Sandra - Colins mamma

MYS

Kategori: Familjeliv

Imorse vaknade trollis klockan tio. Bakade scones till frulle och packade ihop oss för en dag på badet. Mötte Colins mostrar Fia, Jessica och Emmy, hans morbror David, mormor och jonas på fjärran. Badade oss trötta. Mamma ville vara barnvakt ikväll, inte mig emot. Så jag och mannen i mitt liv har haft en helkväll full med mys. Först god mat på en uteservering sen bio. Nu däckar jag snart och ska sova lugnt hela morgonen imorgon. Colin ska nämligen till stranden så vi får se när han kommer hem.
     

Skansen

Kategori: Familjeliv

Nu är vi hemma efter en heldag på skansen. Vaknade i ett regnligt, kallt Gävle vid sju. Duschade och packade innan det bar iväg till tåget. Väl framme i huvudstadet möttes vi av värmebölja och en fantastisk familj. Åkte tillsammans till skansen. M hade gjort supergoda wraps och tagit med kaffe till lunch. Mycket kik på djur, lek och trevligt sällskap. Dagen har varit intensiv men toppen. Skönt att komma hem. Här är lite bilder från dagen:

         



Minisemester

Kategori: Familjeliv

Sådär, nu är biljetterna till morgondagens minisemester bokade. Kommer bli så härligt att komma iväg även om det bara är över en dag. Tåget stannar i stockholm där vi möter upp kusinerna. Sedan får vi se var vi hamnar. Just nu sitter jag och kollar en film i min esamhet, mannen är på galej och lillis sover. Dags att packa ihop lite och förbereda innan sängen väntar. Det enda jag kunde åstakomma i bildväg idag är två närbilder, haha Colin hjälpte till. Aja, destå fler fin fina bilder imorgon. Hoppas alla får en trevlig helg.
       

29 Juli

Kategori: Familjeliv

Idag vaknade jag klockan två. Colins farmor hade fixat lunch, jättegott. Just nu sitter vi och planerar morgondagen. Det blir nämligen en tripp till stockholm för hela familjen. Kommer bli jätteroligt. Måste ta vara på min sista lediga helg på hela fyra veckor. Grönan eller skansen, vi får se.

                                    

Medans mamma sover

Kategori: Familjeliv



Mina killar hänger ofta i lekparken på mornarna när jag sover. Älskar att se lyckan i Colin när han springer runt och leker. Önskar verkligen att vi kan flytta en dag så han kan leka i en trädgård. Trapphus, asfalt och bilar är inte speciellt optimalt för en barnfamilj. Inte heller att bo exakt mitt i smeten där det ständigt är störande ljud. Har nyss vaknat och ätit lunch. Trollis sover middagslur medans vi tar en kopp kaffe. Senare blir det möjligen en tur till badhuset eller storhandling.

Framtida stjärna?

Kategori: Familjeliv

Har varit iväg på en tripp till Colins farfar och faster hela dagen lång. Ätit massor med god mat, varit ute i solen och lekt oss trötta. Colin spelade lite på faster Hannas gitarr, kanske en framtida stjärna? Hehe, nu mat sen lite vila innan jobbet.


<3

Kategori: Familjeliv


Mammas lilla lyckopiller, tänk vad lyckliga vi är som fått världens finaste son  Colin Louis

Identitetsbricka

Kategori: Familjeliv


När Colin fyllde ett ville vi ge något mer än bara leksaker, något minne av hans ettårsdag. Efter mycket velande fick det bli en identitetsbricka i guld. Idag ville han ha halsband lika mamma, såhär fin blev han.

Måndag

Kategori: Familjeliv

Måndag, ny vecka, nya tag & lite sol. Blev lite bloggtorka igår eftersom jag råkade sova till en halvtimme före vi var bortbjudna på grillparty. Fick skynda mig men kom iväg med bussen något senare än C åkt med bussen. Trevligt folk, god mat och fina barn. Colin lyckades springa in i ett staket. Slagen hjälte, tre tårar, ett vrål, massor med blod på finaste tröjan men efter att han fått lite papper att torka sig med så var det över. Killar grinar ju inte! Åkte direkt till jobbet efter det.

Idag har jag bara varit hemma. Killarna var ute i lekparken när jag vaknade. Efter det har det bara varit lunch, middagslur & svärmorsbesök. Nu ska jag bara slappa lite innan Colin vaknar.

           

Fika i stan

Kategori: Familjeliv

Johanna, jag och Colin tog en fika i stan. Mumisigt värre, Colin fick välja vad han ville ha. Chokladboll såklart, han gillar inte sötsaker men för sakens skull så fick han en att smaka och titta på. Jag åt glass och Johanna en macka. Efter det tog vi en runda i stan. Nu bär det av till jobbet..
       
      
      

Swich

Kategori: Familjeliv


Hörde ett vrålande ljud utanför ballen, kollade ut och där satt min käre far i en sån här. Lite avis blir man allt..

Kanin

Kategori: Familjeliv

Eftersom det var så dåligt väder idag tog jag och Colin en promenad till zoo. Kollade på kaniner. Han blev helt till sig. Pekade på en kanin, sedan på sig själv och sa: HA TACK! Näe inte idag sa jag. Då vänder Colin huvudet på sned, småler och säger: PAPPA. Samtidigt som han nickar övertygande. Han är lite dum, får man inte för mamma så frågar man pappa.Så fort vi har en trädgård kan han få en men inte i lägenhet.

Nya köksmöbler

Kategori: Familjeliv

Är riktigt sugen på att köpa nya köksmöbler. Nu har vi svarta med sånna metallben som krånglar ihop sig med varandra. Sen bara fyra stolar så vi kan aldrig bjuda över någon på middag. Funderar på det här:

Matbord som man kan dra ut skivor. Upp till 10 personer. Toppen när man flyttar. Till vardags 6st stolar.

Fredag

Kategori: Familjeliv

Då var det fredag igen och en jobbhelg drar igång. Imorse tog Colin sovmorgon till halv tio. Mötte resten av släkten vid tåget för att vinka av Colins kusiner som åkte hem till stockholm för sista gången. Snart, äntligen bor dom här. Efter det lite br leksaker och hm innan det bar hemmåt. Letar efter en monstertruck eller vad de nu heter till lillebror. Tydligen det enda som duger till en fyraåring. Colin ville dock ha alla grävmaskiner som fanns så snabbt ut. NU sover killarna middag och jag rullar tummarna. Grymt rastlös, får se vad vi hittar på senare idag. Det regnar nämligen, otippat?

Lekparken

Kategori: Familjeliv

På eftermiddagen kom Colins kusiner med familj & Farmor över på fika. Efter lite lek, jordgubbar med glass, strössel och chokladsås gick vi ut till lekparken. Var där i två timmar. Barnen lekte av sig rejält och roligt var det. Trollis somnade snabbt efter maten. Nu är jag korthårigare än någonsin. Ovant men rätt skönt. Nu kan jag duscha, träna och simma utan att håret sätter stopp. Får spara ut mitt eget istället för att fuska.







MUMS

Kategori: Familjeliv



Torksk är gott!

Godnatt

Kategori: Familjeliv


Nu ska jag krypa ner, passa på när min kropp är trött vid den här tiden. Äntligen!

Myskväll

Kategori: Familjeliv



Hemmagjorda hamburgare, chips, miniralvatten i kombo med kramar, soffhäng framför åsanisse, glada skratt och lite e-type livekonsert utanför huset gör min kväll. Älskar min man Christian ♥

Badhuset

Kategori: Familjeliv

Det blev ett besök till badhuset efter att vi ätit lunch. Var där tre timmar innan vi åkte hem. Bytte bara om och tog en runda på stan alla tre. Nu Har lillis bara ätit lite mat och duschat. Somnade sittandes i soffan. Jag och mannen i mitt liv ska ha kvällsmys med hemmagjorda hamburgare och chips. Får se hur länge man orkar vara vaken, är ju något trött efter jobbet. Imorgon blir det möjligtvis en tur till furuviksparken också.




Barn appar

Kategori: Familjeliv




Min lilla tokunge har börjat spela spel på iphonen. Riktigt duktig, finns ju massor med pedagogiska appar till barn. Han klarar memory 8 kort superenkelt sen kör han alfabetet. A som i apelsin mm han som älskar bokstäver.

Ett och ett halvt

Kategori: Familjeliv

Hipp hipp hura för mitt lilla troll som blir hela 1,5 år idag. Har firat med lite fika nu på eftermiddagen. C´s kompis med son kom förbi. Colin blev helt till sig och drog med sig A överallt. Nu sover han sött och jag pillar hår. Ska ta ur det nu, funkar inte att jobba, simma och träna med detta långa. 110% högskolefokus nu. Blir bara familjemys fram tills jobbet väntar igen. En lagom lungn dag med lite guldkant.

En dag på badhuset

Kategori: Familjeliv

Jag och mina killar cyklade till badhuset efter lunch. Colin är alltid reserverad i början men i slutet hoppade han från kanten och dök själv. Lär ju passa på att gå dit varje dag om man har kort igentligen. Jag simmade 20 längder med. Svinjobbigt ju, bäst att ligga i annars klarar jag inte fystestet. När vi kom hem gick jag till affären, herregud säger jag bara. Alltså det var vatten långt över fotknölarna. Att pulsa i snö till affären på vintern, okej. Men att släpa fötterna i isvatten mitt i sommaren är inte godkänt alltså. På det hittade jag mer gula löv, i trapphuset.. Såhär fina var mina hjärtan idag:






Vad är det jag ser?

Kategori: Familjeliv


Är hösten redan här?

Regn

Kategori: Familjeliv

Idag regnar det, supertråkigt. Annars känner jag mig rätt slö efter att ha sovit tre nätter på raken men ikväll blire andra bullar. Ska försöka ta mig iväg och simma nu med. Måste ju klara guldmagistern igen! Annars blire nog rätt lugnt gå förbi söderszoo och kolla om de har nå kaniner. Hoppas alla får en trevlig dag iallafall.

Söndag

Kategori: Familjeliv

Idag har vi slappat på morgonen, skulle ut och fotografera men det blev dimma. Johanna drog iväg mig till valbo istället för lite häng. Fick med oss lite av mina födelsedagspresenter så nu är snart sovrummet klart. Helt fantastiskt vad fint det blir. Efter det har vi lekt massor och ätit pizza. Nu ska jag pussa på min man och äta lite godis innan sängen väntar, imorgon börjar en hård jobbvecka.

Älskade lillebror

Kategori: Familjeliv


Älskade lillebror/morbror ♥

Lördag

Kategori: Familjeliv


Imorse vaknade Colin klockan nio. Efter det har vi bara lekt och fixat hemma. Killarna var ut en sväng men C kom hem utan pojk. Han stannade hos sin farmor ett tag. Undra när han tänker komma hem då. Annars händer det inte mycket idag vi ska hem till pappa ikväll för det ska vara grabbkväll här hemma.

Ett gott skratt..

Kategori: Familjeliv





Förlänger livet men med den här gobiten är jag odödlig!

Inne dag

Kategori: Familjeliv

Har blivit en riktig innedag idag. Jag vaknade klockan ett och efter det har det bara hällregnat. Hade det inte varit iskallt, 10 grader ute så hade vi lätt varit ute och hoppat i vattenpölar. En rastlös bebis som håller på att få tand nummer 20 leker hund. Kryper runt på golvet och bär på gosedjur med munnen. Senare kanske en av Colins kusiner kommer förbi och leker lite. Annars blire lugnt idag, det behövs verkligen. Lite bilder från nyss:


Som ni kanske förstår..

Kategori: Familjeliv

Så har jag blivit spritt språngande förälskad i min kamera. Därför blir det dålig uppdatering. Mycket släkt på besök i stan, nattjobb och familjemys. Bjuder på lite bilder jag fotade ute idag.




Nu blir det middag innan det är dags att åka till jobbet. Sista natten innan en helgs ledighet. Den kommer bli fullspäckad med roligheter med familj och vänner ♥

Stolt

Kategori: Familjeliv

Den som får mig att se så lång ut fast jag är kort är ju såklart min underbara son. För fem minuter sedan ropade han mamma kom! Från sitt rum. Han ger mig flaskan som vanligt, jag lämnar dörren öppen när jag går. Då börjar han sjunga. Hoppas verkligen att jag lyckas få det på film. Han sjunger om saker han ser runtomkring. Alltså AAA MMMM SSSSS LAMPA MMM BIII STICK HAHA MAMMA APA LALA sådär fast sammanhängande liksom. Nu äter han välling i sitt rum. Rena rama tonåringen som ska ligga och dra sig en halvtimme.  Själv vaknade jag med ryggvärk, kan knappt stå och gå. Blir att ta ut en varin glass i lekparken idag tror jag.

Tisdag

Kategori: Familjeliv

Imorse kom min lillasyster förbi med fotbollskläder till Colin. Nummer tio och allt. Passar ju toppen han är ju född då. Efter det har vi spenderat hela dagen att fönstershoppa och luncha med min andra syster. Nu är vi dyblöta så resten av dagen spenderas nog inne.

Colin med sin moster Emmy imorse.

På språng

Kategori: Familjeliv


Flera gånger om dagen tar Colin på sig skorna och ska gå till moster Fia. Dock är det lite långt för en 1,5 åring att gå själv men igår efter maten fick han sin vilja igenom. Tog sin melon och gick hehe.

Fotografera mera!

Kategori: Familjeliv


Eftersom jag inte kan så mycket om kameror och nöjer mig med lagom så är den här kameran beställd. Känner att jag kanske hellre köper objektiv, blixt mm i efterhand än att köpa en superdyr kamera bara för att. Vi ska till furuvik i helgen och impulsnerven slog till. Som vanligt gillar jag att shoppa och ser verkligen den som en investering till min son. Spännande, har aldrig haft en sådan tidigare.

11 Juli

Kategori: Familjeliv

Kom hem en timme senare än vanligt imorse. Av olika skäl men jag kan då säga det. Jag älskar mitt jobb, de boeende, personalen, chefen och sjuksköterskorna. Träffade underbara Sofi en sväng också innan jag trampade hemåt. Kom hem till mitt glädjerus! Jag har verkligen världens lyckligaste barn. Imorse gick han runt och mätte allt möjligt med en tumstock. Babblar på som tusan när han koncentrerar sig på sin uppgift. Mitt i allt sprätter det till i hela kroppen! Massor med glädjetjut samtidigt som han springer runt i cirklar, TROLLUNGE!

Nu har jag ätit lunch och ska träffa Johanna en sväng. Efter det blir det en tur hem till pappa, min lillasyster ringde och ville leka med Colin. Hoppas alla får en fin dag!

Bilder från badhuset idag

Kategori: Familjeliv

















Badhuset

Kategori: Familjeliv

Idag bestämde vi oss att åka till badhuset när jag vaknade. Det började spöregna så det blev en innedag. Colin var hur lycklig som hälst, kommer bättre bilder sen. Nu måste jag åka till jobbet.



Toppendag

Kategori: Familjeliv

Tack för alla gratulationer! Hade en superbra dag igår trotts lite sömn. Klev upp 11 och gjorde mig klar. Vid tre strömmade det in fikasugen släkt och vänner. Fick massor med fina presenter bland annat 21 par örhängen, två par armband, en fotlänk, ett halsband, en ljuslykta, massvis med bakredskap, volympuder, silkesdroppar och värmeskydd till håret, en duk, tuggummi, handdukar, eccoskor, 2 st malmsängbord, 2st lampor till sängborden, två kaffekoppar och två skålar i månsens design, receptbok, duschmunstycke, två orkideer och lite andra blommor, trisslotter, en sten format i ett hjärta och min jättefina cykel! Lånade ju av pappa att köpa den så därför lägger jag de 5500 kr som cykeln kostade som blir över på en systemkamera. Underbart väder har vi idag med, blir nog en simtur i det blå när jag vaknat. Ha en underbar dag allihop!

Tjugotvå

Kategori: Familjeliv


9 Juli och hela 22 år gammal idag!

Fredag

Kategori: Familjeliv

Vid 11 tiden åkte vi hem till Josephine & Vira. Stannade där till 17. Har lekt, badat, fikat, kastat vattenballonger, jagat katter, snackat massor och bara myst. Skulle kunna stanna där i evigheter, så roligt vi har haft idag alla fyra. Hoppas verkligen att vi gör om det snart.


När vi kom hem fick Colin present av pappa. En radiostyrd grävmaskin, gissa om han är typ dunderlycklig? Nu sover trollet och vi har myst med hemmagjorda hamburgare. Om 10 min bär det av till jobbet. När jag kommer hem är jag ett helt år äldre än idag.

Lekdejt

Kategori: Familjeliv

Ja här sitter jag och väntar på att Colin ska vakna. Idag ska vi nämligen hem till Josephine & Vira på lekdejt. Så härligt att känna folk med gräsmatta. Nästa år kanske vi också har en, inte omöjligt. Ska bli så roligt att träffa dem igen. Colin kommer bli överlycklig när han ser deras "kattar". Men först blir det en "youta" till frukost, alltså youghurt.
 

Godnatt

Kategori: Familjeliv


Colin slocknade klockan 18 efter duschen idag. Nu ska jag också krypa ner. Har bakat massor till kalaset på lördag. För imorgon hinner jag inte, då ska vi nämligen hälsa på Colins flickvän Vira hela dagen lång!

Trevlans!

Kategori: Familjeliv

Idag klev vi upp kvart i tio och gjorde oss klara för en heldag med Emma&Casper. Möttes i boulongern, var sjukt varmt i lekparken. Efter lite lek gick vi till cafét där. Åt lunch alla fyra. Grabbarna grävde i gruset och hade verkligen superskoj. Hängde med dem hem på en fika. Colin badade gärnet och Casper likaså. Avslutade med en åktur i vagnen.











Lite sömn

Kategori: Familjeliv

  
Blev bara två timmars sömn efter jobbet.
Ställde klockan på 10 eftersom jag hade läkartid 10.40. Ojj ojj, se där, ojj.. Det lät inte bra det här.. Ja när läkaren säger sånt så önskar man bara att de sa ta en alvedon. Nu var det tal om struma. Jag som trodde jag klarade mig undan med glutenintolerans. Lungorna var inte heller pigga. Får höra senast om en vecka vad allt blir. Ser iallafall fram emot att få något som lidrar besvären och min trötta kropp iallafall. Efter det tog vi iallafall en välbehövlig lunch på en uteservering i stan. Med oss hade vi min goda vän Sofia. Äntligen ses vi igen, det går allt för lång tid mellan gångerna. Nu sover trollis så det blir till att storhandla när han vaknat.

Tisdag

Kategori: Familjeliv

Idag lyckades jag sova till 13.45. Helt okej tid känner mig ganska utvilad. Efter det har jag bara ätit och duschat. Vet inte riktigt vad som händer idag. Antar att det blir ganska lugnt. Har ju fullspäckat schema resten av veckan. Kanske man ska baka och förbereda lite till lördag. Då ska vi ha lite kalas här hemma. Får se vad Colin vill hitta på när han vaknat.


Ang mina jobbskor så har jag köpt dem på skohuset i valbo. Märket är gulliver och kostade 199kr. Väldigt stabila och bekväma. Dock köpta på barnavdelningen men det finns säkert för lite större fötter också. Mina fötter har ju krymt till storlek 33-34 på sista tiden.

Karusell

Kategori: Familjeliv

Nu går alla tior åt till karuseller när vi är ute. Blir inte mycket solpengar kvar till mamman. Men vad gör man inte för en sån här liten gobit?

Jobb

Kategori: Familjeliv

Inviger mina nya jobbdojjor ikväll. Tror de redan gift sig med mina fötter. Helt underbara, kommer garanterat att kasta mina foppatofflor innan jag går hem imorgon bitti.

Ny vecka

Kategori: Familjeliv


God morgon, nu är det måndag igen. Verkligheten kommer ikapp och arbete står och bankar på dörren. Jobbar långvecka men det ska nog gå bra. Colin ligger och vaknar i sängen tillsammans med nallisen och nya apan. Idag ska vi nog ta en runda med Fia och mamma i Valbo. Shoppa lite på rean kanske? Perfekt väder för en tur där borta. Måste ringa tandläkaren också för tandvärk från helvetet har kommit för att stanna verkar det som. I helt fel tand med, skruven syns i inplantatet. Tur att den är försäkrad iallafall annars skulle det nog bli dyrt.

Furuvik

Kategori: Familjeliv

Idag tog vi en tur till Furuviksparken. Åkte med min farmor, farfar, och syskon Jessica, David och Fia. Colin somnade när vi kom fram så vi började med karuseller. När Colin vaknat så spelade vi på chokladhjulet 1 gång och gissa om vi vann? Gick in i aphuset och Colin var som galen i alla apor. Han tog med sig en hem också. På kvällen har min farmor och farfar ätit här tillsammans med mig och Colin. C är ute med pappa och hela byggänget på middag. Är dundertrött och ska sova snart tänkte jag.





En dag på stranden

Kategori: Familjeliv

Världens bästa Johanna tog med oss till sandbankarna vid havet.










Mammas lilla spink. Colin älskade att bada på stranden och bygga sandslått. Bilderna är från i torsdags då vi hade en heldag vid havet. Annars har vi varit hos en Christians kompis D idag med familj. Fikat, lekt och ätit mat. Ja dagen har uppskattats av oss alla och hoppas vi gör om det snart igen. Så roligt att bli hembjuden till andra familjer med barn. Nu ska jag snart sova eftersom jag är grymt trött efter de senaste jobbnätterna. Imorgon blir det troligtvis Furuviksparken.