Sandrahs bullar
Kategori: Recept
Bulldeg:
50 g jäst
100 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1/2 uppvispat ägg
1/2 tsk salt
3/4 dl strösocker
7-8 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g rumstempererat smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Smält smöret och vänta tills det är 37°.
Smula och blanda ner jästen.
Blanda sedan ner resten av ingredjenserna.
Degen ska vara kletig.
Klicka i degen i formar.
Blanda iordning fyllningen.
Rulla fyllningen till bollar och tryck ner dem i bullarna.
Låt bullarna jäsa i 30 - 40 minuter.
Pensla och ha på pärlsocker.
Grädda i 250° i ca 8 minuter
Mina favoritbullar. De går supersnabbt att göra eftersom dom bara jäser en gång och man slipper baka ut degen. Eftersom jag har ont i tummarna så är dem perfekt och mycket godare! Till jul brukar jag riva i mandelmassa i fyllningen och ha saffran i degen. Superduper dunder gott!