Sandra - Colins mamma

En dag i stockholm

Kategori: Familjeliv

Igår tog vi bussen 8.30 till huvudstaden. Med lite mutor, mobilspel och film så gick resan dit galant. Det var mest solen som störde. Vi åkte förbi en trafikolycka på vägen dit då fick vi se brandbilar och ambulans köra förbi. Det var lite häftigt tyckte Colin. Väl av bussen köpte vi SL biljetter och åkte spårvagn till djurgården och Junibacken. Vi började att leka i ett sagoland med massor av spännande hus bland annat mumintrollet´s. Vidare till sagotåget vilket var en ritigt häftig upplevelse. Med Astrid Lindren som berättarröst åkte vi igenom sagornas värld. Colin blev helt till sig av att ha hälsat på både hos Emil, Karlsson på taket och Madicken. De andra sagorna har vi inte visat ännu men det var lika häftigt för det. Tåget stannade vid villa villerkulla. Äntligen var vi i pippi´s hus. Det enda som saknades var själva pippi eftersom det bara var Herr Nillsson och lilla gubben hemma. Efter lite lek satte vi oss på golvet och fick se Pettsson och Findus teater. Riktigt bra och lagomt lång. Efter en hel del köttbullar med potatismos i familjens magar gick vi vidare till nästa rum. Där var det ett sjörövarskepp, korvkiosk, djungelställe, flygplan och massor av andra roliga saker att leka i. Efter tre timmar lämnade vi Junibacken för den här gången men kommer inte dröja länge innan vi kommer tillbaka.
 
Vi gick vidare till Aquaria vattenmuseum som låg en bit bort. TIttade in i regnskogen med en massa fiskar och giftiga grodor med fina färger. Vi fick se matning av hajjarna och de andra fina tropiska fiskarna. Där fanns det också massa andra spännande fiskskar att kolla in. Avslutade med en glass i caféet som hade stora fönster ut mot vattnet där vi såg både stora och små färjor köra förbi. Vi gick tillbaka till spårvagnen och åkte tillbaka till stan. Colin somnade på mindre än fem minuter när jag lastat upp i selen. Jag och Christian gick runt i affärer i drygt en timme och kollade innan vi gick mot stationen. Colin vaknade och vi åt burgerking till middag. Bussresan hem gick superbra, Colin kikade film och sjöng massor med visor och var på gott humör.
 
Han somnade gott efter en promenad hem i mörkret efter en dag full av upplevelser. Äntligen är han så stor att det inte är jobbigt att hitta på sådana här saker hela familjen. Tänk vad mycket roligt det finns att hitta på i stockholm till barnen. Lite tråkigt att det är sammanlagt 4 timmars restid men det är det värt. Nu är jag mer motiverad än någonsin att hitta på sånna här upplevelser med familjen igen.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: