Sandra - Colins mamma

Fredag

Kategori: Familjeliv

Idag har jag ont i skallen. Har nog inte suttit mer än sammanlagt 20 minuter. Nu har jag äntligen satt mig i soffan för att slappa en stund innan jag ska sova. Endå är jag inte så trött, vill hälst gå ut och springa gärnet. Det är ingen som vill haka på en fredagkväll och ensam springer jag inte på obelysta cykelbanor.

Godmorgon

Kategori: Familjeliv

Här hemma har vi släpat oss upp en timme tidigare än vanligt. Oftast masar vi oss upp 8.20 och får jättebrottom. Colin äter lelling i tjoffan. Ja nu har vi kommit till det stadiet då man inte kan räkna antalet ord längre. Han är så duktig min lilla Colin.
         

Godnatt

Kategori: Familjeliv

Nu är det dags att krypa till kojs. För att orka med morgondagen. Ska skärpa till mig rejält med både mat och motion då. Har haft en vilodag idag så det blir till att köra medelpass imorgon eftermiddag. Ska försöka fota lite höstbilder på min gobit efter dagis också. Här har ni en bild på dagens trötta morsa, träningsvärk har hon också.

Torsdag

Kategori: Familjeliv

Efter förskolan åkte jag och Colin för att hämta min kusin Alice i skolan. Handlade på vägen hem och lagade tacos tillsammans. Jättemysigt med lite besök. Nu sover Colin och jag sitter ensam. C är hos en vän. Rätt skönt men endå saknar jag spontanbesök. Det finns verkligen ingen som kan ses spontant, det krävs alltid flera veckors planering. Att bara kunna ses en sväng finns liksom inte på kartan för någon mer än mig.

Kavat

Kategori: Familjeliv

Höstskorna Colin har på dagis är av märket kavat. Jag totalt älskar dem och är helt säker på att de märket ska få sitta på min sons fötter även i vinter. Igår åkte vi till stan för att testa skor. Colin älskar att vara inne på eurosko, går han själv springer han alltid in dit för att leka. Fick hjälp att prova ut ett par. Nu på morgonen beställde jag hem dem på ellos. Halva priset på valfri vara. Inte illa det inte! Nu har han två par vinterskor också, fyndade ett par på ica maxi igår för 99kr. Så det kan jag också tipsa om. Skickade ett inlägg från mobilen igår om det. Det kan ta ett par minuter stod det men det har fortfarande inte kommit upp, ett dygn senare?!
                                   

Mitt troll

Kategori: Familjeliv


Colin kan själv, det ser ni va?

BADA

Kategori: Familjeliv





Sjukling

Kategori: Familjeliv

Colin kom hem med feber från förskolan idag. Har mest legat på soffan och slappat. Efter middagen tog han ett långt bad, då är man minsann alltid glad. Han somnade vid sju men har kommit upp igen. Ligger och myser i andra änden av soffan. C är borta ikväll och jag som ville sova för minst en timme sedan. Kommer lite nya bilder senare.

PW

Kategori: Mat & Motion

Dagens promenad resultat:
 

Aj

Kategori: Familjeliv

Nu har jag nyss vaknat med huvudvärk. Vill knappt öppna ögonen och axlarna och nacken gör så grymt ont. Men inte försvinner motivationen för det. Idag blir det lugnt. Ska snart till min farmor en stund efter det blir det hämta trollet. Längtar verkligen efter dagens promenad!

PW

Kategori: Familjeliv

Resultatet av dagens promenad.

Trött

Kategori: Familjeliv

Idag är jag trött, riktigt trött. Vaknade i en blöt pöl i sängen och huvudet är otroligt tungt. Natten har varit okej på jobbet. Nu har vi ätit lite lunch och trollis sover. Då passar jag på att ta en rejäl promenad. Hade vilodag igår så nu är det bara att köra på. I veckan ska jag varva med lite gym. Känns så grymt skönt att ha kommit igång och känna sig motiverad trotts förkylning och träningsvärk. Senare ska vi bara mysa innan jag kliver på helgens sista pass.
                                 
                                  Åh vad jag saknar att gosa bebis! Lilla, lilla Colin ♥

Lördag

Kategori: Familjeliv

Jag har nyss vaknat. Haft en toppenbra natt på jobbet. Ska ta med mig en bok ikväll. Plugga gärnet, snart ska jag ha körkortet i min hand. Sitter och kollar in polisens hemsida flera gånger varje dag. Det ger mig pepp, känns nästan som att jag är där när jag läser. Min vilja är så grymt stark nu och det känns som helt rätt tid att sattsa på karriären. Det blev inte sämre av att mamma köpt ett friskiskort till mig. Nu kan jag träna på riktigt och ska köra gärnet.

Just nu sitter jag ensam vid köksbordet med en kopp kaffe. Ska diska och göra mig klar för lite jenasprovning. Har nämligen fått ett par valfria levis "curv nått.." av min syrra. Hur snälla är inte min familj igentligen. Alla ställer upp för mig nu, älskar er. Näe gud nu fick jag syskonabtinens: Jessica, Fia, David & Emmy var är niii?

Ett måste

Kategori: Familjeliv

De här tänkte jag köpa till min lille son, han kommer bli så lycklig!

Fullt upp

Kategori: Familjeliv

Idag började jag med en kort pw. Tog bara 20 minuter men närmare tre kilometer var ok. Kan ju inte gå ihjäl mig, har riktigt mycket träningsvärk. Efter en långdusch åkte vi till valbo för att kolla diskmaskin. Väl på parkeringen så hade batteriet pajjat, kul. Så vi puttade upp den för en backe och ner. Helt slut kom vi hem och bytte till cykel. Efter dagis tog vi en välförtjänt lunch på max. Nu har vi fikat och jag ska göra mig klar för att gå till Johanna. Inatt ska jag jobba, känns roligt men ovant. Var en hel månad sen jag jobbade sist.

PW

Kategori: Familjeliv

Har nyss kommit hem från en helt okej powerwalk. Har äntligen hittat ett program som jag förstår mig på. Massor med pepp! Jag och G kommer lätt bli snyggaste morsorna på stranden i sommar.
 

Sol

Kategori: Familjeliv

När jag vaknade var det spöregn men vet ni? Solen tittade fram så fort vi skulle cykla till dagis. Riktigt bra, efter det har jag tagit en PW och ska göra mig klar för en lunch i stan. Efter jag hämtat Colin ska vi leka med min kusin hela eftermiddagen. Kommer bli toppenkul. 

Nu är hösten här på riktigt, det känns verkligen i luften. Colin & jag förra hösten.                                   

Morgonstund har "regn?!" i mun?

Kategori: Familjeliv

Ställde klockan på sju idag. Har gett mig tusan på att hinna träna lite styrka och laga frukost innan Colin vaknar på mornarna. Då är jag färdig för en rask promenad direkt efter dagislämningen. Tänker minsann trottsa vädret idag. Annars kommer man aldrig igång. Igår gick jag en promenad med grannen. Tog två timmar innan vi kom hem. Då stod Colin och Christian och spelade innebandy med en fotboll?! Klockan 23 på kvällen. Nu kommer problemen tänkte jag. Efter 1 år helt utan nattnings och sömnproblem kommer dem. Nu ska han sova i vår säng, vakna på nätterna mm, vilket vi verkligen inte vill för Colins skull. Han hade haft mardrömmar. Jag frågade: Vill du gå och lägga dig? JA! Sa han, fick en flaska välling och kröp ner i sängen. Han sover fortfarande.

Nu är det 1 år sedan han flyttade in i sitt rum. Jag och Christian bytte sida i sängen igår och vips så kändes det jättekonstigt. Sist jag sov där var det en spjälsäng bredvid. Saknar att bara ligga och titta på Colin och känna lite innan man själv somnar.

Onsdagmys

Kategori: Familjeliv

Nu sitter vi bänkade framför tv:n och väntar på bonde söker. Det betyder onsdagsmys med gofika. Efter det blir det en lång promenad. Morgon och kvällspromenad hoppas jag blir ståeende nu. Annars har jag kommit en liten bit på alla måsten.

Godmorgon

Kategori: Familjeliv

Träningkläderna är på, Colin är på dagis och alla jobbprylar är packade. Nu blir det en rejäl promenad, kanske springer lite intervaller med. Efter det ska jag sätta mig hos pappa på kontoret för att fixa med allt som hör jobb till. Så skönt att gå iväg och sätta sig. Annars börjar man fixa hemma istället.

Cake pops

Kategori: Recept

Igår tittade min kusin förbi & bakade cake pops. Vi körde efter det här receptet:
Du behöver
2 pkt Ballerina kladdkaka
50-100gr Philadelphiaost
200 gr vitchoklad att dekorera med
Grillpinnar

Gör så här
Mixa kakorna, tillsätt lite philadelphiaost i taget tills du får en lagom kladdig smet som går att rulla till bollar,ca 30st.
Ställ in bollarna i kylen i ca 30 min.
Klipp till grillpinnarna i lagom längd.
Doppa ena änden av pinnen i chokladen, stick ner i bollen och doppa sedan i chokladen & i strössel.
Ställ upp och ner för att chokladen ska stelna.
       

Frånvarande

Kategori: Familjeliv

De senaste dagarna har jag varit rätt frånvarande i bloggen. Haft mycket för mig mest hela tiden tycker jag. Idag har jag lämnat Colin, städat, strukit, märkt exakt alla Colins kläder med sånna lappar, lagat lunch, haft min farmor och vovve hemma på fika, fixat mig och hämtat trollis, hem fixat mellis och bytt kläder på pojken, iväg till bussen med oss, varit med mormor i valbo, hälsat på Colins morfar på jobbet och träffat Colins mormor i stan. Hela kvällen har flytit på snabbt och varit jättemysig. Nu sitter jag och kollar lite bilder och fixar i datorn.

Livsglädjen är på topp och jag känner verkligen viljan att komma någonstans drar i mig. Även om de flesta motgångarna kommer nu så känner jag endå ett pirr i kroppen. Migrän, illamåeende, ont i nacke och rygg och känner mig typ ful och fet. Självkänslan och självförtroendet stiger varje dag. Jag hade mitt mål, polishögskolan den 15:e september. Misslyckades men ser endå att 2012 ska bli mitt karriär är. Min familj gör mig stark. Allt som tidigare var i botten, jag växer som människa samtidigt som Colin växer ur kläderna. Utan er Christian&Colin hade jag inte varit den glada Sandra jag är idag. Tack för att ni finns ♥
        

Förskola

Kategori: Familjeliv



Måndag igen och Colin är på förskolan. Fick med mig ett brev hem att de har tema sinnena i höst. Låter jätte bra i mina öron, jag gillar pedagogiska saker. En kopp kaffe har jag slurpat i mig och ska gå över och hälsa på min lilla voff.

Hund

Kategori: Familjeliv

Man får ju inte glömma att jag faktiskt har en liten hund. Älskade Ville fyller ju år nu om några veckor. Det här hansbandet och kopplet från Maria Montazami design önskar han sig i år.
                                          

Helg

Kategori: Familjeliv

Vi har haft en lugn helg. Varit mest hemma och pulat. Igår var vi till stan och kikade på Colins farmor som spelade fiol och bmx uppvisning. Fia var här mest hela dagen. Gick hem tolv inatt. Idag har vi bara varit hemma. Jag har totalstädat vårat sovrum. Putsat fönstret och fönsterbrädan. Massor med spindelbon så nu kryper det i hela kroppen. Ska ta hela lägenheten torka varenda liten pryl i varje skåp mm. Kommer bli toppen när det är klart. Imorgon börjar en ny vecka, nya tag med arbetssök mm. Känner mig endå väldigt peppad inför framtiden.

Flytta

Kategori: Familjeliv

Som barnfamilj mitt i stan kan jag känna en viss panik av att flytta härifrån. Till ett hus där Colin kan gå ut på gården att leka. Utan mycket trafik och höghus. Att sitta och vänta på jobb för att kunna komma någonstans är också riktigt frustrerande. Både jag och Colins pappa är ju hemma nu. Vi lever nu i ett riktigt klass samhälle och jag hoppas verkligen att det vänder snart. Vi som räddar liv får skamlön medans de som sitter och pekar med ett finger, får allt gratis endå ska ha hur mycket mer som hälst. En annan yrkesgrupp är mäklare. Man märker oftast direkt på mäklarens försäljarsätt, om de bara vill lura på en något eller faktiskt är intresserad och kunnig om objektet. Vi har varit ute på lite visningar nu och vist tar det tid innan man vet vad man ska fråga, kolla, besikta mm. Det är lätt att bli lurad. Ett tag funderade vi på att ta oss till huvudstaden. För att arbetsmarknaden är större, men då är ju också ett boeende så mycket dyrare. Att hitta en bra mäklare i stockholm kan säkert vara svårt. Har ett par nära bekanta som nyss sålt i stockholm. De bytte mäklare och fick budgivning med 70 personer direkt, innan var det inga intresserade, konstigt nog? Även om vi har en plan på sådär 4 år att flytta så kan det endå vara lärorikt att gå på visningar och inte ta första bästa. Det är endå ett ställe man ska ha sitt barn växa upp. Att känna sig hemma. Det gör jag tex inte här. Vi har en fin stor lägenhet, har bott här 1,5 år men jag känner endå inte att jag bor här. Kanske för att jag inte bott i lägenhet tidigare och känner mig instängd. Nej gräsmatta var det vi skulle ha. Stannar endå i Gävle ett tag. Senare i livet kanske Colin vill bo i stockholm eller så då kan vi flytta. Kanske finns lite mer skolor och utbildningar där. För vi är flyttbara, allt för vår underbara son.

Kan själv

Kategori: Familjeliv

Colin gör allting själv nu. Försöker man hjälpa lite börjar han om. Han är duktig och oftast blir allt helt rätt, men det är riktigt tålamodskrävande. Kan man köpa det någonstans?

Men ibland hamnar kläderna bak och fram också.

16 September

Kategori: Familjeliv

Tänk att halva månaden redan gått. Tiden rusar verkligen iväg. Efter dagis cyklade jag och Sofia till hemlingby för en motionsrunda. Nu är jag på G. Alltid lika trevligt. Har precis kommit hem och ska städa lite innan det är dax att hämta trollet. Mamma ska med idag. Senare blir det fika och lek. Fira lite helg sådär.

Älskling

Kategori: Familjeliv


Torsdag

Kategori: Familjeliv

Nu är trollet på dagis och vi hemma. Ska gå ut en sväng om en stund för att fördriva tiden. Klockan 12 ska jag nämligen på lunchdejt. Senare vet jag inte vad som händer faktiskt hoppas vädret blir bättre så vi kan vara ute och leka. Köpa en trisslott kanske och hoppas på att vinna ett par miljoner. Är riktigt trött på vår vardag nu. Är inte den som vill sitta stilla inne och vara begränsad av precis allt!!

Kakor

Kategori: Familjeliv


Colin har aldrig varit för sötsaker. Inte ens frukt har gått i. Nu har han dock kommit på det där magiska med kex. Han ska äta tredubbelt. Frågar man vad han vill ha till middag eller mellis svarar han kaka.

Soliga höstdag

Kategori: Familjeliv


Idag vaknade vi till en solig men blåsig höstdag. Våra mornar är fantastiskt mysiga tills vi får lite brottom iväg. Colin kan klä på sig själv. Det tar lite extra tid. Hjälper man lite så börjar han om. Idag var trottsen värre än värst. Vi kom iväg i tid iallafall och när han väl kom innanför förskolans dörrar och såg alla söta flickor som väntade på honom var allt som bortblåst. Att se 7 st söta små barn omringa Colins i fönstret vinkandes och slängpussandes är väl ren lycka, det gjorde min dag. Så oskyldigt, så fint. Annars tänker jag bara fixa lite hemma idag. Ska slå in lite paket som ska skickas iväg till de som köper saker av mig på tradera. Såg nu att kläder jag lagt ut för 50 redan är uppe i 170, och jag har en ny kärlek tradera!

Tisdag

Kategori: Familjeliv

Idag har jag varit ute på promenad med Sofia ett bra tag på förmiddagen. Riktigt skönt att komma ut trotts vädret. Efter det blev jag kvar i stan tills det var dags att hämta trollet. Efter en sväng till maxi och en riktigt mysig kväll tillsammans har trollet precis somnat. Nu ska jag och mannen i mitt liv se filmer och mumsa massor med gott. Är det myskväll så är det!

Åh fina barn!

Kategori: Familjeliv


Colin Louis ♥

Ferarri

Kategori: Familjeliv



Colin älskar sin radiostyrda ferarribil han fick av pappa när han föddes.

Hemma igen

Kategori: Familjeliv

Nu är Colin hemma igen efter en natt hos morfar and the family. Tänk vad mycket man kan sakna en sån här liten. Efter lite lunch somnade han sött i sin säng. Jag ska passa på att ta lite bilder. Ska sälja babyskydd och me&i kläder. Jag älskar att bli av med saker. Annars kan man ju inte köpa nytt.

Kräftskiva

Kategori: Familjeliv


Igår var vi som sagt på kräftskiva. Jag och fem killar blev det. Haha, jag trodde helt säkert på att det skulle vara fyra gånger så många och hälften tjejer. Men det var trevlans endå! Dock vågade jag inte testa dessa röda små stackare, ni ser ju hur de tittar på mig.

Lördag

Kategori: Familjeliv

Idag vaknade Colin sju. Alltså blev det automatiskt C´s morgon. Efter frukosten gick vi en runda på stan. Handlade vantar, leggins och en skjorta tills ikväll. Ska nämligen iväg på festligheter. Colin får sova hos morfar.

Gohjärta

Kategori: Familjeliv

Colin var lite trött efter dagis. Vi vilade i sängen efter mellis innan vi tog en runda på stan. Colin tokade sig massor på systemet. Jag blir så stolt som mamma när folk vänder sig om, pekar och ger komlimanger om min fina son. Colin hejjar på alla och springer fram och kramar vilt främmande människor mest hela tiden. Han sprider glädje, mammas lilla gohjärta. Ikväll har vi ätit tacos och myst framför film. Nu ska jag krypa ner snart.
       
                                                                  Trollis innan läggdags.

Sneak peak

Kategori: Familjeliv


Eftersom jag lovade en bild på håret idag så får ni nöja er med färgen. Imorgon kan ni däremot få se en hel bild på mig om ni har "o"tur. Är jättenöjd med själva färgen som sagt. Känner mig riktigt hemma i brunt hår dock gillar jag inte att botten är mycket mörkare än allt annat. Men man kan inte få allt..

Fredag

Kategori: Familjeliv

Imorse vaknade Colin tio i nio. Vilket resulterade i en morgon som blev helt pajas. Oftast har han exakta rutiner och tider och rubbningar blir oftast väldigt krävande. Lyckades komma iväg till förskolan tillslut. Har efter det färgat håret och fixat lite hemma. Blev helt ok färg med utväxten vill vi inte prata om. Nu äter vi mellis och ska bara ta det lugnt i eftermiddag.

Torsdag

Kategori: Familjeliv

Efter att jag hämtat Colin på dagis fikade vi i stan. Har varit ute med familjen på middagshopping också. Svängde förbi svärmor och hälsade på Colins kusiner på vägen hem. Nu sover trollis och jag ska iväg för att klippa och sola mig. Måste ju få lite färg i ansiktet nu när jag har blivit brunett. Imorgon får ni se resultatet.

Ang jobbsöket så har jag sökt tre städjobb idag. Men det lutar endå åt att göra väktarutbildning. Går snabbt och eftersom jag förhoppningsvis ska läsa till polis i höst så har jag lite extra förkunskaper.

Godmorgon

Kategori: Familjeliv


Godmorgon allihopa! Här gjorde vi morgon halv åtta, vilket är en timme tidigare än vanligt. Colin ligger och drar sig och har inte kommit upp ännu. Idag är det jobbsök som står på schemat. Känner mig väldigt taggad faktiskt. Hoppas verkligen att jag kommit en liten bit närmare ett jobb ikväll.

Vad roligt!

Kategori: Familjeliv

Idag fick jag ett sms om att bloggen är med på blogg.se förstasidan. Lite roligt, har aldrig varit där förut och vet inte riktigt hur man hamnar där. Annars så har jag suttit hos frissan hela förmiddagen med färg i håret så nu är jag brunett. Ni får se så fort det är klippt också. Då kommer det nämligen upp en helt ny design och ny bild. Hoppas alla mår bra idag, ska iväg på lite modelluppdrag med min lillasyster senare. Efter det blir det att rita upp en jobbsökarplan för morgondagen, för deppig blir man av att gå hemma. Även om det bara varit 1 vecka.

Mamman

Kategori: Familjeliv


Gårdagens mamma, men ser snarlika ut idag. Idag har jag varit iväg på en runda. Fick med mig en duk och ett par galonvantar hem. Tog en cykeltur hem till mina kusiner på eftermiddagen och hälsade på hos pappa på vägen hem. Nu ikväll har vi bara slappat och jag har fått lite uvstrålar på mig. Dags att krypa ner snart för att ta tag i morgondagen. Byebye blondie, hej brunett :P

Tisdag

Kategori: Familjeliv

Har nyss lämnat Colin på dagis. Idag tar jag med min farmor till valbo istället, ett par galonvantar är jag på jakt efter. Sen får vi se vad vi hittar på idag. Hoppas att huvudvärken går över också.


Shoppa

Kategori: Familjeliv

Nu har vi shoppat ännu mer. En fin vinterjacka, en tröja & nya kavat höstskor fick följa med oss hem idag. Handlade lite till mig med. Eftersom de nya adidasskorna är knöliga att knyta själv på dagis så får han ha sina kavat på dagis. Colin testade jackan och ville gå ut med nya kläderna så han tog en promenad till farmor. Medans jag gick i t-shirt och svettades i sommarvärmen. Han är lite tokig min lilla gobit.
      
      

Måndag

Kategori: Familjeliv

Ja då var det måndag igen. Superskönt att Colin är frisk och kan gå till förskolan. Själv är jag mer död än levande tror jag. Ska iallafall ta mig ut till valbo med mormor för att handla en jacka till Colin. Efter det blir det nog en lugn dag. Ska nog ta en liten cykeltur, det är ju så skönt ute. Vila lungorna lite eftersom de redan var dåliga innan förkylningen. Ikväll blir det lite solning och startar en vecka med nutrilett. På onsdag ska jag till frissan för lite nytt i håret. Kommer bli toppen. Kanske kan känna mig som människa när vi ska på roligheter i helgen.

Förkyld

Kategori: Familjeliv

Haft en trevlig dag. Men eftersom hela familjen blivit förkyld har det varit lite jobbigt att flänga överallt. Kalas med gott fika och trevliga nära & kära. Ikväll har jag varit och fikat med Johanna. Nu blir det sängen för min del. Hoppas verkligen att Colin är frisk imorgon så man får ta det lugnt en stund då han är på förskola.

Diska

Kategori: Familjeliv



Jag tror att Colin har missupfattat lite hur man diskar, men söt endå!

Söndag

Kategori: Familjeliv

Idag ser det ut att bli en dag full med skoj. Ska iväg och hälsa på min lilla hund först, sen blir det en fika med Johanna och till sist barnkalas. Hade ett sent styrelsemöte med grannen igår och var ut och kollade vad kollegorna hade för sig. Sist och faktiskt minst så träffade jag världens sötaste lilla tjej på stan, så nu är man bra bebissugen. Blev en sen kväll, men tur som man har att en liten sover efter våra tider så idag gjorde vi morgon halv tio. Trollet gick in på toa, stängde dörren, tog av sig pyjamas, blöjan la han i tunnan och kissade på pottan. Torkade sig och spolade toan, tvättade händerna och sen kom ut. Min stora lilla BEBIS!

Mammas hjärta

Kategori: Familjeliv


Nu är vi redo för hösten.

Bad

Kategori: Familjeliv



Tog lite bilder på Colin när han badade igår, min gobit!