Sandra - Colins mamma

Gott nytt!

Kategori: Familjeliv

Gott nytt år! Idag fyller också min bästa Johanna år! Grattis nu är du också 20 :)

Idag har jag haft sovmorgon. Ovanligt? Näe men det får man ha nu när man kollar film hela nätterna plus att vi måste vila oss sen får man inte sova hur man vill. Eller? Det kommer säkerligen bli ett 2010 barn. Det är bra för barnets skull. Fylla år tidigt och sånt.

Ja det är då 6 dagar kvar nu. Vi har börjat att äta gröt på morgonen. Nyttigt för mig men inte för Christian som bara rasar i vikt hela tiden han ser snart ut som han kommer från ett koncentrationsläger.

Just nu sitter jag mest och stirrar på datorn. Ska börja göra mig lite klar till kvällen snart. Springa ner på stan kanske och sen ta en dusch måla naglarna och sånt. Sen är får man väl ta något att äta kanske ska laga pannkakor. Sen blir det klä sig och fixa hår och smink sånt är så kul när man har en anledning.

Nu laddar vi för ett toppenår 2010 eller hur?

Fräch

Kategori: Familjeliv

Åh nu känner jag mig som en ny människa i ansiktet. Gjorde smoothie ansiktsmask, peeling och smörjde in mig med brun utan sol. Nu luktar jag gott och hoppas att utslagen jag har på hela kroppen försvinner nu då. Jag var helt röd massor med prickar överallt och liksom flagnade.

Nu kollar jag på tv väntar på film. Det är tv 4 nyheterna. En mamma som förlorat sitt barn fick inte någon sjukersättning av försäkringskassan bara för att hon inte gick till arbetsförmedlingen och anmälde sig som arbetssökande samma dag som hennes son dog i cancer. Helt sjukt!

Ha en fortsatt trevlig kväll. Imorn är det nyår så då blir det en massa skoj. :)

Värme

Kategori: Familjeliv

Ja nu har jag inhandlat det sista till BB väskan och det känns toppen. Det enda jag glömde var matlåda men det får jag fixa sen då. Har sprungit på stan hela dagen skulle skickat Iphonen med men det var någon riktigt trasslig typ som skulle ha den. Får se hur det blir. Träffade Tessan och Felicia på stan med hon är ju så jätte söt och liten. Ungefär den storleken man tänker sig när bebisen föds när man inte sett någon nyfödd på riktigt på länge. Heh. Man kan inte tro att det finns mindre människor.

Iallafall så håller jag på att frysa ihjäl. Jag vill ha en öppen spis utan skorsten sitter och kollar lite men 19 000 kommer det dröja länge tills jag har över plus att då prioriterar jag nog en resa och sparande till en bil. Det finns iallafall massor med olika coola till exempel den här:

Fix!

Kategori: Familjeliv

Idag ska det fixas. Jag klev upp i skaplig tid för att hinna med allt idag. Jag har duschat och gjort mig klar. Inte sminkat mig dock eftersom huden är helt förstörd. Även om jag använder mineralsmink så måste man kanske vara utan någon dag. Tänk om ett par veckor kanske man kan sola igen. Gissa om jag har sparat på tiokronor. Det är inte så att jag vill bli brun men jag vill inte vara grisrosa och blendade vit. Huden är helt kass och det läker toppenbra om man solar typ två ggr i månaden. Inga finnar och prickar. 

Snart ska jag gå och kolla om det finns tid att färga ögonfransar och ögonbryn på söder skulle behövas. Sen ska jag kolla om det finns tid och göra slingor vilket inte kommer att finnas. Handla massor med saker som jag glömt och förträngt. Efter det ska jag andas.

Funderar på att göra ansiktsmask och peeling ikväll så man känner sig fräch tills imorn. För då ska jag till Johanna på party:D Kanske köper någon klänning jag kan ha på mig med man vill ju gärna vara så snygg man kan bli iallafall.

Ha en toppendag alla

Duktig

Kategori: Familjeliv

Imorse klev jag upp i tid. Jag åkte med min farmor och farfar till valbo. Fick massor med fina saker till bebisen och en lampa på ikea. Tack tack:) Sen åkte vi till stan och slog in paket till Johanna. Efter det var jag på banken. Har bytt nu och det känns toppen. När jag gick därifrån fick jag så grymt ont i ryggen och ner i vänsterbenet. jag kunde inte röra mig. Jätte läskigt. Sen har jag hunnit tvättat, handlat ätit middag och målat byrån. Så jag kan kalla mig själv duktig idag.

Mitt emellan alla bestyr på eftermiddagen kom Jessica, David och Saritha och hälsade på det var kul att se dom samtidigt att det är ju bra för dom att veta var jag bor kanske :P

Snart är det nyårsafton och vi har fixat en toppenpresent till Johanna hon kommer bli så glad. Jag älskar den känslan av att veta att någon annan ska bli lycklig. Jag har även hunnit sålt min Iphone som också känns som en lättnad.

Har jag tur så kommer jag att ha råd att köpa ett wii vilket jag önskar mig superdupermycket.



Sen tänkte jag lägga ut en bild på ett roligt påslakan jag hittade på ikeas hemsida. Synd att dom är så dyra bara:D


Iallafall är det 8 dagar kvar till beräknad födelse. Jag fick mail från pampers idag där det stod att jag inte skulle bli besviken om vår efterlängtade familjemedlem inte skulle komma den här veckan. Det är alltså sista mailet därifrån för det är om vecka 40 som startar på torsdag. Hoho vart tog tiden vägen. Ska bebisen altså komma nu woohoo ovant! Måste handla det sista till packningen och packa imorn så allt är klart. Handla hem mat till Christian som han ska ha med sig också ojj ojj. Jag sattsar på att bebisen ska komma först år 2010 :D

Sveriges tröttaste..

Kategori: Familjeliv

Hund har jag. När Ville kommer hem till mig så går han och gräver ner sina ben här och där sen går han och sover. hmm.. Han har sovit sen vi kom hem vid nio utom på promenaden. Han kanske har blivit tonåring ?

Just nu sitter jag och kollar på tv medans jag väntar på att Christian ska komma hem han är ute idag igen. Han är aldrig hemma han nu för tiden. Men men det är kul att han träffar sina kompisar. Han måste ju vara hemma sen när bebisen kommer :P

Det är iallafall jätte roligt att ta kort. Jag har tagit ett par på Ville nyss ska lägga upp en.



Sen har jag hittat ett bord och pallar jag jätte gärna skulle köpa till barnrummet tycker det är superfint med grönt både till pojkar och flickor. Ge mig! Hittade det på ellos hemsida.


Med det är det slutbloggat före natten skulle jag tro men ska upp tidigt imorn en kille kanske kommer och köper min Iphone. Yes lite klirr.. Näe det går direkt till räkningar och hyra tråkigt nog. Annars hade jag nog kunnat köpt de här sakerna. Vill ha en wassermax med och en blender. Sen kanske jag är nöjd.

Nää det är jag inte för jag är inte nöjd förns jag har min bebis. 8 dagar kvar. :D

Vecka 38+4

Kategori: Familjeliv

Ja idag är jag ju i vecka 38 snart har jag gått 39 veckor på torsdag. längtar massor tills den lille kommer ut. Idag har jag tvättat alla bebissaker och hämtat en byrå att ha allt i. Tog även med sängen så vi får bygga ihop den sen. Det är bara vagnen och babygymmet som ska hit sen har vi allt hemma. Lite smått som ska handlas imorn som jag inte hann idag.





Sådär ser min mage ut idag. Tror ni att det blir en 5 kilos?

Ny vecka

Kategori: Familjeliv

Idag har jag tagit sovmorgon hade grymt ont i magen och ryggen inatt trodde jag skulle dö. Nu är det lite bättre iallafall men vist känns det att det bara är 9 dagar kvar.

Jag har massor med projekt idag. Jag ska tvätta. Sen vill jag till stan handla ett par linnen på hm sånna amningslinnen. Sen måste jag köpa en mössa till bebis för det är det enda jag inte har. Ett fodral till nya kameran måste jag med ha för att den blir nog lätt repig. Borde gå till banken med och kolla om man kan byta och lite sånt hur man gör om man ska öppna sparkonto till bebisen. Sen sist men absolut inte minst så måste jag verkligen åka hem till pappa och hämta en byrå, sängen och en spegel så att man kan måla det och ha någonstans att lägga bebisens saker för det har inte jag nu ingen förvaring alls.

Nä nu ska jag fixa lite innan jag ska till tvättstugan.

Plöttsligt..

Kategori: Familjeliv

så fick jag tillbaka alla mina läsare. Kul. Det har verkligen varit botten på statestiken den sista veckan. Jag sitter hemma och gör ingenting. Jag är helt slut trött så att det skriker om det. Förkylningen har stannat av i en och samma fas vägrar bli bättre. Men men.. Jag får överleva.

Nu har vi bokat tvättstugan i två dagar. Det är toppen. Ska tvätta barnkläder och alla kläder som har gått åt dom här två veckorna vi bott här på heltid. Sen ska man ju packa bb väska, och Ville väska så det är klart. tänkte handla pannkakor som man kan ha i frysen och ta med lite sånt.

Jag måste verkligen åka och hämta sägen någon dag och mamma får ta med sig vagnen nästa gång hon åker. Det är mycket nu men man måste ju kolla så allt finns liksom känner mig stressad. 10 dagar kvar. De ni!

Ska nog packa upp kameran senare. Har bestämt mig för att läsa hela manualen. Jag förstod inte så mycket när jag provade den i affären sen så vill man ju få så bra bilder som möjligt. Spännande.

Fisk och skaldjursmosaik - låter lite chick i brallan. Aa så sa han eirnst på tv nyss. Jag tycker inte han är speciellt bra men det finns faktist inget annat att ha på just nu.

NU ska jag kolla vad min sambo gör om han somnat i tvättstugan eller.

Digitalkamera

Kategori: Familjeliv

Vet ni? Jag har fått en digitalkamera i julklapp av min underbara sambo. Jag är överlycklig!! Underbart. Nu ska jag fota massor. En samsung jätte fiin!

Vi var i valbo med fredrik och Elin och nu är dom hos oss och har ätit middag. Jätte trevligt att ha besök tycker jag. Ville är hemma nu med. Men han är så slö

Juldagen / Idag

Kategori: Familjeliv

Ja vi var ju upp på juldagen och åkte till mina kusiner det var trevligt, efteråt åkte vi till mormor brorsa eller nåt och där stannade vi också i evigheter. Jag som tyckte att jag bredde på tid tills jag skulle komma hem tre så var jag ju BARA 4 timmar sen när jag kom hem fem för hade jag åkt tåg skulle jag kommit hem ett. Hade varit sent det med tycker jag då. Stressade in i duschen och gjorde mig klar innan vi åkte hem till Christians mamma, hennes kille var där med. Supertrevligt. Fick god glögg och tittade på tv en stund. Det är en sån lugn och mysig stämning där och hon är alltid så tacksam att man kommer hon blir så glad.

Efter någon timme gick vi över till Christians kompis som bodde en bit bort. Vi pratade kollade lite dator och lyssnade på musik. Vi var sammanlaggt 6 st det tycker jag är lagom. Vi åkte hem fem i ett så jag kom väl i säng halv tre kanske.

Hade sovmorgon till 20 över tio idag helt otroligt skönt. Var ut med sopor och gick till ica och handlade frukost. Sen har jag inte gjort mycket bara tagit det lugnt.

Idag ska vi nog till valbo och handla kamera och kolla soffbord och matta. En kamera är en prio eftersom man vill gärna ha lärt sig funktionerna innan bebis kommer men iallafall äga en. Jag tror att vi ska åka med Fredrik och Elin. Trevligt:D



11 dagar kvar till beräknad födelse. Helt ofattbart men endå en härlig känsla. Ska tvätta kläderna senare idag och sen får man börja kolla var man har allt som man ska ha med sig kanske :P Det är svårt att vänja sig vid tanken så därför är väl ingen av oss speciellt nervösa ännu. Det kanske kommer snart :D

Julafton

Kategori: Familjeliv

Ja nu har det varit julafton och är redan juldagen. Dagen började med att jag inte hade någon röst var igentäpt och hade feber. Kul, men min stackars Christian var ännu sämre eller ja typ 120 ggr värre än mig. Klädde på mig drog på lite smink och sprayade lite hårspray så var jag klar. Packade ner datorn med för att jag skulle kunna surfa på dötiden.

Vi drack glögg och sen dom andra kaffe. Sen åt vi julmat och tomten kom. I år blev det ingen hundvalp utan jag fick en massa andra bra saker: En klocka till köket, ett strykjärn, presentkort på ikea, pengar, en mitt första år bok, en vit body där det stod baby deluxe på med guldtext, en kavel, en kakform, strumpor och trosor ja så lite sånt.. Helt okej jul men sen fick jag jätte ont i magen och ryggen som vanligt och så tryck i bröstkorgen.

Hemlängtan kryper sig fram mer och mer. Hem ljuva hem kommer kännas som om jag aldrig vill gå hemifrån igen när jag kommer hem imorn. Då hoppas jag att Christian har plockat upp sitt ps3 som han själv gett sig i julklapp så vi kan spela lite äta god mat och ta det lugnt. Sen ska vi till valbo på juldagen kolla på matta som han hittat och på kameror. Kanske jag köper en då vore inte fel att vara förberedd tills bebis kommer. Det känns skönt att ha något planerat sådär då känns inte morgondagen så jobbig för att efter regn kommer sol.

Imorn ska vi till mina kusiner och äta gröt, sen ska dom till stall stråtjära som om någon frivilligt vill gå ut och frysa? Inte nog med det så ska vi åka förbi någon gubbe eller så och lämna en blomma på vägen. TIden kommer verkligen att stå still. Men men sen är det över då får jag äntligen vara ifred. Jag är inte sur och negativ jag vågar bara säga sanningen och jag känner verkligen såhär bara att folk blir sur över det typ mamma för hon bryr sig verkligen inte om vad jag tycker och känner för man ska vara trevlig. Ja vist man ska vara trevlig och stressa runt för att andra ska ha det bra men dom ska inte bry sig om mig och det är skit samma om jag mår bara bara dom får som dom vill?!

Min bebis har mått jätte bra hela tiden har haft hjärtljud mellan 139 och 142 hela tiden fram tills i förrgår. Då hade den plöttsligt 172 för att den är stressad.

Ja man ska väl kanske försöka sova då inför morgondagens bravader.

Jag ser verkligen fram emot julen 2010 då ska jag ha en riktig jul. Bara fira hemma och hos pappa för då kommer mamma bo i Gävle det är jag helt säker på. Det ska jag se till med. Hej då hälsingland och Söderhamn som bara har gjort två goda saker på alla år: Emmy och att jag har träffat min underbara kompis Malin som har betytt och betyder fortfarande mycket för mig. Hej Gävle!

Nä man kanske ska be en bön till Gud om att bebisen vill komma ut nu inatt så att jag får skjuts till Gävle snart. Toppen? Javisst! Då blir bebisen jämngammal med Thereses dotter med :) Han kommer inte sätta igång det iallafall. Han finns inte och jag kommer aldrig att bli troende. Därför så blir det inget dop för mitt barn heller för att jag tycker det där med kyrkan är larvigt. Funderar på att ha trädgårdsnamngivning borgligt i sommar istället vi får se.

Nu sitter jag och Christian och ser på tv på olika håll. Han är sjuk så därför är han inte med och hade han varit med så hade jag varit hemma för länge sen. Men han orkar liksom inte köra bil.

Nu ska jag väl sluta skriva.

God jul / S

Kul jul..

Kategori: Familjeliv

Ja imorn är det julafton om någon har missat det. Jag handlade lite presenter igår men ska fortsätta idag. Vet vad jag ska ha så det blir enkelt. Imorn ska vi åka till mamma och fira jul. Jag är jätte arg för att varken xtrafik eller sj tror att folk vill åka hem på julafton. Christian är sjuk så han har ingen lust att följa med heller. Jag orkar liksom inte två dagar massor med människor jag är smällfet och har det skitjobbigt på nätterna måste upp och gå och sånt för jag har så ont. Ja då ska mormor och Ove också sova över. Massor med folk och det känns liksom för mycket. Jag vill sova hemma. Dagen efter julafton ska dom till mina kusiner och äta gröt och sen till stall stråtjära och rida. Inget jag heller hurrar över eftersom natten kommer bli kaotiskt. Man orkar liksom inte. Det går inga tåg då heller så jag måste följa med dit om jag ska vara hos mamma på jul. Jag orkar knappt gå ner till stan handla och sånt och gå tillbaka för att jag får så ont ska man runt överallt på jul. Dom skulle ha firat jul i Gävle istället. Hade ju kunnat varit hos pappa hade varit mycket trevligare. Skulle även pappas släkt tycka.

Nästa år ska mamma bo i Gävle tycker jag. Då är det enkelt att fira jul eftersom vi ska fira på tre ställen och det är en sån jul då Christians släkt ses och mina kusiner är hos pappa så det blir svårt att hinna med liksom. Men det är så enkelt att ha allt i Gävle herre gud åka runt hela hälsingland och fira jul när ingen i familjen känner sig hemma där. Mer än mormor då som kanske bodde där när hon var liten eller någon sån historia.

Vist är det kul att fira jul med hela släkten men varför alltid göra det svårt för sig?

Sen en annan sak tycker jag är riktigt B och det är att alla "vuxna" ska supa på julen hälla i sig en massa snaps. Hade inte alla varit så himla sugen på flaskan så hade det blivit trevligare i många familjer tror jag. Jag kommer aldrig bli en sån. Jag ska bli världens bästa mamma.

Men vem vet jag kanske blir sängliggandes imorn. Iallafall om jag blir så sjuk som Christian är idag. Massor med feber och inte ens näsdropparna hjälper stackarn. Han låter riktigt sjuk hostar och sånt.

Nu ska jag iallafall vispa grädde och äta ett äpple sen ska jag ta med mig kladdkaka till stan och göra allt som står på min lapp.

Ikväll ska jag fira jul hos pappa det blir bra det sen ska jag åka hem och sova och förbereda mig för en sömnlös natt och en lunginf kanske? Om vi ska vara ute på juldagen? Näe aldrig i livet då sätter jag mig hellre i tågkuren på holmsveden och väntar på tåget får då vill jag hem hem hem!

Nu kom jag på. Jag ska ju fira jul hemma hos mig nästa år. Smart. Då slipper jag ens gå ut :P Då får alla som vill fira jul komma hit och så kanske jag kan pallra mig till pappa och fira jul innan för det är ju också hemma. Så slipper jag fira jul fyra ggr för det blir i sånt fall sista året om folk inte kan samla sig liksom. KRÅNGEL är något som många gillar i min släkt och göra stora utsvävningar. Genom det kan man ju konstatera att vi kan äta gröt på julafton hemma hos mamma istället så kan vi åka hem till Gävle där alla vill vara på Fredag morgon. TOPPEN.

Ja det låter negativt inget illa menat till någon men är det verkligen en jul när man ska stressa runt överallt för att alla vill att jag ska vara hos dom. Alla vill vara hemma så därför ska jag som har noll energi och är smällfet åka runt och anpassa mig efter alla andra för att dom ska få som dom vill. Någon som brytt sig om vad jag känner ? Näe.

Det löser sig nog iallafall får se om jag ligger kvar i sängen. Hade varit superskönt att åkt till pappa firat jul sen åkt hem till Christians mamma och bara tagit det lugnt senare på kvällen och tagit bussen hem.

Mm nu ska jag gå iallafall. Kanske blir på bättre humör men det lär väl knappast bli några förändrigar i planeringen.

Fullt upp

Kategori: Familjeliv

I Söndags så kom Christians syster med familj och hans mamma förbi och åt lunch sen gick hans tåg 14.20 och deras 14.30 så det bar av till tågstationen. Kul att hinna träffa dom tre ggr nu när dom var här. Sen åkte jag hem till pappa. Vi knäppte kusinkort och sånt sen åkte jag med fia och jonas för att äta middag hos mammas flört i bönan. Det var verkligen supertrevligt och han hade ett väldigt fint och toppmodernt hus med alla möjliga coola saker. Han är också mycket trevlig och vänlig. Toppenkille!

Igår gick jag upp tidigt och ut med Ville. Sen fixade lite hemma innan mamma kom förbi. Sen kom fia och jonas. Vi åt köttfärsås och spagetti till lunch. Den åkte lilla Villebus med mamma och dom andra gick till stan. Strax efter det ringde Louise och Alice så jag gick till stan och fikade med dom. Tjejerna följde med mig hem någon timme efter rundan på stan. När dom gått så kom Fia M och Madde och åt middag, lassagne. Under tiden jag lagade maten så kom en kille och köpte mitt högtalarsystem och dvd. Toppen! Nu är det klart iallafall. Sen kollade vi anna ankas jul innan dom åkte hem. DÅÅ fick jag supermagsjukeont i magen och kräktes trodde jag skulle ligga och kräkas hela natten MEN till min stora förvåning vaknade jag klockan fem och var helt frisk. Underbar känsla.

Tog en långsam morgon diskade tog ut alla sopor och sånt. Efter det bakade jag knäck. Plöttsligt var klockan mycket så jag fick springa till barnmorskan. Lika trevlig som vanligt. Bebisen har fixerat sig och hade hög puls strax över 170 och den har alltid legat på 139 - 142 men det var inte farligt sa hon men hon såg inte helt säker ut. Bebisen sparkar som vanligt iallafall. Tänk att jag bara ska dit en gång till. Nu får någon dra ur proppen för det är slutbadat!

Sen gick jag till stan impulshandlade lite sen har jag åkt runt med Johanna massor. Sen nu har jag varit hemma bara och Christian kom hem. Han har varit hos mina småsyskons morbror Fredrik sen i Söndags. Han är sjuk men skönt att han är hemma igen:D

Nu ska vi se robinsson. :D

Förkyld

Kategori: Familjeliv

Sitter och fryser i vardagsrummet. Känns som om jag håller på att bli sjuk, småfebrig och ont i halsen. Jätte tråkigt allt blir bara extra jobbigt då.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra innan jag ska till Christians familj och fira jul. Ta det lugnt kanske så att man inte blir jätte dålig. Jag orkar verkligen inte bli sjuk speciellt inte när Ville är här och min man åker ju till Luddvika imorn. Stannar till tisdag.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva för det händer ju inget speciellt i mitt liv just nu. Bebisen har sovit hela morgonen. Inte likt den men den hade hicka nyss. Skönt med ett livstecken. Man ska ju inte vara orolig men vem blir inte det då?

Ha en fortsatt trevlig lördag i det fina vintervädret.

Väntar på ett plopp

Kategori: Familjeliv

Ja här sitter jag och väntar på ett plopp. Är riktigt trött på att vara tjock. Det gör ont att röra sig. Jag kan knappt knyta skorna själv. Man får aldrig sova en hel natt utan att vakna med värk. Jag är grymt förvirrad. Näe. Jag vill vara mig själv igen.

Idag vaknade jag rätt sent. Åt en jätte god frukost och tog en långdusch superskönt att vara långsam. Sen gick jag till stan och träffade mamma. Åt lunch på subway. Sen träffade jag min man vi kollade på kameror och handlade lite fika. När vi kom hem vid tre kom Christians mamma, hans lillasyster Matilda och hennes dotter SaraMaria och fikade. Superkul att få besök verkligen. SaraMaria är så sjukt söt. Hon är snart två år. 
Efter besöket tog vi en stödvila på några minuter. Var ut med Ville och lagade mat. Köttbullar sås och potatis. Grymt gott. Nu är vi mätta och ska bara ta det lugnt ikväll.

Imorgon ska vi till bomhus och fira jul. Det ska bli trevligt. Resten av helgen vet jag inte vad jag ska göra för att Chrill ska åka till Fredrik i Luddvika i flera dagar. Lite nervig är jag att bebisen vill komma just då. Men det behöver inte alls vara så är ju trotts allt 19 dagar kvar.



Lägger in en bild på vår buse. På onsdag är det ett år sedan vi hämtade honom. Bästa julklappen. Han ligger här bredvid och sover nu. Han snarkar högt i sin sackosäck.

Vindruvor

Kategori: Familjeliv

Idag är det en ny dag och jag är sjukt sugen på vindruvor. Tänker dock inte köpa några för att det är så sjukt dyrt. En ask 500g kostar 54.90 på konsum söder. Helt sjukt! Jag får ta ett äpple istället.

Idag har jag bara fixat här hemma gått runt plckat lite. Ätit ägg mackor till frukost och så har en gubbe varit här och fixat vår frys. Nu kan vi köpa hem glass och brocoli :D

Vet inte vad vi ska göra idag ville kommer ju om några timmar. Jag vill åka till valbo och handla sängkläder till spjälsängen och lite sånt för det är väl redan sent ute för att kunna handla lugnt. Det är väl många som handlar till jul. Jag har jätte jobbigt med att gå nu får väldigt ont faktist så det vore skönt att ha allt klart är trotts allt bara 3 veckor kvar till beräknad födelse så man vet aldrig när det ploppar. Jag har inte fixat någonting mer än att laggt fram kläderna för dom ska tvättas och laggt skötbädden på tvättmaskinen. Massor med kläder jag måste köpa med overall, mössa, pyjamas och strumpor. Sen vill jag inte köpa mer för att jag vill ha kläder med lite färg på det kan man köpa sen. Men jag måste ju fixa massor med saker packa väskan och sånt där. Men det ska bli kul att fixa sånt.

Nu är det dags för fruktstund sen måste jag ut och få syre!


Igglo

Kategori: Familjeliv

Jag som hela tiden säger att jag inte haft sug efter något speciellt under graviditeten men vist får man rejält sug ibland men aldrig på en och samma sak liksom det är olika. Nu är jag sugen på glass. Helst mjukglass. Iallafall ska jag gå och handla glass senare. Kom på att man kunde lägga den ute på balkongen en stund tills bra på tv börjar. De ska förhoppnings laga vår frys imorgon.

Att bero på glass så har ju GB gjort många goda glassar. Vissa minns man sedan man var liten, vissa är kvar vissa har dom tagit bort som till exempel igglo.

Första natten

Kategori: Familjeliv

Nu har vi sovit första natten i vår nya säng. Jag känner mig inte mer utvilad men det kanske man blir med tiden. Iallafall så var sängen så fin med våra nya påslakan och allt. MEN! Alla önskar väl sig den här känslan att kunna ha det bäddat som i affären och allt ser så skönt ut i visningssängarna. Det var ungefär så vi hade det. Påslakanen var så stela så att dom blev som sånt där rivigt toapapper ni vet. Så det var inte jätte skönt att sova under dom men men.

Idag gick vi upp nio har ätit frukost jätte gott. Vet inte ritkgit vad vi ska göra idag vi får se. Jag skulle behöva fixa massor med saker undra om jag kommer ihåg det sen. Heh.

Nu ska jag klä på mig och göra mig klar så att man ser lite mänsklig ut.

Ha en bra dag:D

Kungsängen

Kategori: Familjeliv

Nu kommer dom med den nya sängen. WOOHOO!!! Vad skönt vi ska sova inatt. Här med flyttar jag ur min väska som jag bott i 13 år. Nu bor jag på ett ställe och kommer alltid att göra det. Toppen.

Igår så fungerade inte vår frys eller vår sovrumsdörr. Gavlegårdarna kom typ på tio minuter efter att vi ringde. Dom sa att det skulle komma två firmor som skulle fixa sakerna och hörde om det var ok att dom tog huvudnykeln. Självklart! Men när vi kom hem hade det inte varit någon här. Hepp...

Sen skulle någon speciell människa som ska in i Christians nya lägenhet komma och mäta och strula. Så vi skulle äta sent. Jag skulle steka korv med bröd med efter nästan 30 minuter var inte ens stekpannan ljummen. F! Då var man ju döhungrig med. Det gick på en liten platta. De två näramst väggen funkar men man måste ju ha en spis som funkar om man ska bo här. Sen Kan man ju inte storhandla man vill ju ha frys som funkar då. Isbitar till julmusten och jag som har längtat typ hur mycket som helst efter att kunna ha brocoli hemma.

Jaja nu ska vi skruva säng. Emmy ville vara här en liten stund utan mamma så hon kommer hit och leker lite. Man kanske borde köpa hem papper och pennor om det kommer småfolk på besök.

Ha en bra dag

JAAA

Kategori: Familjeliv

Nu har min sambo vaknat hemma hos sin mamma så nu får jag träffa honom snart. Jag längtar ihjäl mig. Fast vi sågs senast strax före åtta igår kväll. Jag har abstinens. Men från och med imorn slipper jag. Då vaknar jag bredvid honom igen. Yees. En natt till bara.

Jag har hunnit med lite terapijobb sen jag skrev sist. Har satt i nejlikor i  apelsiner med lillebror. Tur att han är hemma så det blir lite fart.

Näe nu ska jag väl göra något annat innan jag ska åka till stan och träffa världens underbaraste.

Dagis lucia

Kategori: Familjeliv

I natt har jag sovit hos pappa. Lite ensamt och ovant men det gick ju endå. Christian sov hos sin mamma eftersom han endå var i bomhus till sent på kvällen. Gick upp halv sju för att gå på luciatåg. Inte speciellt jobbigt för morgonpigg kan jag vara om jag måste. Men dagarna blir så otroligt långa om man inte är med mannen. Ska träffa honom elva halv tolv.

Det var iallafall trevligt med lucia. Jag gillar inte alls sånna vuxa det kan jag lätt skippa men med  barn blir det roligare, det är så det ska vara. Iskallt var det med så nu fryser jag fortfarande fast jag kom hem åtta.



Ha en bra dag :)

En söndag

Kategori: Familjeliv

Idag är det söndagen den 13 december, alltså lucia. Inget jag har märkt av speciellt eftersom det inte är på dagisen. Imorgon är det däremot på dagis så då får man masa sig iväg kvart över sju på morgonen.

Idag vaknade vi hos pappa. Vi sov här inatt. Det var rätt skönt att slippa gå ut igår kväll samtidigt som det var jätte länge sen vi sov här typ i april eller så. Vi åt god mat och tog det lugnt på kvällen.

Vid tolv åkte vi hem till lägenheten. Jag duschade och vi hade visning för massor med släkt dvs Fia, Jonas, Mamma, Begnt, Emmy, Farmor och farfar.

Sen åkte vi och fikade hos mamma / mormor. Nu ska vi äta snart supergott ska det bli fia och jonas lagar fläskfile, hemmagjorda pommes, sås och tzatsiki.

Ha det bra :D

Hahaha

Kategori: Familjeliv



Haha här är en bild alla minns. Avslutningen i nian när jag råkade bli jätte fläckig av brun utan sol. Var tvungen att göra en soldusch med den mörkaste färgen.

Sitter just nu i stan hos pappa och väntar på att min mormor och hennes gubbe ska komma och hämta mig. Vi ska till IKEA och köpa nå muggar. Nu har sista flyttlasset gått. Bara städsaker kvar från lilla och säng och sånt från mig sen är det klart. Snart är det tisdag och då flyttar vi in :)

Idol

Kategori: Familjeliv

Just nu sitter jag och tittar på idol som dom flesta andra. Har haft en lugn och trevlig dag med Johanna. Vi har kollat min lägenhet. Åkt och tittat på hennes lägenhet, kollat hennes mammas nya bostad, hem till hennes pappa med saker och sen tog vi en tur på stan. Sen har jag gjort ingenting mest bara suttit gått en vända till lägenheten. Är rätt slut i kroppen bebisen var riktigt bråkig inatt jag hade superont och domnade bort i benen. Nu är det lugnt i magen men jag fryser, har ont i huvudet, öronen och i halsen. Typiskt jag vill inte bli sjuk nu.

Vill så gärna gå och lägga mig och sova men sänggrejjorna är i tvätten så jag får vänta. Har svårt att hålla ögonen öppna. Nu vill jag bara att det ska bli tisdag så vi kan flytta in helt. Det ska bli så underbart att kunna få in lite rutiner och sånt där och framför allt bara vila upp sig innan bebisen kommer.

Imorn kanske man får träffa Emmy med. Hoppas det för det känns som om det var läge sedan. Saknar dom andra knattarna med.

Godnatt

En lugn dag

Kategori: Familjeliv

Idag tog vi sovmorgon. Väl förtjänt tycker jag. Vi har plockat upp det sista och tagit ner allt som ska till förrådet. Nu är det inga uppackade kartonger alls. Vi åt köttbullemacka till lunch i lägenheten. Underbart att sitta vid ett köksbord. Sen har vi bara plockat. Ätit korv med bröd till middag och kollat lite tv.

Imorgon blir det en vilodag tror jag. Christian åker bort med en kompis till sthlm och jag ska till barnmorskan nio. Vid lunch ska jag och Johanna gå och kolla våra lägenheter ska bli kul och visa min samtidigt kolla hur det går för henne i hennes lägenhet. Sen måste jag fixa lite småsaker på stan typ beställa babybox och hämta den och lite sånt. Ska stryka gardiner och sätta upp dom lite småsaker kan man göra sådär själv annars så gör vi allt tillsammans det är viktigt tycker jag så att jag inte bara gör så som jag vill ha det utan att vi båda är överrens :)

Just nu har jag sjukt ont i magen så att jag ska lägga mig och sova. Snart är det helg och efter helgen flyttar vi in på heltid. Då ska vi ta det lugnt, fixa lite hemma njuta och sova i vår nya säng innan bebisen kommer.

Avslutar med att stolt visa bilder på mina fina småsyskon. Ha det bra :D

EMMY



JESSICA



DAVID



FIA

Jätte trött

Kategori: Familjeliv

Idag har jag varit hos pappa packat lite saker kom inte in i min lekstuga heller för att hämta bord och stolar jag tänkte ha i barnrummet. Jag blir jätte arg för min lekstuga är full med sand både utanför och innuti. Den är liksom totalt förstörd. När mamma bodde hemma så fixade hon alltid där sydde gardiner och fixade till det jätte fint. Det är inte Jessica och Davids fel att det ser ut så för dom förstår inte att man inte får ha sand överallt om ingen säger till dom. Dom får liksom göra som dom vill så jag tänker inte skälla på dom. Barn som har totalt fri vilja har det inte bra för dom kan inte uppföra sig någonstans och är dom hos kompisar sen så kommer dom tro att man får ha sand inomhus där med och göra som man vill eftersom dom får göra det hemma. Inte mitt problem snart får man försöka koppla bort det där när man flyttar helt slipper se det och har min egen familj att tänka på.

Nu längtar jag massor efter bebisen! Aa men iallafall så har vi flyttat nästan alla mina saker till lägenheten. Imorgon blir det gardiner och lite sånt så att det ser ut som om någon bor där. Synd att jag har noll ideer om hur jag ska inreda barnrummet. Det är jätte fina tapeter och sånt men sängen ska ju stå bredvid vår i början. Jag ska aldrig låta barnet sova i vår säng så barnsängen får vara vid vår. Vi tänker inte ha skötbord där heller utan lägger en skötbädd på tvättmaskinen istället. Bra att ha nära till vatten och sånt :)

Har ätit tacos till middag det var verkligen supergott sen har vi förståss tittat på bonde söker. Nu ska jag bara kolla runt lite innan jag ska krypa ner i sängen och kolla arga snickaren & stockholm alanda tills jag somnar. På tisdag flyttar vi in på riktigt WOOOHOOO!!!!

Imorn går jag in i vecka 36 spännande.

Flytt

Kategori: Familjeliv

Idag vaknade vi kvart i nio. Helt lagom tid fast jag inte kom upp ur sängen förns lite senare. Idag ska vi pyssla i lägenheten och jag ska fixa med gardiner. Ska åka till pappa tio i elva för att packa ihop det sista och städa ur mitt rum. Vill få det lite ombonat och fint men det är svårt för man vet ju inte vad man ska ha på alla tomma väggar liksom. Man vill ju inte ha fullt med tavlor heller för det tycker jag är fult. Just nu har vi bara lampor i fönstrena i taken och sen är alla rum tomma eftersom alla saker är i garderober och skåp.

Christian har lite skadeglädje nu över att Ericsson läggs ner. Eller aa hans telefon går varm eftersom han har så mycket kompisar som jobbar där. Han fick ju gå hem redan för ett år sedan så han har det bra just nu men vissa andra får det nog svårt ekonomiskt nu. Kommer ju inte bli någon kul jul för många familjer. Taskigt att säga det innan jul tycker jag.

Jag pratade iallafall med min chef på PFV igår så att jag får ha kvar jobbet när bebisen kommer med. Helt toppen tycker jag, helt underbar person Irene heter hon. Om bara Christian kunde få sig ett jobb nu då så skulle det vara pricken över i.

Ha en bra dag allihop.

Min dag

Kategori: Familjeliv

Idag har vi fortsatt att handlat saker till lägenheten. Varit i valbo, maxi och lindholm. Vi har handlat massor med saker bilen blir full men när man varit i lägenheten en stund så märks det inte att vi handlat massor. Man ser bara köksbordet endå. Hehe. Vi beställde soffa idag med. Känns bra att ha det klart men det kommer dock ta 8 veckor innan vi får den. Den fanns i grått hemma om vi ville ha den samma dag. Men vi vill ha en svart så vi får vänta, det är värt det för att bli helt nöjd. Vi har varit igång från halv 11 till 21 idag eller aa jag Christian springer fortfarnade fram och tillbaka med massor med saker. Det är han som sliter mest. Han bär allt, bygger allt och är helt fantastisk.

Tänk att på torsdag är det bara 4 veckor kvar tills bebisen kommer, då är det 2 veckor kvar till julafton och om 1 vecka bor vi på heltid på hamiltongatan. Det känns helt underbart! Man njuter av varenda sekund i nuet.



Såhär ser vår nya soffa ut fast den är svart. Längtar efter deen!!

Nu ska jag gå och lägga mig mycket fix som står på schemat för imorgon.

Natten

Kategori: Familjeliv

Just nu jobbar jag natt. jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Det är rätt lugnt här. Snart är klockan fyra då är det nästa rond och då ska man vända några och böka runt. Då går tiden fort sen ska jag bre mackor ladda bryggaren och hämta tidningarna. Tvättstugan var typ ingenting idag så. Men sen börjar nyhetsmorgon och då kan man bara sitta och slappna av sen ska jag hem.

Jag vill hem och sova så att jag kan flytta. Jag är supertaggad på att sätta upp lampor så att man kan fixa en massa:D

Toppar och dalar..

Kategori: Familjeliv

Finns det i mitt bloggande. Det är ganska mycket nu med flytt, bebis och jobb sen ska man försöka hinna med allt annat också. I förrgår kom Ville och då bakade vi bullar. Ska lägga ut receptet senare. Sen igår så vaknade vi sent av att vi fick ett sms av killen som hade lägenheten. Ja! Vi fick nyklarna så vi var där och beundrade den. Gick ner på stan och kollade lite. Åt lunch / middag på bong mai. Gott gott! Sprang hem till johanna & eric för att kolla på deras nya lägenhet och fikade där. Fint kommer det bli!

På kvällen var jag hem till pappa men jag blev lite raslös så jag åkte hem igen. Ja då var det party här. Lite gubbdagis med lite alkoholhaltiga drycker. Det var trevligt men det är jobbigt när man måste sitta hela tiden har så ont i ryggen och sånt. Som avslut kollade dom på ramstains (hur det nu stavas) nya video. Låten är bra men videon? Iallafall lite smågenerade leende 30+ män som kollar in den var faktist lite gulligt innan det blev utgång för dom.

Idag har vi flyttat lite. Ätit köttbullemacka och nu ska jag vila framför robinsson.

Skriver mer senare :D

En fredag

Kategori: Familjeliv

Vaknade först halv 11. Sen halv 12 då åkte Christian med en kompis så att jag fick sova men jag kunde bara sova till ett. Har suttit och tomglott på tv. Åt nyss skogaholmslimpa och varm oboy. När jag var liten och gick hos dagmamma så bråkade jag och Sofia M om gungmackorna på limpan. Alltså kanterna längst ut. Hehe.

Jag har inget roligt att skriva. Jag tänkte gå och kolla lite mer bebiskläder idag men jag orkar inte åker till pappa och bakar bullar istället. Jag är rastlös och slut i kroppen. Men det får man vara!

Ikväll ska jag bara ligga på sängen och titta på tv. Popcoorn kanske är aktuellt.

Natt

Kategori: Familjeliv

Ja då börjar min andra natt lida mot sitt slut. Ska fixa frukost och tvätten. Lite småsaker bara hämta tidningar. Sen får jag åka hem sju. Vad jag längtar! Natten har varit lite halvtråkig men många som rör på sig och är upp och ner upp och ner. Men men. Jag är rkitigt trött eftersom jag bara sovit 4 timmar. Jag försökte sova på eftermiddagen vi la oss båda två men jag somnade aldrig in. Det ska iallafall bli jätte skönt att sova när jag kommer hem.

Näe nu ska jag sätta fart så att jag hinner äta frukost innan jag åker hem.

Morgonkvisten

Kategori: Familjeliv

Nu så är det morgon och dom allra flesta kämpar sig ur sängen för att ta sig till jobb och skola. Man ska upp med barnen så dom kan se julkalendern innan skolan. Jag ska snart packa ihop för att jag ska gå hem och sova. Har haft en toppennatt på jobbet men nu vill jag hem och lägga mig bredvid min sambo och sova.

Ha en toppendag alla så återkommer jag då jag vaknat.

Mitt i natten

Kategori: Familjeliv

Ja nu är det mitt i natten. Jag är lite dålig på att uppdatera som ni kanske märker men ska försöka skriva lite oftare sen. "Idag" gick jag upp tidigt och åkte med nio tåget till söderhamn. Därifrån åkte mamma, jag, Emmy och mormor till min farmor och farfar i huddik och var där under dagen. Sen åkte vi till sjukhuset för att mamma skulle lägga om sin hand. Efter det åkte vi till tåget och hem till Gävle igen. Vid fyratiden fick jag ett sms om att jag skulle jobba inatt. Jippi. Så jag skyndade mig fram och tillbaka hem till pappa och lånade hans mobila internet. När jag kom hem åt vi middag och fikade lite. Låg och kollade på tv och bara tog det lugnt. Supermys!

Nu sitter jag iallafall på jobbet och har fem och en halv timme kvar på mitt pass innan jag får gå hem och sova. Det händer inte mycket här. Alla är snälla och sover gott. Det är tur att man kan ta med sig datorn för lite tidsfördriv nu när jag inte har något speciellt att göra. Annars är det svårt att vara vaken om man bara tittar på en massa dåliga program på tv. Jag tycker det går massor med mycket bättre nu än förra veckan. Det är ett gott tecken :D

Kom på en sak. Idag när jag gick från tågstationen så mötte jag Therese. Jag har ju bara pratat med henne på msn och inte träffat henne på hur länge som hälst. Jätte kul att träffa henne man kom liksom inte ihåg rösten och sånt. Hon hade såklart med sig sin jätte söta dotter Felicia. Snaaaart får jag springa runt med min egen bebis. Är så avis på henne!! www.mammatess.blogg.se där kan ni läsa hennes blogg:D

Nu måste jag springa för att det är någon som rör sig.

Blå himmel

Kategori: Familjeliv

Idag är det sol och blå himmel. Inte för att jag har hunnit tagit mig ut något idag men jag ska ut snart. Vi ska till lindholms ska kolla lite köksbord och soffa.  Sen ska jag bara ta det lugnt.

Igår skrev jag inget jag hade nog inget vettigt att dela med mig av. Jag var på föräldragrupp sista gången och det var helt okej vi fick se en förlossningsfilm som var som en musikvideo. Allt såg verkligen superenkelt ut. Alla pappor andades ut och mammorna såg förvirrade ut. Efter det pratade dom lite om allt möjligt. Viste ni att vissa vill ta med sig moderkakan hem. Då höll jag på att kräkas gud så äkligt. Man brukar gräva ner dom vid en medicinträd i trädgården. Sen hade det varit ett svenskt par som frågat om dom fick ta med sig den hem för att göra pate. Hur sjukt låter inte det då? Sen mötte jag min farmor på stan. Jessica och david med dom var så fina i håret så. Jag och älsk handlade mat och sen blev vi hemma. Köttbullemacka till middag. MUMS!

Nu ska jag platta håret för jag ser inte klok ut.