Sandra - Colins mamma

Kladdkaka med cocos

Kategori: Recept

Kakan:
4
ägg
6 dl socker
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl mjöl
180 g smör eller margarin

Glasyr:
75
g smör
2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 dl sirap
1 påse cocos

Gör såhär:
Vispa ägg och socker.

Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och kakao.

Rör ner mjölblandningen växelvis med smält margarin i äggsmeten.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna.

Grädda i 200° i 15 minuter.

Gör glasyren:
Blanda samtliga ingredjenser i en kastrull och låt sjuda i 5 minuter.

Bred glasyren på kakan och grädda i ca 10 minuter till.

Låt kakan kallna och skär i bitar.

Toppenbra att göra om man har sötsug. Är riktigt god smakar godis med sitt knäckiga sega täcke av cocos. Busenkelt och passar super att göra och frysa in samt ha till kalas då det blir rätt mycket.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: