriva ansökningar, skicka in redovisningar mm. Senare i månaden ska jag på en hel del möten också. Endå vet jag att jag aldrig kommer klara mig på akassan på 3000 kr. Vist är det sjukt att man måste vara helt arbetslös i tre månader för att få den lilla ersättningen per månad. Det känns riktigt bittert faktiskt. Men det är bara att hoppas att man får något jobb nu innan sommaren. Det sista jag vill är att ha ett sommarjobb och börja om till hösten. Som jag gjort i tre år nu.

Colin sitter och ritar, kul att han vaknade i tid idag. Igår vaknade han halv 11 så då sov båda killarna när jag gick. På eftermiddagen var vi iväg till Colins kusiner på lek och fika. De har så roligt ihop, riktigt kul att se. Näe nu ska jag äta lite gröt innan jag ska dra mig iväg. Kom och köp kostymer och annat fint mina vänner!

Halsband

Kategori: Familjeliv


Själar säger aldrig farväl. Ett fint halsband i Lotta design. Älskar dig pappa ♥

Matdagbok dag 1

Kategori: Mat & Motion

Frukost:
Ett glas vatten
En halv portion havregrynsgröt med kanel och mjölk
Ett halvt ägg

Mellis:
En kopp kaffe
En youghurt

Lunch:
Ett par nävar stor portion lassagne
Ett glas vatten

Mellis:
En kopp kaffe

Middag:
Två små potatisar
Lite rödvinsås
Ett glas vatten

Frihetsmetoden

Kategori: Mat & Motion

Jag har nog testat de mesta dieterna som finns. Dock är det under tiden jag inte bantar jag går ner i vikt som mest. Har gått ner från 65 till 50 och nu vill jag gå ner ett par kilo till, eller få platt mage. Jag kör på en långsiktig diet som kallas frihetsmetoden. Man äter precis vad man vill men mäter mängden mat med hjälp av nävarna. Många små mål och i nävstorlek. Mellanmål 1 näve och måltider 2 nävar. Det gör att jag kan äta allt som killarna äter här hemma fast i en liten mängd samtidigt som att jag inte behöver ta med mig egen mat när jag är bortbjuden. Jag tror det kommer bli toppen. Som peppning kommer jag att skriva en matdagbok för att få svart på vitt att jag inte fuskar. Har hittat ett snabbt träningspass man kan köra hemma utan redskap. Passar bra eftersom jag har laggt flera tusen på gymkort jag inte nyttjat alls. Det får ta den tid det tar men jag tror att det här är en metod som passar mig och mitt liv.

Drömbil

Kategori: Familjeliv


I brist på annat så sitter jag och designar min drömbil. Skulle inte tveka en sekund att köpa den här läckra Audi Q3 så fort jag fått lite bättre ekonomi och körkort förståss. Nu ska jag börja spara.

Tryffeltårta

Kategori: Recept

Du behöver:
Till kakan:
100g smör
200g mörk choklad
2dl strösocker
4ägg

Till glasyren:
1/2 kuvert saffran
1dl vispgrädde
200g vit choklad

Till garnering:
40g valnötter
75g blockchoklad

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Smällt smöret i en kastrull och dra sedan av den från plattan. Bryt chokladen och låt den smälta i smöret. Rör tills allt är smällt. Vispa sedan ner sockret och äggen, ett för ett för att få en jämn blandning. Häll smeten i en form med löstagbar kant och grädda sedan i ugnen på andra fasen nerifrån i 15-20 minuter. Låt den kallna. Koka sedan grädden och stöt sönder saffranet. Häll ner saffranet i grädden. Hacka chokladen och låt den smällta ner i grädden. Häll smeten över chokladtårtan och låt den stå i kyl/frys fram till servering. Smällt den mörka chokladen och doppa halva valnötter. Låt dem stelna och garnera tårtan innan servering.

Nyår

Kategori: Familjeliv

Igår hade vi en fantastisk nyår. Vi var bortbjudna till min kompis Madde och hennes sambo. Fick supergod mat och träffade trevligt folk. Colin var också med och hade mest uppmärksamhet av alla. Känner mig så innerligt tacksam att vi blev bortbjudna som familj av mina vänner. Att det var självklart att Colin skulle vara med och att folk pratade om honom. Inga andra hade barn men de lekte gott med Colin endå, allihop. Inga krossade glas, inga som beteer sig som små fulla ungar och drack måttlig mängd. Äntligen har man träffat folk som inte ser barn som problem. Annars är man aldrig bjuden tillsammans med Christian och absolut inte Colin. Alkoholen i fokus och urspårning. Jag har aldrig varit bekväm i sånna sammanhang. Jag hoppas verkligen att vi gör om det här och ska tjata på Madde att skaffa sig ett troll så vi kan ha trevliga fester tillsammans med barn och sambo. Har lite smått ångest över att jag inte hört av mig tillräckligt med folk utan barn för att man tror att de tycker Colin är ett problem. Så var det tvärtom, lika barnkära som oss.

Idag klev killarna upp klockan tio, jag fick sovmorgon till tolv. Har sett film och tagit det lugnt bara. Colin sover just nu middag och vi fikar i soffan. Ska skriva ett par jobbansökningar senare ikväll sen bara mysa ner mig med mina killar, så jag älskar er!