Sandra - Colins mamma

Trött

Kategori: Familjeliv

Nu är jag jättetrött. Ska slummra om en stund. Imorgon blir det mer fix. Skönt att få allt gjort nu. Äntligen börjar man ta tag i saker och kanske man får tillräckligt med motivation till att ta tag i livet nu. Min främsta motivationskälla just nu är M som peppar mig dagarna igenom, superbra vän och mamma till Colins kusiner.

Spisskydd är bla någonting som är prio 1 på morgondagens lista med måsten.

Fix!

Kategori: Familjeliv

När vi kom hem från öppna somnade Colin. Jag åkte med Sofia till hemlingby köpcentrum. ALLA! Citygross har libero up&go för 89kr paketet. WOHO ett kap. Postade viktiga papper också. Efter det har vi fixat här hemma och varit till stan två vändor för shopping. Lite senare ska jag ner och göra klart i källaren. Ska göra iorning en till kartong med Colins kläder. Snart är det lite tomt där for min snowboard och vagnen ska bort. Hoppas någon vill handla! Ja så blev det massor med struntprat, osammanhängande..

Nu siter och och min älskade sambo och myser med smörebröd och lite vatten framför tvn. Är på fixarhumör och min motivation är på topp!

Öppna förskolan

Kategori: Familjeliv

Ja idag vaknade jag först, igen. Har varit vaken drygt en timme men det gör inget. Skönt att gå upp, lägga sig och endå ha tid att kolla runt en snabbis på datorn innan dagen startar. Idag blir det öppna förskolan för oss på morgonen. Skönt att komma ut och grannarna skulle endå iväg på möte så det passar perfa. Ska ringa pappa och fråga om lillebror ska med också. Det är ju så mys att få egentid med mina större guldisar. Emmy har ju varit med mig ett par dagar nu och Jessica har ju skolplikt och en hel drös med vänner så hon har ju inte riktigt tid med mig. Vad snabbt dom växer allihop.

Efter det blir det till att laga lunch och träffa kusinerna om dom ska åka hem idag vill man ju passa på. Colin är ju så lycklig i andra barn att man får dåligt samvete att vi inte skaffar ett syskon till honom. Han böjer sig fram och pratar när han pratar med andra barn, vickar på huvudet förstående och kramas som en tok <3

Kameran får följa med så vi får lite nytt här inne och till vårat 1årsalbum.

Kalas

Kategori: Familjeliv

Ja då var ännu ett kalas avklarat här hemma. Massvis med fina böcker fick Colin och ett tält. Han har suttit i tältet ikväll och sagt tack hela tiden. Superlyckligt barn som får krypa in och mysa sen är det fönster som man kan titta in/ut i. Så nu måste vi bygga hus snart så att Colin kan få större rum till sina saker.

Efter kalaset tog M och jag en promenad med barnen till willys. När jag kom hem var det dammsuget och diskat. Maten stod på bordet, kycklingfilé med kroketter och pepparsås sen gick introt till solsidan. Kan inte bli bättre. J är hos oss också så Colin har busat på. Nu ska jag sova snart för att orka ta tag i morgondagen. Är ju förkyld så det blir nog inte någon träning för mig imorgon bititi.

Söndag

Kategori: Familjeliv

Ja då var det söndag igen. Känns som att veckorna bara flyger förbi. Jag vaknade sju idag och Colin åtta. Pappan sover fortfarande. Han har lite kråkor så det är han värd. Om han nu kan Colin låter inte honom vara i första taget. Just nu äter vi rispuffar som mellis på golvet och bara myser. I eftermiddag är det kalas för Colin och hans kusin som gäller här hemma. Ska bli jättekul. Ska förbereda lite. Baka något och ta fram tårtan. Såhär söt är min guldklimp idag.


Leka

Kategori: Familjeliv

Colin älskar att leka. Han fick ju tallrikar, muggar, bestick och kastrull i plast när han fyllde. Han leker jätte mycket med dem. Duktig och gör precis så som man ska göra. Gunghästen är också något som går hem flera gånger om dagen. Han kan både kliva upp själv och av utan problem.  





Opps! Det var vist inte pottan (taa)

Lördag

Kategori: Familjeliv

Efter att Fia klippt M tog vi med Christian över till svärmor. Åt kalops och fikade. C gick hem för att ta emot Colin som kom hem halv fem medans jag M, SM och S gick till bowlingen. Emmy kom dit hon med. SM och Emmy vann med 148 poäng. Vi vuxna fick 135. Väl hemma gosade jag lite bebis. Så härligt att träffa honom igen.

En superspidad Colin hängde med mig till affären. Efter det lagade C kycklingfilé, pommes, pepparsås med sallad. Colin åt massor. Nu sover han och vi myser. Ska läsa lite recept för att kanske baka något mer till morgondagens kalas. Det kommer bli toppen det.

Igår/Idag

Kategori: Familjeliv

Igår vaknade vi klockan åtta, hade panik. Jag tänkte: NÄE nu har hostmedicinen tagit kol på honom. Men han sov så gott min lilla knatte. Åt frukost tillsammans allihop. När jag klev ur duschen ringde Colins faster. Vi hängde på dem till fjärran. Han fick plaska runt lite men vi blötte inte huvudet, inte ens när vi duschade efteråt. Var inne en halvtimme innan vi gick hem också så han var dunderpigg när han vaknade från tuppluren. Tog en runda på stan och fiskade upp min sambo. Han gick hem med sin syster och barnen medans jag skrev ut lite bilder från dagen. Lekte och Colins farmor kom över med mat.

17.30 kom min mamma, Bengt och Emmy för att hämta Colin (och halva vårat hem kändes det som). M stannade kvar en stund med barnen. Klockan åtta blev det bowling för hela slanten med älsk och ett par till. Jag vann haha men var sämst, konstigt. Resten av kvällen spenderades på lams terass med god mat, trevligt sällskap men framför allt LUGN OCH RO. Däckade halv tolv när vi kom hem. Lilla J som bara är 4 månader var lite lugnare än min virvelvind till ettåring.

Nu har vi vaknat, mina grannar flyttar så sovmorgon får man graven. Dålig tajming för oss. Gick till bageriet för att handla bröd. God frulle i magen och dags att ta tag i dagen. Colin är fortfarande med mormor. Dom skulle ut och åka pulka mm, får se när han kommer hem. Snart kommer min syrra över för att klippa M så hon kommer också. Superskoj att ha folk hemma! Flerfamiljshus med hela släkten? JAA TACK!

Bilder kommer senare, hoppas alla får en trevlig, solig lördag!

Torsdag

Kategori: Familjeliv

Imorse hade vi tvättstugan. Skönt att få allt rent och torrt direkt så slipper man stöka med tvättställningen framme. Efter det bäddade vi rent till Colin med hans nya fina ferarri sängkläder. Vid 11 tiden mötte jag Johanna för en shoppingrunda. Handlade två par brallor, två bodysar och en pyjamas till lilleman. Blev en muminservis i picknikkorg och ett barbapappamemory till Colins kusin också. Hon fyllde ju tre dagar innan honom. Många varv, en lunch och fika hann vi med innan vi masade oss hemmåt efter 5 timmar på stan. Lämnade kassarna och fiskade upp grabbarna för att gå över till Colins farmor.

Där blev vi bjudna på hemmagjord pizza, fetaostsallad, pizzasallad mm. Gissa om det var gott?! Barnen lekte massor och Colin skrämmer lillkusin lite ibland eftersom han är väldigt fysisk och social av sig. Dyker liksom över andra barn och pratar. Hänger sig över axeln och snackar på liksom. Kramar och pussar. Min underbara grabb. Christian lyckades fixa hostmedicin idag också. Colin sover, hoppas verkligen att det håller i sig. Annars vet man att han kan få medicin en gång till inatt. Nu sattsar vi på att få in gammla rutiner.




Lite bilder från farmorsbesöket. Colin älskar att spela piano. Colins farmor brukar spela barnsånger och han dansar med. Typ hur sött som hälst. Han börjar svara på frågor nu med. Ja, nej, där. Är han hungrig ber han om mat. Ofta frågar han om nappen: Bapp JA! Nej Colin du får ingen napp. BAPP JA!! Så fortsätter det sådär.

Hoppas alla haft en toppendag, det har jag!!

Host, host

Kategori: Familjeliv

Vi fick sova mellan 02 och 05.45. Yes vilken härlig dag! Har hunnit tvätta all tvätt i tvättstugan och städat lägenheten. Ska iväg till stan om ett tag med Johanna. Ska handla lite nya kläder till Colin. Hittade söta muminbrallor mm på lindex men det får ju plats två st Colin i midjan på alla mysbrallor och det är sällan snöre i dom tyvärr. Han har så långa ben så lite kläder i 80 vore inte fel. Dags att plocka fram 4:e flyttkartongen för att packa ner hans kläder. Fast vi gett bort typ allt i 62-68. Helt fantastiskt vad han äger prylar min son. Ett helt rum och ett helt förråd. Annars blire nog middag hos svärmor ikväll. Hemmagjord pizza. SOM JAG LÄNGTAR!

Imorgon ska Colin sova hos mormor också. Så vi ska ut och vara vuxna 3:e helgen i rad. Känns toppen att få komma ut och umgås med lite vettiga människor sådär tillsammans.

Tävling

Kategori: Familjeliv

Bra dag

Kategori: Familjeliv

Har varit med M och Colins lilla kusin i stan idag. Haft supermysigt. Efter rundan fikade vi hos oss och gick senare över till svärmor på soppa och trevligt snack. Åh vad jag älskar all släkt gammal som ny. Man får sån energi av att ses med allihop. Nu sover grabben och vi ugglar. Jag ska sova om någon timme. Imorgon blir det träning och kanske en middag hos en av våra grannar :)

Mina grabbar <3

Onsdag

Kategori: Familjeliv

Colin gjorde morgon 05.30. Stackarn har varit vaken nästan hela natten men den tiden har Christian tagit så jag har sovit. Var endå rätt trött och när vi lekt till klockan sju, precis satt igång kaffebryggaren och C var på väg upp så somnade Colin. Nu sover killarna fortfarande och jag sitter och stuttsar i soffan. Hoppas han sover ut nu då så att det blir en toppendag! M sitter på tåget till stan med solsken. Hon kan hon, lysa upp hela världen och jag ser verkligen fram emot resten av den här veckan!

Pappa, pappa

Kategori: Familjeliv

Här hemma är det klasskillnader. Christian är i toppen och jag i botten när det gäller Colin. Pappa kan allt. Han är bäst. Jag känner mig rätt utklassad flera gånger om dagen. Colin och jag går upp på morgonen. Dukar mysfrukost med tända ljus och massa gott. Grabben vill inte sätta sig vid bordet förns pappa kommer. Då äter han minsann. Är vi i lekrummet och kör bilar mm då går han och hämtar pappa, han är roligare. Vi gör samma saker men endå är det pappa som gör rätt. Det är så gulligt dom är ju som ett par kopior. Colin gör varenda rörelse lika sin pappa, ansiktsuttryck och kroppspråk likaså. Dom är så fina tillsammans, mina killar. Men helt ärligt känner jag mig lite utanför ibland.

Enda sedan första natten hemma från BB har Christian tagit matpass och tagit initiativ till det mesta. Han har lika mycket "mammaroll" som mig om inte mer ibland. Eftersom jag inte kunnat amma helt från början så har jag ammat och han gett flaska tills mjölken försvann efter 3 månader. Han hinner också med att storhandla, laga mat, diska, tvätta och städa varje dag. Trotts att han är pappa på heltid. Själv tycker jag inte att jag hinner med någonting. Men vad gör jag igentligen då? Vad är det som tar min tid? Ja jag vet faktiskt inte. Iallafall så har vi aldrig bråkat om vem som ska göra vad i hemmet, om Colin över huvudtaget. Allt sker automatiskt. Är Colin hungrig så lagar någon lunch liksom? Jag har fått en fantastisk möjlighet att få ha Christian hemma med Colin första tiden och jag har jobbat sen han var 5 veckor. 6 veckors mammaledighet på heltid var helt lagom för mig och att få ha Christian hemma är toppen för mig.

Christian och Colin, Åh vad jag älskar er!

Myskväll

Kategori: Familjeliv

Vi har varit på hc idag och fick inte någon hostmedicin eftersom han inte hostar?! Ehm.. De knappt fem minuter vi var där inne hostade han inte alls. Ska ringa imorgon och klaga om han inte får sova för hostan inatt. Annars har vi varit hos mina gulliga kusiner på fika. Colin däckade direkt när han kom hem. Riktig liten tröttis. Själv ska jag snart bli serverad mat och pysa iväg till mocca på en kvällsfika med Johanna.

Annars har jag kollat med gavlegårdarna idag och vi ska få måla våra skåpsluckor och få nya handtag. Sen blire lite nya tapeter och tavlor. Sen är det tip top där inne. Colin ska få ett sånt IKEA minikök också. Han vill så gärna laga mat med oss och han fick plastbestick, tallrikar mm i födelsedagspresent som han gillar att leka med. Annars är det bara lite saker som ska upp på väggarna sen är lägenheten klar. Kommer nog bli klara den här månaden. Åh äntligen, då kanske man ska ha sig en inflyttningsfest då :P

Tidig morgon

Kategori: Familjeliv

Jag vaknade halv sju, hann inte kliva ur sängen innan orden MAMMA! Flög genom luften. Bara att klä på sig och gå in till en liten som leker i sängen. Nu dansar och sjunger vi lite innan dagen börjar på riktigt. Har lite tråkiga vuxensaker som måste fixas idag. Jag brukar ju slippa göra sånna saker. Christian gör det mesta här hemma.

Trotts att Colin är sjuk så går han runt och snackar vilt om allt! Han lär sig mer och mer ord för varje dag. Men allt för ofta hostar han till och då blir han jätteledsen och pekar ner i halsen. Han som aldrig storgråter annars. Han blir mest arg och läxar upp oss om det är något. Han rammlar, hoppar i soffan och rammlar ur, kastar sig och biter sig i läpparna, inte ens sånt gråter han över. Då kan jag tänka mig att han har riktigt ont i halsen.

Rubrik

Kategori: Familjeliv

Colin slocknade strax före ett. Samtidigt fick jag ett sms av Sofia om promenad. Vi promenerade sådär 45 minuter. Avslutade med ett gympass. Kändes dunderbra när jag kom hem igen. Ska försöka komma dit i tid imorgon. Gillar inte sånna som går runt och stryker sig mot maskinerna och stirrar på mig liksom. Ska man inte träna behöver man inte stå och ta plats heller. Funderar på att skaffa en tröja där det står: JAG ÄR MAMMA OCH SAMBO MED MANNEN I MITT LIV!

Hemma har vi bara lekt lite lugnt. Ska ringa hc imorgon bitti för att få en tid. Colin måste ha hostmedicin, då kanske han får sova på natten. Det gör ju så ont när han hostar liksom så han vaknar hela tiden. Sen göra ett halsprov och lite sånt för att kolla att det inte är halsfluss. När jag erbjuder honom mat så gapar han stort och pekar med ett spikrakt finger ner i halsen, typ: mamma är du dum som tror att jag kan äta när jag har så ont!
Nu sover han iallafall och jag myser med mannen framför tvn. Ska sova snart. Har bestämt mig för att sova mig smal så minst 8 timmar i streck. Då måste man lägga sig i tid.


Sjukling

Dagissittuation

Kategori: Familjeliv

Idag fick jag hem ett brev från Gävle kommun. Dagis plats till min guldklimp. Ja eller fängelse? Vad tusan?! Kommun har valt att lägga ner massor med dagis här i stan. Nu har dagissittuationen blivit ohållbar och det är över 30 ungar i kö på alla dagis i stan. Inte ens syskon kommer in på dagis, trotts att de lovats plats enligt papper. Jag har valt ut två centrala dagis som jag tycker passar oss. Båda har ett litet skogsområde på gården och ligger i bostadsområden. Dagisplatsen vi ( och alla andra 100st som ska ha dagisplats nu) hamnar på ett dagis i sätra, långt åt fanders och man måste åka buss i en evighet (iallafall om man bor och jobbar i stan). Det stället är invaderat och inte speciellt en trygg och fin miljö för barn. Aldrig i livet att jag sätter Colin där. Jag är så arg nu så jag kokar över snart. Alla barn i stan som ska på dagis nu hamnar där. Alltså 60 inskolningar på 1 vecka?!

Colin skulle älska att få gå på dagis, träffa kompisar och jag ansökte om dagisplats samma dag som han fick sitt personnummer. Han var 1,5 vecka gammal. Ja, det är tydligen inte säkert att man får en dagisplats i stan alls eftersom det är så många som står i kö. Men vad tusan?! Vad gör man då? Vad som än händer så kommer Colin aldrig att hamna i sätra på dagis. Så långt ifrån mig hela dagarna och svårt att ta sig dit. Om jag börjar sju på morgonen och dagis öppnar halv sju. Ska jag åka dit och hem igen med buss för att hämta/lämna honom.

Sen kan man ju fråga varför de väljer att öppna dagis i världens ände dit ingen åker som inte bor där, det är en omväg för alla. Varför inte låta de få som bor där ta sig till stan för att lämna barnen. Varför inte öppna dagis i stan dit de flesta kan ta sig iallafall? Gävles bussförbidelser är så dåliga så det skriker om det. Man kan inte ens komma i utlovad tid om man så är ensam på bussen. De har ju lagt ner massor med skolor här i stan, varför inte öppna dagis i deras lokaler? DUMSKALLAR..

Måndag morgon

Kategori: Familjeliv

 Colin har fortfarande kråkor, ont i halsen och hosta. Lite feber, det märks på honom att han får riktigt ont när han hostar. Lite tråkigt att man måste hålla honom inne en dag till. Kanske ska gå och köpa lite fingerfärg, papper och en vaxduk så kan vi pyssla lite. Jättetråkigt att man inte kan ta vara på solen.



Jag är iallafall grymt tacksam att Colin äter hyfsat trotts halsont. Han har ju inte så mycket att ta av så han går väl ner i vikt annars. Han kan gärna få behålla sina 8820g. Lillpojken.

Hoppas ni alla får en trevlig dag!

Långtråkig dag

Kategori: Familjeliv

Idag har vi haft det jätte tråkigt. Jag har burit ut sopor, lagat lunch och diskat. Annars har vi bara slöat och jag känner all energi bara spritter i mig. Endå har jag inte någon motivation att gå ut ensam. Colin sover nu iallafall och jag hoppas att han sover hela natten. Han har ju skippat att sova middag två dagar i rad plus att han somnade två timmar senare än vanligt igår. Imorgon ska jag träna annars blir det nog bara att vara hemma. Ta en promenad och Colin inte har feber.

Min tumme var rätt ok men har laggt om den nu ush så det såg ut. Verkar bli en bra läkning men lite mer än under halva nageln är sår. Nu ska jag bara kolla lite tv sen sova så det blir en ny dag. Det borde vara olagligt att ha såhär tråkigt!

Colin är förkyld

Kategori: Familjeliv

Igår fick Colin sagta men säkert feber. Blev pigg när vi åt på restaurangen men sen var det täpt på kvällen. Han kom upp fem minuter medans sprayen verkade sen fick han lägga sig igen. Känner att det är superviktigt att inte tänja på gränserna när det gäller att sova i hans säng. Hur sjuk han än är så kommer han sova bättre i sin säng. Är man orolig kan man själv sova i hans rum. Imorse vaknade han 06 men stoppade in nappen och så fick han sova till åtta. Vi har lekt med alla hans nya leksaker. Han gillar allt! Efter en sen frukost har han somnat och jag ska springa några vändor med pappersinsamling till soprummet. Annars blir det nog en innedag för att inte bli sjukare.

Igår gjorde jag något dumt. Jag skar kakor på en plåt med pizzaskärare. Slant till då jag tog i så hårt jag bara kunde. Resultatet blev jätte djupt jack i tummen. Kom massor med blod, kände hur jag bara ville svimma men mannen som skulle fånga mig i sina armar stod ju i duschen. Lindade runt massor med plåster och tejp. Det blödde igenom åt alla håll men jag linda på till slut verkade det sluta. Jag har inte vågat tagit bort allihop men ska väl göra det sen. Jobba med blod går toppen men mitt eget gör mig knäsvag.





Lite kalasbilder. Colin tyckte om den här tårtan. Det var päronsmak på den. Skönt att den gick hem för det gjorde varken prinsesstårtan eller bakelsen han fick på sin födelsedag.

1års kalas

Kategori: Familjeliv

Idag har vi haft kalas för Colin. Massor med folk och fika. Colin fick världens bästa tårta som Christan fixat. Åh han blev så glad när han såg den och fick blåsa ut ljusen. Han klappade händerna när vi sjöng. Massvis med fia presenter också. Tänker skriva och ta lite bilder sen. Efter vi städat och alla gått bestämde vi oss för att avsluta kvällen på restaurang lams terass. Nu sover guldklimpen och vi ska mysa ner oss i soffan med en irish. Här har ni en bild jag tagit från min syrra.

 Kolla in tårtan, INTE ILLA! Det bästa ska det bästa ha <3

Colin promenerar

Kategori: Familjeliv

Colin promenerar tills han halkar på slutet .

Full fart

Kategori: Familjeliv

Colin gick hela vägen till konsum söder från hamilton och tillbaka. Jag bar honom genom kassan och från interpool till kosumdörren. Han bangade sista 5 metrarna framför trapphuset. Hur duktig får man vara då. Min lilla skrutt. Väl hemma åt vi mysfrulle med pappan. Efter det kom Fia och Jonas en stund. Fixade lite i köket och killarna åt pannakaka innan jag drog mig till gymmet. Efter det har vi ätit pizza till middag. Nu sitter jag ensam och vilar på maten innan jag ska baka det sista till kalaset. Sen är allt klart. Christian har ju städat allt så det slipper jag. Han har ju typ bakat allt med också, mitt livs kärlek det.




Blev bara suddiga bilder eftersom han sprang oavbrutet och jag skulle kånka matkasse samtidigt. Blev en film iallafall så ni kanske får se den senare.

Morgonpromenad

Kategori: Familjeliv

Nu ska jag och Colin ta en promenad till bodins bageri för att handla lite bröd och sen ägg till frukost. Tänkte att han skulle få gå idag. Då kommer han bli jätte glad. Näe nu ska vi ta en pomenad utan vagn. Det kommer nog gå galant! Sen kommer min syster och Jonas på lunch sen är det GYM som gäller.

Gunghäst & pannkaka

Kategori: Familjeliv

Colin har gungat titt som tätt på sin fina gunghäst som han fick av Johanna igår. Han passade på att gunga lite innan han gjorde sig klar imorse. Pappa tog bilder på gobiten. Då blir det bider på hela händelsen och inte bara ansiktet.




Kan stolt berätta dagens framgång, Colin har nämligen lärt sig att göra slängpussar. Världens goaste unge! Det firade vi med pannkaksmiddag.

Jag tävlar!

Kategori: Familjeliv



Jag är med och tävlar om biljetter till idol i helgen hos Sofia. Vore inte fel att gå på konsert gratis eller hur?! Snabba på för hon drar en vinnare idag. Om ni vill vara med.

Fartfylld dag

Kategori: Familjeliv

Colin har fått en godkändstämpel idag på bvc. Läkaren sa att han var perfekt. Liten, söt och frammåt. När det var vår tur gick Colin raka vängen in, sa hej till läkaren och tanten, så söt. De sa, ja vi brukar fråga om de har börjat rest sig på den här kollen. De förundades över allt han kan och jag blir så stolt över allt fint de säger om honom. Efter det tog vi en promenad till öb och willys, handlade det som var kvar till kalaset och blöjor. Colin sov hela vägen dit och hem. Var så skönt att promenera i solen och att varken frysa eller bli blöt om fötterna.

Väl hemma åt vi thaimat till lunch. Efter det har vi lekt lite och det gör killarna fortfarande. Jag har knåpat ihop lite dumlekakor till kalaset. Måste gå till affären sen och handla mer ägg. Saknas 1 ägg, lite smått irriterande nu när jag redan börjat baka. Om en timme blir det pannkakor sen bara mys.

Torsdag

Kategori: Familjeliv

Idag är vi uppe i tid hela familjen. Ska äta frukost tillsammas snart. 10.15 ska vi på 1årskoll på bvc. Efter det blir det lite småfix. Måste ring hc om att det faktiskt är 5 månader sen jag skulle fått tagit prover och 8 månader sen slutade jag med alla tabletter. Det är ju trotts allt vissa saker min kropp inte kan producera och då går den ju ner sig om jag inte får stoppa i mig det. Sen ringa till kommun. Vi har ju sökt dagis från början av februari och dom har inte ens hört av sig. Iallafall kommer det bli en bra dag. Ska handla blöjor på willys med 3 paket för två alla sorter, inte dåligt. Massor med saker till kalaset också. Det kommer bli toppen dethär. Jag har ju en man som bakar massor med hembakat. Duktig han min karl.

1 år

Kategori: Familjeliv

Tänk att han fyller 1år idag. Min lilla bebis är ingen bebis längre. En frammåt liten kille som gillar att ta för sig. Han är inte ett dugg blyg och har energi till tusen. Glad och skrattar sig för det mesta genom dagarna. Han sover från 18-19 till 08-09 oavbrutet samt upp till två timmar i streck en gång om dagen. Han ska göra allting likadant som pappa. Rörelser, ansiktsuttryck, kroppspråk och aktiviteter.

Han kan säga:
Titta
Mamma
Pappa
Där
Här
Du
Wowow
Brum
Knack kack (Så knackar han på dörren)
Nana (Nalle)
Bapp (Napp)
Hej
Kin (Kusin)
Ja
Nej

Han tycker om att göra:
Titt ut (Var är Colin?)
Ring ring (Svarar och pratar i telefonen med handen mot örat)
Kurra gömma (Springer och gömmer sig så ska man leta på honom)
Jaga (Han blir jagad sen byter vi när han tar mig så jagar jag honom osv)
Han kan alla rörelser till Imse Vimse Spindel
Sjunga
Dansa till all musik, spelar ingen roll var vi är
Han har även gjort nummer 2 i en vecka varje morgon på pottan
Vinka
Klappa händerna
Klappa på knäna
Enklare klappramsor när vi klappar mot varandra
Pekar


Jag är så stolt över min fina lilla son som har varit hos oss ett år. Vid den här tiden för exakt ett år sen hade vi kommit upp på BB och låg och studerade vårat underverk. Idag har vi varit mamma och pappa i 1år. Längre kommer det bli och jag älskar det mer och mer för varje dag. Snart börjar han på dagis, skaffar sig vänner, skola, jobb, barn och sen sitter här som mig idag. Tiden går snabbt och vi tar verkligen vara på varenda minut. Colin är ett tryggt barn i en tillvaro han trivs i. Mammas och pappas uppmärksamhet hela dagarna igenom. Det är alltid någon av oss som har tid med honom och hans lekar.



Colin har busat runt mest hela dagen. Han testade sitt nya guldhalsband han fick idag med idbricka. Satans vad dyrt men lätt värt att smycka min diamant. Han var så stolt och fin. Sträckte på sig i ryggen när han stoltserade fram här på golvet. När Johanna åkt åt han lite mat och badade. Blev lite mys i soffan med bästisarna innan han hoppade i säng. En bra födelsedag, han klarade det galant och kan stolt kalla sig 1åring ett år frammåt.
GODNATT!

TÄVLING

Kategori: Familjeliv

Tävling

Kategori: Familjeliv

ÄR DET EN VANLIG DAG?

Kategori: Familjeliv

NEJ DET ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR IDAG ÄR DET COLINS FÖDELSEDAG!!

Imorse åt vi mysfrulle hela familjen. Colin åt prinsessbakelse och öppnade paket. Av oss fick han en idbricka i guld, ett godståg och poliståg till briobanan, en film och av min mormor en mjukishund. Han öppnade paketen fint, lekte med alla saker och tittade på dem. Tack tack tack tack! Sa han hela tiden. Mitt tacksamma barn. Tårtan var mest jobbig för att det var kladdigt tyckte Colin. Efter det duschade han med pappa sen sprang vi till öppna förskolan.

Lekte på öppna med Mille & Vira. Lite bråk om sakerna men annars gick det bra. Tog oss hem och handlade en tårta på vägen. Väl hemma kom min farmor och farfar, de hade med sig en traktor till Colin. Han älskar verkligen traktorer, står i fönstret mest hela dagarna då det åker traktorer som plogar. Nästan lika roligt som hundar. Colin somnade och hann vakna lagom tills Johanna kom förbi. Hon hade köpt den finaste gunghästen. TACK! Colin kommer att älsa den och den är i precis de färger han har i hela sitt rum. Ni får se lite senare. När vi byggde ihop hästen kom Colins farmor. Hon hade med sig en guldkedja i rätt storlek som han har nu och ett djurpussel. Han var så stolt när han hade på sig sitt fina halsband. Min fina son. Lite thaimat för honom och en banan sen åkte han ner i badet. Har efter det bara myst i soffan och förberett middagen. Vi får nämligen finbesök av min svärmor. Det blir fläskfilé och potatisgratäng. Kanske knåpar ihop en fetaostsallad också. Det är ju såå gott!
 
MASSOR MED FINA BILDER FRÅN DAGEN MED COLINS FINA KOMPISAR MILLE & VIRA:











Ett år sen

Kategori: Familjeliv

För exakt ett år sen satt jag här på nålar och viste att imorgon skulle bli den stora dagen. Vi hade fått tid till igångsättning akut eftersom bebisen var liten och det inte fanns något fostervatten.

Sista magbilden i v42 (41+5)

Svar till anonym

Kategori: Familjeliv

Ang Vällingtips. Tack! Jag viste inte att sempers var utan socker, det är ju toppen för smågaddarna. Är ju livrädd att han ska få hål nu när tandhygienisten sagt att så små barn får lida av hål för dom lagar inte på små barn. TACK!

Svar till "Koffazon"

Kategori: Familjeliv

Hej tack för din kommentar men kan erkänna att det känns rätt skumt att inte veta vem du är när du vet så väl vem jag är. Hur hittade du min blogg och vet vilka vi är?

Sista dagen

Kategori: Familjeliv

Idag gick hela familjen till öppna förskolan. Efter det tog vi en runda på stan. Mormor träffade oss på nian så åkte vi iväg till valbo. Har varit där ett bra tag tills vi åkte in till stan igen. Tog en till runda på stan tillsammans med svärmor och hämtade Colins födelsedagspresent som var klar på hildebrandsguld.

Kan inte förstå att nästa gång han vaknar är han 1 år. Sista dagen som 0åring. Lilla älskling vad stor du blir! Sista bilderna som bebis:





TIPS

Kategori: Sandrah testar

I veckan inhandlade jag garnier anti dark circle, har alltid varit mörk under ögonen men extra nu när jag sover dåligt. Jag kan säga att den överraskade mig massor. Den täcker toppen. Man målar på lite runt ögonen och suddar ut lite i kanterna. När det torkat så är det bara att måla foundation över. Har aldrig sett piggare ut! Lätt värt 99 spänn!

Vällingtips?

Kategori: Familjeliv

Vi har länge haft problem med att Colin vägrat välling. Började testa när han var 5 månader, då slutade han att äta helt nästan så vi fick panik några dagar. Efter det har vi provat allt! Alla vällingsorter mm. Nu har vi äntligen hittat den som han gillar. Sempers 1års havrevälling. Vi har börjat med att köra tetra och hällt i från en fjärdedel att börja med sen ökat i ersättningen. Från början har vi bara kört MAM anti BPA flaskor och han gillar ju bara med pip nummer 1. Har man välling i den då kan inte ens jag suga ut en droppe. Köpte nummer 3 och han avskyr när allt bara rinner på. Av lycka hittade jag nummer 2 på babyproffsen och han gillar dem! Helt underbart. Nu har vi bara kört välling i några dagar på kvällen och det går toppen. Jag gör en portion enligt texten på påsen men det verkar inte som att han blir mätt. 200ml vatten och 4,5 msk vatten. Har gett honom en flaska ersättning efteråt för jag viste inte riktigt varför han var så ledsen. Innan åt han 300ml ersättning.
Hur mycket välling ger ni era barn när de ska sova? Står de sig på det hela natten?


Tänk att han åt 5ml åt gången när han kom hem i en liten medicinkopp. Nu äter han 300ml åt gången. Dock bara 2 gånger om dagen.

DAG 1

Kategori: Mat & Motion

Ja, som sagt tänkte jag skriva här vad jag äter om dagarna och hur mycket jag tränar för att få svart på vitt liksom och kanske kämpa lite själv för att stå emot sötsugen och komma ett steg närmare polishögskolan.

Frukost:
Till frulle åt jag en halv fralla med ost och gurka, en halv banan och ett digistivekex. Drack en kopp kaffe med mjölk till.

Lunch:
5 st falukorvsskivor och lite makaroner. Till det drack jag ett glas vatten.

Mellis:
5 st majskrokar (kunde inte hålla mig när Colin fick några st)

Middag:
Kyckling i sweetchiliwok med lite ris. Till det drack jag ett par glas vatten.


Fusk:
Klämde en glass och en vaniljdröm till kvällskaffet.

Måndag

Kategori: Familjeliv

Imorse vaknade vi sent. Colin gjorde stort A på pottan igen, det har blivit en vana och det är jag superglad för. Sen bar det iväg till öppna förskolan. Så blöt jag var om tårna och kall när vi kom fram. Mådd till tusen. Lekte och sjöng, min lillebror var med han också. Vi tultade hem i snöblasket och stannade för att kolla på traktorer. Båda pojkarna blev helt till sig. Hemma har C lekt med David, spelat tvspel och ätit mat. Senare kom Saritha och min syster Jessica en stund också. Nu är Colin lite gnällig, får se om han somnar. Nu är det bara två dagar kvar tills han fyller 1 år. Kan inte förstå det..

POLIS

Kategori: Mat & Motion

POLIS POLIS! IMORGON LÄGGER JAG PÅ ETT KOL!

Så kanske man vill vara med på bild oftare, ush vad jag lider när jag ser mig själv, det är liksom inte jag. Näe träna, träna, träna!!

Kisskiss..

Kategori: Familjeliv

Kisskisskiss.. säger Colin när han sitter på potten, min lilla plutt. Dagen har varit lugn vi har bara lekt oss genom dagen. Imorgon börjar en ny vecka och det är dags för öppna förskolan. Colin kommer tycka det är så kul att träffa alla. David ska med också. Nu kollar vi solsidan och tar det lugnt. Funderar på att lägga mig snart är så trött på alla som är så avundssjuka på det jag har och den jag är så de måste trycka ner en. Kan inte folk göra annat än att missunna dom som har det bra? Omoget, jag kommer aldrig sjunka så lågt iallafall.


<3

Söndag

Kategori: Familjeliv

Igår var det full fart här hemma. Vi sprang i omgångar till stan för att handla kläder till kvällen. Sen packade vi ihop Colin som åkte hem till sin morfar. Klockan sex gick vi på bio. Little fockers, rolig och lättsam att se. Tog en matbit på cheers och spenderade resten av kvällen på interpool. Supermysigt att vara med min man ute sådär. Var ett halvår senast. Colin hade sovit bra där borta. Somnade halv åtta till halv nio. Duktig kille, han var lite besviken när pappa lämnade honom nu på förmiddagen.

Colin har ätit rostad macka med oss nu till frulle och så drack han vatten i våra filippa K muggar. Lika mamma och pappa, ett sånt lyckligt barn när han får göra som vi. Nu sover han och mannen tvättar. Får se vad dagen har att bjussa på. Mycket möjligt att det blir en sväng till citygross / ica maxi och höra om tårtor inför lördagen. Ska nog beställa imorgon. Det är viktigt att tårtorna är formade i F1 bilar dock. Bagerierna i stan gör vist inte sånna så vi letar på. Önskar vi hade en lokal att hyra så alla får plats.



Min lilla spink, babyhull? Näe sånt har vi aldrig sett.

Ny vagn?

Kategori: Familjeliv

Jag har blivit förälskad i en vagn. Mycket möjligt att den infinner sig i vårat hem i slutet av månaden:

Men 6000 kr är inte riktigt vad jag har över nu.. MEEN kanske om jag inte köper en ny kamera. Hmm..

Läsa böcker

Kategori: Familjeliv

Colin älskar att läsa böcker. Han läser när han sitter på pottan och så sätter han sig i fulfotöljen och läser. Han ser så rolig ut för han pratar med bilderna. Är det en mus som äter ost. Ja då smaskar han med munnen. Är det en hund pratar han med bowow. Han kan gris och katt också. Älskade bebis. Här är han för några minuter sen:



Sockersöt som en flicka. Nu packar vi väskan till Colin. Ikväll ska han sova hos sin morfar och vi ska ut på bio och middag <3

Sötaste mini

Kategori: Familjeliv

Min minimänniska är den sötaste varelsen son någonsin skapats. Här äter han ett par äppelbitar på donken idag:



Mat & Motion

Kategori: Mat & Motion

MAT & MOTION
Ja, det heter min nya kategori här. Jag tänker notera för min egen del vad jag äter och hur jag gör av med det. Känner att mitt tidigare matmissbruk gör sig tillkänna när jag börjar bli bottenlös och få dubbelhaka. Vågen börjar gå uppåt för första gången på 2,5 år.. För att försöka sätta stopp för det här så ska jag tusan skriva allt så jag kan ta tag i det. Det var lättare att äta nyttigt när jag var gravid. Då tänkte jag hela tiden på vad jag åt. Det jag själv stoppade i mig gav jag min bebis. Vem ger en nyfödd bebis godis liksom? När jag slutade amma så var det lite lättare att stoppa i sig skit. Imorgon startar jag.

Myskväll

Kategori: Familjeliv

Vi tog en fleratimmars shoppingrunda i stan. Avslutade med donken. Colin delade en happymeal med mig. Eller ja. Han åt ett par äppelbitar. Efter det har jag varit och solat och Colin har ätit en hel flaska välling idag. Åh det är en stor dag för oss. Att han inte ätit ersättning. Hoppas det håller i sig. Nu ska vi klämma ett par toast och bara njuta av varandras sällskap. Packa Colins väska med för imorgon ska han ut på äventyr, nervig jag är då..

Godmorgon!

Kategori: Familjeliv

Colin vaknde klockan nio idag. Helt underbara sovtider har han just nu. Vi sprang ner till stan och handlade present till min farmor. Mötte mormor och gick till min farmor och farfar. Har fikat och lekt med Ville. Colin somnade nästan sittandes så vi gick hem. Skönt att bo grannar med dom! Nu sitter jag på golvet, jag och C har legat i sängen och planerat 1års kalas. Ska väl fixa lite här hemma eller ja.. Gå ut med blöjpåsen sen har min sambo gjort allt redan. Lämnar jag en kopp på diskbänken när jag går hemifrån så har han diskat, dammsugit och sånt innan jag kommer hem igen. Ungefär som lyxhotell, är det lunchtid lagar han mat och cyklar runt hela stan och handlar mat och prylar vi behöver. Därför lever vi grynt ekonomiskt trotts att hyran är rätt dyr. Nu ska jag pussa på mannen innan trollet vaknar.

Torsdag

Kategori: Familjeliv

Jag struntade i att ställa klockan igår kväll. Kände att jag ville sova ut lite. Det fick jag också. Klockan 09.20 hörde jag en liten kille snacka i sitt rum. Vi gick in i badrummet och jag skulle måla lite mascara. Colin var naken och drog fram pottan. Han gillar att bära runt på den. Två sekunder senare sitter han på den och lägger av 2 korvar. Så duktig! Nu blir det ännu mer potträning på mornarna. Det äkligaste jag vet är stora barn som har blöja. Max 2 år sen ska han vara torr dygnet runt. Sen åkte vi till valbo och hämtade en hylla. Hann också in till sandviken, vilket skithål. Där skulle jag aldrig vilja bo. Colin sprang runt inne på lidex, jag kollade rean. Jag hann knappt blinka innan han sprang in i ett omklädningsrum där en provade. HEJ HEJ! sa Colin glatt och sprang fram till en spegel för att pussa sig själv. Väl hemma  åt vi lite köttbullar innan vi fick finbesök.



Vira och Josephine kom förbi och lekte. Vira var så söt hon skrattade så man själv blev helt rörd när hon såg Colin. De lekte och Colin var lite trött. Han brukar ju sova två timmar på dagen och hade inte sovit alls. När de gick hem åt Colin mat, smörgåsrån och ett päron. Han badade med pappa och jag diskade. Medans jag gjorde iordning en flaska välling så somnade han i famnen på C i köket. Nu har vi ätit biffteki och diskat. Slappar lite gör jag och C bakar kakor, sötnosen min <3




Colin & Vira

Onsdag

Kategori: Familjeliv

Vi har ätit hämtmat idag. Jag fick lite damp när tillbehör till middagen inte fanns på någon av de 3(!?) matbutikterna i stan. Nu kollar vi lite tv men jag ska sova snart. Har ont i skallen. Imorgon ska jag en sväng till valbo för att hämta en hylla på mio och lite sånt. Längtar tills i slutet av månaden då vi får upp sängbord mm i sovrummet. Då är det bara nya tvn som fattas. Åh vad jag älskar mitt hem och min familj! Imorgon ska jag nog ställa klockan och gå till gymmet innan Colin vaknar. Blir toppen det.

<3

Träna!

Kategori: Familjeliv

Nu ska jag stoppa i mig lite mat och springa ner till gymmet. Är ju så bra när man har nära. Har sån lust att gå på något pass men har inte nya lappen hemma så jag vet inte vad som går idag. Får väl gå och hämta en. Jag är så peppad, allt kommer bli så bra när jag väl kommit igång. Längtar verkligen tills man kan börja bygga muskler och klara fystestet <3 Högskolan nästa!

Åh nu blir det inställning SLIM på mitt liv.

Besök

Kategori: Familjeliv

Idag vaknade vi vid åtta av klockan, Colin sov lite längre. Tog på oss kläder och sådär eftersom Emma och Casper kom över på playdate. Colin och Casper har lekt jättebra och varit fachinerade av varandra. Roligt att se och nyttigt för Colin att lära sig att dela med sig av sina leksaker. Nu sover han som en stock och jag halvsover i soffan. Blir nog en premiärrunda till gymmet senare. Ska bli så härligt. Iallafall så snöar det i Gävle. Kul då, blir så sur. Det ogillas starkt. Näe nu blir det lite ordning och reda här hemma. Ha det toppen idag!

Casper & Colin hemma hos Albin.

Tisdag

Kategori: Familjeliv

Nu sover Colin sen ett par timmar. Han sov ingenting på dagen och resultatet av det blev att han somnade vid 18. Vi har kollat en småstadsliv film och ätit god middag. Slappar med en kopp kaffe i soffan nu innan vi ska krypa ner. Jag ska lägga mig så jag alltid får åtta timmars sömn. Har läst att det är vetenskapligt bevisat att de som sover mindre än åtta timmar per natt har i genomsnitt 10(!?) cm extra i midjemått än de som sover åtta timmar eller mer per natt. Det kommer bli svårt när jag jobbar nätter men mina hemmanätter ska bli längre. Har varit hos mina kusiner idag med, full fart och Colin har blivit så ompysslad och bortskämd, jag likaså!

Öppna förskolan

Kategori: Familjeliv

Idag har vi varit på öppna förskolan. Var inte så jättemånga där men Colin röjde endå. Han styr och ställer, pekar och tillrättavisar andra barn, på ett rätt gulligt sätt. Jag hoppas att det inte grundar till något dumt. Han är väldigt frammåt och är inte nå blyg alls. Han är duktig på att ta för sig och skäms inte att dansa och sjunga inför hela gruppen och stå i mitten. Jag är jättestolt över min son som är allt som inte jag var. Nu har vi precis kommit hem och ska åka iväg till min faster och kusiner. Ska bli superkul. Nu är det någon som protesterar.

Gapskratta = Slippa sova?

Kategori: Familjeliv

Nu på kvällen har Colin sprungit runt i soffan och gapskrattat. Han trodde säkert att han skulle slippa sova men tillslut la vi honom endå. Han somnade på direkten. Det är verkligen toppen att han har börjat sova i eget rum. Vi sover ju som sagt också mycket bättre. Har tagit en kvällspromenad nu på kvällen hem till pappa och suttit där i tio minuter och lånade ett par filmer. Småstadsliv, Hur roliga är inte dom då? Det var länge sedan jag skrattade mig till tårar. Har ni inte sett småstadsliv så måste ni göra det, superskoj!




Mamma, jag skrattar ju. JAG ÄR INTE TRÖTT!

Tidig födelsedagspresent

Kategori: Familjeliv

Idag har Colin fått en tidig födelsedagspresent av sin morfar. En tripptrapp stol. Superfin, och han gillar faktiskt att sitta i den. Han premiär åt en pepparkaka i den. Min lilla sötnos. Nu sover han och jag ska kila ner till stan för att handla mitt gymkort. Pepp, pepp, pepp!





Stor kille

Kategori: Familjeliv

Colin är en stor kille, han vill inte sitta i barnstol utan ska sitta på en vanlig stol när han äter frukost. Min lilla sötnöt!



Just nu är killarna ute och leker. Jag passar på att roa mig själv lite. Har snart plockat färdigt med allt här hemma. Gardinerna är på plats och julen är borta. Superskönt, kan inte fatta att julen redan är över. Ikväll ska vi mysa med lite faijtas och bara ta det lugnt. Imorgon börjar ännu en fartfylld vecka och det är dags att planera ettårskalaset lite mer seriöst. Allt ska vara perfekt för min lilla 1åring <3

Sovmorgon

Kategori: Familjeliv

Imorse vaknade Colin 9.30. Helt underbart att kliva upp vid den tiden. Nu har han sovit i sitt rum så pass länge att vi kan ta ner resesängen vi har i vårat rum. ÄNTLIGEN! I veckan ska vi köpa sängbord och fixa klart i vårat sovrum. Jag sover mycket bättre nu när man inte hör honom vända sig och röra sig på natten. Hela morgonen har vi städat bort julen. Tagit ner gardiner tvättat strykit allt. Så nu är vi snart klara med det. Det blir en rejäl städning efteråt så man får bort alla barr. Ska ta en tur till stan först bara för att handla sopsäckar och saker till lunchen. MEN vad ska man äta till middag, vi är inte sungen på någonting och har dålig fantasi.
Vad ska ni äta till middag idag? Förslag?

Mitt lilla frö

Kategori: Familjeliv

När Colin vaknade busade vi i soffan och han dansade massvis till robyn. Tror närmare bestämt att det är hans första idol. Strax efter fem hämtade Fia och Jonas oss. Vi åkte till mamma och B på middag. Blev kvar till 22.30. Colin har busat massor så nästa gång lämnar vi honom kvar. Nu sover grabben och C har sprungit över till J för att kolla nåt. Jag ska väl lägga mig snart för jag är dundertrött. Här har ni bilder på mitt lilla busfrö tidigare idag. Så sötaste som finns!





Opps! Mamman råkade hamna med hon också.

Gymkort

Kategori: Familjeliv

Nu har jag bestämt mig. Till veckan blir det till att ladda mitt friskis och svettiskort med en termin. Ska boka in genomgång på alla maskiner också så har man mer motivation till att gymma. Jag det blir mycket pass också, är grymt sugen på spinning och kanske testa på vattenjympa någon gång. Det finns ju allt och det är superenkelt att boka in pass via datorn hemma. Min motivation steg nåt så grymt nu och är riktigt pepp. Billigt och bra!


Någon mer som tränar/ska börja på friskis?

En lördag

Kategori: Familjeliv

Efter att jag skrivit igår somnade jag på C i soffan. Colin sov i sitt rum utan att säga ett ord förns klockan halv åtta imorse. Kan inte vara annat än stolt. Allt går åt rätt håll. Vi har lekt hela morgonen i hans rum. När C vaknade hade min syster kommit hit. Vi solade tillsammans. Jätteskönt. Ska ligga i nu med solning. Sen har Josephine och Miranda fått mig så sugen på att träna så jag måste nog gå och köpa ett gymkort på måndag. Nu blir det lite fix här hemma innan vi ska iväg till mamma och Bengt på middag ikväll.

Trevlig helg allisammans!

FREDAG

Kategori: Familjeliv

Kunde inte sova inatt sen hamnade Colin i vår säng av någon knepig anledning och bestämde sig att ligga med rumpan på mitt huvud. 06.30 bar det av till jobbet. Fick jobba med någon dryg vikarie som inte gör ett S K I T. Hade superkul med ordinariepersonalen iallafall. Dom pratar hela tiden om att de vill att jag kommer och jobbar likaså chefen. På vägen hem såg jag en supersöt flicka som åkte pulka förbi. Ååh vad jag saknar min son sa mitt mammahjärta. Och tre minuter senare, vem möter jag? Jo min son och sambo med pulka. Så söta som gick och mötte mig utan att förvarna. Vi tog en promenad. Efter det har vi tvättat och C har lagat thai satay till middag. Nu sover grabben och jag har startat datorn för första gången idag. Har hunnit tagit lite bilder på Colin med. Han har dansar loss till robyn idag. Kanske ni får se filmen senare.



Hur har er dag varit?

Vår dag

Kategori: Familjeliv

Colin vaknade 06 för ovanlighetens skull. Han gjorde ifrån sig 4 (!?) bajsblöjor. Bakade en sockerkaka, självklart hjälpte Colin till att både vispa och fixa. Efter det åt vi lunch och Johanna intog vårat hem. Vi fikade och spelade wii i lugn och ro medans grabbarna var hos farmor. Har lagat potatisgratäng, fläskfilé och fetaostsallad till middag. Typ hur gott som hälst. Jag tror Colin håller på att få tänder eller så. Han dregglar, snorar och bajsar massor. Hoppas att han sover hela natten i sitt rum. Imorgon ska jag jobba 7-15, ingen favorit men det funkar. Nu ska ni få se lite bilder som jag tagit idag:



Badtajm

Kategori: Familjeliv

I dag är det onsdag, det betyder baddag för det har Colin pappa bestämt. Hann ta ett par bilder innan kameran laddade ur:




Bara gå

Kategori: Familjeliv

Vi har varit på stan hela dagen idag. Colin har knappt suttit i vagnen gått i flera timmar helt själv. Så jätte duktig är han! Bara 11 månader och går en hel shoppingtur på stan. Han har fått massor av fint idag ska lägga upp bilder sen. När vi kom hem åt vi massor med god mat. Stekt bröd med curryköttfärs. Svärfar som varit hit och fyllt upp kylen med massor av god och spännande mat. Nu sover grabben och såhär cool var han när han sprang runt i stan idag:

Barnvagn tillsalu

Kategori: Familjeliv

Ska sälja våran barnvagn som har stått sen i maj. Vi får inte plats med den helt enkelt.

ONSDAG

Kategori: Familjeliv

Vi vaknade klockan tio idag. Det känns som om att jag inte sovit på flera år. Efter frukosten har C städat och diskat sen somnade Colin precis, eller han ligger i sin säng och somnar. Idag ska vi köpa en låda till julsakerna och kolla presenter till min 1åring. Funderar på att köpa en svan matstol. Den kostar endå strax under 1500 kr så det blir rätt lagom. Sen ska han ju få en säng också och den kostar lika mycket. Ingen ide att köpa leksaker för det blir han endå överöst med.

Träningstvspel

Kategori: Familjeliv

Har alltid varit sugen på wiifit. Har kollat runt lite och det finns ju massor med träningspel till alla konsoller. Då blev jag lite kluven. Ska man köpa wiifit eller det andra spelet till wii? Kanske man ska köpa active2 till ps3?



Någon som provat något av dessa som kan ge lite tips?

4 Januari

Kategori: Familjeliv

Har jobbat fram till två idag. När jag kom hem gjorde jag Colin klar och mötte upp Emma & Casper, Madde & Albin. Vi fikade i stan. Jätte roligt att träffa dom igen och jag hoppas vi ses oftare nu. När jag kom hem hade darling lagat mat och fixat. Vi har lagt Colin och myst massor innan han åkte iväg till södra. Nu sitter jag här ensam och det är inte skitkul. Varför måste alla vara så upptagna, folk som gillar att göra saker spontant sökes? Så länge jag inte jobbar så tackar jag ja till allt folk erbjuder mig medans andra aldrig har tid att göra någonting om man inte planerar flera veckor innan. Jag ska nog baka lite iallafall. Få in tekniken innan det blir 1års kalas.

Åh 1 timme gammal <33

.

Slapp

Kategori: Familjeliv

Nu har vi lagt Colin och bakat bröd. Jag har ju en sån maskin som bakar. Man häller i lite mjöl och sånt sen piper den när brödet är färdiggräddat. Kollade familjen annorlunda som alla andra. Det är sån trevlig stämning i familjerna och alla är så mån om varandra. Själv vill jag inte ha så många barn eftersom jag vill ge mina barn allt dom vill ha. Kan jag inte det då blir det inga fler. Så är nu läget med Colin. Även om han är helt tokig i andra barn och står och petar på tvn och blir superlycklig så fort det är en bebis där så får han vänta på att bli storebror.
Vi har kollat 16 and pregnant också. Crille har blivit ett riktigt freak av det. Jag tror att det påminner honom om hur underbar dagen då Colin kom ut till oss var. Nu ska jag sova för imorgon börjar jag 08.00.

Colin smälter in i alla filtar i sängen. Han har sån rolig stil när han sover. Pyjamasen fick han av sin farfar i julklapp. Kan erkänna att vi inte känner igen honom när han har den. Vi har aldrig klätt honom i babyblå förr. Inte i ljusa färger heller. Vi har kört på tuffa kläder med massor av färg redan från början. Så nu efter 1 år äger han sitt första klädesplagg med babyblå färg.

Måndag

Kategori: Familjeliv

Nu har jag vaknat och ätit lunch. Var helt död imorse när jag kom hem. Inte får jag sova ut imorgon bitti heller för då ska jag till jobbet. Annars blir det bara en hemmadag igen. Jag skulle behöva ta mig ner till stan för att handla lite nytt smink men tar nog det imorgon istället. Kör nog lite spa här hemma istället. Colin har stått i fönstret och kollat på plogbilarna idag. Han är så söt. Vet ni vad han gör mer? Kullerbyttor, snacka om att han ser skoj ut.

Nyårslöfte?

Kategori: Familjeliv

Jag har inte något speciellt nyårslöfte. Jag tänker börja träna nu eftersom jag gått ner 18kg. Måste ha lite fett kvar för att kunna bygga muskler. Mitt mål är att vara klar med körkortet så att jag kan söka polishögskolan till hösten. Annars vill man ju såklart börja äta nyttigt. Jag tänker att jag äter vad jag vill så länge jag inte går upp i vikt. Köpte lite godis tidigare idag men tog en sen var det stopp. Mådde så illa så jag kastade resten. Man ska inte äta bara för att äta liksom.

Idag vaknade jag ett. Då var lunchen på bordet. Köttfärssås med spagetti. Sen har vi spelat wii och kollat film. Till middag blev det pizza. Johanna frestade mig igår men det var inte lika gott som jag tänkt mig. Nu väntar det jobb hela natten. Hoppas alla haft en bra dag!

Shopping

Kategori: Familjeliv

Jag fick mycket pengar i julklapp. De var till mig och inte till Colin så jag ska köpa någonting till mig själv. En systemkamera får det bli. Har kollat runt lite och hittat Nikon D3100. Det blir nog en sån men ska kolla runt en extra gång och höra lite innan jag slår till.


Har du en systemkamera? Vilken? Bra/Dålig?

Lördag

Kategori: Familjeliv

Colin sov till klockan tre. Då kom mamma och Emmy. De lekte och fikade hos oss ett par timmar. Lagade lövbiff med pepparsås, pommes och en fetaostsallad till middag. M kom hem till oss och kollade film. Den var så spännande fast jag inte såg den från början. Funderade helt ärligt på att komma försent till jobbet för att se klart. Nu är det jobb på schemat, hoppas ni andra får sova gott.

 

1 Januari

Kategori: Familjeliv

Då var det nytt år. Jag var nära att bli levande begravd på vägen hem från jobbet imorse. Hade det inte varit stora snövallar hade jag nog blåst av staffansbron. Massor med snö och ingen plogbil. Fick sova till halv ett iallafall. Så nu har vi ätit kinamat och duschat. Mamma kommer och hälsar på senare. Ska bli kul att träffa Emmy. Annars blir det en lugn dag med nära och kära innan det bär av till jobbet igen.